VertaaEnsin.fi asunto- ja palkkavertailu 2019

|Posted by | Asuminen, Asuntolaina, VertaaEnsin selvittää
Tags: , , ,

asuntojen hintavertailu

Asuntojen ja palkkojen hintavertailu Suomessa ja Euroopassa

VertaaEnsin.fi selvitti asuntojen hintatasoa Suomessa, sekä Euroopan isoissa metropoleissa.
Vertailussa on otettu huomioon myös suomalaisten keskimääräiset tulot, ja vertailtu näitä asuntojen hintoihin. Analyysistä selviää myös asuntolainan keskimääräinen lyhennys eri asuntoihin, ja mietitty kuinka pitkään tulisi säästää 30% tuloistaan, että saa ostettua velattoman asunnon.

Asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan vuonna 2018

Vertailu perustui Tilastokeskuksen vuoden 2018 tilastoihin osakeasuntojen hinnoista.
Tilastoon on kerätty kauppojen lukumäärä, sekä velattomat keskineliöhinnat. Tilastot perustuvat varainsiirtoveroilmoituksiin.

Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan vuonna 2018. Vuoden viimeisen neljänneksen tilastot kertovat, että viime vuonna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla jopa 2,2 prosenttia. Muualla Suomessa ne laskivat 0,6 prosenttia.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat koko viime vuonna eniten Helsingissä ja Tampereella.

Tilastokeskuksen julkaisemien ennakkotietojen mukaan hinnat ovat nousseet viime vuonna eniten Helsingissä ja Tampereella. Verraten vuoteen 2017, hinnat nousivat eniten Helsingin, Tampereen ja Turun kalleimmilla alueilla. Hinnat laskivat eniten Kokkolassa, Mikkelissä ja Vaasassa.

Asuntojen hinnoissa on Suomen tasolla suuria eroja, mutta tämän lisäksi vertailtiin myös eurooppalaisia suurkaupunkeja ja niiden keskimääräisiä neliöhintoja.

Asuminen oli halvinta Kemissä, kalleinta Helsingissä

Suomessa asuntojen hinnat eroavat paljon toisistaan. Vuonna 2018 Suomen kalleimman ja halvimman keskimääräisen neliöhinnan välillä eroa oli jopa 7608 euroa. Halvimmat neliöt löytyvät Kemistä (Pikku Berliini-Hepola), 380 euroa / neliö, ja kalleimmat Helsingistä (Kaartinkaupunki), 7988 euroa / neliö.
Pääkaupunkiseudulta löytyy myös asuntoja, joiden neliöhinnat ovat korkeimmillaan yli 10,000 euroa.

Vuonna 2018 Suomen kalleimman ja halvimman keskimääräisen neliöhinnan välillä eroa oli jopa 7608 euroa.

Isojen ja keskisuurten kaupunkien välillä erot eivät ole näin suuria, mutta neliöhinnat vaihtelevat paljon. Torstaina 31.1 julkaistut Tilastokeskuksen tiedot kertovat, että isoista ja keskisuurista kaupungeista halvinta asuminen oli Kotkassa, ja kalleinta Helsingissä. Kotkan neliöhinnat olivat keskimäärin 986€ / neliö, ja Helsingin kalleimmilla alueilla ylitettiin 7000 euron raja. Tilastokeskuksen Helsinki 1 alueen neliöhinta oli 7019 euroa. Keskimäärin Helsingissä maksettiin asunnoista 4208 euroa neliöltä.

Helsingin kalleimmilla alueilla ylitettiin 7000 euron raja. Keskimäärin Helsingissä maksettiin asunnoista 4208 euroa neliöltä.

VertaaEnsin.fi selvitti asuntojen hintoja myös Euroopan suurista metropoleista, ja vertasi niitä Suomen hintoihin ja keskimääräisiin palkkoihin. Onko asuminen halvempaa Euroopassa kuin Suomessa?

Kuinka paljon maksaa perheasunto vuonna 2019?

Usein vertailussa puhutaan yksiöistä tai kaksiosta, mutta kuinka paljon maksaa keskikokoinen perheasunto Suomessa vuonna 2019?

Kun verrataan keskikokoisia ja isoja kaupunkeja viime vuoden tilastojen valossa, kalleimmat asunnot löytyvät Helsingistä, ja huokeimmat Kotkasta. Vuoden 2018 hintatilastojen mukaan Helsingissä 80m2 perheasunto maksaisi keskimäärin 336,640 euroa, ja Kotkassa 94,080 euroa.
Oheiseen taulukkoon on koottu keskisuuria ja suuria suomalaisia kaupunkeja ja perheasuntojen hintoja.
asuntovertailu helsinki turku

Kuinka paljon suomalaiset tienaavat eri kaupungeissa?

