Näin halvalla sähkösopimuksen saa nyt | heinäkuu 2024

| | Aihe: Sähkö ja ympäristö
Sähkön hinnat heinäkuu 2024

Erot sähkötarjousten välillä ovat supistuneet merkittävästi toisella vuosineljänneksellä. Pörssisähkö on ollut keskihinnaltaan edullista.

Kiinteähintaiset ja määräaikaiset sähkösopimukset olivat suomalaisten suosituin sopimustyyppi tammi–kesäkuussa 2024. Kiinteähintaiset sähkösopimukset olivat keväällä halvimmillaan yli kahteen vuoteen, mutta toukokuusta alkaen näiden sopimusten hinnat ovat olleet nousussa.   

Sähkön myyntihinnat määräaikaisissa sopimuksissa heinäkuu 2024

Tilastot osoittavat, että erot edullisimpien ja kalleimpien määräaikaisten tarjousten välillä ovat supistuneet merkittävästi toisella vuosineljänneksellä. Kaikkien tarjousten energian keskihinta on tällä hetkellä noin 9 senttiä kilowattitunnilta. Kuukausittaiset perusmaksut vaihtelevat sopimustyypistä riippumatta noin 2,90 eurosta 5,90 euroon kuukaudessa. 

Kotitalouksissa, joiden sähkönkulutus on pientä, kannattaa valita sähkösopimus mahdollisimman pienellä perusmaksulla – oli sitten kyseessä kiinteähintainen tai pörssisidonnainen sopimus. Perusmaksun vaikutus sähkölaskuun on usein korkeampi kuin muutaman sentin kymmenesosan ero sähköenergian hinnassa.

Pörssisähkön keskihinnat heinäkuu 2024

Satunnaisista hintapiikeistä huolimatta pörssisähkö oli keskimäärin edullista toisella vuosineljänneksellä. Vertailupalvelumme kautta tehdyistä sähkösopimuksista 37 prosenttia oli huhti-kesäkuussa pörssisidonnaisia. Pörssisähkösopimusten osuus tilauksista kasvoi kaikissa ikäryhmissä ja kulutusluokissa.

Pörssisähkön käyttäjä voi säästää ajoittamalla kulutuksensa. LUT-yliopiston tuoreen tutkimuksen valossa monet suomalaiset ovat oppineet hyödyntämään sähköpörssin tuntihintojen vaihtelua. Lisäksi pörssisähkön käyttäjillä sähkönkulutus oli lähes viisi prosenttia pienempi kuin kiinteähintaisen sähkösopimuksen tehneillä asiakkailla.

Mihail Kurvinen

About Mihail Kurvinen

Mihail Kurvinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä viestintäpäällikkönä ja vastaa sähkövertailupalvelun tiedotuksesta sekä mediasuhteista. Hän on kiinnostunut teknologiasta, digitaalisesta markkinoinnista, kestävästä kehityksestä, eettisestä edunvalvonnasta ja sci-fistä.

Tarjoukset