Vertaile jopa 23 pankkilainaa yhdellä hakemuksella Pankkilaina nopeasti netistä

Kilpailutamme pankkien lainatarjoukset puolestasi vain 2 minuutissa.

 • Valintamerkki Hae pankkilainaa 60 000 € asti Jopa 23 tarjousta
 • Valintamerkki Lainatarjoukset jopa 23 pankilta Helposti
 • Valintamerkki Ilmainen palvelu ei sido sinua mihinkään Turvallisesti

Aloita pankkilainojen vertailu tästä Aloita vertailu tästä

Arvioitu kuukausierä:

Näin haet ja kilpailutat lainaa

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Pankkilainaa voi hakea helposti verkosta

Pankkilainaa voi hakea helposti verkosta

Suomessa olevat pankit tarjoavat paljon erilaisia lainatuotteita. Voit hakea Suomessa toimivien pankkien lainaa turvallisesti netistä. Monilla Suomessa toimivilla pankeilla on pankkitoimilupa toisessa maassa, kuten Ruotsissa. Tällaisia pankkeja ovat Brabank, Collector bank, Resurs Bank ja Instabank.

Voit kilpailuttaa todellisen vuosikoron ja kokonaiskustannukset myös näiden pankkien välillä VertaaEnsin.fi pankkilainavertailun avulla. Vertaile pankkilainat ja hae lainaa alle minuutissa.

Lainan hakeminen vaatii seuraavien ehtojen täyttymisen:

 • Olet yli 18-vuotias
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus
 • Sinulla on säännölliset tulot

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Tärkeää tietoa pankkilainoista

Miten pankkilainat toimivat?

Pankista haettavan vakuudettoman kulutusluoton ehtona on, että hakija on kyseisen pankin asiakas. Pankin asiakkaaksi voi liittyä suhteellisen helposti, kunhan henkilö on Suomen kansalainen ja hänen luottotietonsa ovat kunnossa.

Pankista on mahdollista saada kertaluontoisesti nostettavaa kulutusluottoa sekä joustoluottoa ja tililuottoa. Erilaisia vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavat Nordea, Danske Bank, Osuuspankki, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia sekä Ålandsbanken.

Pankkilainojen korot ovat yleensä matalampia kuin netissä toimivien rahoituslaitosten korot. Tämä johtuu siitä, että pankki tekee kattavan selvityksen lainanhakijan maksukyvystä ennen kuin pankkilaina myönnetään. Tämä minimoi pankin luottotappioriskiä.

Pankkilainan huono puoli taas on, että lainan saaminen kestää paljon kauemmin kuin netistä haettavan lainan kohdalla. Kun netistä haettavan kulutusluoton voi saada tililleen muutamassa minuutissa, kestää perinteisen pankkilainan myöntäminen usein jopa muutaman viikon. Ajallisesti pankkilaina näyttääkin astetta huonommalta vaihtoehdolta.

Pankista saa myös taloudellista neuvontaa, sekä muita omaan talouteen liittyviä palveluja, joista on monelle hyötyä. Laina maksetaan takaisin yleensä tasasuurissa erissä, jotka sisältävät pääoman lisäksi koron ja erilaiset avaus- ja palvelumaksut. Tasaerät auttavat tulevien maksujen suunnittelua, sillä tiedät aina erän suuruuden. Vakuudeton laina pankista onkin kaiken kaikkiaan suhteellisen järkevä vaihtoehto.

Vertaa pankkilainoja

Vertaa lainoja lainalaskurimme avulla ennen kuin päätät hyväksyä lainan. Mieti, miten paljon haluat lainata ja millä aikataululla olisit valmis maksamaan lainasi takaisin. Pankkilainavertailu selvittää puolestasi parhaat lainatarjoukset, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Muista kuitenkin, että lainanmyöntäjän todelliset hinnat voivat joskus poiketa laskurissa esitetyistä, suuntaa antavista luvuista. Saat henkilökohtaisen koron näkyviin täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen, jonka kautta voit hakea yli 20 rahoituslaitoksen lainoja.

Vertailussamme on kertaluoton lisäksi mukana useita joustoluottoja. Joustoluotto voi olla hyvä ratkaisu, kun olet toteuttamassa suunnitelmiasi ja tarvitset joustavan kulutusluoton. Luottoa voi saada ilman vakuuksia 500 eurosta 60 000 euroon saakka.

Pankkilainan takaisinmaksu

Pankkilaina maksetaan useimmiten takaisin yhtä suurissa tasaerissä. Jos korko vaihtelee esimerkiksi Euriboriin sidotun lainan kohdalla, pidentyy laina-aika tällöin vastaavasti. Sopiva laina-aika on tärkeää määritellä jo etukäteen, sillä se vaikuttaa huomattavasti pankkilainan kustannuksiin.

