Vertaile jopa 23 pankkilainaa yhdellä hakemuksella Pankkilaina nopeasti netistä

Kilpailutamme pankkien lainatarjoukset puolestasi vain 2 minuutissa.

 • Hae pankkilainaa 60 000 € asti Jopa 23 tarjousta
 • Lainatarjoukset jopa 23 pankilta Helposti
 • Ilmainen palvelu ei sido sinua mihinkään Turvallisesti

Aloita pankkilainojen vertailu tästä Aloita vertailu tästä

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Näin haet ja kilpailutat pankkilainan

 1. Täytä lainahakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää

Mikä on pankkilaina?

Pankkilaina

Pankkilaina on nimensä mukaisesti pankista saatava vakuudellinen tai vakuudeton laina. Ensimmäisenä ajatuksena useimmilla nousee todennäköisesti ajatus asuntoa tai autoa varten hankittavasta lainasta perinteisestä kivijalkapankista. Pankkilaina on kuitenkin huomattavasti monipuolisempi käsite.

Suomen Pankin ylläpitämän rahalaitoslistan mukaan Suomessa toimii noin kolmesataa talletuspankia, jotka voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 • Julkiset talletuspankit (ei toimijoita),
 • Yksityiset kotimaiset talletuspankit (kuten Nordea, OP ja S-pankki),
 • Ulkomaalaisomisteiset talletuspankit (kuten DanskeBank, NordNet, Svea sekä Resurs Bank).

Kaikkia Suomessa toimivia pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdistää se, että ne toimivat Finanssivalvonnan alaisuudessa ja Finanssivalvonnan määrittämillä pelisäännöillä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuluttajalla on aina yhdenmukaiset oikeudet ja velvollisuudet pankista riippumatta.

Myös lainaa voi hakea useampaan tarkoitukseen. Tarvitsitpa rahoitusta yllättäviin menoihin, sijoittamiseen, unelmien toteuttamiseen tai vaikkapa lainojen yhdistämiseen, niin pankkilaina voi olla sinulle sopiva rahoitusratkaisu.

Yhteistyökumppanit

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Vakuudellinen vai vakuudeton pankkilaina

Vakuudelliset pankkilainat linkittyvät pääsääntöisesti elämän isoihin hankintoihin, kuten oman kodin ostamiseen. Vakuudellisessa lainassa korko on yleensä matalampi, koska lainan vakuutena toimii aina realisoitavaksi kelpaava vakuus – esimerkiksi asunto, metsää tai auto. Usein vakuudellisessa pankkilainassa on mukana myös henkilötakaaja, joka ottaa osan lainasta vastuulleen jos velallinen ei sitä pysty maksamaan. Vakuudellisesta lainaa ei juurikaan myönnetä pienille lainasummille, koska vakuuden arvioinnista ja mahdollisesta haltuunotosta, lunastamisesta ja realisoinnista muodostuu merkittäviä kuluja pankille. Vakuudellisen lainan hakeminen on lähes aina hidas ja byrokraattinen prosessi.

Vakuudettomat pankkilainat ovat pienempiin hankintoihin suunnattuja lainoja aina 60 000 € asti. Vakuudeton pankkilaina on hyvä vaihtoehto, kun halutaan rahoittaa pieniä tai keskisuuria hankintoja, tai haetaan lyhytaikaista joustoa haastavaan elämäntilanteeseen. Vakuudettomassa pankkilainassa korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa, koska pankilla on isompi taloudellinen riski, jos lainan takaisinmaksu ei suju suunnitelmien mukaisesti. Vakuudettoman lainan hakeminen on nopea prosessi, ja lainapäätöksen saa usein jopa saman päivän aikana.

Kuka voi saada pankkilainaa?

