VertaaEnsin.fi asunto- ja palkkavertailu 2019

| | Aihe: Vertailut ja testit
asuntojen hintavertailu

Asuntojen ja palkkojen hintavertailu Suomessa ja Euroopassa

VertaaEnsin.fi selvitti asuntojen hintatasoa Suomessa, sekä Euroopan isoissa metropoleissa.
Vertailussa on otettu huomioon myös suomalaisten keskimääräiset tulot, ja vertailtu näitä asuntojen hintoihin. Analyysistä selviää myös asuntolainan keskimääräinen lyhennys eri asuntoihin, ja mietitty kuinka pitkään tulisi säästää 30% tuloistaan, että saa ostettua velattoman asunnon.

Asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan vuonna 2018

Vertailu perustui Tilastokeskuksen vuoden 2018 tilastoihin osakeasuntojen hinnoista.
Tilastoon on kerätty kauppojen lukumäärä, sekä velattomat keskineliöhinnat. Tilastot perustuvat varainsiirtoveroilmoituksiin.

Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan vuonna 2018. Vuoden viimeisen neljänneksen tilastot kertovat, että viime vuonna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla jopa 2,2 prosenttia. Muualla Suomessa ne laskivat 0,6 prosenttia.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat koko viime vuonna eniten Helsingissä ja Tampereella.

Tilastokeskuksen julkaisemien ennakkotietojen mukaan hinnat ovat nousseet viime vuonna eniten Helsingissä ja Tampereella. Verraten vuoteen 2017, hinnat nousivat eniten Helsingin, Tampereen ja Turun kalleimmilla alueilla. Hinnat laskivat eniten Kokkolassa, Mikkelissä ja Vaasassa.

Asuntojen hinnoissa on Suomen tasolla suuria eroja, mutta tämän lisäksi vertailtiin myös eurooppalaisia suurkaupunkeja ja niiden keskimääräisiä neliöhintoja.

Asuminen oli halvinta Kemissä, kalleinta Helsingissä

Suomessa asuntojen hinnat eroavat paljon toisistaan. Vuonna 2018 Suomen kalleimman ja halvimman keskimääräisen neliöhinnan välillä eroa oli jopa 7608 euroa. Halvimmat neliöt löytyvät Kemistä (Pikku Berliini-Hepola), 380 euroa / neliö, ja kalleimmat Helsingistä (Kaartinkaupunki), 7988 euroa / neliö.
Pääkaupunkiseudulta löytyy myös asuntoja, joiden neliöhinnat ovat korkeimmillaan yli 10,000 euroa.

Vuonna 2018 Suomen kalleimman ja halvimman keskimääräisen neliöhinnan välillä eroa oli jopa 7608 euroa.

Isojen ja keskisuurten kaupunkien välillä erot eivät ole näin suuria, mutta neliöhinnat vaihtelevat paljon. Torstaina 31.1 julkaistut Tilastokeskuksen tiedot kertovat, että isoista ja keskisuurista kaupungeista halvinta asuminen oli Kotkassa, ja kalleinta Helsingissä. Kotkan neliöhinnat olivat keskimäärin 986€ / neliö, ja Helsingin kalleimmilla alueilla ylitettiin 7000 euron raja. Tilastokeskuksen Helsinki 1 alueen neliöhinta oli 7019 euroa. Keskimäärin Helsingissä maksettiin asunnoista 4208 euroa neliöltä.

Helsingin kalleimmilla alueilla ylitettiin 7000 euron raja. Keskimäärin Helsingissä maksettiin asunnoista 4208 euroa neliöltä.

VertaaEnsin.fi selvitti asuntojen hintoja myös Euroopan suurista metropoleista, ja vertasi niitä Suomen hintoihin ja keskimääräisiin palkkoihin. Onko asuminen halvempaa Euroopassa kuin Suomessa?

Kuinka paljon maksaa perheasunto vuonna 2019?

Usein vertailussa puhutaan yksiöistä tai kaksiosta, mutta kuinka paljon maksaa keskikokoinen perheasunto Suomessa vuonna 2019?

