Kilpailuta Ilmatar sähkösopimus ja löydä edullisin vaihtoehto

Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

Sähkövertailu on aina ilmainen

Ilmatar yrityksenä

Ilmatar on tuulisähköön erikoistunut suomalainen sähköyhtiö, joka korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Yritys myy 100 % suomalaista tuulisähköä ja kertoo toimintansa olevan täysin hiilivapaata.

Tuulisähkön positiivisia ympäristövaikutuksia korostetaan voimakkaasti Ilmattaren sivuilla. Esimerkiksi heti etusivulta löytyy Sitran tilastoihin pohjautuva grafiikka, jonka mukaan vuoden tuulisähkö säästää hiilijalanjäljessä 6 edestakaisen Helsinki-Pariisi-lennon verran sekasähköön verrattuna.
Ilmattaren sähkösopimuksia voi verrata muiden Suomessa toimivien sähköyhtiöiden sopimuksiin ilmaisessa vertailussamme. Kun kilpailutat sähkösi sivujemme kautta, saat noin 40 sähkötarjousta usealta eri yritykseltä. Voit suodattaa vaihtoehtoja esimerkiksi sopimustyypin ja sähkön tuotantotavan perusteella.

Ilmattaren lisäksi monet muutkin suomalaiset sähköyhtiöt tarjoavat ympäristöystävällisiä sopimusvaihtoehtoja. Halutessasi voit vertailla vain uusiutuvia energianlähteitä hyödyntävät vihreät sähkösopimukset.

Ilmatar sähkö

Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
Ilmatar erottautuu kilpailijoistaan tarjoamalla vain suomalaista tuulisähköä, joka on ympäristövaikutuksiltaan yksi ekologisimmista sähkön tuotantotavoista. Samalla yritys korostaa tuulisähkön kohtuullista hintaa, joka ei monen ennakkokäsityksistä huolimatta ole huomattavasti sekasähköä kalliimpi.

Ilmattaren tuulisähköä voi tilata joko määräaikaisella, 12 tai 24 kuukauden sopimuksella, toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella tai spot-hinnoiteltuna pörssisähkönä. Löydät kaikki nämä vaihtoehdot ja noin 40 muuta sähkösopimusta, kun kilpailutat sähkön VertaaEnsin.fi-sivustolla.

Tietoa Ilmattaren sähkösopimuksista

Miten Ilmatar tuottaa sähköä?

Kaikki Ilmattaren myymä sähköenergia on Suomessa tuotettua tuulivoimaa. Yrityksellä on Suomessa useampi tuulipuisto ja se on sitoutunut lisäämään tuulivoimaloiden määrää sitä mukaan, kun tarvetta niille ilmenee.

Tuulivoima on lähes päästötöntä ekosähköä, jonka ympäristövaikutukset ovat pienet etenkin fossiilisiin energialähteisiin verrattuna. Päästöjä syntyy käytännössä ainoastaan voimalan rakentamisesta, huollosta ja purkamisesta, jolloin itse sähkön tuottaminen on täysin päästötöntä.

Ilmattaren sähkön hinta

Ilmattaren sähkösopimusten hinta koostuu kWh-kohtaisesta sähköenergian hinnasta ja mahdollisesta kuukausittaisesta perusmaksusta. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa perusmaksu on 2,49 €/kk, mutta määräaikaisissa sopimuksissa kuukausimaksua ei peritä lainkaan.

Edullisimman kilowattituntihinnan saa 24 kuukauden määräaikaisella sopimuksella. Kallein hinta on toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa, mutta toisaalta tämän sopimustyypin etuna on joustavuus, sillä sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa 14 vuorokauden varoitusajalla.

Ilmattaren sähkösopimukset hintoineen elokuussa 2021:

  • 24 kk määräaikainen – 5,49 c/kWh, ei perusmaksua
  • 12 kk määräaikainen – 5,69 c/kWh, ei perusmaksua
  • Toistaiseksi voimassa oleva – 5,83 c/kWh, perusmaksu 2,49 €/kk

Miten Ilmattaren sähkösopimus irtisanotaan?

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Jos olet esimerkiksi muuttamassa uuteen asuntoon, voit perua Ilmattarelta hankkimasi sähkösopimuksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Vaihtoehtoisesti voit myös siirtää sopimuksen muuton yhteydessä uuteen osoitteeseen.

Määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden, ellei kyseessä ole muutto tai vastaava erikoistilanne. Muuton yhteydessä sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa siltä varalta, että sähkön olisikin mahdollista saada halvemmalla toiselta sähköyhtiöltä.

Ilmatar pörssisähkö

Ilmattaren pörssisähkösopimus on nimeltään Ilmatar Tuuli Spot tunti. Pörssisähkön hinnoittelu perustuu pohjoismaisen sähköpörssin määrittämään markkinahintaan, johon lisätään sähköyhtiön välityspalkkio ja kuukausittainen perushinta.

Tuntihintaan perustuva pörssisähkösopimus mahdollistaa sähkölaskussa säästämisen erityisesti silloin, jos sähkön kulutusta pystyy keskittämään vuorokauden edullisimmille tunneille (yleensä yöhön).

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.