Fellow Pankki – lainat ja kulutusluotot

Suomalainen Fellow Pankki syntyi keväällä 2022, kun joukkorahoituspalvelu Fellow Finance yhdistyi Evli Pankki Oyj:n kanssa. Kun teet lainahakemuksen sivuillamme, näet Fellow Pankin tarjouksen lisäksi jopa yli 20 muun rahoituslaitoksen lainatarjoukset.

Fellow Pankin asiakaspalvelu palvelee numerossa 0203 80101 arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-18. Lisäksi pankkiin saa yhteyden sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@fellowpankki.fi.

Fellow Pankki lainantarjoajana

Fellow Pankki on Finanssivalvonnan alaisuudessa toimiva suomalainen pankki, joka sai alkunsa keväällä 2022 vertaislainoja tarjonneen Fellow Financen yhdistyttyä Evli Pankin kanssa. Fellow Pankki tarjoaa henkilöasiakkaille vakuudettoman lainan lisäksi talletuspalveluja. Rahoituspalveluja on tarjolla myös yritysasiakkaille.

Yksityishenkilöt voivat hakea Fellow Pankilta perinteistä kulutusluottoa, eli kulutukseen tarkoitettua lainaa. Fellow Pankin lainan yleisiä käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi remontointi ja auton, veneen tai moottoripyörän hankinta. Voit vertailla myös muiden tarjoajien kulutusluottoja vertailussamme – näin löydät todennäköisemmin edullisen lainan.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa, helposti ja sitoumuksetta

Useita tarjouksia yhdellä hakemuksella

Tietoa Fellow Pankin palveluista

Fellow Pankin lainat

Fellow Pankin vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea 1 000 eurosta 30 000 euroon asti 2–10 vuoden laina-ajalla. Lainan korko on asiakaskohtainen ja riippuu hakijan arvioidusta luottokelpoisuudesta. Edullisimmillaan korko on 7 % ja kalleimmillaan 20 %. Lisäksi Fellow Pankki perii lainasta korkeimmillaan 150 euron nostopalkkion.

Fellow Pankin kulutusluoton korkein mahdollinen korko on linjassa nykyisen lainsäädännön salliman maksimikoron kanssa, minkä lisäksi välityspalkkio on niin ikään suurin mahdollinen. Lainaa on siis mahdollista löytää halvemmalla, kunhan lainat muistaa kilpailuttaa huolellisesti.

Lainan hakeminen Fellow Pankilta

Fellow Pankin lainahakemus on helppo täyttää netissä esimerkiksi VertaaEnsin.fi-lainavertailun kautta. Saat alustavat lainatarjoukset noin minuutissa ja voit helposti vertailla lainojen kokonaiskustannuksia. Jos Fellow Pankin lainatarjous on vaihtoehdoista edullisin, voit siirtyä yrityksen sivuille allekirjoittamaan lainasopimuksen sähköisesti.

Allekirjoituksen lisäksi Fellow Pankki pyytää asiakasta lähettämään todistuksen tuloista. Todisteeksi kelpaa joko palkkalaskelma, eläketodistus tai yrityksen tilinpäätös.

Kun tulotodistus on hyväksytty, Fellow Pankki maksaa lainan tilille erittäin nopeasti. Arkipäivisin klo 9–17 lainan voi saada tilille saman päivän aikana.

Fellow Pankki -kulutusluoton hakuehdot

Fellow Pankilta on mahdollista saada lainaa, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Hakija on yli 20-vuotias
  • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
  • Hakijan tulotaso riittää lainan takaisinmaksuun

Lainan takaisinmaksu

Fellow Pankin lainan korko on kiinteä, eli se ei muutu lainan takaisinmaksun aikana, vaikka yleinen korkotaso nousisi. Lainaa lyhennetään kuukausittain samansuuruisissa erissä, joiden suuruus ja lukumäärä selviävät lainasopimuksesta.

Fellow Pankki voi myöntää lainanottajalle maksuvapaita kuukausia, jos taloudellinen tilanne sitä vaatii. Maksuvapaata kannattaa kuitenkin käyttää hyvin harkiten, sillä siitä peritään pieni maksu, minkä lisäksi korkoa kertyy pidemmältä ajalta.

Kuten muutkin kulutusluotot, Fellow Financen lainan voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa aikataulussa, joko kerralla tai osissa. Ennen tavallista suurempaa maksusuoritusta kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun.

Fellow Pankin lainaturva

Fellow Pankki tarjoaa kulutusluotolle kattavaa lainaturvaa, joka auttaa selviytymään lyhennyksistä myös huonompina aikoina. Lainaturvavakuutuksen hinta on keskimäärin 6 euroa kuukaudessa. Hinta kuitenkin vaihtelee asiakkaan iän ja lainan kuukausierän mukaan.

Fellow Pankin lainaturva kattaa tilanteet, joissa lainanottaja jää pitkälle sairaslomalle, joutuu työttömäksi tai menehtyy. Vakuutuksen myöntää Vakuutusyhtiö AXA.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.