Vertaile mobiililaajakaistat

Vertaile laajakaistaliittymät ilmaiseksi

Kuumimmat dataliittymät nyt

Kuuden Gigan simmi
 • 100Mbit/s - 4Gt dataa
 • Lisädata 2,50€/Gt
 • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 sent /min tai kpl
9 €/kk
Saunalahti Huoleton 150M
 • Huippunopea 150Mbit/s - rajaton data
 • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
 • 17Gt/kk EU:ssa
29,9 €/kk
Telia Rajaton 20 M
 • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
 • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
 • 20Gt/kk EU:ssa
15,9 €/kk

Mikä on mobiilililaajakaista?

Mobiililaajakaista on liikkuva internetyhteys, jonka saat käyttöösi SIM-kortin kautta. Jos läppäristä, tabletista, puhelimesta tai muusta päätelaitteesta löytyy SIM-korttipaikka, saat mobiililaajakaistan käyttöösi. Tarvitset tätä varten liittymän, johon kuuluu mobiililaajakaista sopivalla datamäärälla ja datanopeudella.

Mobiililaajakaistasopimus sisältää siis SIM-kortin, johon kuuluu mobiilinetti. SIM-kortin voi laittaa mihin tahansa päätelaitteeseen, esimerkiksi 4G-reitittimeen, tablettiin tai vaikka riista- tai kojelautakameraan. Mobiilinetti on siis kätevä netti mukaan, jota voit käyttää omassa laitteessasi. Jos tavoitteena on saada mobiililaajakaista kotiin, useat operaattorit tarjoavat palvelua, johon kuuluu mobiililaajakaista reititin, jota voit käyttää kotona normaalin kotinetin tavoin.

Miksi valita mobiililaajakaista?

Kaikki liittymät, myös mobiililaajakaista, kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan. jos tarvitset mukana kulkevan nettiyhteyden tai sinulla on laite minkä tarvitsee olla kytkettynä verkkoon jatkuvasti, dataliittymä voi olla järkevä ratkaisu. Mobiilinettiä voit käyttää aktiiviseen käyttöön, esimerkiksi mökkeilyyn, työmatkoille tai jopa ulkomaanmatkustukseen. Mobiililaajakaistan kohdalla kannattaa muistaa, että valitsee sopimuksen missä ei ole sitoutumispakko tai datakattoa.

Mobiililaajakaista vai kiinteä laajakaista?

Mobiililaajakaistan ja normaalin laajakaistan erot voi karkeasti jakaa käyttöpaikkaan. Mobiililaajakaistan voit helposti siirtää paikasta toiseen, kun taas kotíin kiinteästi asennettu laajakaista on sidottu yhteen käyttöpaikkaan. Mobiilinetti on usein suunniteltu nimenomaan älylaitteille, joita liikutellaan paikasta toiseen.

Mobiilinetille on useita eri käyttötarkoituksia, ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Niin sanottu esineiden internet yleistyy kovalla vauhdilla, ja entistä useammat laitteet tarvitset verkkoyhteyden toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Mobiililaajakaista voi olla kätevä vaihtoehto esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

 • Riistakamera
 • Mökin tai vapaa-ajan asunnon valvontakamera
 • Lemmikin tutkapanta
 • Ilmalämpöpumpun ohjaus

Nykykään mobiililaajakaistan ja kiinteän laajakaistan nettinopeudet ovat jo toisiinsa verrannollisia. Yleensä kiinteä laajakaista on nopein ja luotettavin vaihtoehto, mutta erityisesti 5G-liittymien yleistyessä, ero kaventuu jatkuvasti. Liikkuvalla laajakaistalla voit käytännössä katsoa elokuvia, suoria lähetyksiä tai osallistua videoneuvotteluihin siinä missä perinteisellä kiinteälläkin laajakaistayhteydellä.

Paras mobiililaajakaista tarjous

Paras mobiililaajakaista tarjous löytyy liittymävertailustamme, johon on koottu laajasta koko liittymämarkkina. Vertailusta löydät jatkuvasti päivittyvät tarjoukset, ja erilaiset vaihtoehdot jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Kun etsinnässä on halvin mobiililaajakaista, kannattaa vertailu tehdä säännöllisesti. Mobiilitekniikka, liittymätyypit ja sopimusten ehdot vaihtelevat jatkuvasti, joten suosittelemme että vertailet omat liittymäsi joka vuosi. Vertailu vie aikaa vaan muutaman minuutin, mutta parhaassa tapauksessa voit säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Dna laajakaista

DNA:lla on useita vaihtoehtoja liikkuvaa nettiä tarvitseville asiakkaille. DNA kutsuu omaa tuotettaan nimellä liikkuva laajakaista. Liikkuva laajakaista toimii SIM-kortin kautta, kuten muutkin vastaavat laajakaistatuotteet. Jos sinulla on päätelaite, jossa ei ole sim-korttipaikkaa, saat DNA:lta pienen päätelaitteen, niin sanotun mokkulan, joka jakaa nettiä myös näille laitteille.

