Vertaile puhelinliittymät helposti

Kuumimmat puhelinliittymät nyt

Moi Mobiili logo

Moi Potti

  • 100Mbit/s - 6Gt dataa
  • Lisädata 1,50€/Gt
  • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 sent /min tai kpl
9 €/kk

Näin liittymävertailumme toimii

Liittymävertailumme on ilmainen ja helppokäyttöinen palvelu. Anna tiedot arvioidusta puhelimen käytöstä, ja vertailumme ehdottaa sinulle eri operaattoreiden liittymävaihtoehtoja hinnan mukaan järjestettynä. Kun löydät itsellesi sopivan liittymän, klikkaa Tilaa painiketta. Järjestelmämme ohjaa sinut palveluntarjoajan tilaussivulle automaattisesti.
Vertaa puhelinliittymä joka vuosi, niin säästät selvää rahaa. Vuositasolla säästöä voi tulla jopa satoja euroja vastineeksi muutaman minuutin kilpailutuksesta. Vertailustamme löydät seuraavien operaattoreiden liittymätarjoukset: Telia, DNA sekä Moi. Vertailu päivittyy automaattisesti kattamaan aina uusimmat tarjoukset ja liittymätyypit.

Vertaa parhaat puhelinliittymät

Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen

Tärkeää tietoa puhelinliittymistä

Mikä puhelinliittymä on paras minulle?

Parhaan puhelinliittymän löytämiseksi ei ole yhtä yksinkertaista ratkaisua, vaan paremmuuden ratkaisee aina liittymän soveltuminen henkilökohtaisiin tarpeisiin.

Erilaisia tarpeita ja käyttötapoja puhelinliittymille on yhtä paljon kuin meitä suomalaisia. Perheen arkikäyttöön hankitaan usein perinteinen 4G liittymä rajattomalla netillä ja puhepaketilla. Töihin tai harrastuksiin halutaan matkakaveriksi usein luotettava 4G liittymä keskikokoisella puhepaketilla. Kodin viihdelaitteisiin halutaan usein kytkeä erittäin nopea 5G liittymä. Kesämökin riistakameraan puolestaan riittää huomattavasti yksinkertaisempi liittymä.

Paljon asian monimuotoisuuden puolesta puhuu sekin, että Suomessa on huomattavasti enemmän puhelinliittymiä kuin asukkaita. Ja em. syystä puhelinoperaattoreilla on tarjolla laaja valikoima erilaisiin tarpeisiin suunnattuja liittymäratkaisuja.

Sinulle parhaan puhelinliittymän löydät siis pohdiskelemalla miten aioit käyttää liittymää:

  • Soitatko paljon perinteisiä puheluita?
  • Lähetätkö paljon tekstiviestejä?
  • Oletko netin ja pikaviestimien (kuten WhatsApp) suurkuluttaja?
  • Haluatko liittymän määräajalla vai ilman?
  • Matkusteletko paljon?

Tämän jälkeen sinun kannattaa vertailla hakukriteereihisi vastaavia vaihtoehtoja palvelumme avulla.

Mikä on 4G-liittymä?

4G-liittymä on puhelinliittymä, jossa on 4G-verkkoyhteys. 4G-liittymät ovat Suomessa tällä hetkellä yleisin vaihtoehto päivittäiskäytössä.

4G-liittymässä dataliittymän nopeus on yleensä 10-150 Mbit/s välillä. Tämä riittää useimmille netin peruskäyttöön yhdellä laitteella.

Huomioithan, että 4G-liittymässä kaikki pikaviestimien kautta tehdyt puhelut ja viestit hyödyntävät 4G-verkkoa. Jos sinulla on liittymässäsi rajattomat puhelut ja rajaton netti, tiedät aina puhelinlaskusi suuruuden. Tämä helpottaa arjen budjetointia.

Mikä on 5G-liittymä?

5G-liittymät ovat tuorein ilmestys puhelinliittymien joukossa. Kun vertailet eri operaattoreiden 5G-liittymiä, pidä mielessä, että 5G-verkko on edelleen rakennuksen alla, ja alueelliset erot kuuluvuudessa ja verkon nopeudessa eri operaattoreilla ovat mahdollisia etenkin haja-asutusalueilla.

5G liittymä tarjoaa moninkertaisen nopeuden perinteiseen 4G liittymään verrattuna. Tästä syystä 5G soveltuu tällä hetkellä parhaiten tilanteeseen, jossa netti jaetaan useamman laitteen ja/tai käyttäjän kesken, tai oma netin käyttösi on raskasta (esim. pelaaminen). Suositeltavin 5G liittymä on tällä hetkellä 1 Gigan (eli 1000Mbit/s) nopeudella.

