Vertaile Telian liittymiä

Vertaa parhaat puhelinliittymät

Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen

Kuumimmat puhelinliittymät nyt

Moi Mobiili logo

Moi Potti

  • 100Mbit/s - 6Gt dataa
  • Lisädata 1,50€/Gt
  • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 sent /min tai kpl
9 €/kk
Telia logo

Telia Rajaton 20 M

  • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
  • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
  • 20Gt/kk EU:ssa
17,9 €/kk

Telia yrityksenä

Telia Finland Oy on ruotsalaisen Telia Company -konsernin Suomen maayhtiö. Se oli vuoteen 2003 Sonera Oyj ja 2017 saakka TeliaSonera Finland Oy. Telia toimii Suomen lisäksi Baltian maissa ja muissa pohjoismaissa. He ovat myös tehneet yritysostoja esimerkiksi Espanjassa ja Saksassa.
Suomessa Sonera ja Tele Finland brändit yhdistyivät Teliaksi vuonna 2017. Telia myy Suomessa puhelinliittymiä, laajakaistoja, sekä omistaa esimerkiksi C More -palvelun, sekä MTV-televisiokanavan.

Telia kuuluvuus

Telialla on Suomessa toimivista operaattoreista kattavin verkko Baltian maissa ja Pohjoismaissa. Telialla on myös kattava kiinteä verkko ja mobiiliverkko Suomessa. Telia mobiiliverkko kattaa heidän omien sanojensa mukaan 99 % suomalaisista. Voit tarkistaa oman osoitteesi kuuluvuuden Telian verkkokartasta. Telian liittymän nopeuden voit tarkista nopeustestin avulla

Tärkeää tietoa Teliasta

Telia liittymät

Telia tarjoaa kuluttajille erilaisia puhelinliittymätyyppejä, kuten minuuttiveloitteisia, prepaid ja rajattomia liittymiä.

Rajattomat liittymät ovat liittymiä, joissa puhe-, viesti tai internetpakettia ei ole rajoitettu.Telia tarjoaa kuutta erilaista rajatonta liittymätyyppiä, joiden kuukausihinnat vaihtelevat aina Rajaton 450 M:n 39,90 eurosta kuukaudessa Rajaton Lite 0,2M liittymän noin 8 euroon. Nämä ovat yhtiön pääliittymätyypejä.

Telia DOT on liittymätyyppi, jossa maksat vain ja ainoastaan siitä osuudesta, jota käytät. Kaikki on rajattomasti käytettävissä, mutta sinua laskutetaan vain siitä mitä käytät. Telian mukaan 50 % Telia DOT liittymän käyttäjistä maksavat alle 15 €.

Telia tarjoaa alle 28 vuotiaille liittymiä halvemmilla hinnoilla.

Telian puhelinliittymät eivät ole määräaikaisia liittymiä eli liittymällä ei ole sitoutumispakkoa. Voit siis koska tahansa vaihtaa kyseistä liittymää. Numeronsiirto toiselle operaattorille kestää 5 arkipäivää. SIM-kortti täytyy luonnollisesti vaihtaa operaattoria vaihtaessa.

Puhelinliittymä ulkomailla

Ennen ruotsalaisella konsernilla oli suuri etulyöntiasema muihin suomalaisiin operaattoreihin, sillä he pystyivät tarjoamaan samaan kuukausihintaan rajattoman käytön heidän verkossaan niin Baltian maissa kuin muissa Pohjoismaissa.

Vuodesta 2017 lähtien kaikkien eurooppalaisten operaattoreiden liittymät toimivat EU:n sisällä samaan kuukausihintaan. Liittymässä täytyy kuitenkin olla mainittuna EU-roaming.

Telia eSIM

Telian liittymät toimivat myös eSIM-kortilla. Se on käytännössä laitteisiin sisäänrakennettu elektroninen sim-kortti. Laitteeseen ei tarvitse asentaa siis muovista sim-korttia. Tämä ominaisuus on esimerkiksi uusimmissa iPhone malleissa, sekä Samsung Galaxy Watchissa. Uusia laitteita tulee kokoajan lisää.

Jos sinulla on työpuhelin ja normaalipuhelin, koska puhelimessasi ei ole kahdelle sim-kortille paikkaa, voit jättää toisen puhelimista pois eSIM-kortin avulla. Voit laittaa fyysisen kortin sisään ja vastaanottaa myös eSIM:ille tulevat puhelut samasta puhelimesta.

Telia TV

Telia TV on Telian vastine Elisa:n Elisa Viihteelle. Sen saa käyttöön pelkän sovelluksen avulla tai digiboksin kautta televisioon. Telia TV:ssä on saatavilla yli 180 kanavaa ja elokuvavuokraamo. Voit tallentaa Telia TV:llä ja tilata erilaisia maksullisia kanavapaketteja ja myös Telia tarjoaa joitakin maksullisia kanavia ilmaiseksi eri aikoina.

Telia myy tuotetta usein kiinteän laajakaistan kanssa 19,90 € / kk tai pelkkää digiboksia 10 € / kk.

Telia sähköposti

Telia sähköpostin saa osana heidän laajakaistaliittymää. Laajakaistaliittymään kuuluu pääpostilaatikon lisäksi 4 postilaatikkoa. Näiden tila on 500 Mt ja sähköpostiin kirjaudutaan Telian omilla sivuilla.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.