Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

VERTAA ENSIN SUOMI OY:N TIETOSUOJASELOSTE

1. REKISTERINPITÄJÄ

Vertaa Ensin Suomi Oy (”Rekisterinpitäjä” tai ”me”) käsittelee toiminnassaan henkilötietoja palvelunsa ja verkkosivustonsa tarjoamiseksi ja ylläpitämiseksi, kolmansien osapuolten rahoituspalveluiden välittämiseksi sekä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi keräämme analytiikka- ja vierailijatietoa verkkosivujemme kävijöistä sekä palvelumme käytöstä.

Meille on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi. Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan rekisterinpitäjänä suorittamaamme henkilötietojen käsittelyyn.

2. YHTEYSTIEDOT

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Vertaa Ensin Suomi Oy
Y-tunnus 27036142
Osoite: Kaivokatu 10 B, 00100 Helsinki
Puhelinnumero: 0102717291
Sähköpostiosoite: info@vertaaensin.fi

Rekisteristä vastaava henkilö:

Sebastian Blomqvist
Yhteystiedot: sebastian.blomqvist@vertaaensin.fi

3. KERÄTYT TIEDOT

Palveluun rekisteröityneet käyttäjät

  • Yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite
  • Ikä, sukupuoli, arvo tai ammatti ja äidinkieli
  • Nauhoitetut asiakaspalvelupuhelut
  • Asiakkaan mahdollisesti antamat kiinnostustiedot
  • Mahdolliset asiakkaan antamat luvat, kiellot ja suostumukset
  • Mahdolliset tarjonnanestotiedot
  • Asiakkaan antamat lainanhakutiedot: tulot, lainat ja kulutustiedot
  • Lainahakemuksen osalta tieto siitä onko hakemus hyväksytty
  • Mahdolliset muut asiakkaan suostumuksella kerätyt vastaavat tiedot.

Verkkosivuvierailijat

  • IP-osoite
  • URL-reitti sivustolla
  • Vierailun ajankohta
  • Selaintyyppi ja -versio
  • Laitetyyppi
  • Verkkosivulta uutiskirjeen tilanneen sähköpostiosoite

4. EVÄSTEET JA ANALYTIIKKATYÖKALUT

Käytämme sivustollamme evästeitä parantaaksemme käyttäjäystävällisyyttä ja toimivuutta. Lisäksi hyödynnämme evästeitä analytiikkatiedon keräämiseksi ja sosiaalisen median tilien integroimisessa sivustollemme.

Verkkosivuillamme hyödynnetään lisäksi evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto. Jos et halua sivustojen tallentavan evästeitä tietokoneeseesi, voit estää evästeet selainasetuksistasi. Tällöin emme voi taata että sivustomme toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytämme verkkosivuillamme Google Analytics-työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla osoitteessa tietosuojaselosteesta.

Käytämme verkkosivuillamme Fonectan Audience Insights-työkalua. Lisää tietoa Fonectan tietosuojasta on saatavilla osoitteessa tietosuojaselosteesta.

5. MISTÄ SAAMME HENKILÖTIEDOT?

Saamme tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltäviä tietoja eri lähteistä:

Ensisijaisesti keräämme tietoja rekisteröidyiltä itseltään, esimerkiksi tämän ottaessa meihin yhteyttä, antaessa palautetta tai tämän rekisteröityessä palveluun tai tilatessa uutiskirjeemme.

Lisäksi voimme kerätä henkilötietoja Suomen Asiakastieto Oy:n kautta, Väestötietojärjestelmästä, Postin osoitetietojärjestelmästä, puhelinyhtiöiden yhteystietorekistereistä sekä muista vastaavista yksityisistä ja julkisista rekistereistä.

6. LUOTTOPÄÄTÖKSEN EDELLYTTÄMÄ TIEDONHAKU

Mikäli jätät luotto- tai rahoitushakemuksen palvelumme kautta, käsittelemme henkilötietojasi hankkiaksemme ja välittääksemme rahoituksen myöntävälle taholle riittävät tiedot luottopäätöksen tekemiseksi. Tällöin rekisterinpitäjänä toimii rahoituksen myöntävä taho, jonka lukuun käsittelemme henkilötietoja.

