Puhelinliittymävertailu löytyy täältä

Vertaa puhelinliittymät ilmaiseksi

Kuumimmat puhelinliittymät nyt

Kuuden Gigan simmi
  • 100Mbit/s - 6Gt dataa
  • Lisädata 1,50€/Gt
  • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 sent /min tai kpl
9 €/kk
Telia Rajaton 20 M
  • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
  • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
  • 20Gt/kk EU:ssa
17,9 €/kk

Miten vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen mahdollistaa operaattorin tai palveluntarjoajan muutoksen. Voit halutessasi ottaa uuden liittymän johon sisältyy uusi puhelinnumero, tai säilyttää oman numerosi ja samalla vaihtaa palveluntarjoajaa.

Liittymävertailu on ilmainen ja helppokäyttöinen palvelu. Kilpailuttaminen on aina ilmaista, ja löydät parhaan liittymän itsellesi minuuteissa. Kun käytät kätevää liittymälaskuria ja syötät siihen arvioidut tiedot omasta käytöstäsi, saat eri operaattoreiden tarjoukset järjestyksessä hinnan mukaan. Liittymälaskuri huomioi datakäytön, puheajan sekä tekstiviestien määrän.

Miten liittymävertailu toimii?

Kun löydät sopivan liittymän, voit kätevästi tehdä vaihdoksen palvelumme kautta. Pääset eteenpäin palveluntarjoajan tilaussivulle, jossa sinun tarvitsee täyttää vain tilaustiedot. Puhelinliittymän kilpailuttaminen kannattaa, koska silloin voit säästää kustannuksissa ja löytää parhaan liittymän itsellesi.

Mikä puhelinliittymä on paras minulle?

Kuinka löytää paras puhelinliittymä? Tärkeintä on tietää, miten itse käytät puhelinta. Puhelinliittymiä tarjoavat Suomessa Elisa (myös Saunalahti), Telia (myös Tele Finland), DNA ja Moi Mobiili. Jokaisella Suomessa toimivalla operaattorilla on valikoimassaan toisistaan eroavia tuotteita ja oikea puhelinliittymä riippuu puhelinliittymän käyttötarkoituksesta.

2019 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Suomessa oli 9,38 miljoonaa matkaviestinverkon liittymää, josta kotitalouksien liittymiä olivat 6,82 miljoonaa liittymää (73 prosenttia). Suomessa on siis huomattavasti enemmän puhelinliittymiä kuin asukkaita. Monella suomalaisella on erilaisia puhelinliittymiä eri käyttötarkoitusta varten.

Esimerkiksi riistakameroissa käytetään usein myös GSM-liittymää. Jos kameran kuvat lähetetään harvoin ja tekstiviestinä, tarvitset puheliittymän ilman nettiä ja tekstiviestien kanssa. Jos vastaavasti puhelinliittymä on jatkuvassa verkkokäytössä, rajaton 4G tai peräti 5G liittymä on oikea valinta.

Sopivan puhelinliittymän löydät harkitsemalla puhelinliittymän käyttötarkoitusta ja helposti vertailemalla kysyntään vastaavia vaihtoehtoja VertaaEnsin.fi puhelinliittymävertailun avulla.

4G puhelinliittymät

4G-puhelinliittymä on puhelinliittymä, jossa on 4G-verkkoyhteys. 3G-puhelinliittymien maksiminopeus on 21 mb/s ja 4G-liittymien maksiminopeudet ovat peräti sadoissa megoissa, mutta todellisuudessa lähetysnopeudet ovat huomattavasti matalampia. 4G liittymät ovat Suomessa tällä hetkellä yleisin vaihtoehto päivittäiskäytössä.

Operaattorit tarjoavat usein 4G-liittymien kanssa rajattoman puhe- ja tekstiviestipaketin, vaikkakin SMS-viestien lähettäminen on vähentynyt huomattavasti Whatsapp-palvelun yleistymisen jälkeen. Whatsapp lähettää viestit ilmaiseksi käyttäen esimerkiksi 4G:tä. Myös puhelut liikkuvat älypuhelimilla vain internet-verkon välityksellä.

Jos sinulla on liittymässä rajattomat puhelut ja rajaton netti, tiedät aina, että puhelinlaskusi on X euroa kuukaudessa, mikä helpottaa arkielämän budjetointia. Kun vertailet eri operaattorien liittymiä, pidä mielessä, että eri operaattoreilla on eri alueilla erilainen kuuluvuus ja myös 4G verkon nopeus.

5G puhelinliittymät

5G Puhelinliittymät ovat tuorein ilmestys puhelinliittymien joukossa. Operaattorit yhä laajentavat 5G verkkoaan ympäri Suomea, eikä se kata kenenkään operaattorin osalta vielä koko Suomea, kuten esimerkiksi 4G-verkko (poislukien muutamat haja-asutusalueet).

Nopeimmat 5G puhelinliittymät ovat lähes kaksinkertaisissa hinnoissa verrattuna 4G puhelinliittymiin. Kehitys kehittyy ja kotitalouksien tarpeet nopeammille nettiyhteyksille kasvavat jatkuvasti.

Jos jaat esimerkiksi puhelimesta verkon kotisi kaikille älylaitteille, voi joissakin talouksissa 1000 mb/s oleva 5G yhteys olla paras vaihtoehto. Puhelimen käyttäminen reitittimen sijasta kylläkin vahingoittaa puhelimesi akun kestoa pitkässä juoksussa.

