Ferratum lainat – Hae ja vertaile muihin pankkeihin

Kilpailutamme puolestasi yli 20 lainantarjoajan lainat alle kahdessa minuutissa täysin ilmaiseksi. Näet Ferratumin lainat verrattuna muuhun markkinaan helposti ja nopeasti. Voit myös kilpailuttaa Ferratum-luottokortin ilmaisessa vertailussa.

Ferratumin asiakaspalvelun tavoittaa maksuttomasta numerosta 0800 166 208. Laskutukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä numeroon 0800 155 213. Näiden lisäksi he palvelevät asiakkaitaan myös sähköpostin välityksellä: asiakaspalvelu@ferratum.fi.

Perustietoa Ferratumista

Ferratum on alunperin suomalainen vakuudettomia luottoja tarjoava rahoitusyhtiö. Ferratum Finland Oy on osa Ferratum Oyj -konsernia, joka on Frankfurtin pörssiin listattu julkinen yhtiö. Suomesta lähtöisin oleva Ferratum on laajentanut toimintaansa Suomen lisäksi 21 eri maahan. Ferratum on palvellut maailmanlaajuisesti yli miljoonaa asiakasta.
Ferratumilla on kaksi lainatyyppiä: Ferratum-Joustava sekä Ferratum laina. Ferratum tarjoaa asiakkailleen vakuudettomia lainoja maksimissaan 20 000 euroon asti. Löydät perustiedot Ferratum lainoista tältä sivulta. Voit verrata Ferratumin kulutusluottoa ja muita lainatuotteita muiden tarjoajien vakuudettomiin lainoihin vertailussamme.

Ilmainen lainavertailu

Kilpailuta lainat alle kahdessa minuutissa

Lisätietoa Ferratumista

Ferratum laina

Ferratum lainaa voi hakea minimissään 4100 euroa ja maksimissaan 20000 euroa. Kysessä on siis normaalia kulutusluottoa suurempi laina. Jos tarvitset pienempää lainaa, voit hakea Ferratum Joustava-lainaa.

Ferratum myöntää lainan vain vähintään 25-vuotiaille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriöitä ja jotka asuvat Suomessa, joilla on suomalainen henkilötunnus ja virallisesti rekisteröity osoite Suomessa ja joita Ferratum pitää luottokelpoisina. Ferratum lainan nimellinen vuosikorko on välillä 4,95% - 16,95%. Ferratum korko on markkinoilla hyvin kilpailukykyinen. Todellinen vuosikorko vaihtelee asiakkaan tilanteen mukaan. Ferratum lainan laina-aika on 1-10 vuotta

Voit siis hakea Ferratum-lainaa jos täytät seuraavat ehdot:

 • Ikäsi on välillä 25-65
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.
 • Sinulla on suomalainen pankkitili ja toimiva sähköpostiosoite

Voit hakea Ferratumin lainaa kätevästi verkkohakemuksella verkkopankki- tunnuksilla tunnistautumalla. Lainan nostoja voi tehdä Ferratumin verkkosivuilla tai Ferratumin mobiilisovelluksella.

Ferratum Lainan myöntäminen ja nostaminen

Hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen laina siirretään hakijan tilille saman pankkipäivän aikana, mikäli hakijalla on Nordean, Danske Bankin, Osuuspankin, Aktian, S-pankin, Handelsbankenin, Säästöpankin tai Paikallisosuuspankin tili. Ålandsbankenin tileille siirto kestää 1-2 pankkipäivää.

Asiakkaan tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella asioidessaan ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen asiakas saa käyttöön henkilökohtaisen tunnusluvun jonka avulla hän voi tehdä nostoja myönnetyn luottolimiitin rajoissa sekä hoitaa muuta asiointia verkossa. Tunnuslukua tulee säilyttää huolellisesti eikä sitä saa kertoa eteenpäin kolmannelle osapuolelle. Asiakas vastaa luoton käytöstä tai muusta asioinnista, joka on tehty hänen tunnusluvullaan.

Ferratum Laina on siis:

 • Määräaikainen kertalaina, joka maksetaan takaisin kuukausittaisissa erissä sopimuksessa määrätyssä maksuajassa
 • Lopullinen korko määräytyy hakijan tietojen ja tulojen mukaan.
 • Todellinen kulut huomioiva vuosikorko on enintään 24,37 %
 • Lainasta peritään kuukausittain 9,90 € tilinhoitomaksu.

Ferratum Joustava -laina

Ferratum Joustava on perinteinen joustoluotto, jota voit nostaa tarpeen mukaan. Joustava tarjoaa asiakkaan käytön luottolimiitin 50 eurosta 2 000 euroon saakka. Ferratum Joustoluoton voi nostaa joko kerralla tai oman tarpeen mukaan osissa. Voit vertailla lainaa muiden tarjoajien lainoihin lainalaskurin avulla, josta löydät yli 20 lainantarjoajaa.

Ferratum Joustava on siis vakuudeton luotto, jonka saamiseksi ei vaadita takaajia tai vakuuksia. Ferratum Joustoluotto on 2 000 euron jatkuva luottolimiitti, jonka asiakas voi nostaa joko kerralla tai omien tarpeiden mukaan osissa. Luottolimiitti määritellään asiakaskohtaisesti, mutta se on aina vähintään 2 000 euroa ja enimmillään luottolimiitti voi olla 4000 euroa. Joustava-lainan minimilyhennys on 3 % lainasta, mutta kuitenkin vähintään 40 €.

