Vertaile DNA liittymiä

Vertaa parhaat puhelinliittymät

Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen

Kuumimmat puhelinliittymät nyt

Yleistä tietoa DNA:sta

Vuonna 2001 perustettu DNA tarjoaa tv-, puhe- ja datapalveluita Suomen markkinoille. DNA on nykyisin norjalaisen tietoliikennekonserni Telenorin tytäryhtiö. Yli 60 DNA Kauppaa ja lukuisat DNA jälleenmyyjät ympäri Suomen tarjoavat kattavan valikoiman laitteita, edullisia liittymiä, palveluita sekä nopeita nettiyhteyksiä. Kaikkiaan DNA:n palveluksessa on noin 1 600 henkilöä.

Kuluttajille DNA on tullut tutuksi erottuvasta markkinoinnistaan. “Elämä kallis, DNA halpa” sekä DNA:n Pinkit Päivät ovat kumpikin useimmille suomalaisille tunnettuja ilmiöitä.

Tärkeää tietoa DNA:sta

Miksi kannattaa valita DNA?

Liittymää valitessa on tärkeää huomioida operaattorin valtakunnallinen kuuluvuuskartta. DNA:n 4G-verkko kattaa nykyisellään 99 % suomalaisista ja 5G verkko kattaa yli 220 eri paikkakuntaa (89 % suomalaisista). DNA pyrkii aktiivisesti kasvattamaan 5G-verkkoa uusille paikkakunnille.

Laajan verkkopeitteen lisäksi DNA:n verkkojen nopeus on Suomen parhaimmistoa. Omnitele Oy:n suorittamassa mittauksessa DNA:n mobiiliverkko oli Suomen nopein.

Millaisia liittymiä DNA tarjoaa?

DNA tarjoaa kuluttajille kolmea erilaista liittymää - DNA Rajatonta, DNA Jämptiä ja DNA Prepaidia.

DNA Rajaton sisältää rajattomasti puheluita ja teksti- ja multimediaviestejä Suomessa ja EU/ETA-alueella. Liittymä soveltuu aktiivisesti nettiä käyttävälle, ja siitä on saatavilla useita vaihtoehtoja eri nopeuksilla. Tarjolla on 5G- ja 4G -liittymiä aina 1 000 Mbit/s nopeuteen asti eri hintaluokissa.

DNA Jämpti -liittymä sopii parhaiten puhelinta vähemmän käyttävälle. Jämpti-liittymässä on kiinteä hinnoittelu viesteille ja puhelun minuuteille Suomessa ja EU/ETA-alueella. Ulkomaanpuheluissa sovelletaan erillistä hinnastoa.

Näiden kahden liittymätyypin lisäksi DNA tarjoaa asiakkailleen DNA Prepaidia, jossa asiakas maksaa ainoastaan niistä palveluista joita oikeasti käyttää. DNA Prepaid pitää sisällään rajattoman 4G-netin. Prepaid-liittymää pystyy myös käyttämään ulkomailla yli 100 eri maassa.

DNA -liittymä on mahdollista solmia joko määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin vain, jolloin irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa ennen sopimuskauden loppua muuten kuin poikkeustapauksissa, joita ovat:

  • Itsestä riippumattomat maksuvaikeudet, kuten työttömyys tai sairaus.
  • Jos sopimuksen pitäminen olisi asiakkaan näkökulmasta kohtuutonta. Tällainen syy voi olla esimerkiksi muutto toiselle paikkakunnalle tai maahan, jossa ei ole mahdollista käyttää kyseisen operaattorin palveluita.

DNA -liittymän irtisanominen tapahtuu ottamalla yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun.

Miten saan yhteyden DNA:n asiakaspalveluun?

DNA:n asiakaspalvelu palvelee sekä puhelimitse että verkossa.

DNA:n asiakaspalvelun avustaa sinua numerossa 044 144 044 arkisin kello 8–18. Soittaminen ja jonottaminen asiakaspalveluun maksaa normaalin kotimaanpuhelun verran. Ulkomailta soittaessa puhelu veloitetaan ulkomaan hinnaston mukaisesti. Itse soittamisen lisäksi DNA:lta voi myös varata sopivan soittoajan.

DNA:n asiakaspalveluun voi myös jättää viestin joko verkkosivulta löytyvän chatin tai Oma DNA -sovelluksen kautta. Asiakastuki palvelee chatissa arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–16:30.

DNA:n asiakaspalvelu ei tarjoa palveluitaan sähköpostitse.

Miten liittymien laskutus tapahtuu?

DNA tarjoaa asiakkailleen useita eri laskutusvaihtoehtoja. Näistä e-lasku, sähköpostilasku ja itsepalveluun toimitettu lasku ovat täysin maksuttomia. Jos asiakas haluaa laskutusvaihtoehdokseen perinteisemmän paperilaskun, tämä maksaa 4,90 € per lasku.

E-lasku toimii siten, että DNA lähettää laskun suoraan asiakkaan verkkopankkiin. Se sisältää samat tiedot kuin paperinenkin lasku, mutta paperisesta poiketen se on ilmainen.

Sähköpostilasku toimii käytännössä samanlailla kuin e-lasku, mutta sähköpostilaskun tapauksessa lasku lähetetään asiakkaan sähköpostiin.

Itsepalveluun toimitettu lasku toimii samalla periaatteella, mutta tässä tapauksessa lasku toimitetaan DNA Minun Palveluun, joka löytyy DNA:n verkkosivuilta tai Oma DNA -sovelluksesta.

Onko DNA:lla omaa asiakasportaalia?

DNA:lla on asiakasportaali DNA.fi:n -sivuilla, joka tunnettiin ennen nimellä "DNA Minun Palveluni". Asiakasportaalista löytyvät tiedot laskuista, liittymistä, palveluista ja laitteista. Tämän lisäksi kyseistä asiakasportaalia voi käyttää laskutusasetuksien ja omien tietojen muokkaamiseen. Palvelun avulla on mahdollista seurata liittymien ja palvelujen käyttöä reaaliajassa. Palvelua käyttämällä voi nähdä yksityiskohtaista dataa esimerkiksi puheluiden ja tekstiviestien käytöstä. Myös liittymätyypin vaihtaminen onnistuu tarvittaessa palvelun kautta.

Asiakasportaaliin pääsee kirjautumaan DNA:n nettisivujen kautta tai Oma DNA -sovelluksella. Palveluun kirjaudutaan DNA Tunnuksilla. DNA Tunnuksen saa käyttöön, kun rekisteröityy ja kirjautuu palveluun ensimmäistä kertaa.

Miten DNA -liittymä toimii ulkomailla?

Tiedonsiirto on täysin rajatonta ja ilmaista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

EU:n määrittelemän roaming-sopimuksen mukaan liittymään kuuluu vakiona rajattu määrä ilmaista datasiirtoa EU ja ETA-alueella. Sallitun datan määrä vaihtelee valitusta liittymästä riippuen 7–45 gigatavun välillä kuukautta kohden. Mikäli liittymään sisältyvä datamäärä ylittyy, DNA veloittaa kiintiön ylittävästä datasiirrosta kotimaan hinnan lisäksi EU-lisämaksun 2,232 €/Gt.

DNA -liittymällä voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä EU- ja ETA-alueella samalla hinnalla kuin Suomessa. EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta soitettaessa tai tekstiviestejä lähettäessä hinta on kuitenkin maakohtainen ja yleisesti ottaen reilusti Suomen hintatasoa kalliimpi. Tarkemmat hintatiedot löytyvät DNA:n kotisivuilta.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.