Markkinoiden kattavin luottokorttivertailu

Luottokortit vertailussa
Luottokortti 2021 Korko Luottoraja Vuosimaksu
Komplett Bank Mastercard 19,44 % max. 10 000 € 0 €
Bank Norwegian luottokortti 19,99 % max. 10 000 € 0 €
St1 MasterCard 12 % + 3 kk Euribor max. 10 000 € 0 - 36 €*
S-Etukortti Visa 9,50 % + 3 kk Euribor 800 - 10 000 € 0 - 60 €*
OP-Visa 8,95 % + 3 kk Euribor 200 - 20 000 € 0 - n. 77 €**
Nordea Credit Mastercard 10,5 % + 3 kk Euribor 1 500 - 5 000 € Alk. 0 €***
American Express Basic 0 %**** Ei määritelty 0 €
American Express Gold 0 %**** Ei määritelty 0 €
Handelsbanken Credit 10 % + 3kk Euribor max. 10 000 € 70 €
Aktia Credit 8,50 % + 3kk Euribor 2 000 - 7 000 € 46,80 €
Tuohi Mastercard 14 % + 3 kk Euribor 2 000 - 10 000 € 0 - 60 €*****
* Riippuu kortin käytöstä.** Yksi kortti maksuton alle 26-vuotiaille. Hinta riippuu myös asiakkuudesta.***MobiiliPlus ja Peruspaketteihin liitetyt kortit ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia.**** Amex on maksuaikakortti, joten korko peritään ainoastaan myöhästyneestä maksusta. Eräpäivän jälkeen peritään korkolain mukainen viivästyskorko eli 7%. ***** 5 euron tilinhoitomaksu veloitetaan vain silloin, kun luotolla on laskutettavaa saldoa.

Tärkeää tietoa luottokorteista

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on luotto-ominaisuuden sisältävä maksuaikakortti. Luottokortilla tehtyjä ostoksia ei veloiteta suoraan asiakkaan tililtä pankkikortin tapaan, vaan sillä tehdyt ostokset kerätään yhteen laskuun laskutuskauden lopussa, jonka jälkeen lasku lähetetään asiakkaalle. Asiakas voi yleensä valita vapaasti luottokortin eräpäivän omien tarpeiden mukaan. Eräpäivän voikin siten ajoittaa esimerkiksi oman palkkapäivän lähettyville.

Luottokortilla tehdyt ostokset ovat korottomia aina eräpäivään saakka, jonka jälkeen ostoksista alkaa kertyä korkoa. Useimmat luottokortit tarjoavat ostoksille kuukauden korottoman maksuajan, mutta jotkin luottokortit tarjoavat maksuaikaa jopa 45 päivän verran. Korottoman maksuajan lisäksi luottokortti tarjoaa mahdollisuuden maksaa ostoksia osissa myös eräpäivän jälkeen, mutta tällöin kortille jätetystä summasta tulee maksaa korkoa sekä yleensä luottokortin tarjoaja veloittaa asiakkaalta tilinhoitomaksun.

Mikä ero on luottokortilla ja maksuaikakortilla?

Maksuaikakortin ja luottokortin ero on yksinkertaisesti siinä, että luottokortti tarjoaa korottoman maksuajan lisäksi mahdollisuuden myös luottopuolen hyödyntämiseen. Maksuaikakortti sen sijaan tarjoaa mahdollisuuden vain korottomaan maksuaikaan – kortilla tehdyt ostokset pitää nimittäin lyhentää kokonaisuudessaan aina eräpäivään mennessä. Maksuaikakorteista tunnetuimpia ovat American Express sekä Diners Club. Tosin Diners Club ei enää tarjoa palveluitaan Suomessa.

Luottokortin minimilyhennys

Korottoman maksuajan loputtua luottokorttivelkaa tulee lyhentää vähintään sovitun minimilyhennyksen verran. Usein minimilyhennys on jokin sovittu prosenttimäärä luotosta, joka vaihtelee yleensä 10 prosentista 100 prosenttiin. Minimilyhennyksen voi valita vapaasti luottokorttia hakiessa. Pankit ja rahoitusyhtiöt kuitenkin usein määrittävät vähimmäislyhennysmääräksi myös jonkin euromääräisen lyhennyssumman, esimerkiksi 30 euroa.

Korttia hakiessa on hyvä pohtia, että mikä on itselle sopiva minimilyhennysprosentti: Liian suuri minimilyhennysprosentti voi tiukkoina aikoina rajoittaa omaa budjettia liian tiukasti, mutta taas liian pieni prosentti ei välttämättä kannusta lyhentämään velkaa nopeasti. On hyvä muistaa, että vaikka minimilyhennysprosentti olisi pienempi kuin 100, niin voi laskua silti aina lyhentää myös suuremmalla summalla.

Ylimääräinen lyhennys

Useimmat pankit ja rahoitusyhtiöt lähettävät luottokortin käyttöönoton jälkeen asiakkaalle ensimmäisen laskun, jonka perusteella asiakas voi maksaa tekemänsä ostokset. Useissa korteissa tuon samaisen laskun viitenumero sekä tilinumero eivät vaihdu ajan kuluessa, joten samoja laskutustietoja voi hyödyntää myöhemminkin. Täten asiakas voi esimerkiksi lyhentää velkaa ennenaikaisesti tai korottaa hetkellisesti luottolimiittiä siirtämällä kortille ylimääräistä rahaa esimerkiksi kalliiden lentolippujen maksamiseen.

Luottokortin maksuvapaa kuukausi

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat yleensä asiakkaalle mahdollisuuden muutamaan maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa. Maksuvapaana kuukautena asiakas on vapautettu luottokortin minimilyhennyksestä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että maksuvapaa kuukausi olisi koroton. Asiakkaan tulee silti maksaa luottokortille jätetystä summasta korkoa tavanomaiseen tapaan sekä maksaa tilinhoitomaksu, mutta nämä kulut vain siirretään seuraavaan laskuun.