Kun verrataan keskikokoisia ja isoja kaupunkeja viime vuoden tilastojen valossa, kalleimmat asunnot löytyvät Helsingistä, ja huokeimmat Kotkasta. Vuoden 2018 hintatilastojen mukaan Helsingissä 80m2 perheasunto maksaisi keskimäärin 336,640 euroa, ja Kotkassa 94,080 euroa.
Oheiseen taulukkoon on koottu keskisuuria ja suuria suomalaisia kaupunkeja ja perheasuntojen hintoja.
asuntovertailu helsinki turku

Kuinka paljon suomalaiset tienaavat eri kaupungeissa?

Kauniaisten keskipalkka 63,150 euroa, Sallassa 21,987 euroa

Tilastokeskuksen julkaisemien palkkatilastojen mukaan suomalaisten yleisin palkka on 2600 euroa. Vertailussa on otettu huomioon kuitenkin paikkakuntakohtaisesti keskimääräiset vuositulot.

Kaupunkikohtaiset keskipalkat vaihtelevat paljon. Vertailun pohjana käytettiin Tilastokeskuksen raporttia, joka kokoaa käytettävissä olevat vuositulot keskimäärin.

Tilaston mukaan Suomen suurimmat vuositulot löytyvät Kauniaisista. Keskimääräiset vuositulot Kauniaisissa ovat noin 63,150 euroa. Suomen pienimmät keskiarvotulot ovat Kivijärvellä, jossa tulot ovat 21,050 euroa.

Helsingissä keskimääräiset vuositulot ovat 36,032 euroa. Espoossa keskimäärin tienataan 41,376 euroa. Vantaalla keskimääräinen palkansaaja ansaitsee 32,060 euroa, kun taas Tampereella ansaitaan 28,929 euroa.

Kuinka paljon ja kuinka pitkään tulisi säästää eri kaupungeissa?

Vertailussamme otettiin huomioon kaupunkikohtainen palkka ja mietittiin mahdollisuutta säästää 30 prosenttia tuloista oman asunnon asuntoa varten. Vaikka tämä voi olla epärealistinen luku monille, se antaa suuntaa antavan arvion säästämisen tärkeydestä.

Vertailussamme on siis simuloitu, että henkilö säästäisi 30 prosenttia palkastaan joka vuosi ja ostaisi velattoman asunnon säästörupeaman lopuksi. Normaali tapa säästää on kuitenkin kerryttää noin 10 prosenttia asunnon kokonaishinnasta ja ottaa loppusumma lainaa pankista.

Esimerkiksi lahtelaisen tulisi keskimääräisillä tuloilla 15,9 vuotta ostaakseen velattoman asunnon kotikaupungistaan. Vastaavasti lahtelainen, joka haluaa ostaa asunnon Helsingistä, joutuisi säästämään kolmanneksen tuloistaan 40,3 vuoden ajan.
asuntosäästäminen lahti helsinki

Kuinka kauan tulee säästää 30% tuloistaan, että voi ostaa asunnon Suomesta tai ulkomailta?

Vertailua on helppo käyttää, jos tietää omat keskitulonsa. Tilastokeskus julkaisee vuosittain suomalaisten keskitulot kaupungeittain, ja näitä lukuja olemme käyttäneet vertailussamme.

Artikkelin lopusta löydät taulukon, johon on koottu suomalaisten vuositulot, ja tarvittavat säästösummat. Vertailussa on analysoitu, kuinka monta vuotta tulisi säästää velattomaan asuntoon, tai 10% käsirahaan ostettavasta asunnosta. Selvyyden vuoksi vertailuun on otettu kaikki Suomen kaupungit, ja vertailtu asuntojen hintoja Helsingistä.

Kuinka pitkään tulisi siis säästää, jotta voi ostaa asunnon Helsingistä?