Kauniaisten keskipalkka 63,150 euroa, Sallassa 21,987 euroa

Tilastokeskuksen julkaisemien palkkatilastojen mukaan suomalaisten yleisin palkka on 2600 euroa. Vertailussa on otettu huomioon kuitenkin paikkakuntakohtaisesti keskimääräiset vuositulot.

Kaupunkikohtaiset keskipalkat vaihtelevat paljon. Vertailun pohjana käytettiin Tilastokeskuksen raporttia, joka kokoaa käytettävissä olevat vuositulot keskimäärin.

Tilaston mukaan Suomen suurimmat vuositulot löytyvät Kauniaisista. Keskimääräiset vuositulot Kauniaisissa ovat noin 63,150 euroa. Suomen pienimmät keskiarvotulot ovat Kivijärvellä, jossa tulot ovat 21,050 euroa.

Helsingissä keskimääräiset vuositulot ovat 36,032 euroa. Espoossa keskimäärin tienataan 41,376 euroa. Vantaalla keskimääräinen palkansaaja ansaitsee 32,060 euroa, kun taas Tampereella ansaitaan 28,929 euroa

Tilastokeskus pitää tarkkaa kirjaa suomalaisten tuloista. Taulukosta artikkelin lopusta voit tarkastaa oman kuntasi keskimääräiset vuositulot aakkosjärjestyksessä.

Kuinka paljon, ja kuinka pitkään tulisi säästää eri kaupungeissa?

Vertailussamme otettiin huomioon kaupunkikohtainen palkka, ja mietittiin mahdollisuutta säästää 30 prosenttia tuloista oman asunnon asuntoa varten. Vaikka tämä voi olla epärealistinen luku useimmalle, mutta se antaa suuntaa antavan arvion säästämisen tärkeydestä.

Vertailussamme on siis simuloitu, että henkilö säästäisi 30 prosenttia palkastaan joka vuosi, ja ostaisi velattoman asunnon säästörupeaman lopuksi. Normaali tapa säästää on kuitenkin kerryttää noin 10 prosenttia asunnon kokonaishinnasta, ja ottaa loppusumma lainaa pankista.

Esimerkiksi lahtelaisen tulisi keskimääräisillä tuloilla 15,9 vuotta ostaakseen velattoman asunnon kotikaupungistaan. Vastaavasti lahtelainen, joka haluaa ostaa asunnon Helsingistä, joutuisi säästämään kolmanneksen tuloistaan 40,3 vuoden ajan.
asuntosäästäminen lahti helsinki

Kuinka kauan tulee säästää 30% tuloistaan, että voi ostaa asunnon Suomesta tai ulkomailta?

Vertailua on helppo käyttää, jos tietää omat keskitulonsa. Tilastokeskus julkaisee vuosittain suomalaisten keskitulot kaupungeittain, ja näitä lukuja olemme käyttäneet vertailussamme.

Artikkelin lopusta löydät taulukon, johon on koottu suomalaisten vuositulot, ja tarvittavat säästösummat. Vertailussa on analysoitu, kuinka monta vuotta tulisi säästää velattomaan asuntoon, tai 10% käsirahaan ostettavasta asunnosta. Selvyyden vuoksi vertailuun on otettu kaikki Suomen kaupungit, ja vertailtu asuntojen hintoja Helsingistä.

Kuinka pitkään tulisi siis säästää, jotta voi ostaa asunnon Helsingistä?

Tulot vaihtelevat Suomessa paljon. Kauniaisissa ansaitaan Suomessa eniten, kun taas Kivijärvellä vähiten. Jutun lopussa olevasta taulukosta voi etsiä oman kaupungin, ja tarkastella kuinka pitkään tulisi säästää, että voisi ostaa asunnon esimerkiksi Helsingistä. Alla muutama esimerkki

Jos asut Kauniaisissa, ja säästät 30% vuosituloistasi, sinun tulisi säästää 17,77 vuotta velattomaan asuntoon. Vastaavasti 10% säästösumma täyttyy jo alle kahdessa vuodessa

Keskimääräisen palkansaajan tulot Kauniaisissa ovat 63,150 euroa, joka on Suomen korkein luku. Suomen matalimmat palkat maksetaan Kivijärvellä, jossa keskiarvo on 21,050 euroa.

Jos asut Kivijärvellä, ja säästät 30% vuosituloistasi, sinun tulisi säästää 53,51 vuotta velattomaan asuntoon. Vastaavasti 10% säästösumma täyttyy noin viidessä vuodessa

Kuinka suuri olisi keskimääräinen lainanlyhennys eri kaupungeissa?