Pankkilainan yleiset ehdot tutuksi

Pankkilainan saamiseksi sinun on täytettävä joukko yleisiä ehtoja, joiden tavoitteena on varmistaa sinun henkilökohtainen lainakelpoisuutesi:

 • Säännölliset ja lainasummaan nähden riittävät tulot
 • 18–75 vuoden ikä (pankkikohtaiset ikärajat voivat olla tiukempia)
 • Pysyvä asuinpaikka Suomessa viimeisen 3 vuoden ajan
 • Puhtaat luottotiedot
 • Verkkopankkitunnukset helpottavat lainatarjouksen hyväksyntää ja allekirjoitusta.

Huomio, että pankkikohtaiset kriteerit vaihtelevat jossain määriin. Jos täytät edellä mainitut peruskriteerit, on sinulla hyvät mahdollisuudet saada vakuudetonta pankkilainaa netistä.

Jos täytät edellä mainitut yleiset ehdot lainan saamiseksi, voit hakea pankkilainaa useimmista pankeista (yös vaikka et olisi kyseisen pankin asiakas). Useat perinteiset kivijalkapankit ovat kuitenkin poikkeus edellä mainittuun sääntöön. Esimerkiksi OP ja Nordea eivät myönnä vakuudettomia pankkilainoja muille kuin omille pankkiasiakkailleen.

Lainavertailumme kautta pystyt kilpailuttamaan yli kahdenkymmenen Suomessa toimivan kotimaisen ja ulkomaisen pankin lainatarjoukset riippumatta siitä minkä pankin asiakas olet.

Tietoa pankkilainasta

Miten pankkilainan takaisinmaksu tapahtuu?

Lainasumman takaisinmaksu tapahtuu yleensä tasaerissä lainahakemuksessa määrittelemälläsi aikajanalla. Sopiva laina-aika on hyvä määritellä huolella, sillä se vaikuttaa merkittävästi siihen, myöntääkö pankki sinulle lainaa, ja millaisilla ehdoilla.

Voit maksaa lainan loppuun ennenaikaisesti halutessasi koska tahansa. Laina päättyy silloin, kun viimeinen erä on maksettu.

Miten vakuudetonta pankkilainaa haetaan?

Perinteisesti pankkilainan hakeminen on edellyttänyt käyntiä pankissa, mutta nykyisin lainahakemuksen voi tehdä ja allekirjoittaa netissä verkkopankkitunnuksilla.

Lainahakemuksen täyttäminen netissä on kohtalaisen yksinkertaista. Voit helpottaa lainahakemuksen täyttämistä etsimällä valmiiksi tiedot asumisesta, tuloista, menoista ja työsuhteista. Vakuudettoman pankkilainan kohdalla saat tarjouksen minuuteissa hakemuksen lähettämisestä, ja laina on mahdollista saada käyttöön jopa saman päivän aikana.

Näin vertailet vakuudettoman pankkilainan palvelumme kautta:

 1. Hae pankkilainaa netissä - pääset aloittamaan hakemuksen tämän sivun yläreunasta löytyvällä lomakkeella.
  Hakemuksessa kysytään tietoja tuloista, menoista ja olemassa olevista lainoista. Voit halutessasi hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.
 2. Kun olet täyttänyt hakemuksen huolella, saat lainatarjoukset vertailussamme mukana olevilta pankeilta parissa minuutissa.
 3. Valitse sopivin pankkilaina ja siirry valitsemasi pankin sivuille allekirjoittamaan sopimus verkkopankkitunnuksilla.
 4. Lähetä pankille hakemusta tukevat asiakirjat sähköisesti.
  Tulotaso täytyy yleensä todistaa joko palkkakuiteilla tai eläkepäätöksellä.
 5. Kun asiakirjat on hyväksytty, saat lainan tilillesi noin 1–2 arkipäivän kuluessa.

Huomaa, että lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua tarvittaessa kaikissa pankkilainan hakemisen vaiheissa.

Kannattaako pankkilainat kilpailuttaa?

Koska pankkilainaa tarjoaa usea taho, on tärkeää kiinnittää huomiota pankkien kilpailuttamiseen ja tulosten vertailemiseen. Kilpailuttamalla pankkilainan tarjoajat voit säästää huomattavan summan.

