Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä paras remonttilaina vertailemalla

Näet kaikki lainat kustannuksineen ja voit valita edullisimman vaihtoehdon.

  • Instant Hae remonttilainaa 60 000 € asti
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske lainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae remonttilainaa 60 000 € asti
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin kilpailutat remonttilainat

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Kilpailuta remonttilaina 2 minuutissa Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Remontin rahoitus

Kodin kunnostusta suunniteltaessa joutuu usein pohtimaan, miten remontin rahoittaa. Usein kunnostuskulut rahoitetaan ainakin osittain remonttilainalla, jota haetaan joko pankista tai rahoitusyhtiöstä. Remontin rahoitus onnistuu joko vakuudellisella tai vakuudettomalla kulutusluotolla, tai vaihtoehtoisesti asuntolainalla.

Koska rahoitusvaihtoehtoja on niin monia, kannattaa aina tutkia ja kilpailuttaa vaihtoehdot ennen lainapäätöksen tekoa. Edullisin remonttilaina löytyy vertailemalla.

Remonttirahoitus

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mihin remonttilainaa tarvitaan?

Kaikilla tulee joskus eteen tilanne, jolloin kotia tai esimerkiksi kesämökkiä pitää kunnostaa. Ehkä edessä on kodin kattoremontti, keittiön uudistaminen tai saunan kunnostus? Tai kenties kesämökin laituri kaipaa perusteellista uudistamista?

Oli kohde mikä tahansa, nousevat remonttia suunnitellessa usein esille prosessin kalliit kustannukset. Materiaalien lisäksi remontointiin tarvitaan nimittäin aikaa ja asiantuntijuutta. Lisäkustannuksia voi syntyä varsinkin silloin, jos täytyy palkata alan ammattilainen, tai jos kyseessä on jokin isompi remontti, johon tarvitaan kalliita materiaaleja.

Paras tilanne olisi tietysti se, että remontin pystyisi rahoittamaan kokonaan omilla säästöillä. Usein kustannukset kuitenkin nousevat sen verran korkeiksi, että korjausurakka rahoitetaan joko kokonaan tai osittain velkarahalla, eli ottamalla lainaa remonttiin. Tällöin on tärkeää valita sopiva rahoitustuote juuri omaan tarpeeseen.

Ulkopuolisen rahoituksen vaihtoehtoja ovat ainakin rakennusyhtiön osamaksurahoitus, vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto tai asuntolainaan yhdistettävä remonttilaina. Myös yhtiölainaosuus on mahdollista korvata remonttilainalla, jolloin pääsee itse vaikuttamaan lyhennyssuunnitelmaan ja lainan koroista on mahdollista saada verovähennykset. Tällöin vakuutena käytetään omaa asuntoa.

Näiltä pankeilta voit saada lainan kodin kunnostukseen

Vertailumme kautta on mahdollista saada vakuudeton remonttilaina 23 eri pankilta. Yhteistyökumppaneiltamme voit hakea remonttilainaa jopa 60 000 euroa, joten isommankin urakan rahoitus onnistuu ilman vakuuksia tai takaajia. Laina-aika voidaan niinikään räätälöidä sopivaksi, sillä se voi olla pisimmillään 15 vuotta.

Remonttilaina löytyy usean perinteisen pankin ja uudemman luotonmyöntäjän valikoimista. Esimerkiksi Santander, Fellow Finance ja Saldo tarjoavat kodin kunnostukseen lainaa, jota hakeaksesi et tarvitse vakuuksia.

Riippuu pitkälti rahoituslaitoksesta, kuinka paljon remonttilainaa voit hakea. Joidenkin pankkien kohdalla korkein myönnetty lainasumma on 10 000 euroa, kun taas toisilta saat luoton esimerkiksi 50 000 euroon asti. Myönnetyn lainan määrä ja laina-aika riippuvat myös hakijan tiedoista, sillä kaikki remonttilainatarjoukset ovat henkilökohtaisia.

Usein myönnetyn lainan määrä voi olla suurempi ja todellinen vuosikorko pienempi, jos haet sitä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Vaihtoehdot remontin rahoittamiseen

Isommissa remonteissa usein herää kysymys rahoituksen järjestämisestä: jos rahaa ei löydy tarpeeksi omasta takaa, täytyy hakea lainaa remonttiin.

Alla on esitelty kolme eri remonttilainavaihtoehtoa:

Vakuudeton kulutusluotto on sopiva vaihtoehto pienempiin tai isompiin tarpeisiin. Esimerkiksi muutaman tuhannen euron vaatimaan pintaremonttiin voi hakea kulutusluottoa, jota varten ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Lainaa ilman vakuuksia myönnetään jopa 60 000 euroon asti, eli suurempikin urakka voi onnistua vakuudettoman kulutusluoton avulla. Vakuudeton kulutusluotto on hyvä, joustava vaihtoehto varsinkin silloin, jos lainalle ei ole mahdollista antaa vakuutta tai takaajia.

Vakuudellinen luotto sopii isompiin remontteihin. Vakuudellisen kulutusluoton hyvä puoli on se, että lainan korko on yleensä matalampi kuin vakuudettoman lainan. Toisaalta tällaista lainaa varten tulee olla jonkinlainen vakuus, kuten asunto tai auto. Vakuudetonta lainaa voi hakea omasta pankista tai rahoituslaitokselta.

