Svea laina - Vertaile muihin pankkeihin

Svea on yritysryhmä, jonka emoyhtiö on ruotsalainen Svea Ekonomi. Svea tarjoaa monipuolisesti eri palveluita, kuten luotonvalvontaa sekä laskutus-, rahoitus- ja perintäpalveluja. Kuluttajille Svea tarjoaa perinteisen vakuudettoman lainansa lisäksi helpommin saatavaa järjestelylainaa.

Svean asiakaspalvelunumero laina-asiakkaille on 09 4242 3090 ja järjestelylaina-asiakkaille 09 4242 3310. Asiakaspalvelu on paikalla arkisin klo 8-16.

Perustietoa Sveasta

Svea Ekonomi on pohjoismainen yritys, joka on toiminut jo yli 30 vuotta vuodesta 1981 lähtien. Svea toimii tällä hetkellä noin kymmenessä eri maassa Euroopassa ja sillä on yhteistyökumppaneita ympäri maailmaa. Svea panostaa uusiin innovatiivisiin ratkaisuihin ja asiantuntevaan asiakaspalveluun. Svea Ekonomi on toiminut Suomessa vuodesta 2002 lähtien. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat rahoitus, perintä ja taloushallinnon palvelut. Svea palvelee sekä yksityishenkilöitä että julkisia organisaatioita.
Svea tarjoaa erityyppisiä kulutusluottoja tarpeesi mukaan. Rahoitusyhtiö tarjoaa lainaa ja järjestelylainaa, joista järjestelylainan hakukriteerit eivät ole aivan yhtä tiukat, sillä sitä voi saada jopa maksuhäiriömerkinnän omaava asiakas. Järjestelylainaa varten tosin tarvitaan yhteisvastuullinen henkilö, joka on valmis takaamaan lainan. Voit vertailla Svea lainaa muiden tarjoajien kulutusluottoihin täällä. Svea tarjoaa myös ajoneuvorahoitusta eli autolainaa, jota käytetään yleisesti etenkin käytettyjen ajoneuvojen hankintaan.

Svea laina

Svea laina on luotto, johon et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Voit hakea lainaa 2 000 – 50 000 euroa tarpeesi mukaan. Jos kuitenkin haluat saada lainaa yli 10 000 euroa, tarvitset yhteisvastuullisen hakijan lainahakemukseesi mukaan. Svean mukaan lainansaamisen mahdollisuudet paranevat, mikäli hakijoita on kaksi.

Svea myös pidättää oikeuden korottaa maksuja samassa suhteessa kuin Svealle aiheutuvat kustannukset toimenpiteestä nousevat. Mikäli maksujen, kulujen ja palkkioiden määrä muuttuu, ilmoitetaan muutoksesta luotonsaajalle ennen kuin muutos astuu voimaan.

Vertaile lainat nopeasti

Alle 2 minuutin vertailu

Tärkeää tietoa Svea Ekonomi lainoista

Svea lainan ehdot

Saadaksesi Svean kulutusluoton sinun täytyy täyttää lainan myöntämisen ehdot. Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias ja enintään 65-vuotias saadaksesi lainan. Lisäksi sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä, eli luottorekisterisi täytyy olla puhdas. Tämä siis tavalliseen kulutusluottoon liittyen, alempana esitelty Järjestelylaina on mahdollista saada myös maksuhäiriömerkinnän jälkeen.

Työsuhteesi koeajan täytyy olla päättynyt ja tulojesi tulee ylittää vuodessa 18 000 euroa ja olla säännölliset. Säännölliseksi tuloksi hyväksytään esimerkiksi työ tai eläke. Jos olet yrittäjä, yrityksesi täytyy olla ollut toiminnassa vähintään 2 vuotta. Sinun täytyy olla asunut Suomessa vähintään viimeiset kolme vuotta ja hakemuksesi tulee läpäistä SveaDirektin tekemä luottokelpoisuusarviointi. Nämä ovat luoton myöntämisen vähimmäisehdot.

Voit nopeasti ja helposti vertailla Svean myöntämiä lainoja muiden lainanantajien vakuudettomiin lainoihin VertaaEnsin.fi lainavertailun avulla. Syötä vain tietosi lainavertailuun ja katso tarjoukset sähköpostistasi. Kysymme henkilötietojasi, sillä vertailemme lainoja niiden todellisilla hinnoilla. Lainanantajat käyttävät usein asiakaskohtaista hinnoittelua, joka riippuu henkilökohtaisista tiedoistasi. Tietoja ei luovuteta muille osapuolille.

