POP Pankki – lainat ja luottokortit

POP Pankin Pikalaina on vakuudeton kulutusluotto jopa 20 000 euroon asti. Vertailussamme näet useamman pankin vakuudettomat lainat helposti ja nopeasti. Vertailu on täysin ilmainen ja puolueeton.

POP Pankin asiakaspalvelu palvelee chatissä ja puhelimitse arkisin klo 9-18. Paikallisten POP Pankkien asiakaspalvelu on pankkikohtainen, ja löydät jokaisen pankin yhteystiedot pankin kotisivuilta. Jos POP Pankin korttisi katoaa, voit soittaa palvelunumeroon +358 20 333.

Perustietoa ja historiaa POP Pankista

Vuonna 1997 perustettu POP Pankki -ryhmä luotiin jatkamaan paikallista osuuspankkitoimintaa. POP-ryhmään kuuluu tällä hetkellä 26 itsenäistä osuuspankkia, jotka toimivat eri puolilla Suomea. Osuuskuntapohjainen yritysmuoto tarkoittaa sitä, että POP Pankin omistavat sen asiakkaat. POP Pankki on yksi suomen vakavaraisimpia pankkiryhmiä ja erittäin arvostettu. Pankkiryhmällä on 76 konttoria sekä palvelupistettä ja se työllistää noin 700 toimihenkilöä Suomessa. POP Pankkien toiminta on paikallista keskittyen erityisesti yksityisasiakkaisiin, pienyrityksiin sekä maa- ja metsätalousyrityksiin. POP Pankit ovat yritysmuodoltaan osuuskuntia ja siten jäsenasiakkaidensa omistamia.
44 Osuuspankkiryhmästä eronnutta (nykyinen Osuuspankki) osuuspankkia perusti vuonna 1997 Paikallisosuuspankki -ryhmän. Eroaminen oli reagointia Osuuspankkiryhmän toiminnanmuutoksille, sillä vuonna 1997 Osuuspankkiryhmästä tuli yhteisvastuullinen yhteenliittymä. Kaikki maakuntien osuuspankit eivät ottaneet tätä muutosta vastaan tyytyväisenä, koska näissä ns. kapinapankeissa pelättiin yksittäisten pankkien itsenäisyyden menettämistä ja mahdollista joutumista maksajaksi kaupunkipankkien riskipitoisiin liiketoimintaoperaatioihin. Pankkien alkuperäinen tarkoitus ei ollut erota ryhmästä, mutta loppujen lopuksi nämä pankit ne pakotettiin siihen. Kun pakkoeroaminen oli ainoa vaihtoehto, osa pankeista antoi periksi. Loput 44 osuuspankkia perustivat oman Paikallisosuuspankki-ryhmän. Pankki vaihtoi nimensä POP Pankiksi vuonna 2010.

POP Pankin tuotetarjonta

POP pankin tuotetarjonta
POP-pankkiryhmä tarjoaa asiakkailleen luottokorttien lisäksi myös lainatuotteita, kuten asuntolainaa, valtion takaamaa opintolainaa ja POP Jousto -joustoluottoa. Kaikki lainat ovat vakuudellisia, ja myönnetään POP Pankin asiakkaille.

Pankkitoiminnan lisäksi ryhmään kuuluu vahinkovakuutusyhtiö POP Vakuutus, POP Pankkien keskusluottolaitos sekä Bonum Pankki, joka on POP Pankkiliitto osk:n omistama talletuspankki. POP Pankki tarjoaa myös asuntolainoja ja autolainoja.

Ilmainen lainavertailu

Kilpailuta alle 2 minuutissa

Lisätietoa POP Pankista

POP Pankin lainat

POP Pankista voit hakea erilaisia lainatuotteita, kuten esimerkiksi asuntolainaa, mökkilainaa, sijoituslainaa, opintolainaa tai luottoa kulutukseen. Keskitymme tällä sivulla pääosin POP Pankista saataviin pienlainoihin tai kulutusluottoihin.

Useat suomalaiset pankin tarjoavat lainatuotteita vain oman pankin asiakkaille, mutta POP Pankista voivat saada lainaa myös muiden pankkien asiakkaat. Parhaan lainan etsiminen alkaa helpoiten vertailumme kautta. Lainavertailuun pääset tästä linkistä.