Mitä pidempi laina-aika pankkilainalla on, sitä kauemmin korko juoksee. Esimerkiksi halpakorkoisen asuntolainan tai opintolainan kohdalla tämä ei johda kovin suuriin kustannuksiin, mutta kulutusluoton kustannukset voivat kasvaa reilusti liian pitkän laina-ajan seurauksena. Toisaalta on tärkeää varmistaa, että lainan kuukausierä ei kasva liian suureksi, joten laina-aika ei voi olla liian lyhyt.

Kuinka paljon pankkilainaa voi saada?

Pankkilainan hakeminen onnistuu vertailumme kautta 500 – 60 000 euron summille. Mukana on 20 rahoituslaitosta, joilta voit saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Perinteisten kivijalkapankkien sijaan suurin osa vertailun pankeista on netissä toimivia rahoituslaitoksia, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan ilman vakuuksia myönnettäviin kulutusluottoihin.

Pankkilaina voidaan myöntää myös suoraan omasta pankista, jolloin sitä voi saada suurempia summia. Yleensä pankkilainaa saa huomattavasti enemmän, jos sitä vastaan voi asettaa vakuuden, kuten asunnon, auton tai muuta konkreettista omaisuutta. Myös takaaja nostaa mahdollisuuksien rajoissa olevan pankkilainan määrää.

Vertailumme kautta voi hakea pankkilainaa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin on todennäköisempää, että lainaa myönnetään suurehko summa, sillä yhteisvastuullinen hakija pienentää pankille lainasta koituvaa riskiä.

Miten pankkilainaa haetaan?

Hae pankkilainaa klikkaamalla sivun ylälaidan "Vertaile lainoja ilmaiseksi" -nappia, kun olet määritellyt itsellesi sopivan lainasumman ja laina-ajan. Tätä kautta pääset tarkempaan lainahakemukseen, jonka avulla voit hakea lainaa yhdellä kertaa jopa 20 pankilta ja rahoituslaitokselta.

Kun olet valinnut itsellesi sopivimman vakuudettoman pankkilainan, voit siirtyä lainanmyöntäjän sivuille allekirjoittamaan sopimuksen ja lähettämään mahdolliset hakemusta tukevat liitteet. Vaihtoehtoisesti voit toki ottaa yhteyttä pankkiin hakeaksesi lainaa, mutta tämä on yleensä huomattavasti hitaampaa kuin lainavertailun tekeminen netissä.

Jos päätät hakea pankkilainaa perinteisestä pankista, jonka asiakas et vielä ole, täytyy sinun ensin liittyä kyseisen pankin asiakkaaksi. Vasta sitten voit saada hyväksytyn lainapäätöksen. Asiakkuutta varten vaaditaan yleensä Suomen kansalaisuus sekä puhtaat luottotiedot. Kulutusluottoa varten vaaditaan myös yleensä säännölliset palkkatulot tai muuta varallisuutta.

Lainan hakemisen ehdot ovat tulojen ja luottotietojen suhteen samankaltaiset myös netissä, mutta tietyssä pankissa ei tarvitse olla asiakkaana. Perinteisen pankkilainan sijaan voikin olla järkevää hakea lainaa verkossa - etenkin, jos lainaa tarvitsee nopeasti. Myöskään korko ei välttämättä ole huomattavasti korkeampi, sillä viime vuosien korkosäätely on tuonut lainojen hintoja reilusti alaspäin.

Miksi pankkilaina jää saamatta?

Pankkilainaa koskevat kohtalaisen tiukat ehdot, sillä pankki ei voi myöntää lainaa, jos se ei usko saavansa koko lainasummaa takaisin. Tämän takia lainaa ei tyypillisesti myönnetä esimerkiksi maksuhäiriöiselle tai pitkään työttömänä olleelle hakijalle. Jos tällaisessa tilanteessa tarvitsee apua talousasioiden hoitoon, kannattaa ottaa yhteyttä Takuusäätiön talousneuvontaan.

Pankkilainan yleisimmät ehdot ovat seuraavat:

 • Täysi-ikäisyys – Rahoituslaitoksesta riippuen voidaan vaatia korkeampaakin ikää. Alaikärajan lisäksi jotkin pankit ovat asettaneet lainan myöntämiselle yläikärajan 75 vuoden tienoille.
 • Säännölliset tulot – Palkansaajalta vaaditaan lainahakemuksen tueksi useimmiten viimeisten kuukausien palkkakuitit ja eläkeläiseltä todiste eläkkeestä.
 • Puhtaat luottotiedot – Maksuhäiriömerkinnän jälkeen on vaikea hakea pankkilainaa, sillä pankit pitävät merkintää isona riskitekijänä.

