Osuuspankki lainat ja luottokortit

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka tarjontaan kuuluvat pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalvelut. OP tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lainoja ja useita eri luottokortteja, joilla omistaja-asiakkaat voivat kerryttää bonusta.

Osuuspankin asiakaspalvelu on paikalla arkisin klo 8-16. Tavoitat asiakaspalvelun numerosta 0100 0500.

Perustietoa Osuuspankista

OP:lla on yksi Suomen laajimmista lainavalikoimista. Sen lainat sisältävät jousto- ja kertaluottoja vakuuksilla tai ilman. Lainat kerryttävät OP-bonusta omistaja-asiakkaalle. Osuuspankin vakuudeton lainatarjonta vaihtelee 1 000 € – 15 000 € välillä.

OP tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia luottokortteja. Monet korteista antavat mahdollisuuden osallistua OP:n bonusohjelmaan, minkä lisäksi kortteihin on mahdollista liittää K-Plussa ominaisuus. Kortista riippuen tarjolla voi olla myös erilaisia vakuutuksia.
OP on osuuskuntamuotoinen luottolaitos ja Suomen suurin finanssiryhmä. OP tarjoaa mahdollisuuden ryhtyä osuuspankin omistaja-asiakkaaksi maksamalla osuusmaksun. Pankki tarjoaa omistaja-asiakkailleen erilaisia omistaja-asiakasetuja ja bonuksia.

OP-bonuksilla maksetaan automaattisesti pankkipalvelumaksuja, kuten päivittäisasioinnin palveluja, lainojen palvelumaksuja, luoton toimitusmaksuja, valuutanvaihdon palkkioita ja varainhoidon palkkioita. Lisäksi bonuksia voi käyttää vakuutusten maksamiseen.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa, helposti ja sitoumuksetta

Näet kaikki tulokset listassa

Tärkeää tietoa Osuuspankista

Kuka voi hakea Osuuspankin lainaa ja luottokortteja?

Voit hakea OP:n lainaa, mikäli olet vähintään 23-vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on säännölliset tulot. Lainan tarkemmista ehdoista, kuten eräpäivistä, voi yleensä sopia pankin kanssa. Voit hakea OP:n lainaa verkossa, mikäli olet pankin asiakas.

Voit hakea OP:n luottokortteja, mikäli olet vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen säännöllisillä tuloilla. Opiskelijan on mahdollista hakea korttia suoritettuaan vähintään 90 opintopistettä.

OP Joustoluotto

Osuuspankin joustoluotto sopii hyvin pienien hankintojen toteuttamiseen. Lainaa voi saada 1000 – 8000 euron hankintoihin, eikä lainalle tarvitse takaajia tai vakuuksia. OP:n tarjoama joustoluotto on nimensä mukaisesti joustavaa luottoa, eli sitä voi nostaa takaisin käyttöön täyttämättä uutta luottohakemusta. Lisäksi joustoluotosta saa OP-bonuksia, joilla voidaan maksaa esimerkiksi pankki- ja vakuutusmaksuja.

Joustoluoton hakeminen vaatii OP:n asiakkuutta ja verkkopalvelutunnuksia. Lisäksi hakijan tulee olla vähintään 23-vuotias, hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuna sekä pysyvä asuinpaikka Suomessa.

Lainaa voi hakea kätevästi verkosta ilman konttorikäyntiä. Lainapäätöksen saa viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa luottohakemuksen jättämisestä. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen luottoa voi nostaa heti tilille. Ensimmäisen noston tulee olla vähintään 1000 euroa, mutta myöhemmät nostot voivat olla pienempiä. Luoton voi ottaa käyttöön myös myöhemmin, sillä tarjous on voimassa kolme kuukautta. Koska kyseessä on joustoluotto, takaisin maksettua luottoa voi ottaa käyttöön myös myöhemmin.

Osuuspankin täsmäluotto

OP:n täsmäluotto sopii kertahankintojen toteuttamiseen. Luottoa voi saada 1000 – 15 000 euron väliltä. Luotolle ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. Täsmäluotto on kertaluonteinen kulutusluotto, eli luotto päättyy, kun viimeinen erä on maksettu. Luoton käyttötarkoituksia voivat olla esimerkiksi veneen tai auton hankinta, matkustelu tai remonttilaina.

