Kilpailuta sähkösopimus Tampereella ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme halvimmat tarjoukset sinulle. Voit halutessasi myös vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Ilmainen ja nopea palvelu
 • Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Esim. 2 A 13 (katunumero rappu asuntonumero). Tämän täytyy alkaa numerolla.

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Tampereen sähkölaitos yrityksenä

  Tampereen Sähkölaitos on tamperelainen energiayhtiö. Tampereen Sähkölaitoksen omistaa Tampereen kaupunki, ja se toimii pääosin Pirkanmaalla. Tampereen Sähkölaitos myy kuitenkin sähköä kaikkialle Suomeen. Tampereen Sähkölaitos on perustettu jo vuonna 1888, joten kyseessä on yli 130-vuotias sähköyhtiö. Yritykseen kuuluu emoyhtiön lisäksi myös Tampereen Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy ja Tammervoima Oy.
  Tältä sivulta löydät perustietoa Tampereen Sähkölaitoksesta yrityksenä. Jos haluat kilpailuttaa useimmat suomalaiset sähköyritykset, voit tehdä sen vertailumme kautta. Voit ottaa myös uuden sähkösopimuksen, jos olet esimerkiksi muuttamassa.

  Jos tarvitset suoran yhteyden yritykseen, Tampereen Sähkölaitoksen asiakaspalvelu palvelee numerossa 020 630 3000 ja osoitteessa: asiakaspalvelu@sahkolaitos.fi.

  Tampereen sähkölaitos sähkösopimus

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun tarvitset uuden sähkösopimuksen, tee ­ver­tailu aina ennen sopimuksen solmimista. Näin tiedät mikä on sähkön tämänhetkinen hintataso ja löydät parhaan vaihtoehdon itsellesi. Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, ja esimerkiksi Tampereen Sähkölaitoksen sähkötarjous voi olla ajankohdasta riippuen houkutteleva. Vertailumme päivittyy jatkuvasti palveluntarjoajien osalta, joten löydät aina parhaat sähkötarjoukset työkalustamme. Sähkön kilpailutus ja vertailun käyttö on helppoa ja maksutonta.

  Tietoa Tampereen Sähkölaitoksen sähkösopimuksista

  Miten Tampereen Sähkölaitos tuottaa sähköä?

  Tampereen Sähkölaitos on siirtynyt enenevässä määrin tuottamaan sähköä uusiutuvilla energialähteillä. Yritys kertoo että vuonna 2021 kuluttajille tuotetusta sähköstä noin 94 % tuotettiin uusiutuvien energialähteiden avulla. Näihin kuuluvat vesivoima, tuulivoima ja puuperäiset polttoaineet. Lisäksi Tampereen Sähkölaitoksella on oma Tammervoiman voimala, joka tuottaa sähköä sekajätteestä. Tällä metodilla katetaan noin 6 % sähköntuotannosta.

  Tampereen Sähkölaitos kertoo, että heillä ei ole ydinvoimaosuuksia ydinvoimaloista. Yritys ostaa myymänsä sähkön NordPool-sähköpörssistä, joten tätä kautta pieni osa myytävästä sähköstä voi kuitenkin olla ydinvoimaperäistä.

  Tampereen Sähkölaitos ja S-bonus

  Jos olet S-ketjun asiakasomistaja, saat S-bonusta Tampereen Sähkölaitokselta. Bonus lasketaan vain sähkönmyynnin osuudesta. Saadaksesi bonusta, sinun tulee ilmoittaa omat tietosi sähkölaitoksen sivuilta löytyvällä lomakkeella. Bonus ei kerry automaattisesti, vaan asiakkaan tulee ilmoittaa etukäteen oma bonusnumero sähkölaitokselle.

  Voit kerryttää bonusta Tampereen Sähkölaitoksen sähkötuotteista oman osuuskauppasi kulloinkin voimassaolevan normaalin bonustaulukon mukaan. S-bonus ei suoraan alenna sähkön hintaa, mutta käytännössä bonus vähentää kuluttajan kokonaiskustannuksia. Kun siis vertailet sähkösopimusta, ota huomioon muutkin tekijät kuin hinta, esimerkiksi S-bonus ja muut asiakasedut.

  Tampereen Sähkölaitos hinnasto

  Tampereen Sähkölaitoksen sopimukset ja hinnastot voi jakaa kahteen luokkaan: sähkön siirto ja sähkön myyntihinnat. Jos ostat sähkön siirron sähkölaitokselta, maksat silloin verkkopalvelumaksuja ja sähkön siirtomaksuja, Verkkopalvelumaksut ovat yhtiölle maksettu korvaus sähkön siirtämisestä tuotantolaitoksesta tai sähköverkosta asiakkaalle. Näin ollen siirtomaksut maksamalla asiakas saa oikeuden käyttää sähköä omassa käyttöpaikassaan.

  Sähkölaskuun sisältyy aina myös sähköverojen osuus, jotka lasketaan verkkopalvelutuotteiden yhteydessä. Sähköveroon kuuluu sähkön valmistevero ja huoltovarmuusmaksu.

  Sähkön myynti on se puoli, jonka voi kilpailuttaa helposti ja jonka hintaan asiakas voi vaikuttaa. Tampereen Sähkölaitoksen sopimuksiin kuuluu lähtökohtaisesti perusmaksu. Vuonna 2022 perusmaksu on 3,98 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi sähköhintaan kuuluu kulutusperusteinen sähkömaksu, joka määräytyy sopimuksen ja sen tyypin mukaan

  Sähkis

  Tampereen Sähkölaitos tarjoaa asiakkailleen palvelun, jonka avulla sähkönkulusta voi seurata lähes reaaliajassa. Palvelun nimi on Sähkis, ja se toimii maksutta verkkopalvelussa sähkölaitoksen asiakkaille.

  Sähkiksen avulla voit seurata ja muokata omaa sähkönkulutustasi. Jos esimerkiksi ostat tai asennat uuden sähkölaitteen, näet miten se vaikuttaa omaan sähkönkulutukseesi.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.