Miten tilaan puhelinliittymän ilman nettiä?

Jos etsit puhelinliittymää ilman internet-yhteyttä, vaihtoehdot ovat nykyisin vähissä. Aiemmin kaikilla operaattoreilla on ollut tarjolla useitakin netittömiä vaihtoehtoja, mutta viimeisten vuosien aikana kyseiset puhelinliittymät ovat poistuneet. Nykyisin netittömät vaihtoehdot löytyvät ensisijaisesti Prepaid-liittymistä.

Yleensä liittymän netittömyydellä pyritään ratkaisemaan jokin muu ongelma kuin se että laitteessa on netti.

Jos haluat netittömän liittymän säästääksesi kuluissa, kannattaa sinun kilpailuttaa puhelinliittymäsi. Edullisimmillaan netillisen liittymän saa vajaalla kympillä per kuukausi, kalleimmillaan netillinen puhelinliittymä voi maksaa jopa 40-50€ per kuukausi.

Jos haluat netittömän liittymän koska käytössäsi on vanha laite, ongelma ratkeaa usein vaihtamalla SIM-kortti oikean kokoiseksi. Kaikki Suomessa myytävät puhelinliittymät ovat saatavilla kolmella eri SIM-kortin koolla.

Jos haluat liittymän esim. lapsen käyttöön, voit asentaa laitteelle Googlen tarjoaman FamilyLink-ohjelmiston. Ohjelmiston avulla pystyt rajoittamaan mm. mitä sovelluksia lapsesi käyttää, kuinka paljon aikaa lapsesi käyttää laitteella, sekä tietenkin pystyt rajoittamaan netin käyttöä.

Mistä puhelinliittymän hinta muodostuu?

Puhelinliittymän hinta rakentuu parista perustekijästä.

Useimmiten liittymässä on kausiluontoinen perusmaksu. Perusmaksun joudut maksamaan vaikka et käyttäisi liittymää ollenkaan. Jos käyttösi on vähäistä, kannattaa valita liittymä jossa on halvin perusmaksu.

Toinen liittymän hinnan perustekijä ovat käyttömaksut. Käyttömaksu koostuu asioista kuten kuinka paljon puhut perinteisiä puheluita, kuinka monta tekstiviestiä lähetät, sekä kuinka nopean nettiyhteyden tarvitset.

Tämän lisäksi liittymän hintaa tarkasteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko kyseessä kampanjahinta, joka on voimassa esimerkiksi vuoden tai kaksi vuotta.

Edellä mainitut asiat muodostavat kokonaisuuden, jossa halvimman puhelinliittymän löytäminen lähtee liikkeelle siitä, että tunnistaa omat tarpeet ja käyttötavat puhelinliittymälle.

Voinko käyttää puhelinliittymääni ulkomailla ilman lisäkuluja?

Useimmissa Suomessa myytävissä puhelinliittymissä on käytössä nk. EU-Roaming. EU-Roaming tarkoittaa sitä, että pystyt käyttämään omaa puhelinliittymääsi EU-alueella pääsääntöisesti samoilla hinnoilla ja ehdoilla mitä kotimaassa. Tällöin voit huoletta soittaa, lähettää tekstiviestejä ja käyttää dataa EU:n alueella.

Kuinka kauan liittymän vaihto kestää?

Puhelinliittymän vaihtaminen operaattoreiden välillä kestää keskimäärin 5 arkipäivää. Tehdyn liittymätilauksen jälkeen, saat uudelta operaattoriltasi tekstiviestin, jossa lukee uuden liittymän käyttöönotto päivä ja kellonaika. Tuo hetki on se, jolloin sinun täytyy vaihtaa uuden operaattorin sim-kortti sisään puhelimeesi, sillä sama puhelinnumero ei voi toimia kahden eri operaattorin sim-kortilla. Käytä vanhaa sim-korttia uuden liittymän aukeamiseen saakka.

Voit halutessasi ottaa uuden liittymän johon sisältyy uusi puhelinnumero, tai säilyttää oman numerosi ja samalla vaihtaa palveluntarjoajaa.

Jos haluat vaihtaa edullisempaan liittymään, muista tarkistaa nykyisen liittymäsi määräaikaisuus, sillä määräaikaista puhelinliittymää ei voi siirtää kesken sopimuskauden.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.