Täsmäluoton hakeminen vaatii OP:n asiakkuutta ja verkkopalvelutunnuksia. Lisäksi hakijan tulee olla vähintään 23-vuotias, hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuna ja pysyvä asuinpaikka Suomessa.

Lainaa voi hakea kätevästi verkosta ilman konttorikäyntiä. Lainapäätöksen saa viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa luottohakemuksen jättämisestä. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen luotto on välittömästi käytettävissä OP-verkkopalvelussasi. Luoton voi ottaa käyttöön myös myöhemmin, sillä tarjous on voimassa kolme kuukautta. Koska kyseessä on kertaluotto, luotto päättyy, kun olet maksanut viimeisen erän. Lainan kuukausierä muodostuu lainamäärän ja laina-ajan mukaan.

OP bonukset

OP:n tarjoamat lainat kerryttävät pääsääntöisesti bonuksia omistaja-asiakkaille. OP-bonuksilla maksetaan automaattisesti pankkipalvelumaksuja, kuten päivittäisasioinnin palveluja, lainojen palvelumaksuja, luoton toimitusmaksuja, valuutanvaihdon palkkioita ja varainhoidon palkkioita. Lisäksi bonuksia voi käyttää vakuutusten maksamiseen. Bonukset ovat voimassa viisi vuotta niiden kertymisestä, minkä jälkeen ne vanhenevat. Koko perheen asioinnista voi luoda perhekokonaisuuden, jolloin kaikkien perheenjäsenten pankki- ja vakuutusasiointi lasketaan yhteen ja OP-bonuksia kertyy enemmän.

Osuuspankin luottokortit

OP Visa

OP Visa on perusluottokortti, jonka luottorajaksi voi saada enimmillään 20 000 euroa ja minimissään 2 000 euroa. Kortissa on sekä credit- että debit-puoli, jolloin kortilla voi maksaa suoraan tililtä tai käyttää luotto-ominaisuutta. Luotto-ominaisuudella maksetut ostokset ja käytössä oleva luotto kerryttävät OP-bonuksia.

Kortissa on lähimaksuominaisuus, jota käytettäessä ostokset veloitetaan kortin debit-puolelta. Lähimaksu on turvallinen tapa maksaa alle 50 euron ostokset vain korttia vilauttamalla. Lisäksi korttiin voi liittää K-Plussa-ominaisuuden, jolloin K-ryhmän liikkeissä tehdyistä ostoksista kertyy bonuksia. Kortin korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 8,95 prosentin marginaalilla. Lisäksi avoimesta luotosta peritään 3,50 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio. Korotonta maksuaikaa on käytössä keskimäärin 35 päivää.

OP Visa tarjoaa mahdollisuuden maksaa laskuja Visa-luotolta, sekä mahdollisuuden siirtää rahaa luotolta pankkitilille. Käteistä voi nostaa myös kaupan kassalta ostojen yhteydessä.

Kortissa on myös ilmainen 180 päivän ostoturvavakuutus, kun tavara on ostettu kortin credit-puolelta. Ostoturvavakuutus vakuuttaa ostetun tavaran rikkoutumisen ja varkauden varalta. Ostoturvavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Vakuutus kattaa vähintään 40 euron ja enintään 2 000 euron tavaran, omavastuun ollessa 40 euroa.

Korttia voi hakea vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Hakijalla tulee olla riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna, sekä pysyvä asuinpaikka Suomessa. Kortista ja pankin päivittäisasioinnista saa huomattavia alennuksia, mikäli on OP:n omistaja-asiakas tai nuori asiakas.

OP Visa Gold

OP Visa Gold on kattava luottokortti, jonka luottorajaksi voi saada maksimissaan 20 000 euroa ja minimissään 2 000 euroa. Kortti on credit/debit-yhdistelmäkortti, jonka luottopuolelta maksetut ostokset ja käytössä oleva luotto kerryttävät OP-bonuksia.

