Löydä paras liittymätarjous minuuteissa

Paras liittymätarjous helposti

Moi Mobiili logo

Kuuden Gigan simmi

  • 100Mbit/s - 4Gt dataa
  • Lisädata 2,50€/Gt
  • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 sent /min tai kpl
9 €/kk
Telia logo

Telia Rajaton 20 M

  • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
  • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
  • 20Gt/kk EU:ssa
17,9 €/kk

Katso vertailu ja löydä halvin liittymätarjous

VertaaEnsin.fi on kerännyt kaikki edullisimmat liittymätarjoukset yhteen paikkaan. Taulukosta löytyy niin Elisan, Telian, DNA:n kuin MOI Mobiilin puhelinliittymätarjoukset. Päivitämme aina uudet liittymätarjoukset vertailuun, joten sivusto on hyvä tarkistaa säännöllisesti.
Suomen liittymämarkkinoilla on ollut myös rajoittamattomia 11e/kk 4g-liittymätarjouksia. Tällaiset liittymät ovat harvinaisia, mutta niiden metsästäminen kannattaa erityisesti silloin, jos liittymää ei tarvitse vain omaan käyttöön. Useamman perheenjäsenen kohdalla tällaisesta liittymästä saa jo huomattavan vuosisäästön.

Miten löytää paras liittymätarjous?

Mistä löytää paras liittymätarjous
Mieti ensin, mitä tarvitset puhelinliittymältäsi. Voit tarkistaa nykyisen laskusi erittelystä käyttämäsi puheajan, datan määrän ja tekstiviestit. Voit sitten etsiä vertailusta halvimman paketin, joka vastaa näitä tarpeita.

Puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, jotta netin, puhelut ja tekstiviestit saa varmasti asialliseen hintaan. VertaaEnsin.fi:n puhelinliittymien vertailu näyttää markkinoiden tällä hetkellä edullisimmat liittymätarjoukset, joiden joukosta löytyy helposti halvin puhelinliittymä.

Tärkeää tietoa liittymätarjouksista

Milloin kannattaa tarkistaa tarjoukset?

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että liittymätarjoukset kannattaa tarkistaa vähintään yhden vuoden välein, sillä puhelinliittymiä myydään useimmiten tarjousjakson kanssa. Tarjoukset ovat voimassa yleensä 12 kuukauden ajan, minkä jälkeen liittymä palaa normaalihintaiseksi.

Se, kuinka paljon maksat esimerkiksi puhelimen netistä kuukaudessa, saattaa muuttua radikaalistikin liittymän tarjousjakson jälkeen. Niinpä puhelinliittymä kannattaa vaihtaa lähes poikkeuksetta tarjoushinnan päätyttyä. Uusi liittymä kannattaa valita huolella, jotta löytää varmasti edullisimman tarjouksen ja sopivimman liittymäpaketin.

Mitään tiettyä ajankohtaa vuodessa ei ole, jolloin liittymät olisivat huomattavasti halvempia kuin jonain toisena vuoden ajankohtana. Esimerkiksi joulun tai juhannuksen seuduille sijoittuvat liittymätarjoukset eivät siis ole yleisiä.

Ylempää tältä sivulta löydät taulukon, jossa on esitelty tämän hetken parhaat liittymätarjoukset moneen eri tarpeeseen. Hinnan lisäksi kannattaa katsoa esimerkiksi se, kuinka nopea netti uudessa liittymässä on.

Taulukosta löytyvät seuraavat

Näet kaikkien näiden operaattorien liittymätarjoukset, joissa on eritelty niin liittymän kuukausihinta, avausmaksu kuin datan määrä. Löydät lisäksi myös tiedot netin nopeudesta ja siitä, miten liittymä toimii EU:n alueella. Voit tilata itsellesi uuden liittymän siirtymällä valitsemasi operaattorin sivuille Tilaa-painikkeesta.

Miten vaihdan parempaan tarjoukseen?

Voit valita itsellesi sopivan liittymätarjouksen ja uusi operaattori hoitaa puolestasi numeronsiirron ja siinä samassa vanhan liittymän irtisanomisen. Numerosi ei vaihdu vaihtaessasi parempaan liittymätarjoukseen.

Numeronsiirrossa kestää lain mukaan 5 arkipäivää. Sama gsm numero ei voi toimia eri operaattoreiden sim-korteilla samanaikaisesti.

Määräaikaista puhelinliittymää ei voi irtisanoa sopimuksen ollessa voimassa eli vaihtaa parempaan tarjoukseen. Määräaikaisia puhelinliittymiä tekee ainoastaan DNA. Elisan, Telian ja MOI Mobiilin puhelinliittymät ovat toistaiseksi voimassaolevia. Niissäkin voi kuitenkin olla väliaikainen tarjoushinta, joka on voimassa esimerkiksi vuoden ajan.

