Sähköauton lataus – Kuinka paljon se maksaa 2023?

| | Aihe: Sähkö ja ympäristö
sininen hybridiauto jonka latauspistoke on auki

Täyssähköautojen ja lataushybridien määrän toivotaan kasvavan 700 000 ajoneuvoon vuoteen 2030 mennessä. Kasvu onkin ollut melko nopeaa viime vuosina, sillä vuonna 2022 täyssähköautojen määrä lähes kaksinkertaistui ja ladattavien hybridien määrä kasvoi yli kolmanneksella. Yhteensä täyssähköautoja oli vuoden 2022 lopussa rekisterissä reilut 44 000 ja ladattavia hybridejä noin 104 000 kappaletta. Tästä huolimatta vuoden 2030 tavoite on todella kunnianhimoinen.

Sähkön kustannukset ovat nousseet, mutta kilometriä kohden sähköauto verottaa kuitenkin kukkaroa huomattavasti bensa- tai dieselautoja vähemmän – ainakin ”polttoaineen” osalta. 

Tämän verran sähköautojen lataus maksaa vuonna 2023

Tyypillisesti sähköauton kulutus on kuitenkin Suomen oloissa noin 15–25 kWh / 100 km. Sähkö maksaa kuluttajalle keskimäärin noin 20-30 senttiä kilowattitunnilta (siirtohinta huomioiden), joten karkeasti sähköauton latauksen hinnaksi kertyy sadalle kilometrille noin 3 euroa.

Sähkön hintaerot voivat tosin olla huomattavasti suurempia kuin bensan hintaerot huoltoasemien välillä. Sähkösopimus ja paikallisen siirtoverkon hinnat vaihtelevat, ja sähkösopimuksen kilpailutus voi säästää sähköauton latauksessa pitkällä aikavälillä huomattavia summia. Suotuisissa sääolosuhteissa ja edullisella sähkösopimuksella on sähköautolla mahdollista päästä vain hiukan yli kahden euron hintaan satasella.

Vertaile sähkösopimuksia täällä

Suosituimpien sähköautojen latauksen hinta

Seuraavaan listaan on koottu viisi Suomen suosituinta täyssähköautoa, niiden toimintamatka sekä keskikulutus sataa kilometriä kohden. Autot on valittu listalle alunperin tammi-toukokuussa 2021 ilmoitettujen ensirekisteröintien määrän mukaan ja niiden tekniset tiedot on tarkistettu valmistajan sivuilta. Maaliskuussa 2023 laskimme jokaiselle autolle päivitetyn lataushinta-arvion sataa ajokilometriä kohden.

Auton malliSähkön keskikulutusToimintamatkaLatauksen arvioitu hinta/100 km
Volkswagen ID.4 Pure16,9 kWh/100 km343 km2,66-4,74 €/100 km
Tesla Model 3 Standard Range14,9 kWh/100 km430 km2,36-4,18 €/100 km
Seat Mii Electric14,4 kWh/100 km259 km2,31-4,04 €/100 km
Volkswagen ID.3 Pure15 kWh/100 km348 km2,37-4,20 €/100 km
Volvo XC4023,8 kWh/100 km400 km3,73-5,74 €/100 km

Latauksen hinnan laskemiseen on hyödynnetty auton ilmoitettua keskikulutusta sekä sähkövertailumme kautta määriteltyjä minimi- ja maksimihintoja sähköenergialle. Edullisimmillaan sähköenergia maksaa noin 11,70 snt/kWh kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella, kun taas enimmillään hinta on 23,90 snt/kWh, jos päätyy valitsemaan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Hinnat on tarkistettu vertailustamme helmikuussa 2023. Lisäksi laskelmassa on huomioitu sähkönsiirron hinta, joka oli tammikuussa 2023 keskimäärin 9,89 snt/kWh.

Kuten taulukosta nähdään, sähköauton latauksen hinnaksi saadaan halvimmalla sähkösopimuksella ja pienimmällä keskikulutuksella noin 2,66 € sataa kilometriä kohden. Jos sähkösopimus on vielä kilpailuttamatta ja auto suuremman kulutuksen Volvo XC40, maksaa kotilataus enimmillään lähes 6 € satasta kohden. Latauksen hinta riippuu siis niin sähköauton mallista kuin oman sähkösopimuksen hinnoittelusta.