Tulot vaihtelevat Suomessa paljon. Kauniaisissa ansaitaan Suomessa eniten, kun taas Kivijärvellä vähiten. Jutun lopussa olevasta taulukosta voi etsiä oman kaupungin, ja tarkastella kuinka pitkään tulisi säästää, että voisi ostaa asunnon esimerkiksi Helsingistä. Alla muutama esimerkki

Jos asut Kauniaisissa, ja säästät 30% vuosituloistasi, sinun tulisi säästää 17,77 vuotta velattomaan asuntoon. Vastaavasti 10% säästösumma täyttyy jo alle kahdessa vuodessa

Keskimääräisen palkansaajan tulot Kauniaisissa ovat 63,150 euroa, joka on Suomen korkein luku. Suomen matalimmat palkat maksetaan Kivijärvellä, jossa keskiarvo on 21,050 euroa.

Jos asut Kivijärvellä, ja säästät 30% vuosituloistasi, sinun tulisi säästää 53,51 vuotta velattomaan asuntoon. Vastaavasti 10% säästösumma täyttyy noin viidessä vuodessa

Kuinka suuri olisi keskimääräinen lainanlyhennys eri kaupungeissa?

Pankkien peukalosääntö on, että lainanhoitokulut eivät saisi olla enempää kuin 25 prosenttia kotitalouden bruttotuloista. Tällä säännöllä on helppo laskea, minkälaiseen asuntoon on varaa.

Jotkin pankit antavat lisäksi myös ohjeen, että lainattava summa ei saisi olla enempää kuin kolme kertaa kotitalouden bruttotulot. Tämä siksi, että riskit kasvavat korkojen noustessa.

Kuitenkin paras tapa ostaa asunto on säästää etukäteen mahdollisimman suuri summa. Jos pystyy säästämään koko summan, niin velaton asunto on miellyttävä vaihtoehto. Kuitenkin jo 10% säästösummalla pääsee pitkälle pankki- ja asuntolainaneuvotteluissa.

Vertailussamme on otettu huomioon muutamia suomalaisia kaupunkeja, sekä myös eurooppalaisia isoja metropoleja. Vertailu simuloi ostajaa, joka haluaa ostaa keskihintaisen 80m2 neliön perheasunnon kyseisestä kaupungista.

Lainojen korot vaihtelevat paljon, joten vertailussa on selvennyksen vuoksi käytetty nollan prosentin korkoa. Lainan takaisinmaksuajaksi on määritelty 20 vuotta. Alla muutamia esimerkkejä.

Perheasunto Turusta maksaisi keskimäärin 336,640 euroa, ja lainanlyhennys olisi 1402 euroa kuukaudessa

Perheasunto Turusta maksaisi keskimäärin 162,560 euroa, ja lainanlyhennys olisi 677 euroa kuukaudessa

Perheasunto Rovaniemeltä maksaisi keskimäärin 125,120 euroa, ja lainanlyhennys olisi 521 euroa kuukaudessa

Missä Euroopan kaupungeissa on halvimmat ja kalleimmat asunnot?

kaupunki euroopassa

Euroopan kalleimmat keskineliöhinnat löytyvät Lontoosta. Lontoon keskimääräinen neliöhinta vuonna 2017 oli noin 11,800 euroa.

Jos siis haluttaisiin ostaa keskimääräinen, 80 neliön perheasunto, se maksaisi Lontoossa lähes miljoona euroa (994,000 euroa). Vastaava asunto maksaisi Helsingissä keskimäärin 323,000 euroa, ja esimerkiksi Ähtärissä noin 66,000 euroa.

Jos haluaa perheasunnon lämpimämmästä ilmastosta ja kohtuuhintaan, kannattaa suunnata Etelä-Eurooppaan. Esimerkiksi pohjoismaalaisten suosimasta Las Palmasista, Kanariansaarilta asunnon voi ostaa huomattavasti halvemmalla. Las Palmasin keskineliöhinta on 1558 euroa, joten 80 neliön asunto maksaisi 124,000 euroa.

Vastaavasti Malagassa neliöhinta on 1709 euroa, ja 80 neliön asunnon voisi ostaa 136,000 eurolla.

Isompaan kaupunkiin etelässä haluavalle Lissabon voisi olla hyvä vaihtoehto. Lissabonista perheasunnon voisi ostaa, 206,000 eurolla, keskineliöhinnan ollessa 2,581 euroa.