Pankkien peukalosääntö on, että lainanhoitokulut eivät saisi olla enempää kuin 25 prosenttia kotitalouden bruttotuloista. Tällä säännöllä on helppo laskea, minkälaiseen asuntoon on varaa.

Jotkin pankit antavat lisäksi myös ohjeen, että lainattava summa ei saisi olla enempää kuin kolme kertaa kotitalouden bruttotulot. Tämä siksi, koska riskit kasvavat korkojen noustessa.

Kuitenkin paras tapa ostaa asunto, on säästää etukäteen mahdollisimman suuri summa. Jos pystyy säästämään koko summan, niin velaton asunto miellyttävä vaihtoehto. Kuitenkin jo 10% säästösummalla pääsee pitkälle pankki- ja asuntolainaneuvotteluissa.

Vertailussamme on otettu huomioon muutamia suomalaisia kaupunkeja, sekä myös eurooppalaisia isoja metropoleja. Vertailu simuloi ostajaa, joka haluaa ostaa keskihintaisen 80m2 neliön perheasunnon kyseisestä kaupungista.

Lainojen korot vaihtelevat paljon, joten vertailussa on selvennyksen vuoksi käytetty nollan prosentin korkoa. Lainan takaisinmaksuajaksi on määritelty 20 vuotta. Alla muutamia esimerkkejä.

Perheasunto Turusta maksaisi keskimäärin 336,640 euroa, ja lainanlyhennys olisi 1402 euroa kuukaudessa

Perheasunto Turusta maksaisi keskimäärin 162,560 euroa, ja lainanlyhennys olisi 677 euroa kuukaudessa

Perheasunto Rovaniemeltä maksaisi keskimäärin 125,120 euroa, ja lainanlyhennys olisi 521 euroa kuukaudessa

Missä Euroopan kaupungeissa on halvimmat ja kalleimmat asunnot?

kaupunki euroopassa

Euroopan kalleimmat keskineliöhinnat löytyvät Lontoosta. Lontoon keskimääräinen neliöhinta vuonna 2017 oli noin 11,800 euroa.

Jos siis haluttaisiin ostaa keskimääräinen, 80 neliön perheasunto, se maksaisi Lontoossa lähes miljoona euroa (994,000 euroa). Vastaava asunto maksaisi Helsingissä keskimäärin 323,000 euroa, ja esimerkiksi Ähtärissä noin 66,000 euroa.

Jos haluaa perheasunnon lämpimämmästä ilmastosta ja kohtuuhintaan, kannattaa suunnata Etelä-Eurooppaan. Esimerkiksi pohjoismaalaisten suosimasta Las Palmasista, Kanariansaarilta asunnon voi ostaa huomattavasti halvemmalla. Las Palmasin keskineliöhinta on 1558 euroa, joten 80 neliön asunto maksaisi 124,000 euroa.

Vastaavasti Malagassa neliöhinta on 1709 euroa, ja 80 neliön asunnon voisi ostaa 136,000 eurolla.

Isompaan kaupunkiin etelässä haluavalle Lissabon voisi olla hyvä vaihtoehto. Lissabonista perheasunnon voisi ostaa, 206,000 eurolla, keskineliöhinnan ollessa 2,581 euroa.

Välimereltä löytyy vieläkin halvempi pääkapunki, Kreikan Ateena. Ateenassa keskineliöhinta on 1470 euroa, ja esimerkkiasunnon hinta 117,600 euroa.

Keski- ja Itä-Euroopassa asuntojen hinnat ovat myös kohtuullisia. Esimerkiksi Romanian pääkaupungissa Bukarestissa 80 neliön perheasunnosta joutuu keskimäärin maksamaan 106,240 euroa. Keskineliöhinta on 1328 euroa.

Lähempänä Suomea löytyy suuri Itämeren helmeksikin kutsuttu Riika, jossa keskimääräinen neliöhinta on Romaniaakin halvempi, noin 1241 euroa. Keskikokoinen asunto maksaisi 99,280 euroa.

Kuten huomataan, sekä Suomen sisällä, että Euroopassa hajonta on suurta. Lontoossa kuukausittainen lainanlyhennys 80m2 asunnolle voisi olla jopa 3933 euroa, kun taas Rovaniemellä selviäisi 521 eurolla.

Oheiseen taulukkoon on kerätty isoimpia kaupunkeja Euroopasta, ja vertailtu asuntojen neliöhintoja, keskimääräisen perheasunnon (80m2) hintoja, ja lainanlyhennyksiä.

