Kilpailuta sähkösopimus Tampereella ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme halvimmat tarjoukset sinulle. Voit halutessasi myös vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Valintamerkki Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Valintamerkki Ilmainen ja nopea palvelu
 • Valintamerkki Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Tampereen sähkölaitos yrityksenä

  Tampereen Sähkölaitos on tamperelainen energiayhtiö. Tampereen Sähkölaitoksen omistaa Tampereen kaupunki, ja se toimii pääosin Pirkanmaalla. Tampereen Sähkölaitos myy kuitenkin sähköä koko Suomen alueelle. Tampereen Sähkölaitos on perustettu jo vuonna 1888, joten kyseessä on yli 130-vuotias sähköyhtiö. Yritykseen kuuluu emoyhtiön lisäksi myös Tampereen Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy ja Tammervoima Oy.
  Tältä sivulta löydät perustietoa Tampereen Sähkölaitoksesta yrityksenä. Jos haluat kilpailuttaa useimmat suomalaiset sähköyritykset, voit tehdä sen vertailumme kautta. Voit ottaa myös uuden sähkösopimuksen jos esimerkiksi olet muuttamassa.

  Jos tarvitset yhteyden suoraan yritykseen, Tampereen Sähkölaitoksen asiakaspalvelu palvelee numerossa 020 630 3610. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-16 ja lauantaina klo 9-16. Asiakaspalvelupiste sijaitsee Tampereen Lämpötalossa, osoitteessa Voimakatu 17.

  Tampereen sähkölaitos sähkösopimus

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun tarvitset uuden sähkösopimuksen, tee ­ver­tailu aina ennen sopimuksen solmimista. Näin tiedät mikä on paras sähkön hinta ja löydät parhaan vaihtoehdon. Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, ja esimerkiksi Tampereen Sähkölaitoksen sähkötarjous voi olla houkutteleva. Vertailumme päivittyy jatkuvasti palveluntarjoajien osalta, joten löydät aina parhaat sähkötarjoukset työkalustamme. Sähkön kilpailutus ja vertailun käyttö on helppoa ja maksutonta.

  Tietoa Tampereen Sähkölaitoksen sähkösopimuksista

  Miten Tampereen Sähkölaitos tuottaa sähköä?

  Tampereen Sähkölaitos on siirtynyt enenevässä määrin tuottamaan sähköä uusiutuvilla energialähteillä. Yritys kertoo että vuonna 2018 kuluttajille tuotetusta sähköstä noin 90% tuotettiin uusiutuvien energialähteiden avulla. Näihin kuuluvat vesivoima, tuulivoima ja puuperäiset polttoaineet. Tampereen Sähkölaitoksella on oma Tammervoiman voimala, joka tuottaa sähköä sekajätteestä. Tällä metodilla katetaan noin 10% sähköntuotannosta.

  Tampereen Sähkölaitos kertoo, että heillä ei ole ydinvoimaosuuksia ydinvoimaloista. Yritys ostaa myymänsä sähkön NordPool-sähköpörssistä, joten tätä kautta pieni osa myytävästä sähköstä voi kuitenkin olla ydinvoimaperäistä.

  Tampereen Sähkölaitos ja bonus

  Jos olet S-ketjun bonusasiakas, saat S-bonusta Tampereen Sähkölaitokselta. Bonus lasketaan vain sähkönmyynnin osuudesta. Saadaksesi bonusta, sinun tulee olla Pirkanmaan osuuskaupan jäsen, ja ilmoittaa omat tietosi sähkölaitoksen sivuilta löytyvällä lomakkeella. S-Bonus ei kerry automaattisesti, vaan asiakkaan tulee ilmoittaa etukäteen oma bonusnumero sähkölaitokselle.

