Hypo luottokortit ja lainat

Hypo tarjoaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä asunto- ja kulutusluottoja. Tämän lisäksi Hypo välittää luottokortteja ja tarjoaa säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille asiakkailleen talletustilejä sekä joukkovelkalainakirjoja.

Hypo palvelee puhelimitse ja chatissa maanantaista torstaihin klo 9-17.30 ja perjantaisin klo 9-16. Hypon palvelunumero on 09 228 361.

Perustietoa Hyposta

Hypo eli Suomen Hypoteekkiyhdistys on vuonna 1860 perustettu, Suomen vanhin yksityinen valtakunnallinen luottolaitos. Hypo on Suomen ainoa asumiseen erikoistunut luottolaitos ja se onkin riippumaton pankki- ja finanssiryhmistä. Hypon konserniin kuuluvat Suomen Hypoteekkiyhdistys sekä Suomen AsuntoHypoPankki Oy talletuspankki.

Hypo on Finanssialan keskusliiton jäsen ja Pohjoismaiden kiinnitysluottopankkien neuvoston, Nordiska Realkredit Samrådetin perustajäsen. Hypo toimii myös kansainvälisenä jäsenenä International Housing Finance ja Mortgage Banker’s Association -nimisissä järjestöissä.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa, helposti ja sitoumuksetta

Näet kaikki tulokset listassa

Tärkeää tietoa Hyposta

Hypo historia

Suomen Hypoteekkiyhdistys on yli 150 vuotta vanha luottolaitos, joka perustettiin vuonna 1860. Pankin ensimmäisenä toimitusjohtajana toimi konsuli Otto Reinhold Frenckell vuosina 1860-1867. Hypo oli Suomen ensimmäinen ja myös pitkään Suomen ainoa kiinnitysluottolaitos. Kiinnitysluottolaitos on rahalaitos, joka antaa luottoa kiinnitysvakuutta vastaan. Heidän tarkoituksena oli myöntää kiinnitysluottoa maaseudulle ja luottoa myönnettiin kiinnitetyn tilan arvoa vastaan. Huomioon ei kuitenkaan otettu metsän tai rakennusten arvoa.

Hypoteekkiyhdistys perustettiin suurien tilanomistajien luottoja varten. Maatalouskiinteistön tuli olla tietyn arvoinen, jotta se oli luottokelpoinen. Rajoitus sulku useita pientilallisia luottojen ulkopuolelle ja tämän takia Hypon rinnalle syntyi 1900-luvun alussa osuuskassoja tyydyttämään pientilallisten luotontarvetta.

Hypoteekkiyhdistyksen merkitys alkoi pienentyä ensimmäisen maailman sodan aikana – 1918 antolainaus käytännössä loppui, mutta se käynnistyi uudestaan vuonna 1952. Jälleenrakennus- ja asuttamislainat muodostivat Hypon toiminnan toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen.

Kuka voi hakea Hypon luottokorttia?

Voit hakea Hypo luottokorttia, mikäli olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on suomalainen henkilötunnus, pankkitili ja vakituinen osoite Suomessa. Sinulla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintää. Opiskelijan on mahdollista hakea korttia suoritettuaan vähintään 90 opintopistettä. Voit hakea Hypon MasterCard -luottokorttia verkkohakemuksella.

Tietoa Hypon luottokorteista

Hypo MasterCard-luottokortti tarjoaa keskimäärin 30 päivän korottoman maksuajan. Kortti on turvallinen maksuväline Suomessa sekä yli 200 muussa maassa. Hypo tarjoaa MasterCard luottokorttia omien laina- ja talletusasiakkaidensa lisäksi myös muille asiakkaille.

Laina-asiakkaille kortti on vuosimaksuton ja korko matalampi. Lisäksi korttiin saa liitettyä kaksi rinnakkaiskorttia veloituksetta. Lakimiesliiton jäsenillä on mahdollisuus hakea Hypo MasterCard ilman vuosimaksua ja pienemmällä korolla. Opiskelijat voivat hakea korttia, kun opintopisteitä on kertynyt vähintään 90.

Hypo luottokortin kustannukset

Hypon Mastercard-luottokortin korko on 12,5 % ja vuosimaksu 50 euroa. Kortti on perusluottokortti eikä se sisällä bonuksia tai muita etuja. Kortin käytöstä peritään lisäksi 2,5 euron tilinhoitomaksu, kun korollista luottoa on kertynyt kortille. Kortti tarjoaa tyypillisen luottokortin tavoin keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa. Lisäksi voit saada 2 maksuvapaata kuukautta. Muista kuitenkin, että korkoa kertyy maksuvapaiden kuukausien aikana, se vain siirtyy maksettavaksi seuraavalle kuukaudelle.

Hypon laina- ja talletusasiakkaille kortin kustannukset ovat huomattavasti matalammat, sillä tällöin luottokortista ei peritä lainkaan kuukausi- tai vuosimaksua. Lisäksi kortin korko on edullisempi, eli vain 5 % + 3 kk euribor. Laina-asiakkailta peritty tilinhoitomaksu on sekin matalampi, vain 1 €/lasku, jos kortilla on korollista luottoa.

Lakimiesliiton jäsenillä on myös mahdollisuus hankkia Hypo MasterCard ilman vuosimaksua ja pienemmällä luoton korolla. Vuosimaksuton Lakimiesliiton MasterCard luottokortti on saatavilla erityisehdoin vain Suomen Lakimiesliiton jäsenille. Luoton korko on 5,5% ja tilinhoitomaksu vain euron. Lakimiesliiton jäsenet voivat saada luottorajan poikkeuksellisesti jopa 10 000 euroon asti.

Korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijat voivat hakea Hypon korttia, kun opintopisteitä on kertynyt vähintään 90. Hypo MasterCardia voi hakea verkkohakemuksella. Opiskelijalle myönnettävä luottoraja voi olla enintään 1 000 €. Muille kuin lakimiesliiton jäsenopiskelijoille korko on 12,5% ja vuosimaksu 50 euroa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.