Joustava-luottoa voivat hakea Suomessa asuvat 21-vuotiaat henkilöt, joilla on suomalainen henkilötunnus ja jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Hakijalla tulee myös olla toimiva sähköpostiosoite ja suomalainen pankkitili. Ferratum Joustava-luotto on siis jatkuva luotto, joka on sovittuun luottorajaan asti asiakkaan jatkuvassa käytössä. Ensimmäinen nosto maksetaan asiakkaan tilille klo 7:00-23:00 välisenä aikana.. Joustava-luoton tyypillinen laina-aika 3-54 kk.

Ennen luoton myöntämistä tai luottolimiitin korottamista Ferratum arvioi asiakkaan luottokelpoisuuden asiakkaan tulojen ja muiden taloudellisten olosuhteiden pohjalta. Asiakkaan luotto- ja henkilötiedot tarkistetaan asianmukaisista rekistereistä ennen lainan myöntämistä. Lisäksi Ferratum voi vaatia asiakasta toimittamaan muita dokumentteja hakijan taloudellisesta tilanteesta, kuten esimerkiksi kopion palkkalaskelmasta, tiliotteesta, veroilmoituksesta tai tietoja asiakkaan muista luotoista. Asiakkaan suostumuksella Ferratum voi myös hankkia mainittuja tietoja muista lähteistä tai muita palveluntarjoajia käyttäen.

Jos sinulla on Ferratum Joustava -luotto, voit hakea maksuvapaata kuukautta kaksi kertaa 12 kuukauden sisällä. Myönnetyn maksuvapaan aikana sinun ei tarvitse maksaa kuukausittaista minimilyhennystä käyttämästäsi luotosta. Ferratum ei veloita sinulta erillistä palkkiota maksuvapaan kuukauden myöntämisestä.

Ferratum laina kustannukset ja esimerkki

Alle on koottu kaksi hypoteettista esimerkkia Ferratumin lainoista.

Esimerkki: Ferratum Laina 7000 €

 • Nimellinen vuosikorko 15,95 %
 • Kulut huomioiva todellinen vuosikorko 20,03 %
 • Maksuaika 84 kuukautta = 7 vuotta
 • Luoton kokonaiskustannus 12 494,34 €
 • Kuukausilyhennys 148 €

Esimerkki: Ferratum Joustava 4000 €

 • Sovittuun luottorajaan asti asiakkaan jatkuvassa käytössä
 • Tilinhoitomaksu 12,00 €/kk
 • Nimellinen vuosikorko 19,97 %
 • Kulut huomioiva todellinen vuosikorko 29,79 %
 • Maksuaika 12 kuukautta = yksi vuosi
 • Luoton kokonaiskustannus 4576,59 €
 • Kuukausilyhennys 350,88 - 411,89 € €

Ferratum lainan peruminen

Mikä on Ferratum lainan peruuttamisoikeus ja kuinka irtisanominen tapahtuu?

Ferratumin asiakkaalla on oikeus peruuttaa tekemänsä luotto- tai lainasopimus 14 vuorokauden kuluttua luottosopimuksen syntymisestä. Luoton peruuttamisoikeus koskee luottosopimusta, mutta ei luottosopimuksen nojalla tehtyjä yksittäisiä nostoja. Kirjallisessa tai muutoin pysyvällä tavalla tehtävässä peruuttamisilmoituksessa tulee olla vähintään asiakkaan nimi ja henkilötunnus, ilmoitus peruuttamisesta, paikka ja päiväys sekä asiakkaan omakätinen allekirjoitus.

Asiakas voi milloin tahansa irtisanoa luotto- tai lainasopimuksen päättymään 30 vuorokauden irtisanomisajalla. Luoton avoin saldo täytyy olla maksettu kokonaan takaisin. Ferratum pidättää itsellään oikeuden irtisanoa luottosopimus päättymään kahden kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanomisilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja allekirjoitettuna joko sähköpostitse tai postitse.

Lainojen yhdistäminen Ferratum

Jos sinulle on kertynyt useampi laina ja luotto, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä Ferratumin avulla.

Ferratum kokemuksia

Ferratum on toiminut Suomen markkinoilla pitkään, ja näin ollen yrityksestä ja sen luottotuotteista on saatu kokemuksia jo pitkään. Ferratum onkin yksi Suomen tunnetuimpia lainanmyöntäjiä.

Ennen vuoden 2019 syksyä Ferratumista oli liikkelle jonkin verran negatiivisia kokemuksia. Näistä palautteista saattoi havaita, että yrityksen lainan todellinen vuosikorko oli erittäin korkea muuhun markkinaan nähden. Kuitenkin uuden ”pikavippilain” ansiosta lainojen korko on laskenut huomattavasti ja Ferratum kokemukset ovat positiivisempia.

Yrityksen tuotteet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja lainanhaku on helppoa ja nopeaa. Myös rahat saa tilille kohtuullisen nopeasti, mikä on positiivinen asia. Ferratumin suurimpana plussama voi pitää sitä, miten helppoa ja nopeaa sen pikavippiä on käyttää. Pikavipin hakuprosessi on erittäin mutkaton ja tapahtuu muutamissa minuuteissa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.