Välimereltä löytyy vieläkin halvempi pääkaupunki, Kreikan Ateena. Ateenassa keskineliöhinta on 1470 euroa, ja esimerkkiasunnon hinta 117,600 euroa.

Keski- ja Itä-Euroopassa asuntojen hinnat ovat myös kohtuullisia. Esimerkiksi Romanian pääkaupungissa Bukarestissa 80 neliön perheasunnosta joutuu keskimäärin maksamaan 106,240 euroa. Keskineliöhinta on 1328 euroa.

Lähempänä Suomea löytyy suuri Itämeren helmeksikin kutsuttu Riika, jossa keskimääräinen neliöhinta on Romaniaakin halvempi, noin 1241 euroa. Keskikokoinen asunto maksaisi 99,280 euroa.

Kuten huomataan, sekä Suomen sisällä, että Euroopassa hajonta on suurta. Lontoossa kuukausittainen lainanlyhennys 80m2 asunnolle voisi olla jopa 3933 euroa, kun taas Rovaniemellä selviäisi 521 eurolla.

Oheiseen taulukkoon on kerätty isoimpia kaupunkeja Euroopasta, ja vertailtu asuntojen neliöhintoja, keskimääräisen perheasunnon (80m2) hintoja, ja lainanlyhennyksiä.

Suomen kallein lainanlyhennys tällä laskukaavalla löytyy Helsingistä, jossa 80m2 perheasunnon lainaa tulisi lyhentää keskimäärin 1402.7 eurolla kuussa. Halvimmat asunnot, ja näin ollen myös lainanlyhennykset ovat Kivijärvellä.

Lontoossa 80m2 perheasunnon kuukausittainen lainanlyhennys voisi olla jopa 3933 euroa

Taulukko 1, neliöhinnat ja keskimääräiset lyhennykset

KaupunkiNeliöhinta (EUR/m2)80m2 perheasuntoKeskimääräinen lyhennys
Lontoo€11,800€944,000€3933.3
Pariisi€9160€732,800€3536.1
Tukholma€6636€530,880€2212.0
Amsterdam€4610€368,800€1536.7
Helsinki€4208€336,640€1402.7
Espoo-Kauniainen€3404€272,320€1134.7
Lissabon€2581€206,480€860.3
Tampere€2441€195,280€813.7
Turku€2032€162,560€677.3
Jyväskylä€1831€146,480€610.3
Kuopio€1812€144,960€604.0
Tallinna€1794€143,520€598.0
Oulu€1735€138,800€578.3
Vaasa€1710€136,800€570.0
Malaga€1709€136,720€569.7
Lahti€1658€132,640€552.7
Mikkeli€1608€128,640€536.0
Rovaniemi€1564€125,120€521.3
Las Palmas€1558€124,640€519.3
Kouvola€1124€89,920€374.7

Taulukko 2, suomalaisten keskimääräiset vuositulot

Oheisesta taulukosta löytyy suomalaisten keskimääräiset vuositulot kunnittain. Viimeisin tilasto on julkaista vuodelta 2017.

