Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä paras pankkitili nopeasti!

Vertaile pankkitilejä

Pankkitili

Erilaisia pankkitilejä ovat esimerkiksi talletustili, sekkitili ja valuuttatili. Tavanomaisin tilityyppi on talletustili, joita ovat käyttötili, säästötili ja määräaikaistalletustili. Kun pankkitilille talletetaan rahaa, ne lainataan pankille. Käytännössä tilillä oleva rahamäärä on summa, jonka pankki on asiakkaalle velkaa. Tälle velalle yleensä maksetaan pientä korkoa.   Käyttöoikeus tiliin on vain tietyillä, erikseen sopimukseen tai valtakirjaan määritellyillä henkilöillä. Yleensä aikuisten yksityishenkilöiden pankkitileillä käyttöoikeus on vain yhdellä, mutta esimerkiksi alaikäisillä ja pariskunnilla voi olla tilejä, joihin käyttöoikeus on useammalla kuin yhdellä henkilöllä. Pankkitilejä ja palvelupaketteja hankkiessa tulee muistaa, että vertailu kannattaa, koska myös pankeissa ja palvelupaketeissa on eroja.

Käyttötili

Käyttötili on päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarkoitettu pankkitili, jonne talletetaan rahaa, ja josta sitä nostetaan tai maksetaan joko pankkikortilla tai tilisiirrolla. Pankit voivat veloittaa käteisnostoista myös kotimaassa.

Säästötili

Päinvastoin kuin käyttötili, säästötili ei ole tarkoitettu päivittäiseen asiointiin vaan järjestelmälliseen säästämiseen. Näihin tileihin liittyy ostorajoituksia ajan tai määrän mukaan ja ylimääräisistä nostoista peritään lisämaksuja.

Määräaikaistalletustili

Määräaikaistalletustilille tehtyä talletusta ei voi yleensä nostaa ennen sovittua eräpäivää. Kuitenkin sopimusehtojen mukainen purkaminen on joskus mahdollista, mutta silloin pankki voi maksaa pienempää korkoa tai ei korkoa lainkaan ehdoista riippuen. Matalien korkojen aikana määräaikaistalletuksia kuitenkin tehdään aika vähän.

Pankkitilien kustannukset

Käyttötilit ovat yleisesti ottaen sidottuja päivittäispankkipalvelupaketteihin, joiden hinnoittelu vaihtelee pankeittain ja palvelutason mukaisesti. Erilaisiin palvelupaketteihin kuuluu erilaisia tilejä, kortteja ja palveluita. Näitä palveluita voivat olla muun muassa sijoitusneuvonta tai sijoitussalkun hallinta.

Pankkipalvelut keskittyvät yhä enemmän konttoreista verkkoon, mikä nopeuttaa palvelua ja tekee siitä edullisempaa pankkienkin näkökulmasta. Tämä kuitenkin voi luoda haasteita digitaalisiin palveluihin tottumattomille asiakkaille. Konttorissa asiointi maksaakin huomattavasti enemmän verrattuna verkkopalvelussa asiointiin, joka on usein ilmaista. Kulujen pienentämiseksi pankit sulkevat konttoreita ja keskittyvät palveluiden tarjoamiseen verkossa ja puhelinpalveluissa. Asiakaspalvelut siirtyvät verkkopankkiin, nettisivujen chatteihin ja sosiaaliseen mediaan. Chateissa ja sosiaalisen median asiakaspalveluissa ei kuitenkaan käsitellä henkilökohtaisia pankkiasioita, vaan niissä keskitytään yleisluontoisempiin asioihin. Henkilökohtaisissa asioissa kannattaa pankkia lähestyä verkkopankin asiakaspalvelussa, puhelimitse tai konttorissa niin halutessaan.

Pankkipalveluvertailu
Asiakkuustaso 1 = Peruspankkipalvelut, Asiakkuustaso 3 = Korkein pankin tarjoama asiakkuustaso. Voit suodattaa tilit asiakkuustason perusteella.
Tuloksia haetaan