Välittäjät vertailussa – 3 parasta erityylisille sijoittajille

| | Aihe: Vieraskynä ja haastattelut
Osakkeiden välittäjät vertailussa

Tämän vieraskirjoituksen on kirjoittanut Sijoittaja.fi. Suomalaisen sijoittajan asialla oleva Sijoittaja.fi-sivusto tarjoaa systemaattisen ja helpon lähestymistavan sijoitusmarkkinoiden seurantaan ja markkinoilla toimimiseen. Ajankohtaisten artikkelien lisäksi sivustolta löytyy useita käteviä työkaluja esimerkiksi osakkeiden, välittäjien ja ETF:ien vertailuun.

Mikä on paras välittäjä? Otimme suomalaisten ja kansainvälisten osakkeiden sekä ETF:ien välittäjät vertailuun. Tässä kolme parasta välittäjää erityylisille sijoittajille.

Välittäjät vertailussa – Mikä on paras välittäjä?

Välittäjien vertailussa täytyy aina lähteä liikkeelle sijoittajan yksilöllisistä tarpeista. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä kuuluu: Mihin sijoitat? Sijoitatko suomalaisiin tai kansainvälisiin osakkeisiin, ETF:iin vai kenties näihin kaikkiin?

Hintavertailun (ks. Välittäjävertailu 2021) lisäksi välittäjien vertailussa tulee huomioida myös monia muita tekijöitä. Tällaisia valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi:

  • kaupankäyntijärjestelmän ominaisuudet,
  • kaupankäyntijärjestelmän helppokäyttöisyys ja kieli,
  • markkinapaikkojen monipuolisuus ja sijoituskohteiden määrä,
  • sijoitusideat, lisäinformaatio ja analyysit,
  • välittäjän tarjoamat muut sijoittajan työkalut sekä
  • myyntivoittojen, osinkojen ja kaupankäynnin kulujen automaattinen raportointi verottajalle.

Kolmen välittäjän vertailu

kolmen sijoittajan vertailu

Description automatically generated

eToro – Paras välittäjä kansainvälisiin osakkeisiin

eToro nousee välittäjien vertailussa kärkeen kansainvälisten osakkeiden kategoriassa. Kansainvälisiä osakkeita voi ostaa eTorossa nollapalkkioilla. Sijoittajan kannattaa kuitenkin tarkistaa, mitkä ovat aitoja osakkeita ja mitkä CFD:eita. CFD-sijoittamista emme suosittele suomalaiselle sijoittajalle verotuskäytännön vuoksi.

Alla olevaan taulukkoon on kerätty yhteenveto eToron kuluista ja Sijoittaja.fi:n käyttäjilleen neuvottelemista eduista, joilla eToron kulut ovat muita käyttäjiä edullisemmat.

Nollakulujen ohella eToro tarjoaa etuja ja palveluja, joita ei löydy perinteisiltä välittäjiltä. Yksi piensijoittajalle hyödyllinen ominaisuus on mahdollisuus ostaa eTorossa osakkeiden osia (ns. fractional shares). Voit ostaa esimerkiksi 1000 dollaria maksavaa osaketta tai ETF:ää vain 50 dollarilla.

Kaupankäynti osakkeiden osilla mahdollistaa paitsi laajan hajautuksen pienelläkin salkulla, myös menestyneiden sijoittajien salkun kopioinnin. eToro on myös yksi harvoista välittäjistä, jonka kautta voi sijoittaa sekä osakkeisiin että kryptovaluuttoihin. Lue lisää kokemuksia eTorosta.

eToro kulut eri käyttäjäryhmillä

Nordnet – Paras välittäjä suomalaisiin osakkeisiin

Nordnet on Suomi-osakkeisiin sijoittavalle hinnastoltaan osakevälittäjien kärkijoukkoa niin piensijoittajalle kuin Private-asiakkaille. Viime vuosina Nordnet on panostanut palveluidensa laatuun ja eri asiakaskuntien tarpeisiin – aina aloittelevasta säästäjästä aktiiviseen ammattitreidaajaan. Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessa sijoittajat voivat seurata toisten menestyneiden sijoittajien salkkuja sekä jakaa ajatuksia ja vinkkejä yksittäisistä osakkeista tai sijoittamisesta laajemmin.

Edullisista hinnoista ja hyvästä laadusta kertoo myös asiakastyytyväisyys: Viisas Raha -lehden Välittäjä 2019 -tutkimuksessa Nordnet oli hinnan ja laadun suhteella mitattuna Suomen paras arvopaperivälittäjä. Syksyllä 2019 uudistettu kaupankäyntipalvelu tarjoaa hyvän valikoiman toimeksiantotyyppejä, monipuolisemmat kuvaajat, entistä laajemmat tilinpäätöstiedot ja paremman mobiilisovelluksen.

Degiro – Paras välittäjä ETF-sijoittamiseen

Degiro on innovatiivinen halpavälittäjä, joka on onnistunut karsimaan kulurakenteensa monia muita välittäjiä niukemmaksi ja automatisoimaan järjestelmänsä erittäin tehokkaaksi. Parhaiten Degiro soveltuu omatoimiselle sijoittajalle etenkin ETF:iin sijoittamiseen, joissa sen hinnasto pääsee loistamaan.

Edullisen hinnastonsa lisäksi Degiro mahdollistaa kuukausittaisen kaupankäyntipalkkiottoman oston tai myynnin lähes 200 ETF:ssä. Tätä hyödyntäen sijoittaja voi kuukausisäästää ETF:iin lähes nollakuluilla. Lisäksi Degiron kautta pääset käsiksi laajaan osakevalikoimaan, yli 50 pörssiin 30 maassa – valikoima, johon harva välittäjä yltää.

Lue lisää välittäjistä:

Pihla Pietiläinen

About Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Pihla on opiskellut valtiotieteitä ja tarkastelee rahoitusalaa mielellään yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Tarjoukset