Veronalaiset tulotKeskimäärin, €
Akaa27702
Alajärvi23775
Alavieska24389
Alavus23917
Asikkala27254
Askola33659
Aura28693
Brändö31794
Eckerö28671
Enonkoski23422
Enontekiö23045
Espoo41376
Eura28129
Eurajoki28779
Evijärvi25761
Finström30423
Forssa25425
Föglö26008
Geta26546
Haapajärvi24324
Haapavesi24079
Hailuoto27263
Halsua22570
Hamina27352
Hammarland28856
Hankasalmi23576
Hanko27969
Harjavalta27214
Hartola23005
Hattula30853
Hausjärvi29938
Heinola26021
Heinävesi23206
Helsinki36032
Hirvensalmi25325
Hollola29967
Honkajoki23237
Huittinen26346
Humppila24955
Hyrynsalmi22274
Hyvinkää31367
Hämeenkyrö27631
Hämeenlinna29237
Ii26308
Iisalmi26343
Iitti27198
Ikaalinen25625
Ilmajoki27374
Ilomantsi22549
Imatra27032
Inari26523
Inkoo33889
Isojoki24079
Isokyrö26164
Janakkala29713
Joensuu25510
Jokioinen27428
Jomala33485
Joroinen26061
Joutsa24082
Juuka21943
Juupajoki26186
Juva24637
Jyväskylä27987
Jämijärvi23202
Jämsä26941
Järvenpää33087
Kaarina34390
Kaavi22039
Kajaani26710
Kalajoki25394
Kangasala31537
Kangasniemi24297
Kankaanpää25171
Kannonkoski22065
Kannus25606
Karijoki24562
Karkkila27876
Karstula22720
Karvia22268
Kaskinen27761
Kauhajoki24989
Kauhava24932
Kauniainen63150
Kaustinen26001
Keitele23532
Kemi26194
Kemijärvi24663
Keminmaa29235
Kemiönsaari25559
Kempele31985
Kerava31766
Keuruu25095
Kihniö22243
Kinnula22296
Kirkkonummi38289
Kitee23512
Kittilä27573
Kiuruvesi23615
Kivijärvi21050
Kokemäki25484
Kokkola27789
Kolari25807
Konnevesi24613
Kontiolahti28703
Korsnäs24821
Koski Tl24396
Kotka26942
Kouvola27715
Kristiinankaupunki25128
Kruunupyy26824
Kuhmo23478
Kuhmoinen23629
Kumlinge29545
Kuopio27930
Kuortane24655
Kurikka25178
Kustavi27279
Kuusamo24798
Kyyjärvi23597
Kärkölä26705
Kärsämäki22482
Kökar27586
Lahti27848
Laihia29194
Laitila26248
Lapinjärvi28938
Lapinlahti24921
Lappajärvi23506
Lappeenranta27678
Lapua27149
Laukaa28508
Lemi27966
Lemland32060
Lempäälä32542
Leppävirta26563
Lestijärvi22976
Lieksa22967
Lieto32248
Liminka30742
Liperi26192
Lohja30775
Loimaa25730
Loppi27937
Loviisa27907
Luhanka24641
Lumijoki25716
Lumparland30982
Luoto27762
Luumäki26621
Maalahti26556
Maarianhamina33839
Marttila27036
Masku32266
Merijärvi21413
Merikarvia24469
Miehikkälä23321
Mikkeli26968
Muhos27431
Multia22858
Muonio27117
Mustasaari30974
Muurame32509
Mynämäki27992
Myrskylä26626
Mäntsälä30958
Mänttä-Vilppula25838
Mäntyharju24905
Naantali34142
Nakkila27006
Nivala25237
Nokia30371
Nousiainen30033
Nurmes22870
Nurmijärvi35776
Närpiö25872
Orimattila27642
Oripää26288
Orivesi26272
Oulainen25485
Oulu29291
Outokumpu22957
Padasjoki24646
Paimio30558
Paltamo22804
Parainen30947
Parikkala23978
Parkano24598
Pedersören kunta26575
Pelkosenniemi23347
Pello23975
Perho23102
Pertunmaa22834
Petäjävesi26082
Pieksämäki25024
Pielavesi22919
Pietarsaari27439
Pihtipudas22882
Pirkkala35589
Polvijärvi22134
Pomarkku23553
Pori27252
Pornainen32075
Porvoo32850
Posio21294
Pudasjärvi21910
Pukkila27440
Punkalaidun23606
Puolanka21508
Puumala25114
Pyhtää31540
Pyhäjoki25905
Pyhäjärvi24282
Pyhäntä24867
Pyhäranta29494
Pälkäne26565
Pöytyä26702
Raahe28008
Raasepori28584
Raisio30040
Rantasalmi22926
Ranua22420
Rauma30039
Rautalampi23349
Rautavaara21114
Rautjärvi24589
Reisjärvi23500
Riihimäki29343
Ristijärvi24201
Rovaniemi27578
Ruokolahti27512
Ruovesi24529
Rusko32414
Rääkkylä21449
Saarijärvi24086
Salla21987
Salo26843
Saltvik30098
Sastamala26275
Sauvo29450
Savitaipale24839
Savonlinna25124
Savukoski22759
Seinäjoki28872
Sievi29208
Siikainen22214
Siikajoki26832
Siikalatva23065
Siilinjärvi29910
Simo26387
Sipoo36799
Siuntio35684
Sodankylä26355
Soini22638
Somero25728
Sonkajärvi23009
Sotkamo27408
Sottunga37113
Sulkava22485
Sund29729
Suomussalmi23040
Suonenjoki24513
Sysmä23862
Säkylä28068
Taipalsaari30092
Taivalkoski22697
Taivassalo29369
Tammela27937
Tampere28929
Tervo22546
Tervola24702
Teuva23698
Tohmajärvi23970
Toholampi24114
Toivakka26701
Tornio28296
Turku28107
Tuusniemi22351
Tuusula35979
Tyrnävä26890
Ulvila28193
Urjala24607
Utajärvi23198
Utsjoki26689
Uurainen26615
Uusikaarlepyy27046
Uusikaupunki28552
Vaala23169
Vaasa28829
Valkeakoski28536
Valtimo22410
Vantaa32060
Varkaus26102
Vehmaa25974
Vesanto22317
Vesilahti30186
Veteli24516
Vieremä25531
Vihti33221
Viitasaari23452
Vimpeli24610
Virolahti24752
Virrat24364
Vårdö28214
Vöyri26499
Ylitornio24015
Ylivieska27112
Ylöjärvi31218
Ypäjä25689
Ähtäri24514
Äänekoski26294