DNA Mobiililaajakaista on hyvä vaihtoehto sinulle jos haluat yksinkertaisen ja nopean netin liikkuville laitteille. DNA:n verkko on todettu tutkimuksissa yhdeksi Suomen nopeimmiksi verkoiksi.

Dna mobiililaajakaistatuotteita ovat muun muassa seuraavat matkanetit:

 • DNA Laitenetti
 • DNA Dataprepaid
 • DNA Supernetti 4G
 • DNA Matkanetti 4G Super
 • DNA Matkanetti Max
 • DNA Tablettinetti 4G

Telia laajakaista

Telia mobiililaajakaista on hyvin samanlainen tuotteena kuin muiden operaattoreiden vastaavat mobiilinetit. Telian mobiililaajakaista on SIM-kortillinen mobiilinetti, jonka voit laittaa esimerkiksi 4G- tai 5G-reitittimeen.

Telia laajakaista lisäksi myös kattavaa EU-nettiä, jossa datakatto on jopa 21 gigatavua kuukaudessa.

Jos tarvitset mobiilinettiä tai liikkuvan laajakaistan, Telian kohdalla kannattaa tarkistaa mikä on nettiyhteyden maksiminopeus. Telialla maksiminopeus vaihtelee liittymätyypin mukaan. Jos tarvitset matkanetin maksiminopeudella, tai käyt vaikkapa videoneuvotteluja, halvin vaihtoehto ei ole sinulle paras. Jos taas liittymän käyttö on vähäistä, liittymä rajatulla nopeudella voi olla toimiva vaihtoehto.

Saunalahti mobiililaajakaista

Saunalahti mobiililaajakaista on Elisan tarjoama tuote, joka toimii aktiiviseen käyttöön. Käytännössä kaikissa Saunalahden mobiilinettisopimuksessa netin käyttö on rajatonta, ja EU-netti kuuluu myös useaan pakettiin. Saunalahden liittymistä saat lisäksi S-Bonusta.

Lisää tietoa Elisasta ja Saunalahdesta löydät sivuiltamme, jossa kerromme yrityksistä enemmän. Elisan ja Saunalahden tuotteet ovat mukana liittymävertailussamme.

Elisa mobiililaajakaista

Elisa mobiililaajakaista on käytännössä sama kuin Saunalahden tuote, koska yritykset kuuluvat samaan konserniin. Elisalta saat siis Saunalahden tuotteet, ja esimerkiksi mobiilireitittimet.

Elisa laajakaista on siis liikkuva netti, jonka tarjoaa Saunalahti. Elisa tarjoaa edullisia liittymiä etäohjattaviin laitteisiin nimellä Elisa Laitenetti. Laitenetti on suunniteltu etäohjattavien laitteiden käyttöön. Näin voit esimerkikisi nähdä valvontakameran tai riistakameran kuvan etänä. Tähän käyttöön riittää yleensä liittymä, jossa datan määrä on rajatumpi.

mobiililaajakaista 4g vai 5g

5G-liittymät ovat tätä päivää. 5G-liittymillä saat parhaan mahdollisen nopeuden ja verkon palvelut kehittyvät jatkuvasti. Useat operaattorit tarjoavat jo 5G Mobiililaajakaistoja ja tämä voi olla hyvä vaihtoehto laitteisiin jotka tarvitset nopeaa nettiä ja käyttävät paljon dataa.

jos kuitenkin datan tarve on pientä, tai nopeus ei ole prioriteetti, myös mobiililaajakaista 4g toimii edelleen erittäin hyvin. 4G-verkko on edelleen erittäin nopea useille päätelaitteille ja riittää moneen käyttöön vielä vuosia eteenpäin.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

["above_the_fold_clp","mobile_promotions","provider_product_introduction","mobile_subscription","product_introduction_image_to_left","faq_refresh","newsletter_subscription","cta_sticky_banner_provider"] Vertaa parhaat puhelinliittymät Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen
Siirry vertailuun