Lainavertailumme kautta pystyt helposti ja nopeasti kilpailuttamaan ja vertaamaan yli kahdenkymmenen Suomessa toimivan pankin tarjoukset vakuudettomista pankkilainosta yhdellä hakemuksella.

Pyrimme esittämään vastaanotetut lainatarjoukset muodossa, jossa tarjousten vertailu on helppoa ja yhdenmukaista. Vaikka jokainen saamasi lainatarjous on yksilöity sinulle, voit parhaimmillaan saada yhtä monta tarjousta kuin sinulla on kilpailutettavia pankkeja. Jos olet hakenut samalta pankilta lainaa useampaan kertaan, on mahdollista, että saat jälkimmäisellä kerralla kalliimman tarjouksen.

Vertailemalla saamiasi tarjouksia pankkilainoista, voit säästää jopa satoja euroja kalleimman ja edullisimman pankkilainan välillä.

Mistä parhaan pankkilainan tunnistaa?

Edullisimman, halvimman tai parhaan pankkilainen tunnistaminen on monimutkainen yhtälö, koska asioita voi tarkastella useammasta perspektiivistä.

Merkittävin kokonaisuuteen vaikuttava tekijä on, että jokainen lainatarjous on sekä yksilöllinen että pankkikohtainen. Tästä syystä ei voida sanoa, että jonkin pankin lainatarjous olisi aina kalliimpi tai edullisempi; tai että kaikki saamasi tarjoukset olisivat edullisia tai kalliita. Kyseessä on aina osien summa.

Lainanhakijana voit vertailla pankkilainan kustannuksia useammalla eri tavalla:

 • Voit vertailla pankkilainan takaisinmaksettavaa kokonaissummaa.
  Esimerkki: Saat kaksi tarjousta 10 000 € lainasummasta. Tarjoajalla A takaisinmaksettava summa olisi 13 920 €, tarjoajalla B takaisinmaksettava summa olisi 13 500 €. Tällöin ensimmäinen tarjous on kokonaissummaltaan 420 € edullisempi.

  Vertailemalla takaisinmaksettavaa kokonaissummaa, pystyt valitsemaan kokonaisvaltaisesti edullisimman lainan.
 • Voit vertailla kuukausittaisen maksuerän suuruutta.
  Esimerkki: Saat kaksi tarjousta 10 000 € lainasummasta. Tarjoajalla A kuukausi-erä olisi 171 €/kk, tarjoajalla B takaisinmaksettava kuukausierä olisi 121 €/kk. Tällöin jälkimmäinen tarjous on kuukausikuluiltaan 50 € vähemmän.

  Vertailemalla kuukausittaisen maksuerän suuruutta voit valita kuukausitasolla halvimman lainan. Käyttämällä kuukausimaksua vertailulukuna voit suhteuttaa lainan takaisinmaksun omaan elämäntilanteeseesi. On hyvä huomioida, että mitä edullisempi kuukausierä, sitä pitempi lainan maksuaika ja sitä korkeampi myös lainan kokonaiskustannus.
 • Voit vertailla pankkilainan todellista vuosikorkoa
  Esimerkki: Saat kaksi tarjousta 10 000 € lainasummasta. Kummallakin pankkilainalla on sama nimelliskorko ja maksuaika, mutta eri avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Tarjoajalla A todellinen vuosikorko on 8,6%, tarjoajalla B todellinen vuosikorko on 9,6%.

  Todellinen vuosikorko auttaa vertailemaan pankkilainen suhteellista kokonaiskustannusta vuoden aikajanalla. Vaikka todellinen vuosikorko täytyy mainita lakisääteisesti jokaisessa lainatarjouksessa, se ei ole aina paras mittari. Lyhytaikaisissa ja pienissä pankkilainoissa todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi, koska pankkilainan avausmaksu ja tilinhoitomaksut ovat suhteellisesti korkeat pieneen lainasummaan ja lyhyeen laina-aikaan nähden. Kuitenkin mitä lyhyempi on laina-aikasi, sitä pienemmät ovat lainan kokonaiskustannukset kuluttajalle.