Taulukko 3, Kuinka kauan tulisi säästää, jotta voi ostaa asunnon Helsingistä?

KaupunkiKeskimäärin, €Säästöaika vuosissa10% säästösumma vuosissa
Kauniainen6315017.771.78
Espoo4137627.122.71
Kirkkonummi3828929.312.93
Sottunga3711330.243.02
Sipoo3679930.493.05
Helsinki3603231.143.11
Tuusula3597931.193.12
Nurmijärvi3577631.373.14
Siuntio3568431.453.14
Pirkkala3558931.533.15
Kaarina3439032.633.26
Naantali3414232.873.29
Inkoo3388933.113.31
Maarianhamina3383933.163.32
Askola3365933.343.33
Jomala3348533.513.35
Vihti3322133.783.38
Järvenpää3308733.913.39
Porvoo3285034.163.42
Lempäälä3254234.483.45
Muurame3250934.523.45
Rusko3241434.623.46
Masku3226634.783.48
Lieto3224834.803.48
Pornainen3207534.983.50
Lemland3206035.003.50
Vantaa3206035.003.50
Kempele3198535.083.51
Brändö3179435.293.53
Kerava3176635.323.53
Pyhtää3154035.583.56
Kangasala3153735.583.56
Hyvinkää3136735.773.58
Ylöjärvi3121835.953.59
Lumparland3098236.223.62
Mustasaari3097436.233.62
Mäntsälä3095836.253.62
Parainen3094736.263.63
Hattula3085336.373.64
Lohja3077536.463.65
Liminka3074236.503.65
Paimio3055836.723.67
Finström3042336.883.69
Nokia3037136.953.69
Vesilahti3018637.173.72
Saltvik3009837.283.73
Taipalsaari3009237.293.73
Raisio3004037.353.74
Rauma3003937.363.74
Nousiainen3003337.363.74
Hollola2996737.453.74
Hausjärvi2993837.483.75
Siilinjärvi2991037.523.75
Sund2972937.753.77
Janakkala2971337.773.78
Kumlinge2954537.983.80
Pyhäranta2949438.053.80
Sauvo2945038.103.81
Taivassalo2936938.213.82
Riihimäki2934338.243.82
Oulu2929138.313.83
Hämeenlinna2923738.383.84
Keminmaa2923538.383.84
Sievi2920838.423.84
Laihia2919438.443.84
Lapinjärvi2893838.783.88
Tampere2892938.793.88
Seinäjoki2887238.873.89
Hammarland2885638.893.89
Vaasa2882938.923.89
Eurajoki2877938.993.90
Kontiolahti2870339.093.91
Aura2869339.113.91
Eckerö2867139.143.91
Raasepori2858439.263.93
Uusikaupunki2855239.303.93
Valkeakoski2853639.323.93
Laukaa2850839.363.94
Tornio2829639.663.97
Vårdö2821439.773.98
Ulvila2819339.803.98
Eura2812939.893.99
Turku2810739.923.99
Säkylä2806839.984.00
Raahe2800840.064.01
Mynämäki2799240.094.01
Jyväskylä2798740.094.01
Hanko2796940.124.01
Lemi2796640.124.01
Loppi2793740.174.02
Tammela2793740.174.02
Kuopio2793040.184.02
Loviisa2790740.214.02
Karkkila2787640.254.03
Lahti2784840.294.03
Kokkola2778940.384.04
Luoto2776240.424.04
Kaskinen2776140.424.04
Kouvola2771540.494.05
Akaa2770240.514.05
Lappeenranta2767840.544.05
Orimattila2764240.604.06