Svea Järjestelylaina

Aiemmin SveaPrivat -nimellä toiminut Järjestelylaina haluaa profiloitua lainana, joka on vaihtoehto niille, jotka eivät välttämättä saa perinteisten pankkien myöntämää lainaa. Niinpä järjestelylainaa on mahdollista saada, vaikka ei olisikaan puhdas luottorekisteri.

Svean Järjestelylaina voidaan myöntää, vaikka sinulla olisi korkeintaan kaksi luottotietomerkintää. Luottomerkinnät täytyy kuitenkin olla hoidettu eli maksettu alta pois ennen lainan hakemista. Järjestelylainaan myös vaaditaan yhteisvastuullinen hakija, joka toimii lainan takaajana. Yhteishakijan tulee olla valmis ottamaan vastuu koko lainasta, jos takaisinmaksu ei onnistu varsinaiselta hakijalta.

Svea Järjestelylainan ehdot

 • Olet yli 20-vuotias
 • Sinulla on 18 000 euron säännölliset vuositulot
 • Työsuhteen koeaika on päättynyt
 • Osoitteesi on ollut Suomessa 3 vuotta
 • Enimmillään 2 maksettua (ref-merkintä) maksuhäiriömerkintää
 • Ei uusia maksuhäiriömerkintöjä viimeisen vuoden sisällä
 • Läpäiset SveaDirekt luottokelpoisuusarvioinnin

Lisäksi yhteisvastuulliselta hakijalta edellytetään seuraavaa:

 • Yli 20 vuoden ikä
 • Vähintään 20 000 euron säännölliset vuositulot
 • Työsuhteen koeaika on päättynyt
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Asuinpaikka Suomessa viimeiset 3 vuotta
 • Varat riittävät hoitamaan sekä omat että päähakijan velat

Voiko lainan maksaa aikaisemmin pois?

Jos haluat maksaa lainan aikaisemmin pois, se on mahdollista. Voit ottaa yhteyttä Svean asiakaspalveluun ja kertoa, minä päivämääränä haluat maksaa lainasi kokonaan pois. Asiakaspalvelu lähettää sinulle tarpeelliset tiedot lainan pois maksamiseksi. Lainan voi maksaa pois milloin hyvänsä, eikä siitä aiheudu ylimääräisiä kustannuksia.

Svea Ekonomi hintatakuu

Svea lupaa lainoihinsa hintatakuun. He lupaavat, että mikäli saat jostain paremman lainatarjouksen, he antavat sinulle vielä paremman tarjouksen. Saadaksesi hintatakuutarjouksen Svealta täytyy toisen lainatarjouksesi olla saatu muulta rahoituslaitokselta ja siitä täytyy käydä ilmi tarjottu laina ehtoineen ja hintoineen.

Kuinka nopeasti saa lainan?

Svean mukaan rahat ovat käytettävissä lainahakemuksessa ilmoitetulla tilillä noin kahden päivän kuluttua siitä, kun he ovat vastaanottaneet täydellisesti täytetyn lainahakemuksen, joka sisältää muun muassa allekirjoituksen sekä liitteet.

Vertaa kaikkien tarjoajien kulutusluottoja täällä.

Svean rahoituspalvelut yrityksille

Yrityksille Svea tarjoaa factoring-, laskutus- ja laskujen osto-palveluita. Pankkirahoituksen vaihtoehdoksi Svea Ekonomi tarjoaa useita kilpailukykyisiä ja joustavia ratkaisuja, niistä yksi on factoring-yritysrahoitus. Laskujen osto on factoringiakin tehokkaampi yritysrahoituksen muoto, jolla parannat yrityksesi kassankiertoa.

Perintäpalvelut

Vapaaehtoinen perintä on ensisijainen keino Svealla. Palvelu toimii myös kansainvälisesti, eli jos asiakkailla on perittäviä saatavia ulkomailta, niin Svea ottaa myös ne hoidettavakseen. Ulkomaan perintä aloitetaan kirjallisella maksuvaatimuksella, joka voi olla suomen-, ruotsin tai englanninkielinen. Svea on tänä päivänä täysivaltainen yhteistyökumppani maailmanlaajuisessa verkostossa GCS Global Credit Solutions, jolla on jäseniä yli 80 maassa. Svea on myös jäsenenä kansainvälisissä liitoissa, LIC League International for Creditors sekä ACA American Collectors Associations. Perinnän etenemistä voi seurata Svean online-palvelussa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.