Hinnat voivat toki vaihdella taulukossa esiteltyjä lukuja enemmän, sillä niin sähköauton keskikulutus kuin sähkön hinta riippuvat useasta eri tekijästä. Kulutukseen vaikuttavat etenkin kuljettajan ajotottumukset ja säätila. Kylmällä ilmalla energiaa kuluu kesäsäätä enemmän, joten talvella sähköauton kulutus on kesäkuukausia suurempaa. Myös korkean nopeuden maantieajo kuluttaa akkua nopeasti.

Sähkön hinnoittelun puolella vaihtelevuutta tuo sähkönsiirron hinta. Taulukossa käytetty keskiarvo ei toteudu kaikkialla Suomessa, vaan hinta voi paikallisesta verkkoyhtiöstä riippuen vaihdella noin 6 sentistä jopa yli 16 senttiin kilowattituntia kohden. Hinta myös vaihtelee asuntotyypin ja kulutuksen mukaan: sähkönsiirto on edullisempaa omakotitalossa kuin kerrostalossa asuvalle, ja kilowattituntikohtainen hinta laskee kulutuksen lisääntyessä.

Jos siis sattuu asumaan omakotitalossa edullista sähkönsiirtoa tarjoavan verkkoyhtiön alueella, voi sähkön kokonaishinta laskea noin 10 senttiin kilowattitunnilta. Tällöin myös sähköauton lataaminen voi maksaa vain vähän päälle 2 euroa satasella. Sähkönsiirtoa ei kuitenkaan voi kilpailuttaa muuten kuin muuttamalla, sillä siitä vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö. Näin ollen sähkölaskuun saa joustoa vain kilpailuttamalla itse sähköenergian osuuden.

Latauskulujen suuret nousut eivät rankaise kuluttajan lompakkoa

Sähköautojen latauskulujen kehitys 2021-2023

Vuodesta 2021 lähtien vertailtavien sähköautojen latauskulut ovat olleet selkeässä nousussa, jonka linkittyy suoraan yhä menossa olevaan energiakriisiin. Vuonna 2021 vertailun vähiten ja eniten kuluttavan sähköauton latauskulujen ero oli alle 3 € per 100 km, kun ne vuoden 2023 tammikuussa olivat lähes 3,5 €. 

Vuonna 2021 taloudellisimman sähköauton, Seat Mii Electricin, latauskulut olivat 2,20 € per 100 km, kun ne vuoden 2023 tammikuussa olivat 2,31 € per 100 km. Tästä näemme, että taloudellinen sähköauto on edelleen verrattain edullinen. Eniten kuluttavaa sähköautoa, Volvo XC40, tarkastellessa ero alkaa olla jo isompi, sillä sillä lataushinta on noussut 55 senttiä per 100 km. Tämä tarkoittaa lähes 11 % hinnannousua. 

Sähköautoja on monenlaisia – myös lataustarve vaihtelee

Täyssähköautot saavat käyttövoimansa ainoastaan akuista. Niiden kantama on mallista riippuen noin 200–500 kilometriä.

Ladattavissa hybridiautoissa on kaksi voimanlähdettä: sähkömoottori ja polttomoottori. Akkukapasiteetti on hybridiautossa täyssähköautoa pienempi, mutta riittää hyvinkin lyhyisiin matkoihin esimerkiksi kaupungissa. Toisaalta polttomoottori mahdollistaa pidemmän kantaman ja auton käytön myös sellaisissa olosuhteissa, joissa sähköauton lataus on hankalaa tai mahdotonta.

Hybridiautolla eli itselataavalla hybridiautolla on mahdollista ajaa muutamia kilometrejä pelkällä sähköllä, mutta autoa ei pysty lataamaan latauspisteessä, vaan akku latautuu ajossa. Virallisissa tilastoissa tällainen hybridi lasketaan polttomoottoriautoksi, sillä pääasiassa auto liikkuu polttomoottorin voimin.

Kevythybridiautoissa pieni sähkömoottori avustaa polttomoottoria. Myöskään kevythybridiä ei lasketa virallisesti sähköautoksi.

Näistä ainoastaan täyssähköautoa täytyy ladata säännöllisesti. Hybridiautoilla pääsee pitkänkin matkan polttomoottorin voimalla, mutta tällöin menetetään sähkömoottorin tarjoama ympäristöetu.

