Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Kilpailuta sähkösi ja löydä halvin sähkösopimus juuri sinulle.

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme halvimmat tarjoukset sinulle. Voit halutessasi myös vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Instant Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Rocket Ilmainen ja nopea palvelu
 • Badge Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkasta tai syötä katuosoite
  Syötä katunumero ja mahdollinen asuntonumero
  • Instant Yli 40 tarjousta saatavilla
  • Rocket Ilmainen ja nopea palvelu
  • Badge Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

  Sähkösopimuksen uusimisen kolme vaihetta

  Laskuri
  Arvioi sähkönkulutuksesi

  Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arvioita

  Tarjoukset vertailussa
  Vertaile tarjoukset

  Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

  Tilaa uusi sopimus
  Tilaa uusi sähkösopimus

  Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

  Sähkösopimus

  Sähkön kilpailutus tai uuden sähkösopimuksen solmiminen on helppoa VertaaEnsin.fi ohjeiden avulla. Säännöllinen sähkön hintavertailu on tietoisen kuluttajan ratkaisu.

  Sähkösopimus on mahdollista tehdä kokonaan verkossa. Kun teet vertailun palvelumme kautta, sähkösopimus tulee voimaan halutessasi jo muutaman päivän kuluessa.

  Palvelussamme voit vertailla sähkösopimuksia sähköyhtiön, hintojen, sähkön tuotantomuodon tai sopimustyypin perusteella. Vertailu päivittyy jatkuvasti, ja tarjoaa aina laajimman kuvan koko sähkömarkkinasta. Näin voit löytää sinulle parhaan sähkösopimuksen muutamassa minuutissa.

  Milloin tulee tehdä uusi sähkösopimus?

  Tee uusi sähkösopimus aina kun muutat uuteen kotiin. Jos sinulla on sopimus nykyiseen asuntoosi, muista irtisanoa nykyinen sopimus. Sähkösopimuksen saat kätevästi vertailustamme, josta näet perustietojen pohjalta, mikä on sinulle edullisin sähkösopimus.

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan

  Määräaikainen sähkösopimus

  Määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa sitä, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Jos teet määräaikaisen sähkösopimuksen sen ehdot, hinta ja kuukausimaksu pysyvät samana koko sopimuskauden.

  Määräaikaista sopimusta ei voi päättää ennen määräajan umpeutumista. Määräaikainen sähkösopimus on voimassa ennalta sovitun ajan, jolloin sähkön hinta ei muutu. Jos siis teet määräaikaisen sopimuksen, kannattaa varmistua että se on sinulle paras vaihtoehto.

  Määräaikainen sopimus on yleensä yhden, kahden tai kolmen vuoden mittainen. Jotkin sähköyhtiöt voivat tarjota ehtolaajennuksia, esimerkiksi vaihtoturvaa tai vaihto-oikeutta, jonka puitteissa voit vaihtaa sopimustyypin saman toimittajan toiseen vaihtoehtoon.

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Vaihtoehtona määräaikaiselle sopimukselle voit valita toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on vakituinen sähkösopimus, jonka loppumispäivän asiakas voi ilmoittaa niin halutessaan.

  Tämä sähkösopimustyyppi sopii asiakkaalle, joka haluaa huolettoman ja jatkuvan sopimuksen. Toistaiseksi voimassaoleva sopimus ei vaadi määräaikaista sitoutumista, joten voit vaihtaa sopimusta milloin haluat.

  Jos sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, sähkösopimuksen hinta ja ehdot voivat muuttua. Sähköyhtiö voi muuttaa sopimuksen hintaa tai ehtoja ilmoittamalla muutoksista asiakkaalle kuukautta etukäteen.

  Kiinteähintainen sähkösopimus

  Kiinteähintainen sähkösopimus tarkoittaa, että sopimuksessa on kiinteä kuukausimaksu ja sähkön hinta on vakio. Kiinteähintaisten sopimusten osalta hintariski on siis sähköyhtiöllä.

  Kiinteähintaisen sopimuksen hinta ei muutu yllättäen, vaan hinta lukitaan yleensä esimerkiksi kahdeksi vuodeksi etukäteen. Kiinteähintainen sopimus on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää tarkasti energiakulusi kuukausi- ja vuositasolla.

  Kiinteähintaiseen sopimukseen voi usein kuulua maksimikulutus, jonka ylittyessä peritään lisämaksu.

  Miten sähkösopimus irtisanotaan?

  Sähkösopimuksen voi vaihtaa kahden viikon irtisanomisajalla. Jos sähkösopimus on toistaiseksi voimassaoleva, irtisanomisaika on pääsääntöisesti 14 vuorokautta.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomisaika vaihtelee sopimustyypin ja tilanteen mukaan. Määräaikainen sopimus voidaan irtisanoa esimerkiksi asukkaan muuton vuoksi. Jos määräaikaisuus kestää yli kaksi vuotta, sopimus voidaan irtisanoa samalla tavalla kuten toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus.

  Mikä sähkösopimuksen hintaan vaikuttaa?

  Suomessa sähkösopimusten ja yleensäkin sähköin hintaan vaikuttaa erityisesti säätila. Vesi- ja tuulivoiman runsas saatavuus voi laskea ja nostaa sähkön pörssihintaa. Vallitsevien sääolosuhteiden lisäksi sähkön hintaan vaikuttaa myös kysynnän ja tarjonnan laki, sekä kilpailutilanne. Suomessa tilanne on hyvä, koska sähköntuottajia ja tarjoajia on kohtuullisesti. Näin ollen myös hintakilpailu pitää sähkön hinnan kurissa.

  Edellä mainittujen seikkon lisäksi myös sähkön raaka-aineiden, muun muassa öljyn, hiilen ja CO2-päästösertifikaattien hinnat vaikuttavat sähkösopimusten hintakehitykseen. Tämän lisäksi yleinen globaali taloustilanne sekä voimalakapasiteetti ja niiden toiminta määrittävät sähkön hintaa Suomessa.

  Miksi sähkösopimus kannattaa vertailla?

  Kuten alussa mainittiin, Suomessa on yli 70 sähköyhtiötä ja jokaisella yhtiöllä on monta erilaista tuotetta ja hinnoittelumallia. Tämän lisäksi sähkösopimusten ehdot ja sisältö muuttuu jatkuvasti. Jokaisen tuotteen eritteleminen yksi kerrallaan ja parhaan sähkösopimuksen löytäminen on käytännössä mahdoton tehtävä.

  Kun teet sähkövertailun, mieti omaa tilannettasi ja sähkönkulutustasi etukäteen. Mahdollisia sähkösopimuksia vertaillessa on tärkeää ottaa huomioon sähkön tyyppi, hinta ja sopimuksen perusmaksu. Kun teet vertailun huolellisesti, saat varmasti sähkösopimuksen joka ei muodosta liian isoa osaa omasta talouden budjetista.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.