Suomen kallein lainanlyhennys tällä laskukaavalla löytyy Helsingistä, jossa 80m2 perheasunnon lainaa tulisi lyhentää keskimäärin 1402.7 eurolla kuussa. Halvimmat asunnot, ja näin ollen myös lainanlyhennykset ovat Kivijärvellä.

Lontoossa 80m2 perheasunnon kuukausittainen lainanlyhennys voisi olla jopa 3933 euroa

Taulukko 1, neliöhinnat ja keskimääräiset lyhennykset

Kaupunki Neliöhinta (EUR/m2) 80m2 perheasunto Keskimääräinen lyhennys
Lontoo €11,800 €944,000 €3933.3
Pariisi €9160 €732,800 €3536.1
Tukholma €6636 €530,880 €2212.0
Amsterdam €4610 €368,800 €1536.7
Helsinki €4208 €336,640 €1402.7
Espoo-Kauniainen €3404 €272,320 €1134.7
Lissabon €2581 €206,480 €860.3
Tampere €2441 €195,280 €813.7
Turku €2032 €162,560 €677.3
Jyväskylä €1831 €146,480 €610.3
Kuopio €1812 €144,960 €604.0
Tallinna €1794 €143,520 €598.0
Oulu €1735 €138,800 €578.3
Vaasa €1710 €136,800 €570.0
Malaga €1709 €136,720 €569.7
Lahti €1658 €132,640 €552.7
Mikkeli €1608 €128,640 €536.0
Rovaniemi €1564 €125,120 €521.3
Las Palmas €1558 €124,640 €519.3
Kouvola €1124 €89,920 €374.7

Taulukko 2, suomalaisten keskimääräiset vuositulot

Oheisesta taulukosta löytyy suomalaisten keskimääräiset vuositulot kunnittain. Viimeisin tilasto on julkaista vuodelta 2017.

