Sähkön kilpailutus tuo säästöjä – Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti

Säännöllinen sähkön kilpailutus auttaa pitämään sähkölaskun kohtuullisena. Hintavertailumme avulla vertailet johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset ja löydät sinulle parhaan sähkösopimuksen.

 • Valintamerkki Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset helposti
 • Valintamerkki Ilmainen ja puolueeton sähkövertailu
 • Valintamerkki Sähköt kotiin ja mökille parhaalla hinnalla

Aloita kilpailutus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

  Löydä vertailumme edullisin sähkösopimus helposti.

  Näin sähkön kilpailutus toimii

  1. Laskuri

   Arvioi sähkönkulutuksesi

   Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

  2. Tarjoukset vertailussa

   Vertaile tarjoukset

   Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

  3. Tilaa uusi sopimus

   Solmi uusi sähkösopimus

   Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

  Kilpailuta sähkö säännöllisesti

  Sähkön säännöllinen kilpailutus on tietoisen kuluttajan ratkaisu. Sähköyhtiöitä kannattaa vertailla aina määräaikaisen sopimuksen päättyessä, muuton yhteydessä ja muutoinkin vähintään vuosittain. Jos sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, voi sähkön hinnan kilpailuttaa vaikka useamman kerran vuodessa.
  Kilpailutuksella saavutetut säästöt ovat suuria etenkin sähkölämmitteisen omakotitalon kohdalla, mutta myös pienemmässä kodissa asuva voi säästää kymmeniä tai satoja euroja vuodessa valitsemalla edullisimman sähköyhtiön. Vertaile siis sopimuksia palvelussamme ja tilaa sähköä kohtuuhintaan!

  Sähkön kilpailuttamisella voi säästää nyt jopa 25 senttiä/kWh

  Sähkön hinta Suomessa on saavuttanut kaikkien aikojen huipputason energiakriisin myötä. Samalla myös erot uusien sähkösopimusten hinnoissa ovat kasvaneet korkeammiksi kuin koskaan. Alkutalven aikana sähkönsä kilpailuttanut kuluttaja on voinut säästää jopa 25 senttiä/kWh valitsemalla vertailumme edullisimman sähkösopimuksen. Vuodenvaihdetta kohden erojen ennustetaan kasvavan entisestään, sillä osa sähköyhtiöistä on jo ilmoittanut talven 2023 hintamuutoksista, toisten yhtiöiden vielä seuratessa sähkömarkkinoiden kehitystä.

  Alla oleva kaavio kuvaa edullisimman ja kalleimman uuden sähkösopimuksen välistä hintaeroa vertailussamme viikkotasolla. Sähkön kilpailuttamisella saavutettavat säästöt olleet nousussa alkuvuodesta 2022 alkaen, ja ovat nyt korkeimmillaan koko vertailupalvelumme historiassa.

  Sähkön hinnan kehitys vuodesta 2021 alusta marraskuun 2022 loppuun

  Jo yhden sentin ero sähkön yksikköhinnassa (senttiä/kWh) voi tarkoittaa vuositasolla satojen eurojen muutosta kodin vuosittaisessa sähkölaskussa. Esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotitalon kohdalla kilpailutuksella saavutettava säästö voi olla jopa yli kaksi tuhatta euroa vuodessa nelihenkisellä perheellä. Sähkön kilpailutuksella saavutettu säästö riippuu kotitalouden sähkönkulutuksesta ja lämmitysmuodosta, sekä tietenkin sähkösopimuksen tyypistä. Alla olevissa kaavioissa havainnollistamme sähkön kilpailuttamisella saavutettavan euromääräisen hyödyn erilaisille kotitalouksille.

