Vertaile Elisa liittymiä

Vertaa parhaat puhelinliittymät

Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen

Kuumimmat puhelinliittymät nyt

Moi Mobiili logo

Moi Potti

  • 100Mbit/s - 6Gt dataa
  • Lisädata 1,50€/Gt
  • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 sent /min tai kpl
9 €/kk
Telia logo

Telia Rajaton 20 M

  • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
  • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
  • 20Gt/kk EU:ssa
14,9 €/kk

Yleistä tietoa Elisasta (Saunalahti)

Elisa Oyj on Suomen suurin mobiiliverkko-operaattori. Sen asiakaskuntaan kuuluu sekä henkilö- että yritysasiakkaita. Elisa on pörssiyhtiö. Sillä on noin 185 000 rekisteröityä omistajaa. Päämarkkina-alueita ovat Suomi ja Viro. Operaattori tarjoaa puhelinliittymien lisäksi muun muassa laajakaistaliittymiä ja erilaisia digitaalisia palveluita, kuten Elisa Viihde. Suurin osa yhtiön liikevaihdosta tulee kuitenkin mobiililiittymistä. Sillä on yli 6 miljoonaa mobiililiittymää.
Yhtiö työllistää noin 4880 henkilöä, joista osa työskentelee ulkomailla. Sen päätoimipiste on Helsingissä, mutta sillä on lukuisia toimipisteitä ympäri Suomea. Elisa tunnetaan yleisesti myös nimellä Saunalahti, koska yhtiö tarjosi pitkään mobiililiittymiä henkilöasiakkaille Saunalahden nimellä. Saunalahti on Elisan tytäryhtiö, joka sulautettiin osaksi Elisaa vuonna 2011. Vuonna 2019 yhtiö alkoi myymään mobiili- ja internetpalveluita Elisa–Saunalahti-nimellä. Yritysasiakkaille vastaavia tuotteita myydään Elisa-nimellä.

Miksi valita Elisa?

Yhtiöllä on pitkä historia luotettavana teleoperaattorina. Se tarjoaa runsaasti puhelinliittymiä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lähes kaikki liittymät sisältävät rajattoman netin ilman datakattoa. Yritysasiakkaat voivat hankkia Elisan kautta sekä puhelin- että laajakaistaliittymät niin henkilökohtaiseen, kuin yrityksenkin käyttöön.

Tärkeää tietoa Elisasta

Elisan liittymät

Elisan pääliittymiä ovat rajattomat liittymät, joissa nettiä, tekstiviestejä ja puheluita voi käyttää rajattomasti kiinteään kuukausihintaan. Elisa Huoleton -liittymiin kuuluu rajaton nettiyhteys Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Liittymän hinta määräytyy sen mukaan, miten nopean nettiyhteyden liittymä sisältää, ja kuinka paljon EU-alueen ulkomaandataa paketti sisältää.

Yhtiöllä on olemassa myös liittymiä, joissa puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan kulutuksen mukaan. Elisa Tarkka -liittymän voi valita joko nettiyhteydellä tai ilman. Liittymissä on alhainen kiinteä kuukausihinta.

Kaikki liittymät sisältävät avausmaksun 4,90 e. Yritysliittymät tulee valita erikseen yrityksille suunnatuista puhelinliittymistä.

Mikä on Elisa Viihde?

Elisa Viihde on digitaalinen TV-palvelu. Siihen kuuluu esimerkiksi maksuttomia kanavia, tallennustilaa ja elokuvavuokraamo. ElisaViihde tuottaa myös omia alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde toimii kaikkien operaattorien laajakaistoilla ja 4G -yhteyksillä. Palvelu toimii myös sille suunnitellulla digiboksilla. Katselu onnistuu siis sekä televisiolla että mobiililaitteilla.

Palvelulla on kiinteä kuukausimaksu. Kuukausimaksun lisäksi joistakin elokuvista peritään vuokrausmaksu. Operaattori tarjoaa myös Elisa Viihde Sport -pakettia, jonka voi tilata joko ilman tai yhdessä Elisa Viihteen kanssa.

Miksi OmaElisa on hyödyllinen?

OmaElisa -palvelussa Elisan asiakas voi seurata liittymiensä käyttöä, hallinnoida eri palveluita ja tarkastella laskuja. Palvelua voi käyttää selaimessa tai mobiilisovelluksella. Mobiilisovellus toimii vain henkilöasiakkaille.

Palveluun kirjaudutaan Elisa-tunnuksella, jonka asiakas voi luoda operaattorin verkkosivuilla. Tunnuksen luomiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset.

Yritykset voivat käyttää yrityksille tarkoitettua OmaElisa -palvelua. Palvelun kautta yritys voi esimerkiksi maksaa laskuja tai muuttaa laskutustapaa. Palvelu on ilmainen.

Työntekijät, jotka käyttävät yrityksen liittymää, voivat käyttää työntekijöille suunnattua OmaElisa -palvelua. Palvelusta työntekijä voi tarkastella liittymänsä kulutusta tai tarkistaa esimerkiksi PUK-koodin.

Millaisia laajakaistapalveluita yhtiö tarjoaa?

Elisa tarjoaa sekä kiinteän verkon laajakaistaliittymiä, että mobiililaajakaistaliittymiä. Kaikilla alueilla ei ole mahdollisuutta kiinteässä verkossa toimivaan laajakaistaan, jolloin mobiililaajakaista on ainut vaihtoehto.

Mobiililaajakaista toimii sim-kortilla. Sim-kortti asennetaan mobiilireitittimeen, joka jakaa nettiyhteyden. Nettiyhteyttä voi käyttää joko langattomasti tai kaapelin avulla. Mobiililaajakaistat käyttävät Elisan 4G-verkkoa.

Laajakaistaliittymien avausmaksu on 4,90 euroa. Operaattori myy myös liittymien reitittimiä, jonka voi tilata sen nettisivuilta liittymän oston yhteydessä.

Elisalla on erikseen yritykselle suunniteltuja laajakaistaliittymiä ja -ratkaisuja. Kaikki liittymät ovat voimassa toistaiseksi, joten asiakas voi irtisanoa liittymän koska tahansa.

Elisa Webmail

Elisa Webmail on sähköpostipalvelu. Sähköpostille on luotu oma sovellus, jota voi käyttää joko puhelimella tai tabletilla. Palvelu on nykyisin maksullinen.