Risicum laina – Hae ja vertaile muihin pankkeihin

Kilpailutamme yli 20 lainantarjoajan lainat ilmaiseksi alle kahdessa minuutissa. Näet Risicumin lainat verrattuna muuhun markkinaan helposti ja nopeasti.

Risicumin asiakaspalvelun tavoittaa numerosta 0200 90900. Asiakaspalvelu auttaa sinua ma-pe 8-21 ja la-su 9-20. Risicum asiakaspalvelu toimii myös sähköpostiosoitteessa asiakaspalvelu@risicum.fi. Voit olla yhteydessä, jos sinulla on kysymyksiä Risicum Joustolainasta.

Perustietoa Risicumista

Risicum on osa Aurajoki Nordic Oy -konsernia. Aurajoki Nordic Oy:n tarjoamiin palveluihin lukeutuvat kuluttaja- ja käyttöluottojen lisäksi verkkokaupan rahoitusratkaisut sekä saatavienhallintapalvelut.
Risicum on perustettu vuonna 2005, ja se työllistää tällä hetkellä noin 50 henkilöä Helsingissä ja Turussa. Yrityksen rahoituspalveluja on käyttänyt jo yli 400 000 suomalaista.

Risicum lainatuotteet

Risicum laina
Risicum tarjoaa kertalainaa, jota myönnetään 4 000–10 000 euroa 36–60 kuukauden maksuajalla. Risicum on tarjonnut myös joustolainaa, jota saattoi nostaa aina tarpeen mukaan. Joustolainaa myönnettiin 2 050–5 000 euroa, eikä se vaatinut vakuuksia tai takaajia. Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen Risicum Joustolaina ei ole enää tarjottavien lainojen joukossa. Voit myös vertailla muiden tarjoajien joustoluottoja ja pikalainoja vertailutyökalumme avulla.

Ilmainen lainavertailu

Kilpailuta lainat alle kahdessa minuutissa

Lisätietoa Risicumista

Risicum laina

Risicum laina on kooltaan 4000 - 10000 euroa. Laina on perinteinen kulutusluotto, joka maksetaan kerralla tilille.

Risicum lainaa voi hakea siis minimissään 4 000 euroa, ja maksimissaan 10 000 euroa. Laina on vakuudeton ja sitä haetaan nettihakemuksen kautta. Luottoa voi hakea viidensadan euron välein haluamansa summan.Kertalainan minimilyhennys on 4 000 € lainassa 160.10 € kuukaudessa. Kertalainaa on mahdollista maksaa takaisin nopeammin niin halutessaan.

Aikaisemmin Risicumilla oli valikoimassaan myös Joustolaina, joka toimi kuten normaali joustoluotto. Kuitenkin vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen Risicum joustolaina ei ole enää tarjottavien lainojen joukossa. Jos sinulla on jäljellä olevaa Risicum joustolainaa, lainat kannattaa kilpailuttaa, koska lakimuutoksen jälkeen lainojen todellinen vuosikorko on huomattavasti alhaisempi kuin aikaisemmin.

Lainan hakeminen Risicumilta

Risicumin lainahakemuksen voi tehdä helposti netissä, kirjautumalla turvallisesti pankkitunnuksilla. Hakemuksessa kysytään talouteesi liittyviä kysymyksiä, jotka asiat vaikuttavat lainapäätökseen. Saat lainatarjouksen välittömästi. Kun olet hyväksynyt sopimusehdot, voit tehdä ensimmäisen nostopyynnön.

Nostopyynnön jälkeen Risicum pyytää sinua vielä lähettämään kopion palkkakuitista tai tiliotteen viimeiseltä 3 kuukaudelta. Yrittäjiltä pyydetään veroselvitystä, ja eläkeläisiltä eläkepäätösen lähettämistä. Tämä varmistus koskee vain ensimmäistä nostoasi. Kun Risicum on saanut tositteen, maksetaan rahat tilillesi heti asiakaspalvelun aukioloaikoina ma-pe kello 7-22 ja la-su klo 9-21. Luotuasi hakemuksen yhteydessä henkilökohtaisen PIN-koodin, voit tehdä nostoja myös suoraan kännykällä.

Risicum laina kustannukset ja esimerkki

Alle on koottu kaksi mahdollista esimerkkia Risicumin lainoista. Tee kuitenkin vertailu aina ensin, koska todellinen vuosikorko ja muut kulut voivat vaihdella hakijan mukaan.

Esimerkki: Risicum kertalaina 7000 €

 • Vuotuinen nimelliskorko 19,40 %
 • Todellinen vuosikorko 23,96 %
 • Maksuaika 48 kuukautta
 • Luoton kokonaiskustannus 10697 €
 • Kuukausilyhennys 222,85 €

Esimerkki: Risicum Laina 4000 €

 • Tilinhoitomaksu 11,00 €/kk
 • Vuotuinen nimelliskorko 19,40 %
 • Todellinen vuosikorko 23,96 %
 • Maksuaika 36 kuukautta
 • Luoton kokonaiskustannus 5725 €
 • Kuukausilyhennys 159 €

Kuka voi hakea Risicum lainaa?

Lainan saannin edellytyksenä on, että olet 20-75 vuotias, olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ja varmistanut että takaisinmaksukykysi on riittävä. Vastuullisena luotonmyöntäjänä Risicum arvioi miten todennäköistä olisi, että lainapalvelua käytetään rahapesuun tai terrorismin rahoitukseen. Siksi hakijoille saatetaan tehdä sattumanvaraisesti kysymyksiä, jotta Risicum ymmärtää paremmin lainatarpeesi. Myös lainanhakuprosessissa saatetaan tehdä kysymyksiä liittyen rahanpesulakiin. Kaikki esitettävät kysymykset perustuvat lakiin ja asiakastietoja käsitellään aina luottamuksellisesti.

Lainojen yhdistäminen Risicum

Jos sinulle on kertynyt useampi laina ja luotto, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä Risicumin avulla. Ylläolevien esimerkkien avulla näet, että kun yhdistät lainat, voi kuukausikulut olla hyvinkin kohtuulliset.

Lainan takaisinmaksu ja laskutus

Laskutuskausi määräytyy sen mukaan, valitsetko eräpäiväksi kuukauden 15. päivän vai kuukauden viimeisen päivän. Eräpäivä 15. päivä antaa laskutuskaudeksi kuukauden 1. ja viimeisen päivän. Kun eräpäiväksi on valittu kuukauden viimeinen päivä, tulee laskutuskaudeksi kuukauden 15. ja seuraava kuukauden 14. päivän välinen jakso. Laskuun on valmiiksi merkitty minimilyhennys, mutta voit halutessasi aina maksaa koko avoimen pääoman kerralla pois.

Risicum kertalainaa voit maksaa takaisin nopeammin kuin ennalta määritellyssä lyhennysaikataulussa. Voit siis aina maksaa myös suuremman summan oman valintasi mukaan.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.