Lainan hakeminen POP Pankista

Lainan hakeminen POP Pankin kautta onnistuu helposti ja kätevästi. Kun olet vertaillut lainat VertaaEnsin-palvelun kautta, voit jatkaa lainanhakua verkkohakemuksella POP Pankissa. Hakuprosessin voi suorittaa kätevästi matkapuhelimella, ja lainan voi allekirjoittaa mobiilisti. Tarvitset ennen lainanhakua valmiiksi tiedot nykyisestä tilanteestasi, sekä verkkopankkitunnukset allekirjoittaksesi lainahakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen liitteeksi myös palkkakuittisi todisteena tuloistasi. Usein pankit, myös POP Pankki saattaa pyytää asiakirjoja, kuten palkkalaskelmaa tai viimevuoden veroilmoitusta. Mahdollinen pyyntö liitteistä tulee sähköpostitse. Mikäli olet eläkkeellä, pankille tulee lähettää asiakirja, josta ilmenee eläkemaksut. Sähköisen hakemuksen käsittely kestää noin 0-2 pankkipäivää, ja POP Pankki vahvistaa lainapäätöksen hakijalle sähköpostitse.

Lainan saamisen edellytykset POP Pankista:

 • Pysyvä asuinpaikka Suomessa
 • Ikää vähintään 23 vuotta, mutta enintään 65-vuotta.
 • Säännölliset tulot, joko palkka- tai eläketulot (vähintään 12 000 € vuodessa bruttona)
 • Moitteettomasti hoidetut raha-asiat.

POP Pikalaina

POP Pikalaina on vakuudeton kulutusluotto, jota voi hakea kuka tahansa. Voit hakea POP Pankin pikalainaa vaikka et ole pankin asiakas tällä hetkellä. Hakeminen tapahtuu sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. POP Pikalainan myöntää Bonum Pankki, joka on osa POP-ryhmää. POP Pikalaina on 2000 ‒ 20 000 euron suuruinen lainaratkaisu moneen tarkoitukseen.

Jos tarvitset lainaa nopeasti käyttöön, POP Pikalaina on hyvä vaihtoehto harkittavaksi. Saat koko haetun lainasumman heti käyttöösi ja voit käyttää sen haluamallasi tavalla. Kun olet tehnyt vertailun työkalumme kautta, saat alustavan lainapäätöksen usein saman arkipäivän kuluessa. Sitova lainapäätös tulee useasti myös yhden tai kahden arkipäivän kuluessa. Lainaraha on siis usein tililläsi hyvinkin nopeasti, jopa samana päivänä, tai kahden päivän kuluessa prosessin aloittamisesta.

Maksuaikaa POP Pikalainalle voit saada jopa 10 vuoteen saakka lainasummasta riippuen. Lainan korkomarginaali lähtee 6.9 prosentista. Lainatarjous on aina henkilökohtainen. POP Pikalainan korko on sidottu 3 kk:n Euribor-korkoon, johon lisätään asiakkaan henkilökohtainen korkomarginaali.

Halutessasi voit lyhentää POP Pikalainasta vain minimikuukausierän ja tarvittaessa maksaa muut pikavipit kokonaan pois.

POP Pankin joustoluotto

POP Pankin joustoluotto on nimeltään POP Jousto. Yleensä POP Jousto on vakuudellinen laina. Näin ollen tarvitset vakuuksia lainan saamiseen. Näitä voi olla esimerkiksi asunto-osake tai kiinteistö.

POP Joustoa haetaan kerran, ja tämän jälkeen luotto on käytettävissä. Näin voit nostaa lainaa tarpeen mukaan omassa verkkopankissasi. POP Joustoluotolla voit siis varautua yllättäviin tilanteisiin. Luottoa ei ole pakko nostaa, vaan se voi toimia hätävarana, jota nostetaan yllättävässä tilanteessa.

POP Pankki kertoo, että lainatarjoukset käsitellään heti lainahakemuksen täytettyäsi ja joustoluoton saat jopa saman arkipäivän aikana käyttöösi. POP Jousto voi olla hyvä vaihtoehto nykyisten pienlainojen korvaajaksi, ja palvelu on avoinna kaikkien pankkien asiakkaille. POP Jouston voit maksaa pois, kun taloutesi antaa myöten. Näin laina joustaa eri elämäntilanteissa.

Kun olet saanut lainapäätöksen POP Joustosta, luotto on käytettävissä verkkopankissasi. Voit siirtää sitä käyttelytilillesi aina kun taloutesi kaipaa joustovaraa.


Lainojen yhdistäminen POP Pankissa

Jos sinulle on kertynyt useampi laina ja luotto, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä POP Pankin avulla. POP Pankki, kuten muutkin pankit Suomessa, tarjoaa lainaa elämän eri tarpeisiin. Jos sinulla on esimerkiksi useampi pienempi laina tällä hetkellä, voit yhdistää lainat POP Pankin kautta.

On usein kannattavaa ottaa yksi suurempi laina ja maksaa sillä pienemmät lainat pois nopeasti. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että tämän jälkeen lyhennät vain yhtä lainaa pois kuukausittain. Tällä metodilla talous on helpompi pitää tasapainossa, kun laina on keskitetty ja maksat vain yhden lainan korkoja ja kuluja.

