Kilpailuta Väre sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme sinulle halvimmat tarjoukset. Voit halutessasi vertailla vain uusiutuvaa energiaa käyttävät sähkösopimukset.

 • Valintamerkki Saatavilla yli 40 tarjousta
 • Valintamerkki Ilmainen ja nopea palvelu
 • Valintamerkki Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Väre Energia yrityksenä

  Väre Energia Oyj on suomalainen sähköyhtiö, joka perustettiin vuonna 2018. Väre sai alkunsa, kun Savon Voima, Kuopion Energia, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia yhdistivät sähkönmyyntitoimintonsa.

  Väre on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä. Yhtiöllä oli viimeisimmän tiedon perusteella yli 250 000 asiakasta ympäri Suomen.
  Väre aloitti sähkömarkkinoilla vuonna 2019, jolloin vanhat sähkösopimukset siirtyivät uuden yhtiön alle. Väre tuottaa sähkönmyyntipalvelua, ja muut osakasyhtiöt tuottavat sähkönsiirron. Näin asiakkaalle tulee kaksi laskua: toinen sähkönmyynnistä ja toinen sähkönsiirrosta siitä vastaavalta yhtiöltä.

  Väre tarjoaa sähkönmyynnin lisäksi muitakin palveluita, kuten aurinkosähköpaketteja ja sähköautojen latauspalvelua.

  Väre VertaaEnsin.fi -palvelussa

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun tarvitset uuden sähkösopimuksen tai haluat kilpailuttaa vanhan sopimuksesi, tee vertailu aina etukäteen. VertaaEnsin.fi on Väreen ja muiden sähköyhtiöiden kumppani, ja teemme asiakkaalle puolueettoman vertailun sähkösopimuksista.

  Kun teet ilmaisen vertailumme, tiedät mikä on paras hinta sähkölle ja löydät parhaan vaihtoehdon oman sähkönkulutuksesi huomioiden. Voit tutustua vertailumme kautta Väreen sähkösopimuksiin ja vertailla niitä muiden yhtiöiden tuotteisiin.

  Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, ja esimerkiksi Väreen sähkötarjous voi olla houkutteleva. Vertailutyökalumme päivittyy reaaliajassa, joten löydät aina parhaat sähkötarjoukset työkalustamme. Sähkön kilpailutus vertailun avulla on helppoa ja maksutonta.

  Tietoa Väre Energiasta

  Väre sähkösopimus

  Väre Energia tarjoaa useita erilaisia sähkösopimuksia. Väre myy energiaa, joka on hankittu Nord Pool-sähköpörssistä. Väre hankkii osan sähköstään myös sähkön pientuottajilta.

  Väre myy itse sähkön, minkä lisäksi kuluttajan tulee ostaa sähkönsiirtopalvelu valitsemaltaan yhtiöltä. Sähköenergian osuuden voi kilpailuttaa sähkövertailun kautta.

  Väre kertoo, että vuonna 2021 yhtiön tuottaman energian lähteet olivat ydinvoima (39,2 %), uusiutuva energia (27,3 %), sekä turve ja fossiiliset polttoaineet (33,5 %).

  Väre mainostaa, että seuraavat seikat ovat yhtiölle tärkeitä, kun se tekee sähkönmyyntiä asiakkaille:

  • Vastuullisuus:
  • Ennakoitavuus
  • Sitoutuminen
  • Asiakasedut
  • Hinnoittelu

  Väre kokemuksia on jo monilla asiakkailla, ja yritys kertoo itse, että asiakkaiden kokemukset ovat pääosin positiivisia. Edellisen asiakastyytyväisyysmittauksen perusteella Väreen asiakkaista yli 90 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 75 % sai paremman tarjouksen kuin mitä edellinen sopimus tarjosi.

  Väre-tarjous

  Väreen tarjoukset vaihtelevat ajankohdasta riippuen laidasta laitaan. Esimerkiksi kiinteähintaiset sopimukset ovat usein tarjouksessa. Kiinteähintainen sopimus on hyvä vaihtoehto, jos osaat arvioida sähkönkulutuksesi etukäteen. Tällöin voit valita tuotteen nimeltä Väre Kuukausisähkö. Kuukausisähkö-tuotteessa sähkön hinta pysyy vakiona joka kuukausi, minkä seurauksena budjetointi on helpompaa.

  Jos pystyt sitoutuman sähkösopimukseen pidemmäksi aikaa, kannattaa valita Väreen määräaikainen sähkösopimus, jolla voit säästää paljonkin toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen verrattuna. Pörssisähkö taas voi olla toimiva ratkaisu, jos pystyt keskittämään sähkönkulutustasi hiljaisemmille tunneille.

  Väre tarjoaa usein myös sähkösopimusta muuttajalle tarjoushintaan. Jos olet muuttamassa, tee sähkövertailu hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, niin saat sähköt varmasti ennen kuin muutat.

