Aktia – lainat ja luottokortit

Aktian luottokorttivalikoima vaihtelee tavallisista korteista Premium-kortteihin, joissa on muun muassa matkavakuutus ja pääsy lentokenttäloungeihin. Lisäksi Aktia tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta Käyttölainaa 1 000 € – 20 000 € välillä.

Aktia tarjoaa asiakaspalvelua puhelimitse arkisin klo 8-20, lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 10-15. Tavoitat asiakaspalvelun numerosta 010 247 010.

Perustietoa Aktiasta

Aktia-konsernilla on noin 350 000 asiakasta ja noin 50 konttoria. Aktia tarjoaa pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistövälityspalveluita ja sen toiminta-alueet ovat pääsääntöisesti pääkaupunkiseutu, suuret asukasalueet ja rannikkoseutu. Aktian omistavat suomalaiset Aktia- ja säästöpankkisäätiöt, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt.

Aktia tarjoaa asiakasetuja kahdella tavalla, joko asiakastasosi tai elämäntilanteesi mukaan. Asiakastaso voi olla joko Etu- tai Premium-taso ja elämäntilanteesi perusteella voit saada Nuorille tai Senior-asiakkaille suunnattuja etuja. Asiakasedut ovat yleensä suoria alennuksia esimerkiksi vakuutuksista ja pankkipalveluista kuten korteista, tilipalveluista, verkkopankin käytöstä ja muista päivittäisasioinnin palveluista.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa, helposti ja sitoumuksetta

Näet kaikki tulokset listassa

Tärkeää tietoa Aktiasta

Aktia historia

Aktian juuret ulottuvat 1800-luvulle, kun vanhin Suomessa nykyisin toimivista talletuspankeista perustettiin. Aktia Säästöpankki perustettiin noin 30 vuotta sitten, kun Helsingin Säästöpankki yhdistyi moneen rannikkoalueen säästöpankkiin. Aktiasta tuli osakeyhtiö vuonna 1993. Vuonna 2008 toteutettiin uudelleenjärjestely, jonka myötä konsernin tuote- ja palveluvalikoima laajeni. Samalla pankin nimeksi tuli Aktia Pankki Oyj ja konsernin emoyhtiön nimeksi Aktia Oyj. Kesällä 2013 konsernin juridista rakennetta pelkistettiin, kun Aktia Oyj sulautui Aktia Pankki Oyj:hin, josta tuli konsernin pörssinoteerattu emoyhtiö.

Aktian asiakaspavelu voitti vuonna 2016 HDI Nordic Oy:n Vuoden Contact Center -kilpailun. Edellisen vuotena Aktian asiakaspalvelu tuli kilpailussa toiseksi. Pankin strategiaan kuuluvat asiakkaan henkilökohtainen palvelu ja tavoitettavuus. Aktialla on noin 1 000 työntekijää ja lähes 50 konttoria ympäri Suomea. Konsernin pääkonttori on Helsingissä. Aktian osake noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä. Aktia tekee aktiivista yhteistyötä Folksam Vahinkovakuutuksen, Veritas Eläkevakuutusyhtiön ja Genworth Financialin kanssa tarjotakseen asiakkailleen lainojen ja luottokorttien lisäksi mm. vakuutuspalveluita.

Kuka voi hakea Aktian luottokorttia tai lainaa?

Voit hakea Aktian luottokortteja, mikäli olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on säännölliset tulot. Premium -korteissa on 60 000 € vähimmäistuloraja. Mikäli olet opiskelija, tulee sinulla olla vähintään 90 opintopistettä. Voit hakea Aktian lainaa, mikäli olet vähintään 20-vuotias, asut vakituisesti Suomessa, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi vaatimuksena on vähintään 25 000 € vuotuiset tulot, jotka tulevat Aktian tilillesi.

Aktia luottokortit

Aktian luottokorttivalikoima vaihtelee tavallisista korteista Premium-kortteihin. Premium-kortit tarjoavat etuja kuten matkavakuutuksen, concierge-palvelun ja pääsyn lentokenttäloungeihin. Voit hakea Aktian luottokortteja, mikäli olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on säännölliset tulot.

Aktia Platinum Credit/Debit -korttiin kuuluu LoungeKey ohjelma, jolla pääset lentokenttä-loungeihin. Korttiin sisältyy myös matkavakuutus ja ostoturva kortilla ostettuihin tuotteisiin. Kortin kuukausimaksu on 15 euroa, ja sen saadakseen tulee olla Aktian asiakas. Aktia Platinum Credit/Debit -kortin luoton korko on 3 kk euribor + 8,5 % ja tilinhoitomaksu on 3,9 €/kk.

Aktia Credit/Debit -luottokortin voi saada myös opiskelija, jonka tulee liittää hakemuksen oheen todiste 90 suoritetusta opintopisteestä. Työssäkäyvältä hakijalta edellytetään säännöllisiä tuloja. Kortin luottoraja vaihtelee 1 000 eurosta jopa 7 000 euroon asti. Aktia Credit/Debit -kortti sisältää matkavakuutuksen. Kortin kuukausittainen tilinhoitomaksu on 3,9 euroa, mikäli luottoa on jäänyt avoimeksi. Luoton marginaali on 8,5 %.

Aktia Wallet -maksusovellus

Aktia tarjoaa korttiasiakkailleen Wallet-lähimaksusovelluksen, joka toimii maksutarran avulla. Voit liimata maksutarran käytännössä mihin tahansa, vaikka otsaasi ja maksaa ostoksesi näyttämällä tarraa maksupäätteelle. Tarra tulee tilata Aktialta erikseen ja se maksaa 4,9 euroa. Sovellus toimii Android-, iOS- ja Windows-puhelimissa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.