Lainatarjouksen paremmuus riippuu usein yksilöllisistä tekijöistä. Esimerkiksi jollekin paremmuus voi merkitä sitä, että laina-aika on pitkä, kuukausittainen maksuerä pieni ja takaisinmaksettava lainan kokonaismäärä korkeampi. Vastaavasti toinen lainanottaja arvostaa sitä että laina-aika on lyhyt, kuukausittainen maksuerä korkeampi ja takaisinmaksettava summa matalampi. Myös lainasta riippumattomat tekijät kuten pankin kotimaisuus voivat vaikuttaa mielikuvaan lainan paremmuudesta.

Kun tarjolla on useita eri vaihtoehtoja ja liikkuvia osa-alueita, kuluttajan voi olla hankala tunnistaa edullisinta tai halvinta pankkilainaa. Tästä syystä palvelumme listaa vastaanotetut lainatarjoukset automaattisesti edullisuusjärjestyksessä, tarjoten kuluttajalle kuitenkin lisätietoja myös muista lainan ominaisuuksista.

Mikä on pankkilainan korko?

Pankkilainan korko on pankille maksettava korvaus lainattavasta rahasta. Koron suuruuteen vaikuttavat lukuisat tekijät, joista keskeisin on henkilökohtainen riskiluokitus. Riskiluokitus on pankin tekemä arvio siitä, millä todennäköisyydellä et kykene maksamaan lainaa maksusuunnitelman mukaisesti. Jokaisella pankilla on käytössään erilaiset riskiluokitustekijät. Tästä johtuen myös saamiesi tarjousten korko vaihtelee pankkikohtaisesti.

Mitä korkeampi riski, sen suuremmalla korolla pankki voi myöntää lainaa. Jos riskitekijä nousee riittävän isoksi, pankki voi jättää myös lainatarjouksen antamatta.

Mitä pienempi riskiluokitus, sen matalammalla korolla pankki voi myöntää lainaa.

Vakuudellisessa lainassa keskeisin korkoon vaikuttava tekijä on vakuus. Jos tarjoamasi vakuus on arvokas, on lainan korko huomattavasti pienempi kuin ilman vakuutta tai matala-arvoisella vakuudella.

Vakuudettoman pankkilainan korko määräytyy aina henkilökohtaisten taloustietojesi mukaan. Riskiluokitukseen vaikuttavista tekijöistä ei ole olemassa mitään yhtenäistä listausta. Ikä, asuinmuoto, paikkakunta, tulotaso, työsuhteen kesto, menot, olemassa olevat lainat ja lainahakemusten määrä, sekä tietenkin pyydettävän lainan määrä ovat kaikki tietoja, joita pankki voi käyttää määrittämään sinulle tarjottavan pankkilainan koron.

Kuinka nopeasti pankkilaina maksetaan?

Nopeimmillaan pankkilainan saa tilille jopa hakemuspäivänä. Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa paljon mihin kellonaikaan lainaa on haettu sekä lainasumma. Valtaosa pankeista maksaa hyväksyttyjä lainoja asiakkailleen vain arkipäivisin ja toimistoaikoina. Suurempien lainojen kohdalla lainan ulosmaksu voi viedä muutaman pankkipäivän.

Entä jos en saanut yhtään tarjousta pankkilainasta?

Jos olet jo kilpailuttanut pankkilainat palvelumme kautta, ja et saanut yhtään tarjousta, niin ei syytä huoleen. Voit vaikuttaa pankin sinusta tekemään riskiarvioon helpoiten muokkaamalla lainahakemuksen lainasummaa ja takaisinmaksun aikataulua. Riittäisikö pienempi lainasumma? Tai entä jos tekisitkin lainan takaisinmaksusta omalle taloudelle realistisemman pidemmällä maksuajalla?