Esimerkki POP Pankin lainasta

Alle on laskettu auki esimerkki POP Pankin lainasta. Lainaesimerkki antaa suuntaa millaisen lainan voit saada pankista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lainatarjous on aina henkilökohtainen. Näin ollen lainan korko ja kulut voivat olla esimerkkiä suurempia tai pienempiä.

Esimerkki 2000 euron lainalle POP Pankista

 • Lainan summa: 2000 €
 • Laina-aika: 2 vuotta
 • Kuukausierä: 98 €/kk
 • Korkomarginaali: 9.9 %
 • Todellinen vuosikorko, jossa on mukana kulut: 16.7 %
 • Takaisin maksettavaa yhteensä: 2326,62 €

Esimerkki 5000 euron lainalle POP Pankista

 • Lainan summa: 5000 €
 • Laina-aika: 4 vuotta
 • Kuukausierä: 133 €/kk
 • Korkomarginaali: 9.9 %
 • Todellinen vuosikorko, jossa on mukana kulut: 13.3 %
 • Takaisin maksettavaa yhteensä: 6378,30 €

Esimerkki 10 000 euron lainalle POP Pankista

 • Lainan summa: 10 000 €
 • Laina-aika: 8 vuotta
 • Kuukausierä: 156 €/kk
 • Korkomarginaali: 9.9 %
 • Todellinen vuosikorko, jossa on mukana kulut: : 11.3 %
 • Takaisin maksettavaa yhteensä: 14 935,89 €

Esimerkki 20 000 euron lainalle POP Pankista

 • Lainan summa: 20 000 €
 • Laina-aika: 10 vuotta
 • Kuukausierä: 266 €/kk
 • Korkomarginaali: 9.9 %
 • Todellinen vuosikorko, jossa on mukana kulut: 10.6 %
 • Takaisin maksettavaa yhteensä: 31 860,25 €

POP Pankki luottokortit

POP Pankki tarjoaa asiakkailleen useita erilaisia Visa-kortteja. Saatavilla on niin Credit/Debit-yhdistelmäkortti kuin pelkän debit-ominaisuuden sisältävä maksukortti. Lisäksi POP Visa Gold -kortilla pääsee hyötymään kattavasta matkavakuutuksesta.

POP Visa Credit/Debit on yhdistelmäkortti, jonka credit-puolella maksat ostoksesi luotolla, kun taas debit-puolen ostot veloitetaan suoraan pankkitililtäsi. Lähimaksuominaisuudella maksat alle 50 euron ostokset helposti pin-koodia näppäilemättä.

POP Visa Credit/Debit -kortilla saat keskimäärin 40 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Tämän jälkeen luoton korko on 3 kk euribor + 9,5 %. Jos kortilla on avointa luottoa, peritään kuukausittain 4 euron tilinhoitomaksu. Korttihinnasto saattaa vaihdella hieman POP Pankin aluekonttoreiden välillä, joten omaa korttia koskeva hinnasto kannattaa tarkistaa pankin sivuilta.

POP Visa Gold on muilta ominaisuuksiltaan POP Visa Credit/Debitin kaltainen, mutta lisäetuna korttiin kuuluu vapaa-ajan matkavakuutus ja Global Customer Assistance -palvelu, jonka kautta saa apua hätätilanteissa ulkomailla. Matkavakuutus on voimassa kaikilla korkeintaan kolmen kuukauden matkoilla, vaikka niitä ei maksettaisi kortilla.

POP Pankki kokemuksia

Kokemuksia POP-pankista on saatu jo vuosia, koska pankki on jo saanut vahvan jalansijan suomalaisilla markkinoilla. POP Pankki on toiminut Suomessa pitkään, ja heillä on uskollinen asiakaskunta muuan muassa asuntolaina- ja säästämisasioinnin osalta. POP Pankista voi hakea lainaa nopeasti ja joustavasti, ja myös nostaa rahaa vaivattomasti. Useilla kuluttajilla on positiivisia POP pankki kokemuksia, joten tämän pankin laina tai luottokortti voi olla hyvä vaihtoehto.

Tämän lisäksi POP Pankki panostaa erityisesti asiakaspalveluhenkisyyteen kilpailukykynsä parantamiseksi. POP pankki haluaa erottautua tarjoamalla henkilökohtaista palvelua, ja pankin slogan "Meitä ei ole olemassa ilman asiakkaitamme" kertoo tästä ideologiasta. POP pankki onkin palkittu Suomen parhaalla asiakaspalvelun tittelillä ja lisäksi pankilla on myös tutkitusti alan tyytyväisimmät ja uskollisimmat asiakkaat.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.