Pankkilainojen tarjoajia Suomessa

Danske Bankin Käyttölaina on myös joustoluotto, jota voi nostaa etutasolla Yksi 5 000 euroon asti, ja etutasoilla 2-4 lainan määrä nousee 10 000 euroon asti. Käyttölainan korkotasoon vaikuttavat Danske Etuohjelman etutaso ja asiakaskohtaisten luotonmyöntöehtojen täyttyminen. Danske Bankin Etutason 2-4 mukaisen käyttölainan edellytyksenä on säännöllinen palkkatulo, muutoin käyttölaina on Etutason 1 mukainen. Käyttölainan edut eivät muutu etutason vaihtuessa käyttölainasopimuksen voimassaoloaikana. Sovittuasi Käyttölainasta Danske Bankin kanssa on luotto jatkuvasti käytettävissäsi. Voit siirtää rahaa tilillesi, maksaa laskuja ja tasata suurempia kuluja useammalle kuukaudelle.

Jos olet Osuuspankin asiakas, voi sinulle sopia parhaiten OP:n Täsmäluotto. Luottopäätös on järkevää hakea hyvissä ajoin, sillä tarjous on voimassa kolme kuukautta ilman erillisiä kuluja. Voit hakea Täsmäluottoa, mikäli olet Osuuspankin tai Helsingin OP Pankin pitkäaikainen pääasiallinen asiakas, vähintään 23-vuotias, sinulla on vakaat palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuina ja pysyvä kotimainen asuinpaikka. Lainan saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP-Korttiyhtiö Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP-Korttiyhtiö Oyj on OP-Pohjola-ryhmän kokonaan omistama luottolaitos. OP Täsmäluotto kerryttää myös OP-bonuksia.

Myös Aktia tarjoaa kulutusluottoa. Aktia on pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistövälityspalveluita tarjoava pankkikonserni. Aktian Käyttölainan voi saada henkilö, joka on vähintään 20-vuotias, jolla on suomalainen henkilötunnus sekä pysyvä kotiosoite Suomessa, ja joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Henkilöllä ei myöskään saa olla maksuhäiriöitä. Säännöllisten vuositulojen täytyy olla vähintään 25 000 euroa (brutto) ja tulla Aktian pankkitilille. Työsuhteen mahdollisen koeajan täytyy myös olla päättynyt, oli työsuhde sitten määräaikainen tai vakituinen. Edullista lainaa pankista on mahdollista saada 20 000 euroon asti.

S-Pankki eroaa hieman perinteisistä pankeista, sillä pankilla ei ole perinteisiä konttoreita. S-Pankin asiakaspalvelupisteitä löytyy suurimpien S-Ryhmän kauppojen yhteydestä Prismoissa, suurimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa. S-Pankki on S-ryhmän ja LähiTapiola-konsernin omistama kauppapankki. Se mahdollistaa asiakkailleen palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. Saadakseen S-Pankin kulutusluoton tulee hakijalla olla S-tili tai käyttöoikeudet toisen henkilön S-tiliin. Lainan saadakseen tulee olla vähintään 25-vuotias 24 000€ vuosituloilla.

Ålandsbankenin kulutusluotto on nimeltään SuoraLaina. Lainaa varten täytyy olla Ålandsbankenin asiakas. Suoralainaa voi saada 3 000–15 000 euroa. Ålandsbanken on Ahvenanmaalla perustettu asiakkailleen yksilöllistä palvelua tarjoava pankki, jolla on konttoreita myös manner-Suomessa ja Ruotsissa. Ålandsbankenilla on laaja palveluvalikoima sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Pankilla on myös kattavat Private Banking -palvelut, jossa asiakkaalle tarjotaan erityisetuja ja yksilöllistä palvelua.

Handelsbanken myöntää asiakkailleen TosiKätevä-joustoluottoa. Luottoa tarjotaan 2 000 eurosta 20 000 euroon. Pankkilainan myöntämisen ja luottorajan nostamisen edellytyksenä on 6 kk asiakkuus Handelsbankenissa ja se, että tilille tulee palkkaa tai eläkettä. Handelsbankenilla on toimintaa yli 20 maassa. Handelsbanken on toiminut Suomessa vuodesta 1985 ja pankilla on maassa yli 40 konttoria. Myös Handelsbanken tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä Premium Banking -palveluita.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.