Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Testaa miten nopea netti sinulla on

Pääset nopeustestiin tästä
["above_the_fold_clp","cta_sticky_banner_provider","provider_product_introduction","freetext","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaa nopeimmat puhelinliittymät Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen

Tee nopeustesti ja tiedät kuinka nopea netti sinulla on

Nopeustesti mittaa internet-yhteyden nopeuden ja kertoo miten nopea nykyinen nettiyhteytesi on. Nopeustestillä voit selvittää onko internetyhteys operaattorin lupaamalla tasolla. Tee nopeustesti muutamia kertoja, niin saat riittävästi tietoa miten nopea yhteytesi on. Jos mittaat puhelimen nettiä, muista myös tarkistaa vertailustamme että sinulla on paras mahdollinen nettiyhteys. Nopeustestimme on operaattorista riippumaton, ja toimii kaikilla liittymillä.

Ennen kuin teet nopeustestin, kiinnitä huomiota että suljet sovellukset, jotka käyttävät paljon vekkoyhteyttä. Voit myös kytkeä päätelaitteen suoraan modeemiin Ethernet-kaapelin välityksellä. Tarkista myös onko verkkoyhteyteen kytketty esimerkiksi perheen muita laitteita.

Tee netin nopeustesti tästä

Provided by Meter.net

Onko nettinopeustesti luotettava?

Nopeustesti on luotettava ja se selvittää nettiyhteytesi nopeuden puolueettomasti. Kannattaa kuitenkin huomioida että nopeustestin tuloksiin vaikuttaa usea eri asia. Tee siis nopeustesti useita kertoja, eri kellonaikoina, ja jos mahdollista testaa netin nopeus myös useilla laitteilla.

Kun olet tehnyt nettinopeustestin, laita tulos muistiin ja testaa nopeus uudestaan eri kellonaikana. Näin saat selville mahdolliset väliaikaiset verkkoviat, tai mahdolliset viat päätelaitteessasi. Nettiliittymäsi nopeuden pitäisi osua operaattorin tarjoamaan vaihteluväliin.

Kuinka nopean netin tarvitset?

Nettinopeuden tarve riippuu täysin käyttötarpeesta. Peukalosääntönä voidaan pitää sitä, että mitä enemmän tai useampi ihminen nettiyhteyttä käyttää, sitä nopeamman nettiyhteyden tarvitset. Jos käytät internetyhteyttä jatkuvasti, tarvitset toimivan yhteyden. Jos esimerkiksi katsot videoita, lataat sisältöjä, pelaat netissä tai käytät videoyhteyttä puheluihin, on tarpeen ottaa tarpeeksi nopea netti. Muutoin internetin käyttäminen hidastuu ja voi alkaa pätkiä.

Tämän lisäksi jos yhteyttä käyttää muut kuin yksi käyttäjä, kannattaa internetpaketti valita tarkkaan. Mitä useampi ihminen yhteyttä käyttää, sitä enemmän kuormaa nettiyhteydelle muodostuu.

Mikä netin nopeuteen vaikuttaa?

Netin nopeuteen ja nopeustestin tuloksiin vaikuttavat useat seikat. Nopeustesti antaa todellisesti nopeudesta viitteellisen kuvan, ja se mittaa netin nopeuden vain mitatulla hetkellä. Liittymien ilmoitetut nopeudet voivat poiketa huomattavasti mitatuista nopeustuloksista. Liittymien nettinopeudet ovat paperilla teoreettisia maksiminopeuksia ja näin ollen netin nopeus voi käytännössä olla alhaisempi tai nopeampi.,

Nopeustestin tuloksiin vaikuttavat muun muassa seuraavat seikat:

  • Jos asut taloyhtiössä, sisäverkon kunto ja laatu
  • Verkon ruuhkaisuus ja käyttöaste mittaushetkellä
  • Puhelinverkon pituus (ei valokuitukohteissa)
  • Oman verkon muu käyttökuorma mittaushetkellä
  • Verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä

Mikä on hyvä netin nopeus

Kuten edellä mainittiin, nopeustestin tuloksiin vaikuttaa moni asia. Allaolevaan taulukkoon on kerätty arvioituja viitearvoja millainen nettinopeuden tulisi olla.

Tekniikka Arvioitu maksiminopeus Nopeuden vaihteluväli
ADSL-modeemi 9/1 Mbit/s 5–8 Mbit/s
Kaapelimodeemi 10/5 Mbit/s 8–10 Mbit/s
Valokuituyhteys 10/5 Mbit/s tai 10/10 Mbit/s 8–10 Mbit/s
VDSL2-yhteys 10/10 Mbit/s 8–10 Mbit/s
3G/4G-nettiyhteys 20/20 Mbit/s 8–10 Mbit/s

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.