Nordnet

Nordnet tukee asiakkaitaan säästämisessä ja sijoittamisessa – riippumatta siitä, onko takana jo useampi vuosi pörssikurssien seurailua, vai onko sijoitustaival vasta alussa. Tutustu Nordnetiin tarkemmin ja vertaile myös muiden yritysten osakesäästötilit.

Jos kysymyksiinsä ei löydä vastausta Nordnetin Usein kysyttyä -osiosta, voi asiakaspalveluun ottaa yhteyttä maksullisessa palvelunumerossa: 020 198 5898. Suomenkielinen asiakaspalvelu on paikalla arkisin klo 9.45-18.30.

Nordnet – Esittely

Nordnet AB (publ) on Ruotsin pörssiin listattu, osake- ja rahastosäästämiseen erikoistunut yritys, jonka kautta henkilöasiakkaat voivat avata esimerkiksi osakesäästötilin tai arvo-osuustilin ja käydä sitten kauppaa osakkeilla. Tämän lisäksi Nordnet tarjoaa laajalti tietoa rahoitusalaan liittyen niin blogin kuin suositun sijoituspodcastin muodossa.
Nordnetin palveluhinnasto perustuu kaupankäynnin aktiivisuuteen: maksat sitä vähemmän kustakin kaupasta, mitä enemmän kauppaa osaketililläsi teet. Neljätasoisen ohjelman alimmalla tasolla kaupankäyntipalkkio on 0,20 %, kun taas ylimmällä tasolla se on vain 0,06 %. Kun aloitat Nordnetin kautta sijoittamisen, pääset ensimmäisten kahden kuukauden ajan nauttimaan ykköstason hinnoittelusta.

Vertaile osakesäästötilejä ilmaiseksi

Parhaat vaihtoehdot listattuina

Tietoa Nordnetistä

Mitä palveluja Nordnet tarjoaa?

Nordnet tarjoaa useita erilaisia rahasto- ja osakesijoittamiseen liittyviä palveluja. Voit avata Nordnetin kautta joko perinteisen arvo-osuustilin (tunnetaan arkikielessä osakesalkkuna) tai uudemman osakesäästötilin. Myös rahastoihin sijoittaminen on mahdollista.

Oman Nordnet-tilin lisäksi voit avata tilin myös lapselle. Lapselle säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman ajoissa, sillä korkoa korolle -ilmiön ansiosta tuottoa kertyy sitä enemmän, mitä pidempään sijoittamista jatkaa.

Miten Nordnetin hinnoittelu toimii?

Nordnetin hinnoittelu perustuu kaupoista perittävään välityspalkkioon, eikä osaketileillä ole lainkaan perustamismaksua tai säilytysmaksua. Uusista kaupoista maksetaan asiakkuustason mukainen palkkio, joka on alimmalla tasolla 0,20 % tai vähintään 9 € ja korkeimmalla tasolla 0,06 % tai vähintään 3 €. Kaupankäyntipalkkiot ovat jonkin verran suurempia, jos kauppaa käydään ulkomaisista osakkeista.

Tasolta toiselle siirrytään edellisenä kalenterikuukautena tehtyjen kauppojen perusteella. Jo 1-10 kaupalla pääsee tasolle 3, kun taas tasoon 2 vaaditaan 11-50 kauppaa. Ylimmälle tasolle päästäkseen tulee edellisen kalenterikuukauden aikana tehdä yli 50 kauppaa. Ylöspäin voi nousta useampia tasoja kerrallaan, mutta pudotusta voi tapahtua vain yksi taso kuukaudessa.

Mikä ero on Nordnetin arvo-osuustilillä ja osakesäästötilillä?

Perinteisen osakesalkun, eli virallisemmin arvo-osuustilin ja osakesäästötilin ero tulee pitkälti verotuksesta. Osakesäästötilillä kauppaa voi käydä verovapaasti siihen asti, kunnes rahat nostaa tililtä. Arvo-osuustilin osalta kaupankäynnistä tulleita voittoja verotetaan vuosittain pääomatulona.

Osakesäästötili sopii parhaiten pitkäjänteiseen osakesäästämiseen, jolloin kauppojen verovapaudesta saa eniten irti. Arvo-osuustili taas voi olla sopivampi ratkaisu, jos tililtä aikoo nostaa rahaa ulos muutaman vuoden aikajänteellä, tai jos aikoo sijoittaa ulkomaisiin, osinkopainotteisiin osakkeisiin. Lisätietoa osakesäästötilin ja arvo-osuustilin eroista löytyy blogimme puolelta.

Mistä tiedän, mihin kannattaa sijoittaa?

Osake- ja rahastotilien lisäksi Nordnet tarjoaa laajasti tietoa sijoittamiseen ja säästämiseen liittyen. Niin aloitteleva kuin kokeneempikin sijoittaja voi siis hyvin etsiä vinkkejä sivustolta. Nordnet ylläpitää myös Rahapodi-nimistä podcastia, joka on kuuntelijamäärältään Suomen suosituin rahoitusaiheinen podcast.

Vinkkejä lukiessa ja kuunnellessa on aina muistettava, ettei kirjoittajan aiempi menestys sijoitusmarkkinoilla takaa lukijan sijoituksille voittoja. Sijoituksissa on siis aina riskinsä siitä huolimatta, kenen neuvojen pohjalta niitä tekee.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.