Veronalaiset tulot Keskimäärin, €
Akaa 27702
Alajärvi 23775
Alavieska 24389
Alavus 23917
Asikkala 27254
Askola 33659
Aura 28693
Brändö 31794
Eckerö 28671
Enonkoski 23422
Enontekiö 23045
Espoo 41376
Eura 28129
Eurajoki 28779
Evijärvi 25761
Finström 30423
Forssa 25425
Föglö 26008
Geta 26546
Haapajärvi 24324
Haapavesi 24079
Hailuoto 27263
Halsua 22570
Hamina 27352
Hammarland 28856
Hankasalmi 23576
Hanko 27969
Harjavalta 27214
Hartola 23005
Hattula 30853
Hausjärvi 29938
Heinola 26021
Heinävesi 23206
Helsinki 36032
Hirvensalmi 25325
Hollola 29967
Honkajoki 23237
Huittinen 26346
Humppila 24955
Hyrynsalmi 22274
Hyvinkää 31367
Hämeenkyrö 27631
Hämeenlinna 29237
Ii 26308
Iisalmi 26343
Iitti 27198
Ikaalinen 25625
Ilmajoki 27374
Ilomantsi 22549
Imatra 27032
Inari 26523
Inkoo 33889
Isojoki 24079
Isokyrö 26164
Janakkala 29713
Joensuu 25510
Jokioinen 27428
Jomala 33485
Joroinen 26061
Joutsa 24082
Juuka 21943
Juupajoki 26186
Juva 24637
Jyväskylä 27987
Jämijärvi 23202
Jämsä 26941
Järvenpää 33087
Kaarina 34390
Kaavi 22039
Kajaani 26710
Kalajoki 25394
Kangasala 31537
Kangasniemi 24297
Kankaanpää 25171
Kannonkoski 22065
Kannus 25606
Karijoki 24562
Karkkila 27876
Karstula 22720
Karvia 22268
Kaskinen 27761
Kauhajoki 24989
Kauhava 24932
Kauniainen 63150
Kaustinen 26001
Keitele 23532
Kemi 26194
Kemijärvi 24663
Keminmaa 29235
Kemiönsaari 25559
Kempele 31985
Kerava 31766
Keuruu 25095
Kihniö 22243
Kinnula 22296
Kirkkonummi 38289
Kitee 23512
Kittilä 27573
Kiuruvesi 23615
Kivijärvi 21050
Kokemäki 25484
Kokkola 27789
Kolari 25807
Konnevesi 24613
Kontiolahti 28703
Korsnäs 24821
Koski Tl 24396
Kotka 26942
Kouvola 27715
Kristiinankaupunki 25128
Kruunupyy 26824
Kuhmo 23478
Kuhmoinen 23629
Kumlinge 29545
Kuopio 27930
Kuortane 24655
Kurikka 25178
Kustavi 27279
Kuusamo 24798
Kyyjärvi 23597
Kärkölä 26705
Kärsämäki 22482
Kökar 27586
Lahti 27848
Laihia 29194
Laitila 26248
Lapinjärvi 28938
Lapinlahti 24921
Lappajärvi 23506
Lappeenranta 27678
Lapua 27149
Laukaa 28508
Lemi 27966
Lemland 32060
Lempäälä 32542
Leppävirta 26563
Lestijärvi 22976
Lieksa 22967
Lieto 32248
Liminka 30742
Liperi 26192
Lohja 30775
Loimaa 25730
Loppi 27937
Loviisa 27907
Luhanka 24641
Lumijoki 25716
Lumparland 30982
Luoto 27762
Luumäki 26621
Maalahti 26556
Maarianhamina 33839
Marttila 27036
Masku 32266
Merijärvi 21413
Merikarvia 24469
Miehikkälä 23321
Mikkeli 26968
Muhos 27431
Multia 22858
Muonio 27117
Mustasaari 30974
Muurame 32509
Mynämäki 27992
Myrskylä 26626
Mäntsälä 30958
Mänttä-Vilppula 25838
Mäntyharju 24905
Naantali 34142
Nakkila 27006
Nivala 25237
Nokia 30371
Nousiainen 30033
Nurmes 22870
Nurmijärvi 35776
Närpiö 25872
Orimattila 27642
Oripää 26288
Orivesi 26272
Oulainen 25485
Oulu 29291
Outokumpu 22957
Padasjoki 24646
Paimio 30558
Paltamo 22804
Parainen 30947
Parikkala 23978
Parkano 24598
Pedersören kunta 26575
Pelkosenniemi 23347
Pello 23975
Perho 23102
Pertunmaa 22834
Petäjävesi 26082
Pieksämäki 25024
Pielavesi 22919
Pietarsaari 27439
Pihtipudas 22882
Pirkkala 35589
Polvijärvi 22134
Pomarkku 23553
Pori 27252
Pornainen 32075
Porvoo 32850
Posio 21294
Pudasjärvi 21910
Pukkila 27440
Punkalaidun 23606
Puolanka 21508
Puumala 25114
Pyhtää 31540
Pyhäjoki 25905
Pyhäjärvi 24282
Pyhäntä 24867
Pyhäranta 29494
Pälkäne 26565
Pöytyä 26702
Raahe 28008
Raasepori 28584
Raisio 30040
Rantasalmi 22926
Ranua 22420
Rauma 30039
Rautalampi 23349
Rautavaara 21114
Rautjärvi 24589
Reisjärvi 23500
Riihimäki 29343
Ristijärvi 24201
Rovaniemi 27578
Ruokolahti 27512
Ruovesi 24529
Rusko 32414
Rääkkylä 21449
Saarijärvi 24086
Salla 21987
Salo 26843
Saltvik 30098
Sastamala 26275
Sauvo 29450
Savitaipale 24839
Savonlinna 25124
Savukoski 22759
Seinäjoki 28872
Sievi 29208
Siikainen 22214
Siikajoki 26832
Siikalatva 23065
Siilinjärvi 29910
Simo 26387
Sipoo 36799
Siuntio 35684
Sodankylä 26355
Soini 22638
Somero 25728
Sonkajärvi 23009
Sotkamo 27408
Sottunga 37113
Sulkava 22485
Sund 29729
Suomussalmi 23040
Suonenjoki 24513
Sysmä 23862
Säkylä 28068
Taipalsaari 30092
Taivalkoski 22697
Taivassalo 29369
Tammela 27937
Tampere 28929
Tervo 22546
Tervola 24702
Teuva 23698
Tohmajärvi 23970
Toholampi 24114
Toivakka 26701
Tornio 28296
Turku 28107
Tuusniemi 22351
Tuusula 35979
Tyrnävä 26890
Ulvila 28193
Urjala 24607
Utajärvi 23198
Utsjoki 26689
Uurainen 26615
Uusikaarlepyy 27046
Uusikaupunki 28552
Vaala 23169
Vaasa 28829
Valkeakoski 28536
Valtimo 22410
Vantaa 32060
Varkaus 26102
Vehmaa 25974
Vesanto 22317
Vesilahti 30186
Veteli 24516
Vieremä 25531
Vihti 33221
Viitasaari 23452
Vimpeli 24610
Virolahti 24752
Virrat 24364
Vårdö 28214
Vöyri 26499
Ylitornio 24015
Ylivieska 27112
Ylöjärvi 31218
Ypäjä 25689
Ähtäri 24514
Äänekoski 26294

Taulukko 3, Kuinka kauan tulisi säästää, jotta voi ostaa asunnon Helsingistä?

