Kilpailuta Väre sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme sinulle halvimmat tarjoukset. Voit halutessasi vertailla vain uusiutuvaa energiaa käyttävät sähkösopimukset.

 • Valintamerkki Saatavilla yli 40 tarjousta
 • Valintamerkki Ilmainen ja nopea palvelu
 • Valintamerkki Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Väre Energia yrityksenä

  Väre Energia Oyj on suomalainen sähköyhtiö, joka perustettiin vuonna 2018. Väre sai alkunsa kun Savon Voima, Kuopion Energia, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia yhdistivät sähkönmyyntitoimintonsa.

  Vuoden 2021 alussa Väre oli Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä. Yhtiöllä on yli 250 000 asiakasta ympäri Suomen.
  Väre aloitti sähkömarkkinoilla vuonna 2019, jolloin vanhat sähkösopimukset siirtyivät uuden yhtiön alle. Väre tuottaa sähkönmyyntipalvelua, ja muut osakasyhtiöt tuottavat sähkönsiirron. Näin asiakkaalle tulee kaksi laskua: toinen sähkönmyynnistä ja toinen sähkönsiirrosta siitä vastaavalta yhtiöltä.

  Väre tarjoaa sähkönmyynnin lisäksi muitakin palveluita, kuten aurinkosähköpaketteja ja sähköautojen latauspalvelua.

  Väre VertaaEnsin.fi -palvelussa

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun tarvitset uuden sähkösopimuksen tai haluat kilpailuttaa vanhan sopimuksesi, tee aina vertailu etukäteen. VertaaEnsin.fi on Väreen ja muiden sähköyhtiöiden kumppani, ja teemme asiakkaalle puolueettoman vertailun sähkösopimuksista.

  Kun teet ilmaisen vertailumme, tiedät mikä on paras sähkön hinta ja löydät parhaan vaihtoehdon oman sähkönkulutuksesi huomioiden. Voit tutustua vertailumme kautta Väreen sähkösopimuksiin ja vertailla niitä muiden yhtiöiden tuotteisiin.

  Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, ja esimerkiksi Väreen sähkötarjous voi olla houkutteleva. Vertailutyökalumme päivittyy reaaliajassa, joten löydät aina parhaat sähkötarjoukset työkalustamme. Sähkön kilpailutus vertailun avulla on helppoa ja maksutonta.

  Tietoa Väre Energiasta

  Väre sähkösopimus

  Väre Energia tarjoaa useita erilaisia sähkösopimuksia. Väre myy energiaa, joka on hankittu Nord Pool-sähköpörssistä. Väre hankkii myös osan sähköstään sähkön pientuottajilta.

  Väre myy itse sähkön, minkä lisäksi kuluttajan tulee ostaa sähkönsiirtopalvelu valitsemaltaan yhtiöltä. Sähköenergian osuuden voi kilpailuttaa sähkövertailun kautta.

  Väre kertoo, että vuonna 2018 yhtiön tuottaman energian lähteet olivat ydinvoima (36%), uusiutuva energia (35%), sekä turve ja fossiiliset polttoaineet (29%).

  Väre mainostaa, että seuraavat seikat ovat yhtiölle tärkeitä, kun se tekee sähkönmyyntiä asiakkaille:

  • Vastuullisuus:
  • Ennakoitavuus
  • Sitoutuminen
  • Asiakasedut
  • Hinnoittelu

  Väre kokemuksia on jo monilla asiakkailla, ja yritys itse kertoo, että asiakkaiden kokemukset ovat positiivisia. Asiakkaista yli 90 prosenttia piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 75 % sai paremman tarjouksen kuin mitä edellinen sopimus tarjosi.

  Väre-tarjous

  Väreen tarjoukset vaihtelevat laidasta laitaan. Esimerkiksi kiinteähintaisia sopimuksia on tarjouksessa jatkuvasti. Väreen kiinteähintainen sopimus on hyvä vaihtoehto, jos osaat arvioida sähkönkulutuksen etukäteen. Näin voit valita tuotteen nimeltä Väre Kuukausisähkö. Kuukausisähkö-tuotteessa sähkön hinta pysyy vakiona joka kuukausi, ja näin ollen budjetointi on helpompaa. Jos menet yli paketin ylärajasta, maksat ylimenevästä kulutuksesta 8 senttiä/kwh.

  Jos pystyt sitoutuman sähkösopimukseen pidemmäksi aikaa, kannattaa valita Väreen määräaikainen sähkösopimus, jolla voit säästää yli 2 senttiä/kwh toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen verrattuna. Väre Pörssisähkö taas voi olla toimiva ratkaisu, jos pystyt keskittämään sähkönkulutustasi hiljaisemmille tunneille.

  Väreellä on tarjouksenaan myös muuttajan sähkösopimus. Jos olet muuttamassa, tee sähkövertailu ennen muuttopäivää, niin saat varmasti sähköt ennen kuin muutat.

  Opiskelijan sähkötarjous on suositeltavaa tarkistaa myös. Opiskelija voi tehdä sähkösopimuksen kenen tahansa kanssa, ja kannattaakin tehdä oman kulutuksen mukainen sopimus. Jos kulutusta ei osaa arvioida etukäteen, pörssisähkö on järkevä vaihtoehto.

  Väreen määräaikaiset sopimukset

  Kuten muiltakin sähköyhtiöiltä, myös Väreeltä saa useita määräaikaisia sähkösopimuksia. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Väreen määräaikaiset sopimukset on hinnoiteltu joko yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Jos siis haluaa sähkön hinnan pysyvän samana koko ajan, määräaikainen sopimus on toimiva vaihtoehto. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön yksikköhinta on täsmälleen sama koko sopimuskauden ajan. Asiakkaan kulutus vaikuttaa kuitenkin sähkölaskun kokoon.

