American Express luottokortit

American Express on maailmanlaajuinen luotto- ja maksukortteja tarjoava yritys. Vuonna 1850 Buffalossa New Yorkin osavaltiossa perustettu American Express on toiminut Suomessa vuodesta 1979 asti. American Expressin korttivalikoima sisältää eritasoisia kortteja aina Basic-kortista Platinum-korttiin.

American Expressin asiakaspalvelu on paikalla arkisin klo 9-18. Eri tason korttien omistajille on omat palvelunumeronsa, joten oikea numero kannattaa tarkistaa yrityksen verkkosivuilta.

American Express yrityksenä

Vuonna 1850 Buffalossa New Yorkin osavaltiossa perustettu American Express on toiminut Suomessa vuodesta 1979 asti. Yhtiöllä on noin 70 miljoonaa asiakasta ja se on maailman suurin luottokortinmyöntäjä ostojen rahamäärissä mitattuna ja neljänneksi suurin luottokorttien määrissä mitattuna. American Express tunnetaan myös nimeltä Amex.

Yrityksellä on noin 73 000 työntekijää. Korttienhaltijoita on noin 88 miljoonaa ja Amex käy maksuvälineenä lähes 10 miljoonassa liikkeessä. American Expressin pääkonttori on New Yorkissa ja yritys kuuluu Dow Jones Industrial Average -indeksiin.
Suomessa American Expressin korttivalikoima sisältää erilaisia kortteja aina Basic-kortista Platinum-korttiin. American Express on hyvä vaihtoehto paljon matkustaville henkilöille, ja kortit tarjoavat käyttäjilleen eksklusiivisia etuja: palkinto-ohjelmia, pääsyä lentokenttä-loungeihin sekä monia matkustuspalveluita. Suomessa American Express tarjoaa maksuaikakortteja, ja korttivalikoiman kuuluu 4 korttia: peruskortit Amex Basic ja Amex Green, sekä premium-luottokortit Amex Gold ja Amex Platinum. Voit vertailla Amexin luottokortteja muiden tarjoajien luottokortteihin vertailussamme.

Vertaile luottokortteja ilmaiseksi

Listalla yli 10 pankin kortit

Lisätietoa American Express -luottokorteista

Amex Membership Rewards

Membership Rewards -ohjelman jäsenenä ansaitset aina pisteitä käyttäessäsi American Express -maksukorttia. Rewards -ohjelmassa saat vähintään yhden pisteen jokaisesta eurosta, joka laskutetaan Membership Rewards -tiliin liitetyltä kortilta. Kun olet saanut tarpeeksi pisteitä kasaan, voit lunastaa niillä American Expressin Membership Rewards-sivujen kautta yhteistyökumppaneiden palveluita, tuotteita tai arvoseteleitä. Voit myös siirtää pisteitäsi eri kanta-asiakasohjelmien pisteiksi tiettyjen sääntöjen mukaan.

Musta Amex

Mustaa Amex korttia (Centurion Card) ei voi hakea suoraan, vaan se luovutetaan tarkkojen kriteerien mukaan. Tätä jopa luottokorttien kuninkaaksi verrattavaa titaanista korttia on myönnetty vuodesta 1999 lähtien. Korttia voi hakea vain henkilökohtaisen kutsun saanut henkilö, joka on valittu Platinum-korttien haltijoista. Kortinhaltijan tulee ylittää vuosittaiset maakohtaiset kulutusvaatimukset, jotka ovat arviolta noin 250 000 dollaria (Yhdysvalloissa).

Korttia tarjotaan myös yrityskäyttöön, eikä sitä voi saada kaikissa maissa. Yhdysvaltojen ulkopuolella kortin voi saada ainakin Kanadassa, Meksikossa sekä osassa Euroopan ja Aasian maita. Vuonna 2012 MTV3:n haastattelema suomalainen Mustan Amexin haltija kertoi maksavansa vuosimaksua kortista 2 300 €. Hän koki vuosimaksun olevan kaiken kortin tarjoamien etujen arvoinen.

Millaisia luottokortteja American Express tarjoaa?

Amex Green -kortti

Kaikki American Express Green -kortilla tehdyt ostot kerryttävät Membership rewards -pisteitä, joilla voi lunastaa erilaisia palkintoja kuten esimerkiksi lentoja tai hotelliöitä. Kortissa on matkaturva, se sisältää yhden rinnakkaiskortin, eksklusiivisia etuja eikä kortissa ole ennalta asetettua käyttörajaa. Amex Green-kortinhaltijoille on tarjolla rajoitettu erikoiserä lippuja useimpiin Live Nationin järjestämiin tapahtumiin. Kortin jäsenyysmaksuun sisältyy automaattisesti yksi maksuton rinnakkaiskortti (arvo 25 €/vuosi).

