Kilpailuta Lumo Energia sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme halvimmat tarjoukset usealta sähköyhtiöltä.

 • Valintamerkki Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Valintamerkki Ilmainen ja nopea palvelu
 • Valintamerkki Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Lumo yrityksenä

  Lumo Energia Oyj on suomalainen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 2015. Yhtiöllä ei ole omaa sähköntuotantoa, vaan se välittää sähköpörssi Nord Poolin kautta ostettua sähköenergiaa asiakkaille.

  Lumo Energian pääomistajana on yhdysvaltalainen Genie Energy. Lumon nykyisenä toimitusjohtajana toimii Otto Eirik Savasti.
  Lumon sähköpimuksen voit kilpailuttaa vertailumme kautta. Voit ottaa myös uuden sähkösopimuksen Lumolta, jos olet esimerkiksi muuttamassa.

  Jos tarvitset yhteyden suoraan yritykseen, Lumo asiakaspalvelu palvelee numerossa 09 4272 0444. Saat Lumoon yhteyden myös sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

  Lumo Energia vertailussa

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun tarvitset uuden sähkösopimuksen, tee ­ver­tailu aina ennen sopimuksen solmimista. Näin tiedät mikä on paras sähkön hinta ja löydät parhaan vaihtoehdon. Voit tutustua vertailumme kautta Lumon ja muiden sähköyhtiöiden tarjouksiin täysin ilmaiseksi. Näin löydät edullisimman vaihtoehdon omaan käyttöösi.

  Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, ja esimerkiksi Lumo sähkötarjous voi olla houkutteleva. Vertailumme päivittyy jatkuvasti palveluntarjoajien osalta, joten löydät aina parhaat sähkötarjoukset työkalustamme. Sähkön kilpailutus ja vertailun käyttö on helppoa ja maksutonta.

  Tietoa Lumo Energiasta

  Lumon sähkötuotteet

  Lumo myy sähköä useisiin eri tarpeisiin. Lumon hinnat ovat kilpailukykyiset ja yrityksellä on jatkuvasti edullisia tarjouksia valikoimissaan. Lumon kautta voit valita myös sähkön alkuperän. Voit esimerkiksi tehdä ympäristöystävällisin valinnan, ja valita esimerkiksi EKOsähkön, jonka sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä.

  Lumo kokemuksia on jo monilla asiakkailla, ja yritys itse kertoo että asiakkaiden kokemukset ovat positiivisia. Asiakkaista yli 94 prosenttia piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 75 % sai paremman tarjouksen kuin edellinen sopimus tarjosi.

  Lumon valikoimista löytyy niin määräaikaisia kuin vaihtuvahintaisia sähkötuotteita. Voit valita määräaikaisen sopimuksen, jos tiedät asuvasi samassa paikassa vähintään määräaikaisuuden verran. Määräaikainen sopimus on yleensä kohtuuhintainen vaihtoehto, mutta silloin sitoudut tiettyyn määräaikaan. Jos taas valitset markkinahintaisen sähkösopimuksen, sen hinta vaihtelee ja määräytyy sähköpörssi Nord Poolin hintojen mukaan.

  Vertailustamme löydät kaikki vaihtoehdot listattuna ja näet sähkön hinnan välittömästi.

  Lumo EKOenergia

  Lumo EKOenergia on vihreä sähkövaihtoehto. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton ja muiden eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen alullepaneva ympäristömerkki. EKOenergia tarkoittaa että energia on tuotettu uusiutuvin energialähtein. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, jos se täyttää luonnonsuojeluliittojen asettamat kriteerit. Se ei siis ole markkinointinimi, eikä sähkötuotteen nimi.

  Ekoenergia-merkin saaneista tuotteista lahjoitetaan 10senttiä per megawattitunti ilmastorahastoon. Näin voit toimia automaattisena lahjoittajana ja tehdä positiivisen ilmastoteon omalla valinnallasi. Ekoenergia on yleensä hieman muita tuotteita kalliimpaa. Lumo ilmoittaa, että yhtiön ekoenergia-merkillä varustettu sähkösopimus on kuitenkin vain noin kaksi prosenttia tavallista kalliimpi.

  Lumon määräaikaiset sopimukset

  Lumolta saa useita määräaikaisia sähkösopimuksia. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on kiinteä. Lumon vaihtoehdot ovat etukäteen hinnoiteltuja sähkösopimuksia ilman perusmaksua. Jos siis haluat, että sähkön hinta ei muutu, määräaikainen sopimus on sinulle hyvä vaihtoehto. Sopimuksessa sähkön hinta siis "lukitaan" määräaikaisuuden ajaksi, ja vain oma kulutuksesi vaikuttaa sähkölaskuun.

  Määräaikaisen sopimuksen voi kuitenkin irtisanoa pääsääntöisesti 14 vuorokauden irtisanomisajalla, mutta vain jos muutat asunnosta pois. Jos et irtisano määräaikaista sopimusta, se yleensä jatkuu seuraavalle kaudelle. Kun määräaikaisuus loppuu, asiakas saa tarjouksen uudesta kaudesta. Jos asiakas ei vahvista määräaikaista sopimusta, muuttaa sopimus toistaiseksi voimassaolevaksi. Uuden määräaikaisuuskauden kohdalla hinta voi muuttua, joten tämän kanssa kannattaa olla tarkkana.

  Määräaikaisuuksia on eripituisia, ja Lumon kohdalla voidaan sanoa, että mitä lyhempi määräaikaisuus, sen halvempi sähkön hinta on.