Luotto- tai rahoitushakemuksen tehneiden henkilöiden osalta voimme hankkia luottopäätöksen edellyttämiä henkilötietoja Suomen Asiakastieto Oy:n Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmästä.

Tarkat tiedot kyselyjärjestelmän kautta jaettavista tiedoista sekä kyselyjärjestelmässä mukana olevista luotonantajista ovat saatavilla tässä sekä Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteriselosteesta.

7. TIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA OIKEUDELLINEN PERUSTA

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin muihin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Palveluiden tarjoamiseksi

Käsittelemme henkilötietoja ensisijaisesti palveluidemme tuottamiseksi ja tarjoamiseksi, esimerkiksi käyttäjätilien luomisen mahdollistamiseksi.

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää asiakassuhteen hallintaan, hoitamiseen ja kehittämiseen. Tällöin henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perustana on sopimussuhteen täytäntöönpano tai sitä edeltävät toimenpiteet.

Viestintään ja asiakaspalveluun

Henkilötietoja voidaan käsitellä Rekisterinpitäjän ja käyttäjän välisen viestinnän sekä asiakaspalvelun tai palautteen vastaanottamisen ja käsittelemisen mahdollistamiseksi.

Jos otat meihin yhteyttä, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Voimme myös lähettää sinulle sähköpostia tai tekstiviestejä lainahakemuksesi tilaan, käsittelyvaiheisiin ja lainastatukseen liittyen.

Myös tällöin henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perustana on sopimussuhteen täytäntöönpano tai sitä edeltävät toimenpiteet.

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen, voimme lähettää sinulle tiedotteita Rekisterinpitäjän palveluista sekä muuta suoramarkkinointimateriaalia.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien tai uutiskirjeen yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

Tilastointiin, profilointiin ja toimintamme kehittämiseen

Henkilötietoja voidaan lisäksi käsitellä rekisterinpitäjän oikeutetun edun perusteella tilastointiin, profilointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

8. SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan, kuin ne ovat on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi, ellei lainsäädäntö edellytä tietojen pitempää säilyttämistä.

9. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE

Lähtökohtaisesti käsittelemme henkilötietoja Euroopan talousalueen sisällä.

Saatamme kuitenkin käsitellä henkilötietoja myös järjestelmissä, jotka siirtävät tietoja Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Jos Euroopan komissio ei ole katsonut kohdemaan tietosuojan tasoa riittäväksi, takaamme sopimuskäytäntöjemme (esimerkiksi Euroopan komission mallilausekkeet henkilötietojen siirtämisestä kolmansiin maihin) tai muiden toimenpiteiden avulla riittävän tietosuojan tason henkilötiedoillesi.

10. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJARYHMÄT

Voimme luovuttaa henkilötietojasi Rekisterinpitäjän organisaation ulkopuolisille tahoille seuraavissa tilanteissa:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Rekisterinpitäjän organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, identiteettivarkauden, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) Rekisterinpitäjän, asiakkaidemme tai yhteistyökumppaneidemme omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän selosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Rekisterinpitäjän organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa aiemmin annettu suostumus milloin tahansa.

11. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Rekisterinpitäjä käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, ellei meillä ole perusteltua syytä olla poistamatta tietoa.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Rekisterinpitäjälle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

Tietojesi tarkastaminen on lähtökohtaisesti maksutonta. Pidätämme kuitenkin oikeuden periä kohtuullisen käsittelymaksun toistuvista tarkastuspyynnöistä.

12. TIETOTURVALLISUUS

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

13. VALITUKSEN TEKEMINEN

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

Vertaa ja hae, 3 helppoa vaihetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

100% ilmainen
Helppo ja nopea vertailu
Puolueeton ja riippumaton vertailusivusto

Rahoitustuotteiden vertailu on helppoa VertaaEnsin.fi -sivuilla. Käytä lainalaskuriamme ja löydä itsellesi parhaat tarjoukset. Kaikki sivustomme tiedot ovat riippumattomia ja ajankohtaisia.

Testimonial person
Missiomme on auttaa kuluttajia tekemään fiksuja ja tietoisia päätöksiä talousasioissa.
Jussi, Toimitusjohtaja @VertaaEnsin.fi

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Talousblogi

Lue viimeisimmät oman talouden uutiset sekä vinkit raha-asioittesi hallintaan ja säästämiseen täältä