  Sähkön kilpailutuksella saavutettava säästö erilaisissa kotitalouksissa, toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset

  Sähkön kilpailutuksella saavutettava säästö erilaisissa kotitalouksissa, 1 vuoden määräaikaiset sähkösopimukset

  Sähkön kilpailutuksella saavutettava säästö erilaisissa kotitalouksissa, 2 vuoden määräaikaiset sähkösopimukset

  Markkinatilanteesta johtuva voimakas hintavaihtelu ei ole kohdistunut tasapuolisesti kaikkiin sähkösopimustyyppeihin. Sähkömarkkinoiden epävakauden kasvaessa sähköyhtiöt ovat pyrkineet minimoimaan riskiään vähentämällä toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimusten valikoimaa uusille asiakkaille. Tämä on näkynyt vertailupalvelussamme poikkeuksellisen rajattuna valikoimana toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten osalta. Samanaikaisesti pörssisähkön sekä määräaikaisten sähkösopimusten valikoimasta on tullut aiempaakin aktiivisempi, ja hintamuutoksia tapahtuu päivittäin.

  Tuoreimmat hintatiedot ja uusimmat tarjoukset saat kilpailuttamalla sähkösi palvelussamme. Jopa 300 000 suomalaista kuluttajaa käyttää palveluamme kuukausittain edullisemman sähkösopimuksen löytämiseksi.

  Sähkön kilpailutus – Usein kysyttyä

  Mitä sähkön kilpailuttaminen tarkoittaa?

  Sähkön kilpailutus tarkoittaa useamman sähköyhtiön sopimusten vertailua. Kilpailutuksen tavoitteena on löytää joko edullisin tai muilta ehdoiltaan paras sähkö. Helpoiten sähkön kilpailutus onnistuu vertailupalvelussa, jossa näet yhdellä kertaa useamman sähköyhtiön tarjoukset.

  Miten kilpailutan sähkön?

  Sähkövertailumme toimintaperiaate on yksinkertainen: arvioi vuosittainen sähkönkulutuksesi ja valitse haluamasi sopimustyyppi, niin esittelemme tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset edullisuusjärjestyksessä.

  Kilpailutus etenee seuraavasti:

  1. Syötä osoitteesi sivun ylälaidasta löytyvään lomakkeeseen ja klikkaa “Kilpailuta sähkö” -painiketta.
  2. Merkitse arvio vuosittaisesta sähkönkulutuksestasi sille varattuun kenttään. Jos et tiedä kulutusta, arvioimme sen puolestasi asunnon tyypin, koon, lämmitystavan ja asukkaiden määrän perusteella.
  3. Valitse sopimustyyppi – vaihtoehtoja ovat määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva, ja pörssisähkö. Jos haluat vaikuttaa sähkösi alkuperään, voit valita myös sähkön tuotantotavan.
  4. Klikkaa “Vertaile sähkösopimukset” -painiketta, niin esittelemme ehtojasi vastaavat sopimukset hintajärjestyksessä.
  5. Valitse sopivin tarjous ja siirry täyttämään tilauslomake.
  6. Sähkösopimus astuu voimaan valitsemanasi päivämääränä. Lisätoimenpiteitä ei tarvita, sillä uusi sähköyhtiö irtisanoo nykyisen sopimuksen puolestasi.

  Miten usein sähkön voi kilpailuttaa?

  Jos nykyinen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, voi sähkön kilpailuttaa rajoituksetta milloin tahansa. Paikallinen verkkoyhtiö voi kuitenkin laskuttaa sähkömittarin lukemisesta, jos vaihdat sähkön myyjää useammin kuin kerran vuodessa.

  Jos sopimus on määräaikainen, voi sen kilpailuttaa vain määräajan päättyessä tai muuton yhteydessä. Tyypillinen sähkön kilpailutusväli on 1–2 vuotta määräaikaisuuden keston mukaan.

  Mitä sähkön kilpailutuksessa tulee huomioida hinnan lisäksi?

  Kun kuluttaja kilpailuttaa sähkösopimuksen, hinta on yleensä tärkein valintakriteeri. Tämän vuoksi myös sähkövertailussamme näkyvät tarjoukset on listattu arvioidun vuosikustannuksen mukaisessa hintajärjestyksessä. Hinnan lisäksi sopivimman sähködiilin valintaan voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi sähkön tuotantotapa, sähköyhtiön kotimaisuus ja sähkösopimuksen tyyppi.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.