  Lumolta saa muun muassa 6kk määräaikainen sopimus, joka on voimassa puoli vuotta samalla hinnalla. Tällöin sähkölasku määräytyy kulutuksen mukaan ja saat sähkölaskun kuukausittain. Sopimuksen voi irtisanoa jos muutat asunnosta pois, muuten se jatkuu määräaikaisuuden loppuun. Hinta on näin ollen kiinteä koko sopimuskauden ajan.

  Lumolta saat myös Vuoden määräaikainen sopimuksen. Tämä määräaikainen sopimus on voimassa yhden vuoden ja sen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Myös tämän sopimuksen hinta on kiinteä koko sopimuskaudella.

  Kahden vuoden määräaikainen sopimus. Sopimuksessa on kiinteä sähkön hinta kahdeksi vuodeksi, ja sitä ei voi päivittää sopimuskauden aikana.

  Lumo pörssisähkö

  Lumon toiminta perustuu pörssisähköön, joten yrityksellä on useita eri pörssisähkösopimuksia. Esimerkiksi MarkkinaPlus-sopimus tarjoaa sähköä ajantasaiseen hintaan. Markkinaplus-sopimuksen hinta vaihtuu joka kuukausi, se ei siis ole perinteinen pörssisähkö jonka hinta vaihtelee päivittäin. Markkinaplus-sopimuksen hintaan lisätään yrityksen oma marginaali ja sähkönostokulut.

  Näin Lumo MarkkinaPlus toimii:

  • Sähkön hinta vaihtuu kuukausittain ja se määräytyy NordPool -sähköpörssin mukaan. Pörssihinta määräytyy kuukausittaisen Suomen hinta-alueen keskihinnan mukaisesti, lisäksi siihen lisätään marginaali, sekä sisäänostokulut.
  • Sopimuksen perusmaksu on 0 euroa kuukaudessa.
  • Sähkön alkuperään voi vaikuttaa ja halutessaan alkuperäksi voi valita Hangon, jolloin sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä.
  • Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja sähkönsiirrosta vastaa, sekä laskuttaa erikseen paikallinen sähkönsiirtoyhtiö.

  Lumolla on myös perinteinen pörssisähkötuote, jonka nimi on Tuntispot-sopimus. Tuntispot-tuotteen hinta päivittyy joka tunti. Näin voit määritellä oman kulutuksen halvimpaan aikaan. Myös tämän tuotteen hintaan lisätään Lumon oma marginaali.

  Lumon pörssisähkötuotteet ovat toistaiseksi voimassaolevia, eli ne voi vaihtaa vapaasti halutessaan. Pörssisähkön ajantasaiset hinnat löydät Nordpoolin sivuilta.

  Lumon kiinteähintaiset sopimukset

  Lumolla on myös kiinteähintaisia Tasaraha-paketteja . Näiden sähkösopimusten hinta on sama joka kuukausi. Kiinteähintaisen sopimuksen idea on, että määrittelet oman kulutuksesi etukäteen, ja sen jälkeen maksat kiinteää hintaa joka kuukausi. Kiinteähintaiset sopimukset ovat vuoden määräaikaisia, ja ne uusiutuvat automaattisesti seuraavalle kaudelle.

  Lumon tasarahasopimusten kuukausittainen kulutus vaihtelee välillä 2500kwh/vuosi ja 7000kwh/vuosi. Yksiöön tai kaksioon neuvotaan valitsemaan Tasaraha S, kerrostalokolmioon Tasaraha M, rivitaloasuntoon Tasaraha L ja omakotitaloon Tasaraha XL. Lumo Energian sivuilla kuitenkin neuvotaan tarkastamaan oma vuosittainen sähkönkulutus, jotta voi valita kulutukseltaan itselleen sopivimman paketin.

  Kiinteähintaisen sopimuksen riski on siinä, että ylität etukäteen määritellyn kulutusrajan. Jos näin käy, maksat hieman kalliimpaa hintaa ylimenneistä kilowattitunneista. Omaa sähkönkulutusta kannattaakin siis seurata tarkkaan tällaisessa sopimusmallissa, tai ainakin varoa ettei ylitä kulutusrajaa.

  Lumo aurinkopaneelit

  Sähkön myynnin lisäksi Lumo myy aurinkopaneelipaketteja kuluttajille. Lumo tarjoaa niin sanottuja avaimet käteen-toimituksia, jossa asiakas saa toimivan paketin asennettuna. Lumon aurinkopaneeli -sivuilta löytyy kätevä laskuri, jossa näet oman kulutuksen mukaan aurinkosähkön tuotannon ja mahdollisen ylijäämän. Ylituotanto hyvitetään sähkölaskussa, ja näin voit saada kustannustehokkaan aurinkosähköjärjestelmän.

  Lumon tarjoamalla järjestelmällä voit myös kätevästi seurata omaa aurinkosähkön kulutusta ja tuotantoa.

  Aurinkopaneelit sopivat sinulle, joka haluat nauttia pitkän tähtäimen säästöistä sähkölaskuissa. Aurinkopaneelien käyttäjä saa muun muassa seuraavia etuja:

  • Aurinkopaneelien tuottama sähkö on ilmaista
  • Ylimääräisen sähkön voit myydä Lumolle takaisin
  • Paneelit tuottavat 100 prosenttia uusiutuvaa energiaa
  • Rakennuksen jälleenmyyntiarvo nousee
  • Asennus tapahtuu avaimet käteen -periaatteella
  • Sähkönkulutuksen etäseurantaa voit tehdä sovelluksella

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.