Kaupunki Keskimäärin, € Säästöaika vuosissa 10% säästösumma vuosissa
Kauniainen 63150 17.77 1.78
Espoo 41376 27.12 2.71
Kirkkonummi 38289 29.31 2.93
Sottunga 37113 30.24 3.02
Sipoo 36799 30.49 3.05
Helsinki 36032 31.14 3.11
Tuusula 35979 31.19 3.12
Nurmijärvi 35776 31.37 3.14
Siuntio 35684 31.45 3.14
Pirkkala 35589 31.53 3.15
Kaarina 34390 32.63 3.26
Naantali 34142 32.87 3.29
Inkoo 33889 33.11 3.31
Maarianhamina 33839 33.16 3.32
Askola 33659 33.34 3.33
Jomala 33485 33.51 3.35
Vihti 33221 33.78 3.38
Järvenpää 33087 33.91 3.39
Porvoo 32850 34.16 3.42
Lempäälä 32542 34.48 3.45
Muurame 32509 34.52 3.45
Rusko 32414 34.62 3.46
Masku 32266 34.78 3.48
Lieto 32248 34.80 3.48
Pornainen 32075 34.98 3.50
Lemland 32060 35.00 3.50
Vantaa 32060 35.00 3.50
Kempele 31985 35.08 3.51
Brändö 31794 35.29 3.53
Kerava 31766 35.32 3.53
Pyhtää 31540 35.58 3.56
Kangasala 31537 35.58 3.56
Hyvinkää 31367 35.77 3.58
Ylöjärvi 31218 35.95 3.59
Lumparland 30982 36.22 3.62
Mustasaari 30974 36.23 3.62
Mäntsälä 30958 36.25 3.62
Parainen 30947 36.26 3.63
Hattula 30853 36.37 3.64
Lohja 30775 36.46 3.65
Liminka 30742 36.50 3.65
Paimio 30558 36.72 3.67
Finström 30423 36.88 3.69
Nokia 30371 36.95 3.69
Vesilahti 30186 37.17 3.72
Saltvik 30098 37.28 3.73
Taipalsaari 30092 37.29 3.73
Raisio 30040 37.35 3.74
Rauma 30039 37.36 3.74
Nousiainen 30033 37.36 3.74
Hollola 29967 37.45 3.74
Hausjärvi 29938 37.48 3.75
Siilinjärvi 29910 37.52 3.75
Sund 29729 37.75 3.77
Janakkala 29713 37.77 3.78
Kumlinge 29545 37.98 3.80
Pyhäranta 29494 38.05 3.80
Sauvo 29450 38.10 3.81
Taivassalo 29369 38.21 3.82
Riihimäki 29343 38.24 3.82
Oulu 29291 38.31 3.83
Hämeenlinna 29237 38.38 3.84
Keminmaa 29235 38.38 3.84
Sievi 29208 38.42 3.84
Laihia 29194 38.44 3.84
Lapinjärvi 28938 38.78 3.88
Tampere 28929 38.79 3.88
Seinäjoki 28872 38.87 3.89
Hammarland 28856 38.89 3.89
Vaasa 28829 38.92 3.89
Eurajoki 28779 38.99 3.90
Kontiolahti 28703 39.09 3.91
Aura 28693 39.11 3.91
Eckerö 28671 39.14 3.91
Raasepori 28584 39.26 3.93
Uusikaupunki 28552 39.30 3.93
Valkeakoski 28536 39.32 3.93
Laukaa 28508 39.36 3.94
Tornio 28296 39.66 3.97
Vårdö 28214 39.77 3.98
Ulvila 28193 39.80 3.98
Eura 28129 39.89 3.99
Turku 28107 39.92 3.99
Säkylä 28068 39.98 4.00
Raahe 28008 40.06 4.01
Mynämäki 27992 40.09 4.01
Jyväskylä 27987 40.09 4.01
Hanko 27969 40.12 4.01
Lemi 27966 40.12 4.01
Loppi 27937 40.17 4.02
Tammela 27937 40.17 4.02
Kuopio 27930 40.18 4.02
Loviisa 27907 40.21 4.02
Karkkila 27876 40.25 4.03
Lahti 27848 40.29 4.03
Kokkola 27789 40.38 4.04
Luoto 27762 40.42 4.04
Kaskinen 27761 40.42 4.04
Kouvola 27715 40.49 4.05
Akaa 27702 40.51 4.05
Lappeenranta 27678 40.54 4.05
Orimattila 27642 40.60 4.06
Hämeenkyrö 27631 40.61 4.06