Amex Gold -kortti

Gold -kortti tarjoaa Green-kortin etujen lisäksi pääsyn lentokenttä-loungeihin Priority Pass-kortilla 4 kertaa vuodessa ilmaiseksi, sekä lisää etuja ja kutsuja erilaisiin tapahtumiin. Matkavakuutus on myös kattavampi kuin Green-kortissa. American Express Invites tarjoaa Gold- kortin omistajalle pääsyn maailmantähtien konsertteihin, monesti mahdollisuuden ostaa liput jo ennen kuin ne tulevat julkiseen myyntiin. Lisäksi kortinhaltijoille on tarjolla rajoitettu erikoiserä lippuja useimpiin Live Nationin järjestämiin tapahtumiin.

Saat kultakortilla myös useita arvokkaita etuja kansainvälisissä ravintoloissa. Amex Gold kortin avulla pääset myös veloituksetta jäseneksi Preferred Golf -ohjelmaan, johon kuuluu 70 arvostettua kohdetta ympäri maailmaa. Lisäksi saat alennusta Hertz-autovuokraamoista. Kaikki American Express Gold-kortilla tehdyt ostot kerryttävät Membership rewards -pisteitä. Kortin vuosimaksu on 170 euroa ja korttiin saa maksuttoman rinnakkaiskortin.

Amex Platinum -kortti

Platinum-kortti on todellinen premium-tason kortti. Platinum -korttiin kuuluu ympäri maailmaa toimiva concierge-palvelu sekä kaksi Priority Pass-korttia. Kortti kerryttää jopa 1,5 pistettä Membership rewards -ohjelmaan per kortilla käytetty euro. Platinum kortissa on kattava ostoturva sekä matkavakuutus, joka sisältää jopa vuokra-auton vakuutuksen ja vakuutuksen lapsen vaihto-opiskeluvuoden ajaksi. Amex Platinum-korttiin sisältyy myös concierge-palvelu: saat henkilökohtaista, aina käytettävillä olevaa apua esimerkiksi matkavarauksiin tai ravintola- tai konserttilippujen varaamiseen. Palvelu toimii sekä Suomessa että ulkomailla.

American Express Invites tarjoaa Platinum-kortin omistajalle pääsyn maailmantähtien konsertteihin, monesti mahdollisuuden ostaa liput jo ennen kuin ne tulevat julkiseen myyntiin. Lisäksi kortinhaltijoille on tarjolla rajoitettu erikoiserä lippuja useimpiin Live Nationin järjestämiin tapahtumiin. Saat kultakortilla myös useita arvokkaita etuja kansainvälisissä ravintoloissa. Kortin vuosimaksu on 700 euroa, mutta Amex Platinum sisältää maksutta yhden Platinum-rinnakkaiskortin sekä jopa 4 Amex Gold-rinnakkaiskorttia.

Millaisia etuja American Expressin kortit tarjoavat?

Matkavakuutus

American Express Gold ja American Express Platinum -kortteihin sisältyy matkavakuutus, mikä on voimassa jos matkasta vähintään 75 prosenttia on maksettu kyseisellä kortilla. Vakuutus on voimassa sekä kotimaassa että ulkomailla maksimissaan 120 päivän pituisella matkalla, kuitenkin maksimissaan 240 päivää yhteensä kalenterivuodessa. Vakuutus kattaa myös mukana matkustavat perheenjäsenet, mukaan lukien alle 23-vuotiaat lapset ja lapsenlapset (Gold) tai alle 25-vuotiaat lapset ja lapsenlapset (Platinum). Lisäksi rinnakkaiskortinhaltijat ovat vakuutettuja. Hoitokulut korvataan ilman ylärajaa, ja matkatavaravakuutus kattaa Gold-jäsenien tavarat 2000 euroon asti (75€ omavastuu), Platinum-jäsenille 3000 euroon asti (ei omavastuuta).

Rinnakkaiskortti

Rinnakkaiskortinhaltijan tulee olla täyttänyt 16 vuotta. Kaikki rinnakkaiskortilla tehdyt ostokset näkyvät pääkortinhaltijan laskulla ja kartuttavat pääkortinhaltijan Membership Rewards -pistetiliä. Green- ja Gold Card -korttien jäsenyysmaksuun kuuluu yksi rinnakkaiskortti lisämaksutta. Muista Green Card -rinnakkaiskorteista American Express veloittaa 25 euroa vuodessa ja Gold Card -rinnakkaiskorteista 70 euroa vuodessa. Platinum Card -kortin jäsenyysmaksuun kuuluu yksi Platinum Card -rinnakkaiskortti ja neljä Gold Card -rinnakkaiskorttia lisämaksutta. Basic Card -korttiin ei ole mahdollista yhdistää rinnakkaiskorttia.

Kuka voi saada Amex-kortin?

Voit hakea American Expressin luottokortteja, mikäli olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on suomalainen henkilötunnus. Sinun pitää myös olla vakituisessa työsuhteessa. Premium- kortteja varten pitää vielä erikseen omata riittävät vuositulot. Voit hakea korttia kätevästi verkkohakemuksella.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.