Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Usein kysyttyä säästämisestä

Säästölaskurimme tarkoitus on helpottaa säästötilien tuottojen hahmottamista ja vertailemista. Säästölaskurimme avulla voi kätevästi laskea kuinka paljon säästöt voivat tuottaa määräaikaisella tai jatkuvalla säästötilillä. Lisäksi laskurilla on mahdollista nähdä miten talletustilin korko, säästöaika ja kuukausittaiset lisätalletukset vaikuttavat säästöistä saatuihin korkotuloihin.

Säästölaskurimme on helppokäyttöinen. Syötä ensin laskuriin mahdolliset olemassaolevat säästösi ja se summa, jonka aiot’ säästää kuukausittain. Valitse tämän jälkeen haluttu säästöaika ja talletustilin korko.

Näet säästölaskuristamme säästöjen yhteissumman, talletuskoron tuoton ja säästöjen yhteistuoton. Muuttamalla säästölaskuriin syötettyjä tietoja näet, miten pienetkin muutokset voivat vaikuttaa säästettyyn rahamäärään ja tuottoon.

Tiedätkö, miksi talletus- ja säästötilien vertailu on tärkeää? Talletustililtä saatuun tuottoon vaikuttaa säästösumman lisäksi säästöaika, talletuskorko ja mahdolliset tilinhoitokulut. Säästölaskurimme auttaa hahmottamaan säästöajan ja talletuskoron vaikutukset säästötuottoon. Mitä pidempi säästöaika on kyseessä, sitä suuremmaksi talletustililtä saadut korkotuotot kasvavat.

Vaikka voisi luulla, että talletustilien korot ovat hyvinkin samanlaisia, pankeissa ja rahoitusyhtiöissä on eroja. Oman tutun pankin säästötili ei välttämättä olekaan paras ratkaisu, sillä toisella yhtiöllä säästötilin korko voi olla reilusti suurempi.

Rahojen säästäminen ei ole koskaan turhaa. Rahaa voi säästää johonkin tavoitteeseen, kuten autoon, asuntoon tai lomamatkaan. Lisäksi rahoja voi pistää säästöön muutenkin, sillä jokaisella tulisi olla vähintään kuukausipalkan edestä säästöjä, joilla voi maksaa elämän yllättäviä kuluja.

Säästäminen onnistuu, kun kulut ovat pienemmät kuin menot. Säästäminen kannattaa aloittaa karsimalla ylimääräisiä kuluja.

Säästämisen aloittaminen on helppoa, kun tuntee omat menonsa ja tulonsa. Tämän takia budjetointi on erittäin tärkeää. Budjetin tekemällä näkee, kuluuko rahaa ylimääräisiin menoihin.

Esimerkiksi kahden ja puolen euron päivittäinen kahvi on viikossa jo 17,50 euroa ja kuukaudessa 75 euroa. Jos saman verran pistäisi säästöön joka kuukausi, olisi kahden vuoden jälkeen pelkästään säästöjä jo 1 800 euroa ja viidessä vuodessa 4 500 euroa. Jos rahat pistäisi säästötilille, olisi säästöjen päällä vielä säästötililtä saatava korkotuotto.

Kulujen karsiminen onnistuu myös kilpailuttamalla olemassaolevia sopimuksia. VertaaEnsin.fi:n säästölaskurin lisäksi sivuillamme voi vertailla lainoja sekä luottokortteja. Kilpailuttamalla löytää markkinoiden halvimman tarjouksen ja pienikin säästö muuttuu ajan myötä huomattavaksi.