Osuuspankki – lainat ja luotot

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssikonserni. Ryhmään kuuluvat Osuuspankit tarjoavat asiakkailleen laajan valikoiman lainoja ja luottokortteja. Oman pankin tarjous ei kuitenkaan välttämättä ole edullisin, joten lainoja kannattaa aina vertailla.

Osuuspankin asiakaspalvelu on paikalla arkisin klo 8-16. Tavoitat asiakaspalvelun numerosta 0100 0500. Verkkopankin kautta yhteyttä voi ottaa myös viestillä.

Osuuspankki lainantarjoajana

OP:lla on yksi Suomen laajimmista lainavalikoimista; pankista on mahdollista saada niin asuntolainaa, opintolainaa kuin vakuudellista ja vakuudetonta kulutusluottoa. Osuuspankin vakuudeton lainatarjonta kattaa 2 000–15 000 € lainasummat.

Osuuspankki tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia luottokortteja. OP:n luottokorteilla saa keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa ja niihin on mahdollista liittää K-Plussa ominaisuus. Osaan korteista kuuluu erilaisia tuoteturva- ja matkavakuutuksia.

Osuuspankin vakuudettomat lainat on tarkoitettu ainoastaan pankin nykyisille asiakkaille. Vakuudellista pankkilainaa voi sen sijaan hakea, vaikka ei olisi OP:n asiakas.

Osuuspankin lainat eivät tällä hetkellä ole mukana lainavertailussamme. Voit kuitenkin halutessasi pyytää lainatarjouksen suoraan paikallisesta Osuuspankistasi ja vertailla saamaasi lainatarjousta maksutta yli 20 muun pankin tarjouksiin lainavertailussamme. Näin löydät edullisimman lainatarjouksen.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa, helposti ja sitoumuksetta

Näet kaikki tulokset listattuina

Tietoa Osuuspankin palveluista

OP lainahakemus ja lainatarjous

Osuuspankin lainahakemus on helppo täyttää netissä. Edes tietokonetta ei välttämättä tarvita, sillä hakemuksen voi täyttää Osuuspankin verkkosivujen lisäksi OP-mobiili-sovelluksessa. Vakuudetonta Täsmäluottoa ja Joustoluottoa varten hakijalla on oltava OP:n pankkitunnukset.

OP antaa lainatarjouksen yleensä heti, mutta poikkeustapauksissa sen saaminen voi kestää kaksi pankkipäivää. Vakuudettoman lainan saa tilille heti luottosopimuksen hyväksymisen jälkeen.

Vakuudellista lainaa ja asuntolainaa haettaessa käsittelyajat ovat pidempiä.

Osuuspankin Täsmäluotto

OP:n Täsmäluotto on kertahankintojen toteuttamiseen sopiva kulutusluotto. Lainasumma on 2 000–15 000 € eikä vakuuksia tai takaajia tarvita.

Täsmäluoton hakeminen edellyttää OP:n asiakkuutta ja verkkopalvelutunnuksia. Hakijan tulee lisäksi olla vähintään 23-vuotias ja asua pysyvästi Suomessa. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla ja hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot.

OP Täsmäluoton korko on 3 kk Eurobor + 7,95 %. Lisäksi luotosta peritään kuukausittain 6 euron luotonhoitomaksu. Täsmäluotolle voi saada yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa.

OP Joustoluotto

Osuuspankin joustoluotto on jatkuva 2 000–8 500 euron luotto, jota voi nostaa joustavasti käyttöön tilanteen niin vaatiessa. Kun luottoa maksetaan takaisin, vapautuu vastaava summa uudelleen nostettavaksi. Joustoluotto toimii siis pitkälti luottokortin tavoin.

OP Joustoluoton hakuehdot ovat samat kuin Täsmäluotolla. Sitä voivat hakea yli 23-vuotiaat Osuuspankin asiakkaat, joilla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Osuuspankin Joustoluoton korko on 7,95 % + 3 kk Euribor. Kuukausittainen minimilyhennys on 50 € tai 2,5 % luottosummasta. Vuosittain on mahdollisuus yhteen maksuvapaaseen kuukauteen.

