Aktia – lainat ja luottokortit

Aktia Käyttölaina on 2 500 €–20 000 € vakuudeton kulutusluotto, jota voivat hakea myös muiden pankkien asiakkaat. Aktian tarjontaan kuuluu lisäksi useita luottokortteja, vakuudellista pankkilainaa ja asuntolainaa. Muista vertailla vaihtoehtoja ennen luottosopimuksen hyväksymistä.

Aktia tarjoaa asiakaspalvelua puhelimitse arkisin klo 8-20, lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 10-15. Tavoitat asiakaspalvelun numerosta 010 247 010.

Aktia lainantarjoajana

Aktian lainavalikoimaan kuuluvat niin asuntolaina, opintolaina, remonttilaina kuin vakuudellinen ja vakuudeton kulutusluotto. Lainoja voivat Aktian nykyisten asiakkaiden lisäksi hakea myös muiden pankkien asiakkaat.

Aktian luottokorttivalikoimaan kuuluu useita MasterCard-kortteja. Perustason korttien lisäksi saatavilla on premium-tason Aktia Platinum -kortti.

Aktian vakuudettoman lainan korkomarginaali on kilpailukykyinen. Eri vaihtoehtoja vertailemalla lainan voi kuitenkin löytää edullisemmin muualta.

VertaaEnsin.fi-lainavertailun kautta voit saada lainatarjouksen jopa yli 20 rahoituslaitokselta ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Kokeile siis vertailua ennen Aktian lainatarjouksen hyväksymistä.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa

Palvelun käyttö on helppoa eikä sido sinua mihinkään

Tietoa Aktian palveluista

Aktia lainahakemus ja lainatarjous

Aktian lainahakemuksen voi täyttää netissä pankin verkkosivuilla. Lainahakemusta varten vaaditaan verkkopankkitunnukset. Hakijan ei kuitenkaan tarvitse olla Aktian asiakas, joten minkä tahansa suomalaisen pankin tunnukset käyvät.

Vakuudettomasta käyttölainasta Aktia tekee lainatarjouksen lähes välittömästi. Laina maksetaan tilille 1-3 arkipäivän kuluessa.

Aktian vakuudellista kulutusluottoa ja asuntolainaa voi myös hakea netissä. Tällöin käsittelyajat ja lainaneuvottelut kestävät pidempään, joten liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin.

Aktian Käyttölaina

Aktian vakuudeton kulutusluotto on nimeltään Käyttölaina. Käyttölainaa voi hakea 2 500–20 000 € ja laina-ajan voi valita 2–10 vuoden väliltä. Hakijan ei tarvitse olla Aktian asiakas.

Käyttölainan korko on 3 kk Euribor + 4,5–11,5 % marginaali. Marginaali on asiakaskohtainen ja siihen vaikuttavat muun muassa hakijan tulot, työtilanne ja haettu lainasumma. Aktia perii lainasta lisäksi 60 euron avausmaksun ja 3,90 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Aktian Käyttölainan hakuehdot ovat seuraavat:

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Suomalainen henkilötunnus ja pysyvä osoite Suomessa
 • Vähintään 20 000 euron vuosittaiset bruttotulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Työsuhteen koeaika päättynyt

Asuntolaina Aktiassa

Aktia myöntää asuntolainaa kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaille. Alustavaa tarjousta voi pyytää netissä. Tämän jälkeen yksityiskohdat käydään läpi lainaneuvotteluissa ennen lopullisen lainalupauksen antamista.

Aktian asuntolainalaskurilla voi arvioida omaan taloustilanteeseen sopivaa asuntolainan määrää. Pankin ohjeiden mukaan asumiskustannuksiin (lainanlyhennys, vastike, vesi ja sähkö) saisi kulua korkeintaan 45 % nettotuloista.

Aktian vakuudellinen kulutusluotto

Aktiasta vakuudellista kulutusluottoa saa vain verrattain suuriin hankintoihin, sillä pienin mahdollinen lainasumma on 20 000 €. Vakuudeksi käy esimerkiksi asunto, kiinteistö tai sijoitus.

Vakuudellisen lainan hakuehdot ovat Aktiassa pitkälti samat kuin Käyttölainalla. Hakijalta edellytetään puhdasta maksuhistoriaa ja säännöllisiä tuloja.

Vakuudellisen kulutusluoton korko sovitaan tapauskohtaisesti. Tämän vuoksi hakuprosessi kestää vakuudetonta Käyttölainaa kauemmin. Korko on kuitenkin edullisempi, sillä vakuuden ansiosta Aktian riski menettää lainaamansa rahat on pienempi .

Aktian muut lainat

Aktian kulutusluottoja voi hyödyntää useampaan eri käyttötarkoitukseen. Tarjontaan kuuluvat esimerkiksi seuraavat lainat:

 • Aktia Remonttilaina
 • Aktia Venelaina
 • Aktia Sijoituslaina

Myös lainojen yhdistäminen on mahdollista Aktian kulutusluoton avulla.

Jos lainasumma on alle 20 000 €, tulee rahoitusta hakea ilman vakuuksia. Tätä suuremmille summille Aktia vaatii vakuuden.

Aktian luottokortit

Aktian luottokorttivalikoima sisältää useamman MasterCard-kortin. Myönnetty luottoraja riippuu kortista ja hakijan tulotasosta. Luottokortteja voivat hakea 18 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Aktian suosituimmat luottokortit:

 • Aktia Credit/Debit
 • Aktia Credit
 • Aktia Platinum Credit/Debit

Parhaat edut saa Aktia Platinum -kortilla, joka tarjoaa muun muassa ilmaisen pääsyn lentokenttä-loungeihin kolmesti vuodessa. Kortin saaminen edellyttää kuitenkin vähintään 60 000 euron vuosittaisia bruttotuloja.

Aktia yrityksenä

Aktia perustettiin vuonna 1991, kun Helsingin Säästöpankki yhdistyi useamman rannikkoalueen säästöpankin kanssa. Aktian toiminta keskittyy pääkaupunkiseudulle sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduille.

Aktialla on Suomessa yli 250 000 henkilöasiakasta ja noin 900 työntekijää. Pankkipalveluiden lisäksi Aktia Pankki Oyj -konsernin tytäryhtiöt tarjoavat muun muassa henkivakuutus- ja varainhoitopalveluja.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.