Millä operaattorilla on parhaat liittymätarjoukset?

Kilpailu asiakkaista on kovaa ja operaattorit päivittävät tarjouksensa hyvin usein. Paras tarjous juuri sinulle saattaa vaihdella päivästä riippuen kaikkien neljän eri operaattorin välillä.

Tarkista siis sinulle paras liittymätarjous vertailutaulukosta, johon päivitetään uusimmat liittymätarjoukset. Uuden liittymän valinnan yhteydessä kannattaa myös tarkistaa hinnan lisäksi nettinopeus. Halvin puhelinliittymä ei välttämättä ole kaikin puolin paras.

Operaattorien hinnoittelukikkojen kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä kuukausimaksultaan halvin liittymätarjous on useimmiten sellainen, jossa puhelut, tekstiviestit ja joskus jopa internet laskutetaan erikseen. Kuukausimaksu saattaa näin olla erittäin korkea suurella käytöllä, eikä paperilla halvin liittymätarjous ole useimmiten todellisuudessa edullisin.

Tämän vuoksi vertaillessa kannattaa katsoa tarkkaan, millainen liittymä on paras juuri omaan käyttöön suhteutettuna. Jos esimerkiksi netin nopeus on tarvelistalla korkealla, mutta puheluita ei juuri tule soiteltua, kannattaa valita nettipainotteinen liittymätarjous.

Mitkä seikat kannattaa ottaa huomioon liittymää valitessa?

Juuri itselle paras liittymätarjous löytyy kartoittamalla ensin käyttötarve mahdollisimman tarkasti. Esimerkiksi muutamasta aiemmasta puhelinlaskusta kannattaa laskea, kuinka paljon vaikkapa tekstiviestejä tulee lähetettyä kuukaudessa, tai kuinka monta minuuttia puheaikaa kuluu samassa ajassa.

Tänä päivänä myös netin nopeus on tärkeä valintakriteeri liittymiä vertailtaessa. Netin ominaisuuksia kannattaa vertailla puheajan ja tekstiviestien tapaan suhteessa omaan käyttöön. Mikäli kotona on jo tehokas laajakaista, jota käyttää surffailuun, ei puhelimeen välttämättä tarvitse supernopeaa nettiä.

Toisaalta, jos nettiä tulee käytettyä paljon liikkeessä tai vaikkapa Suomen ulkopuolella, on tärkeää tarkistaa liittymätarjoukset nettiyhteys edellä. Parhaan puhelinliittymän tunnistaa siitä, että sen ominaisuudet sopivat omiin tarpeisiin.

Muista nämä liittymätarjousta valitessa:

  • Valitse ominaisuuksiltaan sopivin puhelinliittymä – Netin nopeus, datan määrä sekä liittymään sisältyvät puhelut ja tekstiviestit ovat kaikki tärkeitä valintakriteerejä. Riippuu kuitenkin täysin omista käyttötottumuksista, millainen liittymätarjous on paras juuri itselle.

  • Kiinnitä huomiota tarjoushinnan voimassaoloon – Puhelinliittymä myydään usein tarjoushintaan, joka on voimassa vuoden ajan. Merkitse kalenteriin tarjoushinnan päättymisaika ja kilpailuta liittymätarjous tällöin uudestaan.

  • Halvin liittymätarjous ei välttämättä ole paras – Kuukausimaksultaan halvin liittymä ei välttämättä sisällä riittävästi dataa tai puheaikaa, joten käytön kasvaessa myös hinta saattaa paisua suureksi. Valitse siis riittävästi nettiä ja puheluita sisältävä liittymä paperilla halvimman sijaan.

Miksi liittymätarjoukset kannattaa kilpailuttaa?

Suomessa on lähes yhtä monta isoa operaattoria kuin Yhdysvalloissa. Suomen hyvin kilpailtu puhelinliittymämarkkina toimiikin vahvasti eri tarjouskausiin nojaten. Puhelinliittymiä myydään lähes poikkeuksetta juuri tarjoushinnoilla. Useat meistä ovat tottuneet kuulemaan myyjältä lausahduksen: "Tulet vain 12 kuukauden päästä päivittämään uuden hinnan".

Vaihtamalla edullisempaan liittymätarjoukseen säästää rahaa, ja vaihtaminen on tehty tänä päivänä erittäin helpoksi. Liittymien vertailu vie vain muutaman minuutin.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Vertaa parhaat puhelinliittymät

Puhelinliittymävertailu on aina ilmainen