Osuuspankin asuntolaina

Asuntolainan hakeminen on Osuuspankissa mahdollista myös muiden pankkien asiakkaille. Alustava lainahakemus täytetään verkossa, minkä jälkeen pankki lähettää kutsun lainaneuvotteluihin. Neuvottelujen päätteeksi OP antaa lopullisen lainalupauksen.

Osuuspankissa ostettavan asunnon vakuusarvo on yleensä 70 % ostohinnasta. Loppuosa tulee kattaa joko säästöillä tai muilla vakuuksilla.

Muut OP lainat

Osuuspankki tarjoaa monipuolisesti lainavaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin. Hankintoja voi rahoittaa joko Joustoluotolla, Täsmäluotolla tai vakuudellisella pankkilainalla. Lisäksi OP tarjoaa osamaksua auton hankintaan.

OP remonttilainaa myönnetään niin vakuuksilla kuin ilman. Rahoituksen voi hankkia myös suoraan OP:n kumppaniliikkeistä. Vakuudellisen remonttilainan korko on vaihtoehdoista matalin, mutta hakuprosessi kestää yleensä kauemmin ja vakuudeksi täytyy asettaa esimerkiksi omistusasunto. Vakuudellista lainaa myönnetään 10 000 eurosta ylöspäin. Vakuudeton vaihtoehto on Täsmäluotto, johon pätevät ylempänä esitellyt ehdot.

OP autolainaan on niinikään kolme vaihtoehtoa: Täsmäluotto, pankkilaina ja osamaksu. Osamaksulla ostettaessa auto toimii lainan vakuutena ja sen virallinen omistajuus on Osuuspankilla, kunnes laina on lyhennetty kokonaisuudessaan.

OP lainalaskuri

Osuuspankin sivuilta löytyy useampi kätevä lainalaskuri, joilla voi arvioida sopivaa lainasummaa ja lainatyyppiä eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi OP:n remonttilainalaskurilla voi selvittää, olisiko vakuudellinen vai vakuudeton lainavaihtoehto sopivin oman remonttihankkeen toteuttamiseen.

OP:n asuntolainalaskuri kertoo asuntolainan arvioidun kuukausierän valitulle summalle, laina-ajalle ja korolle. Laskurilla on kätevä kokeilla, kuinka suuren asuntolainan oma talous kestäisi.

Osuuspankin luottokortit

Osuuspankki tarjoaa ensisijaisina kortteina Visan luottokortteja, mutta Mastercard on mahdollista hankkia kakkoskortiksi. Luottokortti myönnetään yleensä asiakkaalle, jolla on säännölliset tulot. Opiskelijana luottokortin voi kuitenkin saada, vaikka tulot olisivat epäsäännölliset.

Osuuspankin suosituimmat luottokortit:

  • OP Visa Credit/Debit
  • OP Visa Gold
  • OP Visa Platinum
  • OP MasterCard (Duo)

OP-Bonukset

Osuuspankissa asiointi kerryttää bonuksia omistaja-asiakkaille. OP-bonuksilla maksetaan automaattisesti pankkipalvelumaksuja, kuten päivittäisasioinnin palveluja, lainojen palvelumaksuja ja vakuutusmaksuja.

Bonukset ovat voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen ne vanhenevat. Koko perheen asioinnista voi luoda perhekokonaisuuden, jolloin kaikkien perheenjäsenten pankki- ja vakuutusasiointi lasketaan yhteen ja OP-bonuksia kertyy enemmän.

Osuuspankki yrityksenä

OP Ryhmä on yli 130 paikallisen Osuuspankin muodostama finanssiryhmä, jolla on Suomessa yli 2 miljoonaa omistaja-asiakasta. Ryhmä toimii osuuskuntaperiaatteella, ja sen muodostavat jäsenpankit sekä OP Osuuskunta -keskusyhteisö tytäryhtiöineen. Pankkipalveluiden lisäksi OP Ryhmä tarjoaa vakuutuspalveluita.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.