  Määräaikaisuuksia on eripituisia ja hinnat vaihtelevat yhtiön mukaan. Väreen kohdalla voidaan sanoa, että mitä lyhempi määräaikaisuus, sen kalliimpi sähkön hinta on. Väreen määräaikaiset sopimukset löydät vertailustamme.

  Väre tarjoaa esimerkiksi yhden vuoden määräaikainen sopimuksen, joka on voimassa vuoden samalla hinnalla. Tällöin sähkölasku määräytyy kulutuksen mukaan ja saat sähkölaskun kuukausittain. Sopimuksen voi irtisanoa jos muutat asunnosta pois, muuten se jatkuu määräaikaisuuden loppuun. Hinta on näin ollen kiinteä koko sopimuskauden ajan.

  Väreeltä saat myös kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen. Tämä määräaikainen sopimus on voimassa kaksi vuotta ja sen hinta on kiinteä koko sopimuskaudella.

  Kolmen vuoden määräaikainen sopimus on myös mahdollinen. Sopimuksessa on kiinteä sähkön hinta kahdeksi ensimmäiseksi vuodeksi, ja kolmannen vuoden alussa hinta tarkistetaan senhetkisen markkinan mukaisesti.

  Jos et halua määräaikaista sopimusta, Väre Kuukausisähkö on hyvä vaihtoehto. Sopimus on voimassa toistaiseksi, ja sen voi irtisanoa joustavasti niin halutessaan.

  Väre pörssisähkö

  Väre ostaa sähkönsä Nord Pool-pörssistä, ja tätä sähköenergiaa he myyvät asiakkailleen. Väreellä on useita eri pörssisähkösopimuksia, joita he tarjoavat asiakkaille. Pörssisähkön hinta vaihtelee joka tunti, joten tämän sopimuksen avulla voit ajoittaa oman kulutuksesi edullisimpaan aikaan.

  Väreen sopimukseen on mahdollista liittää myös Hintakatto, jolloin pörssisähkön hinta ei ylitä etukäteen sovittua sähköhintaa.

  Kuukausihintainen sähkösopimus

  Väre Kuukausisähkö on tuote, jossa valitset oman arvioidun kulutuksen perusteella sopivan paketin. Näin hintasi on joka kuukausi sama, vaikka kulutus olisi eri.

  Väreen kuukausisähkön kulutusrajat ovat seuraavat:

  • Paketti XS – Sähkönkulutus 0-1000 kWh/v TAI 0-84 kWh/kk
  • Paketti S – Sähkönkulutus 1001 - 2 000 kWh/v TAI 85 - 167 kWh/kk
  • Paketti M – Sähkönkulutus 2001 - 3000 kWh/v TAI 168 - 250 kWh/kk
  • Paketti L – Sähkönkulutus 3001 - 4000 kWh/v TAI 251 - 334 kWh/kk
  • Paketti XL – Sähkönkulutus 4001 - 6000 kWh/v TAI 335 - 500 kWh/kk

  Jos ylität paketin kulutuksen, maksat ylimenevästä kulutuksesta lisämaksun per kilowattitunti. Väreen kuukausisähkössä ei ole sitoutumista tai määräaikaisuutta, ja voit irtisanoa sen milloin haluat.

  Väre aurinkopaneelit

  Sähköenergian myynnin lisäksi Väre myy aurinkosähköpaketteja kuluttajille. Ylituotanto hyvitetään sähkölaskussa, ja näin voit saada kustannustehokkaan aurinkosähköjärjestelmän.

  Jos ostat Väreen aurinkopaneelit, voit saada myös korottoman ja kuluttoman rahoituksen hankintaasi. Väre tarjoaa avaimet käteen-palvelua, joka on huoleton ratkaisu useimmille kuluttajille.

  Vären muut tuotteet

  Väre kertoo, ettei kyseessä ole pelkkä sähköyhtiö, vaan monipuolinen palvelubisnes. Väreen tavoite on tarjota sähkönmyynnin lisäksi myös muita palveluita. Väreellä on muun muassa seuraavat lisäpalvelut:

  Väre Kotivakuutus

  Voit hankkia Väreeltä kotivakuutuksen yhdessä sähkösopimuksen kanssa, mikä helpottaa mukavasti esimerkiksi muuttojärjestelyjä. Vakuutuksen myöntää Fennia, ja se on tällä hetkellä saatavilla kerros-, rivi- ja paritaloihin.

  Avainturva

  Väre tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen Avainturvan. Avainturva on maksuton palvelu, joka korvaa avaimen katoamisesta aiheutuvia kuluja 500 euroon asti. Väre Avainturva-tuotteessa ei ole omavastuuta. Avainturvasta korvataan kuluja, jotka aiheutuvat avainten unohtumisesta, varastetuista avaimista, tai avainten katoamisesta. Näitä kuluja voivat olla muun muassa uuden avainten hankkiminen tai lukkojen sarjoittaminen

  Väppi

  Väreellä on myös sovellus, jolla voit seurata omaa energiankulutusta. Sovelluksen nimi on Väppi, ja sen avulla voit tarkastella omaa kulutusta ja sopimuksia. Väppiin kuuluu myös energiavalmentaja, joka ilmoittaa jos kulutuksesi poikkeaa normaalisti.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.