Kuinka kauan sähköauton lataus kestää?

Sähköauton latauksen kestoon vaikuttaa kaksi asiaa: akun kapasiteetti ja latauslaitteen teho.

Yleisiä latauslaitteiden tehoja ovat 3,6 kW ja 11 kW. Jos akun kapasiteetti on vaikkapa 40 kWh, kestää sen lataus tyhjästä täyteen 11 kilowatin laturilla nelisen tuntia ja 3,6 kilowatin laturilla 11 tuntia.

Pikalatureilla latausteho on tästä vielä huomattavasti suurempi. Käytännössä matka jatkuu hyvän matkaa vaikkapa puolen tunnin kahvipaussin jälkeen. Pikalaturien nopea lisääntyminen ja nykyaikaisten sähköautojen monen sadan kilometrin toimintasäde ovat vaikuttaneet huomattavasti sähköautojen käyttömahdollisuuksiin Suomen olosuhteissa. Takavuosista poiketen sähköauto sopii nykyään hyvin myös pitkille ajomatkoille.

Latausaikoja tarkastellessa on hyvä muistaa, että sähköauton akusto on harvemmin typötyhjä. Monelle päivittäiset ajomatkat ovat niin lyhyitä, ettei sähköauton latausta tarvitse juuri koskaan erikseen stressata, vaan auto latautuu aina kotona ollessa.

Missä sähköauto ladataan?

Nykyisellään sähköauton lataustapoja on käytännössä kolme:

  • Lataus tavallisesta tai voimavirtapistorasiasta
  • Pikalataus suuren lataustehon pikalaturilla
  • Lataus kiinteällä latauslaitteella kotona, kauppakeskuksessa tai parkkihallissa.

Tyypillisin tapa sähköautojen lataamiseen on pitää auto kotipihalla tai autotallissa yön tunteina. Usein tällaisen latausmahdollisuuden puuttuminen on suuri hidaste sähköauton hankkimiselle esimerkiksi taloyhtiöiden asukkaille, vaikka tilanne paraneekin jatkuvasti sähköautojen yleistyessä.

Lataus omakotitalossa

Omakotitaloon jokainen voi hankkia oman sähköajoneuvon latauspisteen. Suomen oloissa sähköajoneuvojen lataus tapahtuu pääosin omistajan kotona. Kotiin sähköautolle tarkoitetun latauslaitteen saa asennuksineen noin 500–2 000 eurolla. Latauslaite kannattaa hankkia auton oston yhteydessä, sillä se tekee latauksesta huomattavasti pistorasialatausta nopeampaa. Autoa voi ladata myös normaalista pistorasiasta, mutta pysyvänä ratkaisuna tämä ei ole suositeltavaa, koska peruspistorasiaa ei ole tarkoitettu jatkuvaan kuormitukseen suurella teholla. Akun lataaminen täyteen myös kestää huomattavasti kauemmin tavallisen pistorasian kautta: latauslaitteella saavutetun 4-8 tunnin latausnopeuden sijaan pistorasian kautta lataus voi kestää yli vuorokauden.

Julkinen latausverkosto kasvaa jatkuvasti

Poliittiset päättäjät, autokauppiaat ja maahantuojat arvioivat, että kymmenen vuoden kuluttua Suomen autoista 10–15 prosenttia olisi täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä. Kysynnän myötä myös julkinen latausverkosto tulee kasvamaan, joten sähköautojen latauspaikat huoltoasemilla, kauppakeskuksissa ja markettien pihalla lisääntynevät nopeaan tahtiin.

Löydät julkiset sähköautojen latauspisteet kätevästi kartalta Latauskartta.fi -palvelusta. Näin voit suunnitella oman autosi latauksen etukäteen esimerkiksi pidemmillä reissuilla, joilla kotilataus ei ole mahdollinen. Halutessaan autoa voi toki ladata julkisilla latauspaikoilla muutenkin, jolloin latauspisteen hankkiminen kotipihaan ei ole välttämätöntä.