Hämeenkyrö2763140.614.06
Kökar2758640.684.07
Rovaniemi2757840.694.07
Kittilä2757340.704.07
Ruokolahti2751240.794.08
Pukkila2744040.894.09
Pietarsaari2743940.904.09
Muhos2743140.914.09
Jokioinen2742840.914.09
Sotkamo2740840.944.09
Ilmajoki2737440.994.10
Hamina2735241.034.10
Kustavi2727941.144.11
Hailuoto2726341.164.12
Asikkala2725441.174.12
Pori2725241.184.12
Harjavalta2721441.234.12
Iitti2719841.264.13
Lapua2714941.334.13
Muonio2711741.384.14
Ylivieska2711241.394.14
Uusikaarlepyy2704641.494.15
Marttila2703641.514.15
Imatra2703241.514.15
Nakkila2700641.554.16
Mikkeli2696841.614.16
Kotka2694241.654.16
Jämsä2694141.654.17
Tyrnävä2689041.734.17
Salo2684341.804.18
Siikajoki2683241.824.18
Kruunupyy2682441.834.18
Kajaani2671042.014.20
Kärkölä2670542.024.20
Pöytyä2670242.024.20
Toivakka2670142.034.20
Utsjoki2668942.044.20
Myrskylä2662642.144.21
Luumäki2662142.154.22
Uurainen2661542.164.22
Pedersören kunta2657542.234.22
Pälkäne2656542.244.22
Leppävirta2656342.244.22
Maalahti2655642.264.23
Geta2654642.274.23
Inari2652342.314.23
Vöyri2649942.354.23
Simo2638742.534.25
Sodankylä2635542.584.26
Huittinen2634642.594.26
Iisalmi2634342.604.26
Ii2630842.654.27
Äänekoski2629442.684.27
Oripää2628842.694.27
Sastamala2627542.714.27
Orivesi2627242.714.27
Laitila2624842.754.28
Kemi2619442.844.28
Liperi2619242.844.28
Juupajoki2618642.854.29
Isokyrö2616442.894.29
Varkaus2610242.994.30
Petäjävesi2608243.024.30
Joroinen2606143.064.31
Heinola2602143.124.31
Föglö2600843.154.31
Kaustinen2600143.164.32
Vehmaa2597443.204.32
Pyhäjoki2590543.324.33
Närpiö2587243.374.34
Mänttä-Vilppula2583843.434.34
Kolari2580743.484.35
Evijärvi2576143.564.36
Loimaa2573043.614.36
Somero2572843.624.36
Lumijoki2571643.644.36
Ypäjä2568943.684.37
Ikaalinen2562543.794.38
Kannus2560643.824.38
Kemiönsaari2555943.904.39
Vieremä2553143.954.40
Joensuu2551043.994.40
Oulainen2548544.034.40
Kokemäki2548444.034.40
Forssa2542544.144.41
Kalajoki2539444.194.42
Hirvensalmi2532544.314.43
Nivala2523744.464.45
Kurikka2517844.574.46
Kankaanpää2517144.584.46
Kristiinankaupunki2512844.664.47
Savonlinna2512444.664.47
Puumala2511444.684.47
Keuruu2509544.724.47
Pieksämäki2502444.844.48
Kauhajoki2498944.914.49
Humppila2495544.974.50
Kauhava2493245.014.50
Lapinlahti2492145.034.50
Mäntyharju2490545.064.51
Pyhäntä2486745.134.51
Savitaipale2483945.184.52
Korsnäs2482145.214.52
Kuusamo2479845.254.53
Virolahti2475245.344.53
Tervola2470245.434.54
Kemijärvi2466345.504.55