  Myös opiskelijoille suunnatut tarjoukset on suositeltavaa tarkistaa. Opiskelija voi tehdä sähkösopimuksen kenen tahansa kanssa, sopimus kannattaakin sovittaa oman sähkönkulutukseen. Jos kulutusta ei osaa arvioida etukäteen, pörssisähkö voi olla järkevä vaihtoehto.

  Väreen määräaikaiset sopimukset

  Kuten muutkin sähköyhtiöt, myös Väre tarjoaa määräaikaisia sähkösopimuksia. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Väreen määräaikaiset sopimukset on hinnoiteltu joko yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Jos siis haluaa sähkön hinnan pysyvän samana koko sopimuskauden, määräaikainen sopimus on toimiva vaihtoehto. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön yksikköhinta on täsmälleen sama koko sopimuskauden ajan. Asiakkaan kulutus vaikuttaa kuitenkin sähkölaskun kokoon.

  Määräaikaisuuksia on eripituisia ja hinnat vaihtelevat yhtiön mukaan. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä lyhempi määräaikaisuus, sen kalliimpaa sähkö on. Väreen määräaikaiset sopimukset löydät vertailustamme.

  Väre tarjoaa esimerkiksi yhden vuoden määräaikainen sopimuksen, joka on voimassa vuoden samalla hinnalla. Tällöin sähkölasku määräytyy kulutuksen mukaan ja saat sähkölaskun kuukausittain. Sopimuksen voi irtisanoa jos muutat asunnosta pois, muuten se jatkuu määräaikaisuuden loppuun. Hinta on näin ollen kiinteä koko sopimuskauden ajan.

  Väreeltä saat myös kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen. Tämä määräaikainen sopimus on voimassa kaksi vuotta ja sen hinta on kiinteä koko sopimuskaudella.

  Myös kolmen vuoden määräaikainen sopimus on mahdollinen.

  Jos et halua määräaikaista sopimusta, Väre Kuukausisähkö on hyvä vaihtoehto. Sopimus on voimassa toistaiseksi, ja sen voi irtisanoa joustavasti niin halutessaan.

  Väre pörssisähkö

  Väre ostaa sähkönsä Nord Pool-pörssistä, jonka he sitten myyvät asiakkailleen. Väre tarjoaa asiakkailleen muiden sähköyhtiöiden tapaan pörssisähkösopimuksia. Pörssisähkön hinta vaihtelee joka tunti, joten tämän sopimuksen avulla voit ajoittaa oman kulutuksesi edullisimpaan aikaan.

  Väreen sopimukseen on mahdollista liittää myös Hintakatto-palvelu, jolloin pörssisähkön hinta ei ylitä etukäteen sovittua sähköhintaa.

  Väre aurinkopaneelit

  Sähköenergian myynnin lisäksi Väre myy aurinkosähköpaketteja kuluttajille. Ylituotanto hyvitetään sähkölaskussa, ja näin voit saada kustannustehokkaan aurinkosähköjärjestelmän.

  Jos ostat Väreen aurinkopaneelit, voit saada myös korottoman ja kuluttoman rahoituksen hankintaasi. Väre tarjoaa avaimet käteen -palvelua, joka on huoleton ratkaisu useimmille kuluttajille.

  Väreen muut tuotteet

  Väreen itsensä mukaan he eivät ole pelkkä sähköyhtiö, vaan he tarjoavat sähkön lisäksi myös muita elämää helpottavia lisäpalveluita. Väreellä on muun muassa seuraavanlaisia lisäpalveluita:

  Väre Kotivakuutus

  Voit hankkia Väreeltä kotivakuutuksen yhdessä sähkösopimuksen kanssa, mikä helpottaa mukavasti esimerkiksi muuttojärjestelyjä. Vakuutuksen myöntää Fennia, ja se on saatavilla kerros-, rivi- ja paritaloihin.

  Avainturva

  Väre tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen Avainturvan. Avainturva on maksuton palvelu, joka korvaa avaimen katoamisesta aiheutuvia kuluja 500 euroon asti. Väre Avainturva-tuotteessa ei ole omavastuuta. Avainturvasta korvataan kuluja, jotka aiheutuvat avainten unohtumisesta, varastetuista avaimista tai avainten katoamisesta. Näitä kuluja voivat olla muun muassa uusien avainten hankkiminen tai lukkojen sarjoittaminen.

  Väppi

  Väreellä on myös sovellus, jolla voit seurata omaa energiankulutusta. Sovelluksen nimi on Väppi, ja sen avulla voit tarkastella omaa kulutusta ja sähkösopimuksia. Väppiin kuuluu myös energiavalmentaja, joka ilmoittaa jos kulutuksesi poikkeaa normaalista.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.