  Voit kerryttää Bonusta Tampereen Sähkölaitoksen sähkötuotteista bonustaulukon mukaisesti aina viiteen prosenttiin asti. Tampereen Sähkölaitoksen arvonlisäverollisesta sähkön myynnin osuudesta saa siis S-Bonusta maksimissaan 5%. S-Bonus ei suoraan alenna sähkön hintaa, mutta käytännössä bonuksen vaikutus sähkön myynnin hintaan voi olla noin 0,2-0,25 snt/k. Kun siis vertailet sähkösopimusta,, ota huomioon muutkin tekijät kuin hinta, esimerkiksi S-Bonus ja muut asiakasedut.

  Tampereen Sähkölaitos hinnasto

  Tampereen Sähkölaitoksen sopimukset ja hinnastot voi jakaa kahteen luokkaan : sähkön siirto ja sähkön myyntihinnat. Jos ostat sähkön siirron sähkölaitokselta, maksat silloin verkkopalvelumaksuja ja sähkön siirtomaksuja, Verkkopalvelumaksut ovat yhtiölle maksettu korvaus sähkön siirtämisestä tuotantolaitoksesta tai sähköverkosta asiakkaalle. Näin ollen siirtomaksut maksamalla asiakas saa oikeuden käyttää sähköä omassa käyttöpaikassaan.

  Sähkölaskuun sisältyy aina myös sähköverojen osuus, jotka lasketaan verkkopalvelutuotteiden yhteydessä. Sähköveroon kuuluu sähkön valmistevero ja huoltovarmuusmaksu.

  Sähkön myynti on se puoli, jonka voi helposti kilpailuttaa, ja jonka hintaan asiakas voi vaikuttaa. Tampereen Sähkölaitoksen sopimuksiin kuuluu lähtökohtaisesti perusmaksu. Vuonna 2020 perusmaksu on 3,98 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi sähköhintaan kuuluu kulutusperusteinen sähkömaksu, joka määräytyy sopimuksen ja sen tyypin mukaan

  Tampereen Sähkölaitos aurinkopaneelit

  Sähkön lisäksi Tampereen Sähkölaitoksen tuotevalikoimasta löytyy myös aurinkopaneelipaketteja kuluttajille. Tampereen Sähkölaitoksen aurinkopaneeli on hyvä vaihtoehto, jos haluat hyötyä aurinkoenergian käytöstä.

  Aurinkopaneelit Tampereen Sähkölaitokselta toimivat hyvin samalla tavalla kuin muiltakin yhtiöiltä. Voit valita aurinkopaneelipaketin oman tarpeesi mukaan esimerkiksi omakotitalon tai mökin sähköntuotantoa varten. Tampereen Sähkölaitoksen aurinkopaneelikumppani on suomalainen Finnwind.

  Tampereen Sähkölaitoksen aurinkopaneelipaketit vaihtelevat tarpeen mukaan, ja ne on jaoteltu koodeilla S, M, L, XL ja XXL. Pienimmässä S-paketissa on 10 kappaletta aurinkopaneeleita, ja niiden huipputeho on 3,9 kWp, ja vuosituottoarvio 2700 kilowattituntia. Isoimmassa XXL-paketissa on 34 aurinkopaneelia, ja niiden huipputeho on 192 kWp ja vuosituottoarvio 9180 kilowattituntia. Jos kyseinen paketti ei tuota tarpeeksi sähköä, lisäsähkö saadaan normaalista verkosta normaalihinnalla.

  Yhtiöltä voit myös vuokrata aurinkopaneeleja. Vuokraamalla kuluttaja voi tehdä ilmastoteon ja vaikuttaa aurinkoenergian infran kehittämiseen. Tuottoa vuokraamalla ei yleensä saa.

  Wattimaatti

  Tampereen Sähkölaitos tarjoaa asiakkailleen palvelun, jonka avulla sähkönkulusta voi seurata reaaliajassa. Palvelun nimi on Wattimaatti, ja se toimii maksutta verkkopalvelussa sähkölaitoksen asiakkaille.

  Wattimaatin avulla voit seurata ja muokata omaa sähkönkulutustasi. Jos esimerkiksi ostat tai asennat uuden sähkölaitteen, näet miten se vaikuttaa yleisesti omaan sähkönkulutukseesi.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.