Säästöpankki – lainat ja luottokortit

Säästöpankkiryhmään kuuluvat paikalliset Säästöpankit tarjoavat laajan valikoiman erilaisia lainoja ja luottoja. Ennen lainasopimuksen hyväksymistä kannattaa tarkistaa vertailustamme, voisiko lainan löytää edullisemmin toisaalta.

Tavoitat Säästöpankin asiakaspalvelun puhelimitse numerossa 010 773 6777. Palvelua on tarjolla arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 10–14.

Säästöpankki lainantarjoajana

Säästöpankin lainavalikoima koostuu eri käyttötarkoituksiin suunnatuista vakuudellisista ja vakuudettomista luotoista. Tarjolla ovat muun muassa seuraavat lainat:

  • Joustoluotto
  • Autolaina
  • Remonttilaina
  • Opintolaina
  • Asuntolaina

Säästöpankki poikkeaa lähes kaikista muista Suomessa toimivista lainantarjoajista siinä, että se ei ilmoita sivuillaan minkäänlaisia ala- tai ylärajoja vakuudettomien lainojen korolle. Lainanhakijan kannalta olisi tärkeää tietää jo hakuvaiheessa, millainen korko luotolle on parhaimmillaan mahdollista saada.

VertaaEnsin.fi-lainavertailun kautta näet useamman lainantarjoajan tarjoukset helposti yhdellä hakemuksella. Alimmillaan lainan korko voi olla vain 4,5 % ja alle 10 %:n korko on mahdollinen suurelle osalle hakijoista.

Vertaile lainat helposti minuuteissa

Et sitoudu mihinkään

Tietoa Säästöpankin palveluista

Säästöpankki Joustoluotto

Joustoluotto on Säästöpankin 5 000–20 000 € suuruinen laina, joka myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Kun luotto on kerran myönnetty, sitä voi nostaa uudelleen käyttöön tarpeen mukaan, kunhan myönnetty luottoraja ei ylity.

Säästöpankin joustoluoton korosta ei kerrota pankin sivuilla mitään konkreettista. Korko muodostuu viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista. Viitekorkoa ei kuitenkaan ole määritelty, eikä marginaalille ole kerrottu minimi- tai maksimimäärää. Lainaa voivat hakea muutkin kuin Säästöpankin asiakkaat, mutta korko on pankin mukaan edullisempi etu- ja avainasiakkaille.

Myöskään Joustoluoton hakuehtoja ei ole esitelty tarkemmin. Yleisellä tasolla lainanhakijalta vaaditaan ainakin puhtaita luottotietoja, säännöllisiä tuloja ja pysyvää asumista Suomessa. Muiden suomalaisten pankkien tapaan Säästöpankki myöntää lainaa vain hakijoille, joilta se uskoo saavansa lainasumman takaisin korkoineen.

Säästöpankin kulutusluotto

Joustoluoton lisäksi Säästöpankki tarjoaa kulutusluottoa pieniin ja hieman suurempiinkin hankintoihin. Jos luotolle löytyy sopivat vakuudet (esim. asunto, kiinteistö, sijoitus), voi lainasumma olla jopa sadan tuhannen euron luokkaa. Vakuudet myös madaltavat lainan korkoa, sillä ne laskevat Säästöpankin riskiä menettää rahat.

Myöskään kulutusluoton tarkemmista ehdoista ei Säästöpankin sivuilla kerrota. Tämän sijaan lainan ehdot neuvotellaan aina tapauskohtaisesti.

Niin kulutusluottoa kuin joustolottoa voi hakea Säästöpankin lainahakemuksella, joka löytyy pankin verkkosivuilta. Hakemuksen voi täyttää, vaikkei vielä olisi Säästöpankin asiakas. Nykyisiltä asiakkailta lainan hakeminen onnistuu suoraan verkkopankissa.

Asuntolaina Säästöpankista

Säästöpankin asuntolainalaskuri on kätevä työkalu, jolla omaan talouteen sopivaa lainasummaa voi arvioida. Laskurin tulos on kuitenkin aina suuntaa antava, sillä asuntolainan lopulliset ehdot sovitaan Säästöpankin kanssa käydyissä lainaneuvotteluissa.

Jos korkojen nousu huolettaa, Säästöpankin asuntolainalle on mahdollista neuvotella kiinteä korko tai korkoputki. Lyhennysvapaita kuukausia pankki myöntää harkintansa mukaan.

Asuntolainaa voivat hakea niin Säästöpankin kuin muiden pankkien asiakkaat. Asuntolainojen summat ovat niin suuria, että pienikin ero korossa voi tuoda tuhansien eurojen säästöt. Siksi asuntolainatarjousta kannattaa pyytää useammasta pankista.

Säästöpankin luottokortit

Säästöpankin luottokorttivalikoima rakentuu Visan varaan. Saatavilla ovat seuraavat luotto-ominaisuuden sisältävät kortit:

  • Säästöpankki Visa Credit/Debit – Pankin suosituin kortti, jolla voi maksaa sekä luotolla että suoraan pankkitililtä.
  • Säästöpankki Visa Gold Credit/Debit – Kultatason eduilla varusteltu yhdistelmäkortti, joka sisältää kattavan matkavakuutuksen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.