OP Visa Gold-korttiin on mahdollista liittää K-Plussa-ominaisuus, jolloin kortilla saa alennuksia K-ryhmän toimipisteistä ja kortilla voi kerryttää K-ryhmän bonuksia. Kortissa on lähimaksuominaisuus, jolla tehdyt ostokset veloitetaan debit-puolelta. Lähimaksu on kätevä ja turvallinen tapa maksaa alle 50 euron ostokset vilauttamalla korttia maksupäätteen lähellä.

Gold-kortin korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 8,95 prosentin marginaalilla. Lisäksi peritään 3,50 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio, kun kortilla on avointa korollista luottoa. OP Visa Gold sopii hyvin paljon matkustavalle, sillä korttiin sisältyy koko perhettä koskeva matkan peruuntumisturva credit-ominaisuudella maksetuille matkoille ja palveluille. Korvaus on 75 % matkan, majoituksen ja muiden palveluiden hinnasta. Lisäksi korttiin sisältyy kansainvälinen hätäpalvelu, josta saa lainopillista apua, tulkkipalvelua sekä lähimmän lääkärin yhteystiedot.

Korttia voi hakea vähintään 20-vuotias OP:n asiakas, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Hakijalla tulee olla riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna, sekä pysyvä asuinpaikka Suomessa. Kortista saa huomattavia alennuksia, mikäli on omistaja-asiakas tai nuori asiakas.

OP MasterCard

OP MasterCard on luottokortti, jonka luottoraja voi olla 2 000–20 000 €. Kortti sopii hyvin esimerkiksi kakkoskortiksi tai varakortiksi. Kortin kuukausimaksu on 2 euroa kuukaudessa, jos hakijalla on jo joku OP Visa -tuoteperheen korteista.

OP MasterCardin korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 8,95 prosentin marginaalilla. Kortin käyttö kartuttaa OP-bonuksia, joilla voi maksaa esimerkiksi OP:n maksukorttien vuosi- tai kuukausimaksuja.

Korttia voi hakea vähintään 18-vuotias OP:n pääasiallinen asiakas. Hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna. Hakijan tulee myös asua pysyvästi Suomessa.

Osuuspankin historia

OP Ryhmä on ollut mukana Suomen pankkikuvioissa jo yli 110 vuoden ajan. Sen historian katsotaan alkaneen vuonna 1902, kun Osuuskassojen Keskuslainarahasto perustettiin. OP Ryhmän muodostaa noin 180 itsenäistä osuuspankkia sekä keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Suomi jakautuu 16 OP-liittoon, ja OP on hetkellä suurin finanssiryhmä, jolla on omien tietojensa mukaan Suomessa yli neljä miljoonaa asiakasta, joista melkein kolmannes on samalla Osuuspankkien omistajajäseniä.

OP:n toiminta perustuu pankin mukaan yhdessä tekemiseen ja menestyksen jakamiseen kaikkien kesken, eli osuustoiminnallisuuteen. Perustehtävänä ryhmällä on edistää asiakkaiden, omistajajäsenien ja finanssialan toimintaympäristön turvallisuutta, hyvinvointia sekä kestävää taloudellista menestystä.

Vuonna 2015 talousmedia Bloomberg arvioi OP Ryhmän Euroopan vahvimmaksi pankiksi. Tutkimuksessa arvioitiin pankkien vakavaraisuutta, järjestämättömien saamisten suhdetta luottokantaan, talletusten osuutta varainhankinnassa, luottotappiovarausten ja kulu-tuotto-suhdetta. Listaus on maailmanlaajuinen ja kattaa 114 pankkia, joilla on vähintään 100 miljardin dollarin varallisuus. OP oli maailmanlaajuisessa listauksessa sijalla 8 ja ainoana Eurooppalaisena pankkina parhaimman kymmenen pankin joukossa.

OP on mukana pankkien digitalisaatiossa ja tarjoaa Pivo-sovelluksen oman talouden hallintaan ja seuraamiseen. Pivon voi ladata kuka tahansa, mutta parhaimman hyödyn sovelluksesta saavat OP:n asiakkaat.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.