Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Remonttia suunniteltaessa tulee usein pohtia myös remontin rahoittamista. Usein remontti rahoitetaan ainakin osittain remonttilainalla, joka haetaan joko pankilta tai ulkopuoliselta lainantarjoajalta. Kaikilla tulee joskus eteen tilanne, jolloin kotia tai esimerkiksi kesämökkiä pitää remontoida. Ehkä edessä on kodin kattoremontti, keittiön uudistaminen tai saunaremontti? Tai kenties kesämökin laituri kaipaa perusteellista uudistamista? Oli kohde mikä tahansa, niin nousee remonttia suunnitellessa usein esille remontoinnin kalliit kustannukset. Materiaalien lisäksi remonttia varten tarvitaan nimittäin aikaa ja asiantuntijuutta. Lisäkustannuksia voi syntyä varsinkin siitä, jos remontin tekemiseen tarvitsee palkata alan ammattilainen tai kyseessä on jokin isompi remontti, johon tarvitaan kalliita tarvikemateriaaleja.

Paras tilanne olisi se, että remontin pystyisi rahoittamaan kokonaan omilla säästöillä. Usein remontin vaatimat kustannukset kuitenkin nousevat sen verran korkeiksi, että remontti rahoitetaan joko kokonaan tai osittain velkarahalla.

Ulkopuolisen rahoituksen vaihtoehtoja ovat ainakin remonttiyhtiön osamaksurahoitus, vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto tai asuntolainaan yhdistettävä remonttilaina. Myös yhtiölainaosuus on mahdollista korvata remonttilainalla, jolloin pääsee itse vaikuttamaan lyhennyssuunnitelmaan ja lainan koroista on mahdollista saada verovähennykset. Tällöin vakuutena käytetään omaa asuntoa.

Isommissa remonteissa tulee usein esiin rahoituksen järjestäminen – kuinka paljon on rahaa säästössä ja mistä saada rahoitus remontin loppuosalle? Yleensä vaihtoehdoksi remontin rahoittamiseksi tulee ulkopuoliselta tarjoajalta hankittava laina, jolla remontin loppukulut saadaan rahoitettua.

Alla esitelty kolme eri vaihtoehtoa remontin rahoittamiseksi:

  • Vakuudeton kulutusluotto on sopiva vaihtoehto pienempiin tai isompiin tarpeisiin. Esimerkiksi muutaman tuhannen euron vaatimaan pintaremonttiin voi hakea kulutusluottoa, jota varten ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Vakuudettomia kulutusluottoja on kuitenkin mahdollista saada jopa 50 000 euroon asti, joten isompikin remontti voi onnistua vakuudettoman kulutusluoton avulla. Vakuudeton kulutusluotto on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, jos lainalle ei ole mahdollista antaa vakuutta tai takaajia.
  • Vakuudellinen kulutusluotto sopii isompiin remontteihin. Vakuudellisen kulutusluoton hyvä puoli on se, että lainan korko on yleensä matalampi kuin vakuudettoman lainan. Tällaista lainaa varten tulee kuitenkin olla jonkinlainen vakuus kuten asunto tai auto. Vakuudetonta lainaa voi hakea omasta pankista tai rahoituslaitokselta.
  • Asuntolainalla remontin rahoittaminen onnistuu, jos remontti osuu asunnon ostamisen yhteyteen. Tällöin asuntolainaa voi hakea myös remontin kustannusten kattamiseksi. Mikäli jo lainalla hankittuun asuntoon halutaan kuitenkin tehdä remonttia asuntolainalla, tulee tällöin ottaa uusi asuntolaina. Myös uuden ja vanhan asuntolainan yhdistäminen on mahdollista, mutta tällöin vanhan asuntolainan hinta voi nousta, sillä uuden lainan korko määräytyy sen hetkisen hinnoittelutilanteen mukaan.

Suomen markkinoilla on useita eri lainantarjoajia. Tunnetuimpia ovat suurimmat pankit kuten Nordea, Danske Bank, OP, Aktia, S-pankki ja Säästöpankki. Pankkien lisäksi useat eri rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa remonttia varten. Muita tarjoajia ovat esimerkiksi Santander, Bank Norwegian ja Nordax. Myös useat remonttiyhtiöt tarjoavat rahoitusmahdollisuutta, mutta niiden rahoitusvaihtoehdot saattavat osoittautua tavallista vakuudetonta kulutusluottoa kalliimmaksi vaihtoehdoksi. Lainaa hakiessa kannattaakin olla tarkkana ja pitää mielessä, että itse lainahakemus ei vielä sido kuluttajaa mihinkään, joten hakemuksia voi huoletta täyttää muutaman. Saaduista lainatarjouksista on sitten helppo valita itselle sopivin vaihtoehto.

Voit vertailla remonttilainoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Lainalaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Laskurimme näyttää kuukausierän ja nimellisen koron lisäksi todellisen vuosikoron, jotta lainojen vertaileminen olisi helppoa.

Lainalaskurin vaihtoehdoista voit valita itsellesi sopivimman. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainanmyöntäjän todelliset hinnat voivat joskus poiketa esitetyistä luvuista. Pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät nimittäin koron määrittelyssä usein asiakaskohtaista korkoa, jolloin korko vaihtelee asiakkaan luottokelpoisuuden mukaan.

Voit hakea remonttilainaa klikkaamalla sivuillamme “jatka” -nappia, kun löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon. Tätä kautta pääset lainanmyöntäjän sivuille, jossa voit täyttää lainahakemuksen. Lainaa hakiessa on hyvä pohtia omaa maksukykyä ja aikataulua. Joskus omaa maksukykyä voi olla vaikea arvioida ja tällöin luottohakemus saattaa tulla takaisin hylättynä. Yleisimpiä syitä luottohakemuksen hylkäämiseen voit lukea täältä.