Miesten vuosittaiset parturikulut jopa 180 € suuremmat kuin naisilla

| | Aihe: Vertailut ja testit
Mies parturissa.

Jokainen henkilö kaipaa välillä hiustenleikkausta. Naisten hiustenleikkaushinnat ovat kalliimpia kuin miehillä, mutta vuositasolla miesten parturikulut ovat selvästi korkeammat kuin naisilla. VertaaEnsin.fi selvitti, paljonko miesten parturikäynnit ja naisten kampaajakäynnit maksavat sekä kertaluontoisesti että vuositasolla. Selvitys tehtiin kaupunkikohtaisesti.

Selvityksen keskeisimmät havainnot:

  • Miesten parturihinnat vaihtelevat 13 € – 65 € välillä, mediaanihinnan ollen 30 €. Naisten kampaajahinnat vaihtelevat 15 € – 87 € välillä, mediaanihinnan ollen 45 €. Parturi tulee vuosittain miehille selkeästi kalliimmaksi useampien käyntikertojen vuoksi.
  • Vaikka parturi- ja kampaajahinnat ovat kalleimmat Helsingissä, pääasiassa hinnat ovat varsin tasaiset maanlaajuisesti. Mediaanihinnalla mitattuna Helsinki on parturihinnoissa noin 4 € muita kaupunkeja kalliimpi. 
  • Mies voi säästää parturit kilpailuttamalla yli 600 € vuosittaisissa parturikuluissa ja nainenkin lähes 300 €.
  • Miehelle on tulee edullisimmaksi käydä parturissa Turussa ja naiselle Lahdessa. Halvimmat hiustenleikkaukset ovat lähestulkoon samanhintaisia sukupuolesta riippumatta.

Näin selvitys toteutettiin:

Parturi- ja kampaajahinnat selvitettiin maanlaajuisesti toimivasta Timma-varausjärjestelmästä. Data kerättiin 9.11  ja 10.11, joten hintoihin on saattanut julkaisuvaiheessa tulla yksittäisiä hintamuutoksia. 

Selvityksen kohteina toimivat Suomen kymmenen väkiluvultaan suurinta kaupunkia: Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti ja Pori.

Naisten ja miesten vuosittaiset hiustenleikkauskulut laskettiin käyttämällä selvitykseen perustuvia mediaanihintoja. Selvityksessä käytetyissä esimerkeissä miehillä on lyhyet hiukset ja naisilla pitkät hiukset. Oletuksena on, että mies käy kerran kuussa parturissa ja nainen kolmen kuukauden välein. Parturi- ja kampaajakäynnit sisältävät pelkän hiustenleikkauksen.

Naisten vuosittaiset parturikulut puolet pienempiä kuin miehillä

Parturikustannukset vuosittaiset

Selvityksessä on oletettu, että mies käy kerran kuussa parturissa. Vuosittaisia käyntejä tulee näin ollen kaksitoista. Naiselle suositus on kolmen kuukauden välein eli neljä kertaa vuodessa. Tästä johtuen miehen vuosittaiset parturikulut ovat satoja euroja kalliimmat kuin naisella, vaikka yksittäinen parturikäynti onkin miehille edullisempi. Toisaalta, jos naisen kampaaja sisältää runsaasti lisäpalveluita, nousevat vuosittaiset parturikustannukset samalle tasolle miesten kanssa.

Naisen kampaajakäynti vain hieman miehen parturia kalliimpi

Naisten hiustenleikkaus on miesten hiustenleikkausta kalliimpaa, mutta hintaerot ovat yllättävän pieniä. Partureiden hintaskaalan edullisimmassa päässä sukupuolten väliset hintaerot ovat vain muutamia euroja. Selvityksen edullisin parturihinta miehille löytyi Turusta (13 €) ja naisille edullisin kampaajahinta Lahdesta (15 €). Mitä kalliimmat hinnat partureilla on, sitä enemmän hintaero sukupuolten välillä kasvaa, ollen noin 20 € per kaupunki. Poikkeuksena tähän Helsinki, jossa hintaerot alkavat olla merkittäviä.

Kaupungin sisäiset hintaerot partureissa merkittäviä lähinnä Helsingissä

Parturien hintavertailu Helsingissä.

Helsingin väliset hintaerot parturi- ja kampaajakäynneissä ovat huomattavan isot. Hintaero miesten halvimman ja kalleimman parturin välillä on 45 €, kun naisten kampaamohinnoissa on jopa 57 € ero. Sijainti ei selitä parturien suuria hintaeroja, sillä Helsingin keskustan alueella on useita edullisia partureita. Kyseessä onkin muutama hiussalonki, joiden hinnat huomattavasti markkinahintoja korkeampia. Tätä puoltaa myös Helsingin parturien mediaanihinta, joka ei ole merkittävästi muiden kaupunkien mediaanihintoja korkeampi.

Parturien mediaanihinta kaupungeittain.

Mies voi säästää vuodessa yli 600 euroa parturikuluissa

Parturikulut edullisimmillaan vs kalleimmillaan.

Maanlaajuisesti mies voi säästää parturit kilpailuttamalla jopa 624 €, kun naisen säästöt ovat vähempien käyntikertojen 288 €.

Vaikka partureiden hinnat ovat keskimäärin melko tasaisia ympäri Suomen, poikkeuksiakin löytyy. Kilpailuttamalla pelkästään Helsingin parturit, miehen on mahdollista säästää lähes 500 € parturikustannuksissa. Naiselle säästöä kertyy Helsingissä harvempien käyntikertojen vuoksi selvästi vähemmän, 228 €. Muissa vertailun kaupungeissa säästöt jäävät noin 100 € suuruisiksi miehillä ja 50 €–70 € suuruisiksi naisilla.

Kallemmait vs halvimmat parturit Suomessa.
Aarne Helenius

About Aarne Helenius

Aarne Helenius työskentelee VertaaEnsin.fi:llä sisällöntuotannon tehtävissä ja toimii perhe-, koti- ja matkailu-aihealueiden asiantuntijana. Hänen intohimojaan ovat urheilu, politiikka ja elokuvat.

Tarjoukset