Kuortane2465545.514.55
Padasjoki2464645.534.55
Luhanka2464145.544.55
Juva2463745.554.55
Konnevesi2461345.594.56
Vimpeli2461045.604.56
Urjala2460745.604.56
Parkano2459845.624.56
Rautjärvi2458945.644.56
Karijoki2456245.694.57
Ruovesi2452945.754.57
Veteli2451645.774.58
Ähtäri2451445.784.58
Suonenjoki2451345.784.58
Merikarvia2446945.864.59
Koski Tl2439646.004.60
Alavieska2438946.014.60
Virrat2436446.064.61
Haapajärvi2432446.134.61
Kangasniemi2429746.184.62
Pyhäjärvi2428246.214.62
Ristijärvi2420146.374.64
Toholampi2411446.534.65
Saarijärvi2408646.594.66
Joutsa2408246.604.66
Haapavesi2407946.604.66
Isojoki2407946.604.66
Ylitornio2401546.734.67
Parikkala2397846.804.68
Pello2397546.804.68
Tohmajärvi2397046.814.68
Alavus2391746.924.69
Sysmä2386247.034.70
Alajärvi2377547.204.72
Teuva2369847.354.74
Kuhmoinen2362947.494.75
Kiuruvesi2361547.524.75
Punkalaidun2360647.544.75
Kyyjärvi2359747.554.76
Hankasalmi2357647.604.76
Pomarkku2355347.644.76
Keitele2353247.694.77
Kitee2351247.734.77
Lappajärvi2350647.744.77
Reisjärvi2350047.754.78
Kuhmo2347847.804.78
Viitasaari2345247.854.78
Enonkoski2342247.914.79
Rautalampi2334948.064.81
Pelkosenniemi2334748.064.81
Miehikkälä2332148.124.81
Honkajoki2323748.294.83
Heinävesi2320648.364.84
Jämijärvi2320248.364.84
Utajärvi2319848.374.84
Vaala2316948.434.84
Perho2310248.574.86
Siikalatva2306548.654.87
Enontekiö2304548.694.87
Suomussalmi2304048.704.87
Sonkajärvi2300948.774.88
Hartola2300548.784.88
Lestijärvi2297648.844.88
Lieksa2296748.864.89
Outokumpu2295748.884.89
Rantasalmi2292648.954.89
Pielavesi2291948.964.90
Pihtipudas2288249.044.90
Nurmes2287049.074.91
Multia2285849.094.91
Pertunmaa2283449.144.91
Paltamo2280449.214.92
Savukoski2275949.314.93
Karstula2272049.394.94
Taivalkoski2269749.444.94
Soini2263849.574.96
Halsua2257049.724.97
Ilomantsi2254949.764.98
Tervo2254649.774.98
Sulkava2248549.914.99
Kärsämäki2248249.914.99
Ranua2242050.055.01
Valtimo2241050.075.01
Tuusniemi2235150.215.02
Vesanto2231750.285.03
Kinnula2229650.335.03
Hyrynsalmi2227450.385.04
Karvia2226850.395.04
Kihniö2224350.455.04
Siikainen2221450.515.05
Polvijärvi2213450.705.07
Kannonkoski2206550.865.09
Kaavi2203950.925.09
Salla2198751.045.10
Juuka2194351.145.11
Pudasjärvi2191051.225.12
Puolanka2150852.175.22
Rääkkylä2144952.325.23
Merijärvi2141352.405.24
Posio2129452.705.27
Rautavaara2111453.155.31
Kivijärvi2105053.315.33
Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.

Tarjoukset