Remontin rahoittaminen asuntolainalla onnistuu, jos kodin remonttitarve osuu asunnon ostamisen yhteyteen. Tällöin asuntolainaa voi hakea myös remontoinnin kustannusten kattamiseksi. Mikäli jo olemassa olevaan asuntoon halutaan tehdä korjauksia asuntolainalla, täytyy niiden kohdistua talon perusrakenteisiin. Vaikka asuntolainoissa on kulutusluottoja matalampi korko, on niissä myös pidempi laina-aika. Laina-ajan kasvaessa myös remonttilainan kulut kasvavat. Harkitse siis tarkkaan, haluatko lyhentää lainaa asuntolainan yhteydessä vuosikaudet, vai maksaa koko luoton ripeämmin takaisin kulutusluoton muodossa.

Remonttilainan korko

Remonttilainoja myöntävät sekä rahoitusyhtiöt että perinteiset pankit ja voit helposti hakea lainaa netistä. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on kuitenkin fiksua verrata ja kilpailuttaa vaihtoehdot: jos valitsee ensimmäisen vastaantulevan lainantarjoajan ja -koron, voi helposti maksaa satoja tai tuhansia euroja liikaa remontistaan.

Pankkien tarjoaman vakuudellisen remonttilainan korkoon sisältyy usein 12 kk euribor ja marginaali. Ilman vakuuksia myönnettävä remonttilaina on puolestaan verrattavissa kulutusluottoon, joten sen korko on henkilökohtainen. Saat tarkan koron näkyviin vasta täytettyäsi hakemuksen omilla tiedoillasi, mutta suuntaa antavat korot voi toki tarkistaa vaikkapa lainalaskurista.

Selkein merkki lainan edullisuudesta on alhainen todellinen vuosikorko, sillä se sisältää kaikki luoton kustannukset. Älä siis valitse remonttilainaa ilman, että olet vertaillut korot huolella. Onneksi tämä hoituu nopeasti verkossa VertaaEnsin.fi-palvelun avulla.

Halvin remonttilaina löytyy kilpailuttamalla

Voit hakea lainaa samanaikaisesti useammalta pankilta täyttämällä hakemuksen tämän sivun ylälaidassa. Lainan määrän voi valita 500 ja 60 000 euron väliltä, kun taas laina-aika voi olla 6 kuukautta – 15 vuotta. Lainan määrä kannattaa sovittaa omiin tuloihin niin, että saat lyhennykset helposti maksettua.

Vertailumme kautta voit hakea esimerkiksi parhaan 50 000 euron lainan isomman korjausurakan rahoittamiseen tai 5 000 euron lainan pienempään pintaremonttiin. Lainan summalla ei niinkään ole väliä, sillä kilpailuttaminen auttaa säästämään huomattavia summia jo silloin, kun kyseessä on muutaman tonnin vakuudeton remonttilaina.

Vertailutyökalu ilmoittaa kunkin luoton kulut selkeästi: niin todellinen vuosikorko kuin kuukausittaiset kustannukset ovat näkyvissä. Kilpailuta laina ja valitse sitten tarjotuista vaihtoehdoista edullisin tai muuten sopivin, niin remonttilaina voi olla tililläsi jo seuraavana päivänä.

Miten valitsen parhaan lainan?

Remonttilaina kannattaa valita muutaman eri tekijän perusteella. Ensiksi kannattaa pohtia, millainen korjausurakka on kyseessä: onko kyseessä pienempi pintaremontti vai suurempi perustavanlaatuinen remontti? Kulutusluotolla voi rahoittaa kaikki kunnostukset, mutta asuntolainalla voi remontoida vain tiettyjen ehtojen toteutuessa.

Kun olet valinnut lainatyypin, vertaa lainan kokonaiskustannuksia kuten korkoa, tilinhoitomaksuja, nostoprovisiota ja lainan perustamismaksuja. Vertailumme avulla halvin laina löytyy kätevästi, sillä näet kunkin lainatarjouksen kokonaiskustannukset selkeästi eriteltynä.

Valitse remonttilaina näin

  • Päätä lainan tyyppi – Asuntolainaa voi hyödyntää vain tietyn tyyppisten remonttien rahoittamiseen, kun taas vakuudeton remonttilaina on joustava, mutta sen korko on usein hieman korkeampi.
  • Valitse sopiva lainasumma – Remonttilainan määrä kannattaa arvioida mahdollisimman tarkasti. Mitä suurempi laina on, sitä korkeammat ovat myös kustannukset. Toisaalta laina tulisi mitoittaa niin, että se kattaa varmasti koko korjaustarpeen.
  • Tee hakemus sivuillamme – Saat kerralla useamman lainantarjoajan tarjouksen, joiden joukosta pääset valitsemaan itsellesi parhaan remonttilainan. Katso tarkkaan etenkin todellinen vuosikorko, sillä se on paras indikaattori lainan edullisuudesta.
  • Hyväksy tarjous ja allekirjoita sopimus verkossa – Saat vaihtoehdot myös sähköpostiisi, joten voit hyväksyä lainan vasta sitten, kun olet varma päätöksestäsi. Lainasopimus ei ole sitova ennen kuin olet allekirjoittanut sen pankin sivuilla.

Remonttilaina pankilta vai rahoitusyhtiöltä?

Vaikka tutun ja turvalliseksi todetulta omalta pankilta voi olla helppo pyytää lainatarjous remonttiin, se ei välttämättä ole halvin vaihtoehto. Suomen lainamarkkinoille on saapunut lukuisia uusia tekijöitä, jotka tarjoavat varsin kilpailukykyisiä lainoja pankkien tarjoamiin vakuudettomiin remonttilainoihin verrattuna.

Sivultamme voit hakea yhdellä kertaa kaikki ilman vakuuksia myönnettävät remonttilainat. Hae lainaa vasta sitten, kun olet vertaillut tarjontaa tarkkaan ja löytänyt itsellesi parhaan remonttirahoituksen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.