Kökar 27586 40.68 4.07
Rovaniemi 27578 40.69 4.07
Kittilä 27573 40.70 4.07
Ruokolahti 27512 40.79 4.08
Pukkila 27440 40.89 4.09
Pietarsaari 27439 40.90 4.09
Muhos 27431 40.91 4.09
Jokioinen 27428 40.91 4.09
Sotkamo 27408 40.94 4.09
Ilmajoki 27374 40.99 4.10
Hamina 27352 41.03 4.10
Kustavi 27279 41.14 4.11
Hailuoto 27263 41.16 4.12
Asikkala 27254 41.17 4.12
Pori 27252 41.18 4.12
Harjavalta 27214 41.23 4.12
Iitti 27198 41.26 4.13
Lapua 27149 41.33 4.13
Muonio 27117 41.38 4.14
Ylivieska 27112 41.39 4.14
Uusikaarlepyy 27046 41.49 4.15
Marttila 27036 41.51 4.15
Imatra 27032 41.51 4.15
Nakkila 27006 41.55 4.16
Mikkeli 26968 41.61 4.16
Kotka 26942 41.65 4.16
Jämsä 26941 41.65 4.17
Tyrnävä 26890 41.73 4.17
Salo 26843 41.80 4.18
Siikajoki 26832 41.82 4.18
Kruunupyy 26824 41.83 4.18
Kajaani 26710 42.01 4.20
Kärkölä 26705 42.02 4.20
Pöytyä 26702 42.02 4.20
Toivakka 26701 42.03 4.20
Utsjoki 26689 42.04 4.20
Myrskylä 26626 42.14 4.21
Luumäki 26621 42.15 4.22
Uurainen 26615 42.16 4.22
Pedersören kunta 26575 42.23 4.22
Pälkäne 26565 42.24 4.22
Leppävirta 26563 42.24 4.22
Maalahti 26556 42.26 4.23
Geta 26546 42.27 4.23
Inari 26523 42.31 4.23
Vöyri 26499 42.35 4.23
Simo 26387 42.53 4.25
Sodankylä 26355 42.58 4.26
Huittinen 26346 42.59 4.26
Iisalmi 26343 42.60 4.26
Ii 26308 42.65 4.27
Äänekoski 26294 42.68 4.27
Oripää 26288 42.69 4.27
Sastamala 26275 42.71 4.27
Orivesi 26272 42.71 4.27
Laitila 26248 42.75 4.28
Kemi 26194 42.84 4.28
Liperi 26192 42.84 4.28
Juupajoki 26186 42.85 4.29
Isokyrö 26164 42.89 4.29
Varkaus 26102 42.99 4.30
Petäjävesi 26082 43.02 4.30
Joroinen 26061 43.06 4.31
Heinola 26021 43.12 4.31
Föglö 26008 43.15 4.31
Kaustinen 26001 43.16 4.32
Vehmaa 25974 43.20 4.32
Pyhäjoki 25905 43.32 4.33
Närpiö 25872 43.37 4.34
Mänttä-Vilppula 25838 43.43 4.34
Kolari 25807 43.48 4.35
Evijärvi 25761 43.56 4.36
Loimaa 25730 43.61 4.36
Somero 25728 43.62 4.36
Lumijoki 25716 43.64 4.36
Ypäjä 25689 43.68 4.37
Ikaalinen 25625 43.79 4.38
Kannus 25606 43.82 4.38
Kemiönsaari 25559 43.90 4.39
Vieremä 25531 43.95 4.40
Joensuu 25510 43.99 4.40
Oulainen 25485 44.03 4.40
Kokemäki 25484 44.03 4.40
Forssa 25425 44.14 4.41
Kalajoki 25394 44.19 4.42
Hirvensalmi 25325 44.31 4.43
Nivala 25237 44.46 4.45
Kurikka 25178 44.57 4.46
Kankaanpää 25171 44.58 4.46
Kristiinankaupunki 25128 44.66 4.47
Savonlinna 25124 44.66 4.47
Puumala 25114 44.68 4.47
Keuruu 25095 44.72 4.47
Pieksämäki 25024 44.84 4.48
Kauhajoki 24989 44.91 4.49
Humppila 24955 44.97 4.50
Kauhava 24932 45.01 4.50
Lapinlahti 24921 45.03 4.50
Mäntyharju 24905 45.06 4.51
Pyhäntä 24867 45.13 4.51
Savitaipale 24839 45.18 4.52
Korsnäs 24821 45.21 4.52
Kuusamo 24798 45.25 4.53
Virolahti 24752 45.34 4.53
Tervola 24702 45.43 4.54
