Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä sinulle sopivin Visa-luottokortti

Vertaa luottokortteja

Visa-korttien käytettävyys

Maailmanlaajuisesti Visalla voi maksaa yli 200 maassa ja hallintoalueella kaikilla mantereilla Etelämannerta lukuun ottamatta. Kaikkiaan Visa-maksun hyväksyviä toimipisteitä löytyy maailmanlaajuisesti yli 24 miljoonaa kappaletta. Visa-luottokortti onkin yleisyytensä vuoksi erittäin hyvä luottokortti matkalle mukaan otettavaksi, sillä se käy maksuvälineenä tai käteisnostoissa lähes kaikkialla maailmassa. Eksoottisempiin maailmankolkkiin, ja etenkin pieniin kyliin, matkustaessa joskus voi kuitenkin käydä niin, että Visalla ei voi maksaa tai nostaa rahaa kyseisessä paikassa. Sama pätee myös MasterCardiin ja kaikkiin muihinkin luottokorttiyhtiöihin, eli mikään kortti ei ole pomminvarma matkakumppani, joka kävisi maksuvälineenä kaikkialla. Onneksi Visalla kuitenkin on omilla nettisivuillaan kätevä kartta, josta voi tarkistaa, löytyykö omasta matkakohteesta pankkiautomaatti, josta voi nostaa rahaa Visalla. Kartasta selviävät myös kaikki pankkiautomaattiin liittyvät oleelliset tiedot, kuten toimiiko automaatti sirulla vai magneettijuovalla ja automaatin aukioloajat. Varmanpäälle pelaajan kannattaa ottaa matkalle mukaan sekä Visan että MasterCardin luottokortti raha-asioiden sujuvuuden takaamiseksi. Lue, miksi kannattaa omistaa kaksi luottokorttia!

Onko Visa paras luottokortti?

Kysymykseen, mikä on paras luottokortti, ei ole varsinaisesti oikeaa yksiselitteistä vastausta. Vaikka Visa käy maksuvälineenä hyvin laajasti maailmalla, silti löytyy maailmankolkkia, joissa Visalla ei voi maksaa tai nostaa rahaa. Sama pätee kaikkiin muihinkin luottokortteihin; mikään kortti ei ole universaalisti hyväksytty maksuväline. Mitä tulee korttien lisäetuihin, kuten tuoteturvaan ja lentopisteisiin, kyse ei ole niinkään luottokorttiyhtiöstä, vaan pankista. Ei siis voi sanoa, että Visa-luottokorteissa on parempia etuja kuin MasterCardeissa, koska kortin myöntävät pankit päättävät korttiin kuuluvista lisäeduista. Sama pätee myös korttien hintoihin: Ei voi vetää yleistyksiä siitä, minkä luottokorttiyhtiön kortti on halvin, sillä pankit määrittävät itse myös korttien hinnat. Kysymykseen, mikä on paras luottokortti ei voi vastata myöskään siinä mielessä, että kaikki kuluttajat ovat erilaisia, ja yksi kortti sopii yhdelle, ja toinen toiselle. Paljon matkustava bisnesmies arvostanee lentopiste-etuja ja muita premium-etuja luottokortissa, kun taas perheenäiti arvostaa enemmän esimerkiksi maksutapaetua ja tuoteturvaa. Visalla on luottokortteja laidasta laitaan, joten jokaisen tarpeisiin löytyy firman valikoimasta varmasti sopiva kortti. Yksinkertaisuutta arvostavalle löytyy Visan masinoima vuosimaksuton perusluottokortti (mm. S-Pankilta), ja ylellistä luottokorttia kaipaavalle puolestaan löytyy mm. Finnair Plus Visa ja useiden pankkien tarjoama Visa Gold -kortti. Aktian valikoimaan kuuluu lisäksi Visa Platinum -kortti, jonka vuosimaksu on 240 euroa ja edut varsin kattavat.

Verified by Visa tuo turvaa

Maksuvälinepetokset ovat nykyään kasvavan suuri huolenaihe, minkä vuoksi luottokorttiyhtiöt panostavat maksuturvallisuutta parantavien järjestelmien kehitykseen. Visan ratkaisu maksuturvallisuuden parantamiseen on Verified by Visa -palvelu. Käytännössä Verified by Visa tarkoittaa, että verkko-ostoksilla täytyy pelkkien luottokortin tietojen lisäksi niin sanotusti kaksoistunnistautua verkkopankkitunnuksia käyttämällä. Näin kortin väärinkäytösten riski vähenee huomattavasti. Visa tosin ei vaadi kauppoja käyttämään Verified by Visa -palvelua, joten sen käyttäminen tai käyttämättä jättäminen on nettikaupasta itsestään kiinni. Pelkillä luottokortin tiedoilla voi siis tehdä ostoksia kaupoissa, jotka eivät vaadi kaksoistunnustautumista. Oman korttiturvallisuuden vuoksi kannattaa kuitenkin ehdottomasti suosia verkkokauppoja, jotka käyttävät Verified by Visa -palvelua. Verified by Visan tuoman lisäturvan lisäksi kaikkia Visa-luottokorteilla tehtyjä ostotapahtumia valvotaan Visan toimesta väärinkäytösten estämiseksi. Mm. ostotapahtuman paikkaa ja kortin omistajan kulutustottumuksia peilataan sen hetkiseen ostotapahtumaan ennen kuin maksu hyväksytään. Kaikkiaan Visa vertailee 500 tekijää maksutapahtuman aitoutta mitatessaan. Näistä 500 muuttujasta 100 on erilaisia petoksen estoon suunnattuja parametreja. Lue 8 vinkkiä turvallisempaan nettishoppailuun!

Vertaile luottokortteja

Luottokorttitarjonta on Suomessa varsin kattava, sillä kortteja tarjoaa kolme eri yritystä: Visan lisäksi MasterCard ja American Express. Tunnetuimmat kortintarjoajat ovat ehdottomasti Visa ja MasterCard. American Express tunnetaan etenkin premium-luottokorttiensa kattavista eduista. Luottokorteissa on valtavasti eroja, joten korttien vertailu kannattaa sekä eri luottokorttiyhtiöiden että eri pankkien välillä. Korttia valitessa kannattaa vertailla etenkin kortin vuosimaksua, kortin korkotasoa sekä kortin tarjoamia lisäetuja. Luottokortin valinnassa on tärkeä muistaa, että halvin ei kuitenkaan ole aina paras vaihtoehto, sillä usein vuosimaksuttomien luottokorttien edut ovat varsin rajoitetut. Ilmaisen luottokortin sijaan voi olla paljon kannattavampaa hankkia luottokortti, jossa on kohtuullinen vuosimaksu ja itselle sopivia etuja. Joissakin luottokorteissa vuosimaksut kohoavat useisiin satoihin euroihin, mutta se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että kortti olisi erinomainen kaikille, eikä se toisaalta tarkoita myöskään, että kortti olisi ylihinnoiteltu. Kaikki riippuu omista tarpeista ja kortin käyttötottumuksista. Jos kalliin kortin tarjoamat edut ovat suurimmalta osin sellaisia, joita pystyy hyödyntämään, kortin vuosimaksu saattaa hyvinkin olla kannattavaa maksaa. Toisaalta kallista luottokorttia ei kannata seisottaa lompakossa tyhjänpanttina, jos sen tarjoamia etuja ei käytä aktiivisesti.