Luottokortin korko ja tilinhoitomaksu

Mikäli koko luottokorttivelkaa ei lyhennä kerralla eräpäivänä tai ennen sitä, tulee ylijäävästä osuudesta maksaa sopimuksen mukaista korkoa sekä tällöin asiakkaalta usein veloitetaan tilinhoitomaksu. Luottokortin korko koostuu yleensä 3 kuukauden Euriborista sekä siihen lisättävästä marginaalista. Tilinhoitomaksu taas vaihtelee usein 2,5-4 euron välillä ja se tulee maksaa joka kuukausi, kun kortille on jätetty lyhentämätöntä luottoa. Voit vertailla kaikkien luottokorttien korkoja, tilinhoitomaksuja ja maksuaikoja vertailussamme. Näin edullinen luottokortti löytyy helposti!

Mitä etuja luottokortilla saa?

Luottokortteihin kuuluvat korot ja mahdolliset vuosimaksut ovat maksamisen arvoisia, kun löytää itselleen sopivat edut. Toki, jos valitsee vuosimaksuttoman kortin ja maksaa laskut korottoman maksuajan sisällä voi päästä nauttimaan luottokortin eduista täysin ilmaiseksi. Luottokorttien kautta on mahdollista saada esimerkiksi matkavakuutus, matkatavaravakuutus, osto- tai tuoteturva ja jopa concierge-palvelu.

Erityisesti matkavakuutus on kannattava sijoitus, jos matkustaa edes kerran vuodessa. Vakuutukset yksittäisille matkoille tai erillinen jatkuva matkavakuutus voi olla paljon kalliimpi kuin luottokorttiin kuuluva vakuutus, jonka voi saada ilmaiseksi; moneen vuosimaksuttomaan korttiin kuuluu matkavakuutus! Korttien vakuutusten kattavuudet kuitenkin vaihtelevat, joten ennen luottokortin hankkimista kannattaa tutustua luottokorttien erilaisiin matkavakuutuksiin sekä pohtia omia matkatarpeitaan. Luottokortilla on mahdollista kattaa myös Suomessa tapahtuva matkailu, kunhan valitsee korttinsa oikein.

Luottokortti tarjoaa ostoksillesi myös parempaa turvaa kuin perinteinen pankkikortti. Erityisesti isot ostokset, matkaliput ja nettishoppailu kannattaa hoitaa luottokortilla. Esimerkiksi lentoyhtiön konkurssi-tilanteessa luotolla ostettujen lippujen hinta on mahdollista saada takaisin luottokorttiyhtiöltä, kun muuten rahojen takaisinsaanti voi olla haastavampaa.

Erilaiset luottokorttityypit

Luottokorttien edut riippuvat siitä, millainen kortti on kyseessä. Luottokortit Suomessa kattavat peruskortit, kauppakortit, palkintokortit, premium-kortit sekä lentokortit. Oma luottokortti kannattaa valita omien tarpeiden mukaan, jotta siitä saa parhaimman hyödyn irti. Kannattaa myös harkita kahden kortin taktiikkaa, niin ei jää pulaan, jos esimerkiksi pankin palvelimet pettävät tai kortin siru vaurioituu.

Jo perusluottokortit tarjoavat haltijalleen useita etuja, kuten mahdollisuuden maksaa ostoksia luotolla kuluitta, kunhan luottokorttilaskun muistaa maksaa noin 30 päivän korottoman maksuajan puitteissa. Jos kortista haluaa saada tätäkin enemmän irti, kannattaa harkita esimerkiksi lentopisteitä kerryttävää lentopisteluottokorttia tai maksutapaetua tarjoavaa kauppakorttia.

Eri luottokorttityypeistä löytyy varmasti pikaisella haulla se itselle sopivin. Kattava luottokorttivertailumme auttaa erilaisten korttien etujen jäsentämisen ja löytää sinulle sopivimman kortin helposti!

Näin haet luottokorttia

Luottokortin saamista varten sinun täytyy olla täysi-ikäinen ja sinulla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa sekä puhtaat luottotiedot. Usein hakijalta vaaditaan myös säännöllisiä tuloja, mutta esimerkiksi opiskelija voi saada kortin tietyiltä luottokortintarjoajilta ilman vakituista työpaikkaa. Myös eläke lasketaan säännöllisiksi tuloiksi.

Vaikka täyttäisitkin luottokorttien perusehdot, voi joihinkin kortteihin kuulua muita rajoituksia. Mitä korkeampi luottokorttiin kuuluva luottoraja on, sitä korkeampia tuloja sinulta todennäköisesti vaaditaan. Yksi yleinen syy luottokorttihakemuksen hylkäämiselle onkin liian korkea luottorajapyyntö. Jos näin käy, laske tuloihisi sopiva luottoraja uudelleen ja kokeile kortin hakemista uudestaan.

Tärkeintä luottokortin hakemisessa on itselle sopivan kortin löytäminen. Valikoimaa on paljon ja korttien edut voivat vaihdella huimasti, joten kannattaa käyttää hetki ja miettiä, millaista korttia itse tarvitset. Sen jälkeen korttien vertailu on helppoa ja onnistuu nopeasti esimerkiksi kattavassa luottokorttivertailussamme, missä näet helposti kaikkien korttien edut. Voit myös suodattaa kortteja oman tarpeesi mukaan, jos haluat esimerkiksi keskittyä lentopisteluottokorttien vertailuun. Helpointa ja nopeinta on siis tehdä luottokorttihakemus netissä.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.