Kemijärvi 24663 45.50 4.55
Kuortane 24655 45.51 4.55
Padasjoki 24646 45.53 4.55
Luhanka 24641 45.54 4.55
Juva 24637 45.55 4.55
Konnevesi 24613 45.59 4.56
Vimpeli 24610 45.60 4.56
Urjala 24607 45.60 4.56
Parkano 24598 45.62 4.56
Rautjärvi 24589 45.64 4.56
Karijoki 24562 45.69 4.57
Ruovesi 24529 45.75 4.57
Veteli 24516 45.77 4.58
Ähtäri 24514 45.78 4.58
Suonenjoki 24513 45.78 4.58
Merikarvia 24469 45.86 4.59
Koski Tl 24396 46.00 4.60
Alavieska 24389 46.01 4.60
Virrat 24364 46.06 4.61
Haapajärvi 24324 46.13 4.61
Kangasniemi 24297 46.18 4.62
Pyhäjärvi 24282 46.21 4.62
Ristijärvi 24201 46.37 4.64
Toholampi 24114 46.53 4.65
Saarijärvi 24086 46.59 4.66
Joutsa 24082 46.60 4.66
Haapavesi 24079 46.60 4.66
Isojoki 24079 46.60 4.66
Ylitornio 24015 46.73 4.67
Parikkala 23978 46.80 4.68
Pello 23975 46.80 4.68
Tohmajärvi 23970 46.81 4.68
Alavus 23917 46.92 4.69
Sysmä 23862 47.03 4.70
Alajärvi 23775 47.20 4.72
Teuva 23698 47.35 4.74
Kuhmoinen 23629 47.49 4.75
Kiuruvesi 23615 47.52 4.75
Punkalaidun 23606 47.54 4.75
Kyyjärvi 23597 47.55 4.76
Hankasalmi 23576 47.60 4.76
Pomarkku 23553 47.64 4.76
Keitele 23532 47.69 4.77
Kitee 23512 47.73 4.77
Lappajärvi 23506 47.74 4.77
Reisjärvi 23500 47.75 4.78
Kuhmo 23478 47.80 4.78
Viitasaari 23452 47.85 4.78
Enonkoski 23422 47.91 4.79
Rautalampi 23349 48.06 4.81
Pelkosenniemi 23347 48.06 4.81
Miehikkälä 23321 48.12 4.81
Honkajoki 23237 48.29 4.83
Heinävesi 23206 48.36 4.84
Jämijärvi 23202 48.36 4.84
Utajärvi 23198 48.37 4.84
Vaala 23169 48.43 4.84
Perho 23102 48.57 4.86
Siikalatva 23065 48.65 4.87
Enontekiö 23045 48.69 4.87
Suomussalmi 23040 48.70 4.87
Sonkajärvi 23009 48.77 4.88
Hartola 23005 48.78 4.88
Lestijärvi 22976 48.84 4.88
Lieksa 22967 48.86 4.89
Outokumpu 22957 48.88 4.89
Rantasalmi 22926 48.95 4.89
Pielavesi 22919 48.96 4.90
Pihtipudas 22882 49.04 4.90
Nurmes 22870 49.07 4.91
Multia 22858 49.09 4.91
Pertunmaa 22834 49.14 4.91
Paltamo 22804 49.21 4.92
Savukoski 22759 49.31 4.93
Karstula 22720 49.39 4.94
Taivalkoski 22697 49.44 4.94
Soini 22638 49.57 4.96
Halsua 22570 49.72 4.97
Ilomantsi 22549 49.76 4.98
Tervo 22546 49.77 4.98
Sulkava 22485 49.91 4.99
Kärsämäki 22482 49.91 4.99
Ranua 22420 50.05 5.01
Valtimo 22410 50.07 5.01
Tuusniemi 22351 50.21 5.02
Vesanto 22317 50.28 5.03
Kinnula 22296 50.33 5.03
Hyrynsalmi 22274 50.38 5.04
Karvia 22268 50.39 5.04
Kihniö 22243 50.45 5.04
Siikainen 22214 50.51 5.05
Polvijärvi 22134 50.70 5.07
Kannonkoski 22065 50.86 5.09
Kaavi 22039 50.92 5.09
Salla 21987 51.04 5.10
Juuka 21943 51.14 5.11
Pudasjärvi 21910 51.22 5.12
Puolanka 21508 52.17 5.22
Rääkkylä 21449 52.32 5.23
Merijärvi 21413 52.40 5.24
Posio 21294 52.70 5.27
Rautavaara 21114 53.15 5.31
Kivijärvi 21050 53.31 5.33