Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Pankkien palvelumaksut vertailussa

Vertaile pankkeja
Suomalaiset usein viihtyvät saman pankin asiakkaina vuosikymmeniä. Pankkia ei vaihdeta helpolla ja samasta pankista hankitaan niin luottokortit kuin asuntolainatkin eikä palveluiden kilpailutusta tule juuri edes harkittua. Pankkien tarjoamien palveluiden hintavertailu kuitenkin kannattaisi, sillä perityt palvelumaksut voivat olla varsin erilaisia jokaisella eri pankilla.

Pankkien palvelumaksut käytännössä

Pankit perivät palvelumaksuja esimerkiksi lainatilin perustamisesta, verkkopankista, luottokortista tai PIN-koodin uusimisesta. Näillä palvelumaksuilla pankkien on tarkoitus auttaa kustantamaan palveluista johtuvat pankille koituvat kulut. Viime vuosina on nähty, kuinka pankkikonttorien määrää on vähennetty ja konttoreiden aukioloaikoja on supistettu. Kaiken kaikkiaan pankkipalveluiden tarjonta on siirtynyt, ja siirtyy edelleen, yhä enenevissä määrin digitaaliseen maailmaan. Toisaalta palveluiden siirtyminen nettiin on kätevää, mutta toisaalta digipalveluihin tottumaton väestönosa kärsii kassapalveluiden supistetuista aukioloajoista ja konttoripalveluiden kohonneista hinnoista. Esimerkiksi useat verkkopankissa tehtävät tilisiirrot ja maksut ovat ilmaisia, mutta saman rahan siirto konttorissa tai maksupalvelua käyttäen voi johtaa erilliseen palvelumaksuun. Moni voi myös unohtaa, että myös verkkopankki, käyttötili ja maksukortti ovat usein osana yhtä maksullista pankkipalvelupakettia. Erikseen ostettuna näiden pankkituotteiden palvelumaksut ovat usein korkeampia kuin pakettina otettuna. Lisäksi erilaiset etutaso-ohjelmat ja yhteen pankkiin keskittäminen voi alentaa pankkien palvelumaksujen hintatasoa yksittäiselle kuluttajalle.

Verkkopankin palvelumaksut

Monelle verkkopankki on nykypäivänä välttämättömyys: verkkopankkitunnuksia käytetään vahvaan tunnistautumiseen netissä ja useimmat valtiolliset verkkosivut vaativat vahvaa tunnistautumista. Onneksi verkkopankkitunnukset yleensä kuuluvat myös ihan perusluokan palvelupaketteihin ja parhaimmassa tapauksessa verkkopankin voi saada jopa ilmaiseksi käyttöönsä. Jotkut voivat kuitenkin ihmetellä, että jos hoitaa kaikki pankkiasiansa verkossa, niin miksi ihmeessä tulisi maksaa palvelumaksuja verkkopankin käytöstä tai verkkopankissa tehtävistä tapahtumista. Etenkin kun kyseessä on sellaisista pankkitapahtumista, jotka ovat aiemmin vaatineet ajanvarauksen ja asiakaskäynnin konttorissa. Vaikka pankkitapahtuman voi hoitaa itsepalveluna verkkopankissa, osa asioista vaatii edelleen oikean pankkivirkailijan hyväksyntää eikä verkko- tai mobiilipankin ylläpito ja kehittäminen ole ilmaista.

Keskittämisen vaikutus pankkien palvelumaksuihin

Pankkien palvelumaksujen suuruus ovat monen tekijän summa. Jos käyttää vain vähän pankin tarjolla olevia palveluita, useimmiten ei voi hyötyä keskittämisestä saaduista eduista ja halvemmista hinnoista. Jotkin pankit voivat tarjota esimerkiksi asuntolaina-asiakkaille premium-tason luottokorttia tai peruspalveluita matalampaan hintaan tai jopa ilmaiseksi. Osa pankeista myös tarjoavat edullisempaa pakettia niille asiakkaille, joiden tilille siirretään tarpeeksi rahaa kuukausittain esimerkiksi palkan tai sosiaalituen muodossa.

Vinkit edullisempiin palvelumaksuihin

Muista tehdä nämä asiat, jos haluat itsellesi edullisimmat ja parhaiten sopivat palvelumaksut:
  1. Selvitä mitä kaikkia pankkipalveluita tarvitset ja kaipaat sekä millaiset asiat ja palvelut ovat sinulle tärkeitä.
  2. Vertaile pankkien palvelumaksuja keskenään. Ainoastaan pankkien palveluita ja hintoja vertailemalla löytää itselleen sopivimman pankkipaketin.
Erilaisten pankkipakettejen vertailu ei ole aina helppoa, joten olemme keränneet yhteen paikkaan kaikkien pankkien palvelumaksut, jotta sopivimman pankin löytäminen helpottuisi. Lapset, opiskelijat ja nuoret aikuiset voivat saada pankkiasiointinsa halvemmalla tai välttyvät pankkien palvelumaksuilta kokonaan. Vertailussamme on myös huomioitu eri pankkien nuorisopaketit ja niiden ikärajat. Useimmat pankit tarjoavat palvelunsa alemmalla hinnalla siihen asti, kunnes nuori täyttää 25-30 vuotta.
Pankkipalveluvertailu
Asiakkuustaso 1 = Peruspankkipalvelut, Asiakkuustaso 3 = Korkein pankin tarjoama asiakkuustaso. Voit suodattaa tilit asiakkuustason perusteella.
Tuloksia haetaan