Nopein paikka sähköauton lataukseen on esimerkiksi huoltoaseman tai kauppakeskuksen yhteydestä löytyvä pikalatauspiste, jossa akku latautuu 80-prosenttiin asti jopa alle puolessa tunnissa. Pikalataus maksetaan useimmiten sen yrityksen mobiilisovelluksella, joka latauspisteestä vastaa. Muiden muassa Helen, Lumme Energia, Väre ja Fortum ylläpitävät niin tavallisia kuin pikalatauspisteitä.

Latauspaikkojen hinnat vaihtelevat

Julkisten latauspaikkojen hinnat vaihtelevat pisteeltä toiselle, ja joskus voi olla mahdollista löytää jopa ilmainen latauspaikka. Esimerkiksi Lidl on muuntanut aiemmin ilmaiset latauspisteensä maksullisiksi energiakriisin seurauksena. Tyypillisesti auton lataaminen pikalaturilla tai julkisella latauspisteellä kuitenkin maksaa kotilatausta enemmän.

Julkisella peruslatauspisteellä sähkön kWh-kohtainen hinta voi olla lähellä kotilatauksen hintoja: esimerkiksi K-Latauksen ja Fortumin hinta peruslataukselle on sekä 0,22 €/kWh ja Fortumin 0,50 €/kWh. Pikalatauspisteillä hinnat kuitenkin nousevat nopeasti, ja hinnoittelu perustuu usein minuutteihin kilowattituntien sijaan. Jos auton latausteho on heikko, ei minuuttipohjaisen hinnoittelun latauspisteitä kannata käyttää, sillä hinta voi nousta kohtuuttoman korkeaksi ladattuun energiamäärään nähden.

Lataus taloyhtiössä

Latauspaikkojen lisääminen tai asentaminen lähtee liikkeelle taloyhtiön tahtotilasta. Jos halutaan rakentaa latauspisteitä, vaaditaan tähän kiinteistönomistajan päätös. Taloyhtiöissä latauspisteiden hankkiminen tai niiden puute kannattaa ottaa esille tarpeeksi ajoissa ennen suuria remontteja. Jos taloyhtiön sähköjärjestelmän kapasiteetti riittää, voi yhtiön hallitus tehdä päätöksen latauspaikkojen rakentamisesta yksinkertaisella enemmistöllä.

Taloyhtiöitä myös tuetaan latausinfran rakentamisessa, sillä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) korvaa taloyhtiöille 35 % latauspaikkojen rakentamisen kustannuksista.

Nykyinen laki ei riitä Suomen 700 000 sähköauton tavoitteeseen

Vuoden 2021 maaliskuussa Suomessa astui voimaan latauspiste- ja automaatiolaki, joka velvoittaa taloyhtiöitä mahdollistamaan latauspistevalmiuden. Laki koskee kuitenkin vain uusia ja laajasti korjattavia asuinrakennuksia. 

Suomen kunnianhimoisen tavoitteen mukaan Suomessa olisi 700 000 sähköautoa vuonna 2030. Tämä tuntuu kuitenkin epärealistiselta, koska olemassa olevilla asuinrakennuksilla ei ole velvollisuutta asentaa latauspistevalmiutta. Taloyhtiöiden on mahdollista hakea ARA:n (Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus) tukea latauspistehankkeeseen, mutta se kattaa enimmillään reilun kolmanneksen kuluista ja päätöksen odotusaika on ruuhkien takia kuukausien mittainen.

Yhteenveto

Sähköauton latauksen kustannuksiin vaikuttaa moni tekijä, joista osaan voi vaikuttaa omilla valinnoilla. Lähtökohtaisesti edullisin paikka ladata sähköautoa on oma kotipiha, etenkin jos sähkösopimus on kilpailutettu. 

Vaikka sähkökriisi onkin nostanut sähköautojen latauskuluja, taloudellisimmat sähköautot ovat edelleen melko kannattava sijoitus. Tämä kuitenkin edellyttää omaa latauspistettä, sillä julkisten sähkölatauspaikkojen hinnat ovat nousussa ja ennen maksuttomat ostoskeskusten latauspisteet ovat nykyään maksullisia.

Vertaile sähkösopimuksia täällä
Aarne Helenius

About Aarne Helenius

Aarne Helenius työskentelee VertaaEnsin.fi:llä sisällöntuotannon tehtävissä ja toimii perhe-, koti- ja matkailu-aihealueiden asiantuntijana. Hänen intohimojaan ovat urheilu, politiikka ja elokuvat.

Tarjoukset