Puhelinliittymä ilman nettiä

Netin käyttö ei ole kaikille välttämättömyys. Jos etsit puhelinliittymää ilman internet yhteyttä, valinnanvaraa löytyy yhä. DNA ja Elisa operaattorit tarjoavat jonkin GSM-liittymän ilman verkkoyhteyttä. Elisan liittymistä halvin laskutusliittymä on normaali hinnaltaan 7,90 € /kk, mutta heidän latausliittymien puolelta löytyy esimerkiksi Norppa + liittymä. Kuluttajaliittymät Elisalla ovat Saunalahti brändin alla.

MOI Mobiililla ei ole suoranaisesti puhelinliittymää ilman internettiä. Heidän halvin sim-kortti on 6 € / kk, jolla saat 4 gigaa mobiilidataa niin sanotusti ilmaiseksi. Jos tuo 4 gigaa ylittyy, sen jälkeen alkava gigatavu maksaa 2,50€ / alkava giga. Puhelut ja tekstarit ovat käytön mukaan 0,055€ / min ja kpl, mutta enintään 8 €. Tavallisten puheluiden ja tekstiviestien laskutus siis pysähtuu 8 euroon, jonka jälkeen ne jatkuvat rajattomina.

DNA:n valikoimasta löytyy DNA Jämpti Puhe, jonka kuukausilaskutus on 7,90€/kk ja puhelut 0,07€ / alkava minuutti ja 0,07 € / tekstiviesti.

Telia (Entinen Sonera) pitää kaikissa liittymissään jonkinlaisen internet yhteyden, mutta heillä on myös 7,90 € / kk oleva laskutusliittymä, johon kuuluu 0,2 mb/s verkkoyhteys.

Mistä puhelinliittymän hinta muodostuu?

Puhelinliittymän hinta muodostuu usein muutamasta eri peruskomponentista. Ensinnäkin useissa liittymissä on perusmaksu, jonka maksat vaikka et käyttäisi liittymää ollenkaan. Jos käyttösi on vähäistä, tai tarvitset liittymän ilman erillisiä paketteja, kannattaa valita liittymä jossa on halvin perusmaksu.

Perusmaksun lisäksi liittymän hintaan kuuluu myös käyttömaksut. Näitä voit vertailla kätevästi liittymävertailussamme. Kun asetat arvion omasta käytöstäsi, saat operaattorien tarjoukset hintajärjestyksessä.

Käyttömaksut voidaan jaotella seuraavasti:

  • Puhelumaksut per minuutti
  • Tekstiviestien määrä
  • Datan käyttömäärä
  • Datapaketin maksiminopeus

Tämän lisäksi liittymän hintaa tarkasteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko kyseessä kampanjahinta, joka on voimassa esimerkiksi vuoden tai kaksi vuotta. Myös EU-roaming ja sen määrä on hyvä tarkastaa ennen kuin teet päätöstä.

Halvin puhelinliittymä on usein pelkkä perusliittymä, jossa maksat viesteistä, puheluista ja datasta käytön mukaan. Halvin ja paras puhelinliittymä sinun käyttöösi löytyy vertailemalla.

Puhelinliittymän käyttö ulkomailla

Useat kuluttajat pohtivat puhelimen käyttömaksuja ulkomaille matkustaessaan. Tällöin voi osua vastaan termi nimeltä EU-Roaming.

Mitä EU-Roaming tarkoittaa?

EU-Roaming ominaisuus puhelinliittymässä tarkoittaa sitä, että kuluttaja pystyy käyttämään omaa liittymäänsä EU-alueella pääsääntöisesti samoilla hinnoilla mitä kotimaassa. Tällöin käyttäjä voi huoletta soittaa, lähettää tekstiviestejä ja käyttää dataa EU:n alueella.

Käytännössä jos liittymässä on käytössä EU-roaming, voit huoletta matkustaa toiseen EU-maahan, eikä sinun tarvitse maksaa ylimääräisiä maksuja.

Kuinka kauan liittymän vaihto kestää?

Puhelinliittymän vaihtaminen operaattoreiden välillä kestää 5 arkipäivää. Jos haluat vaihtaa edullisempaan hintaan, tarkista puhelinliittymäsi määräaikaisuus, sillä määräaikaista puhelinnumeroa ei voi siirtää. DNA on Suomessa toimivista operaattoreista ainoa, jolla on valikoimassaan vielä määräaikaisia puhelinliittymiä.

Tehdyn liittymätilauksen jälkeen, saat uudelta operaattoriltasi tekstiviestin, jossa lukee uuden liittymän käyttöönotto päivä ja kellonaika. Tuo hetki on se, jolloin sinun täytyy vaihtaa uuden operaattorin sim-kortti sisään puhelimeesi, sillä sama puhelinnumero ei voi toimia kahden eri operaattorin sim-kortilla. Käytä vanhaa sim-korttia uuden liittymän aukeamiseen saakka.

Numeronsiirrossa ensimmäisessä laskussa on useimmiten avausmaksu, joka on liittymissä useimmiten 4,90€. Tarkista avausmaksu tilauksen yhteydessä.

Saman operaattorin sisällä liittymätyypin vaihdos tapahtuu tulevana keskiyönä.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

["above_the_fold_clp","mobile_promotions","provider_product_introduction","product_introduction_image_to_left","faq_refresh","mobile_subscription","newsletter_subscription","cta_sticky_banner_provider"] Vertaa parhaat puhelinliittymät Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen
Siirry vertailuun