Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Usein kysyttyä luottokorteista

Tämä riippuu pitkälti luottokortin myöntäjästä. Yleensä hakemuksen käsittelemisessä menee noin viikon verran. On suositeltavaa luovuttaa kortinmyöntäjälle kaikki tarvittavat dokumentit hakuprosessin nopeuttamiseksi.
Luottokorttienmyöntäjillä on erilaisia kriteerejä korttien myöntämiselle. Useimmiten hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen ja lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot. Joissain korteissa on myös tarkat vuositulorajat.
Käyttämällä VertaaEnsin.fi -vertailutyökalua voit selvittää, mikä luottokortti sopii sinulle parhaiten. Voit vertailla esimerkiksi lentopisteitä, bonuksia, vuosimaksuja, korkokustannuksia sekä hakuehtoja.
Luottokelpoisuudella tarkoitetaan henkilön kykyä suoriutua taloudellisista velvoitteistaan. Tämä on lähes aina edellytys luottokortin hakemiselle. Luottokelpoisuutta heikentävät mm. maksuhäiriömerkinnät.
Vakuudellisen luottokortin saaminen edellyttää, että annat luotonantajalle jonkinlaisen vakuuden, kuten talletuksen, jotta voit saada kortillesi luottoa.
Luottokortinmyöntäjät katsovat ensimmäiseksi vuositulojasi sekä luottokelpoisuuttasi. Luottorajat voivat vaihdella 1000 eurosta jopa 20 000 euroon asti.
Voit ottaa yhteyttä luottokortinmyöntäjään ja pyytää heitä uudelleenarvioimaan tilanteesi. Mikäli olet aina maksanut laskusi ajoissa, on luottorajan nostaminen helpompaa.
Useimmat liikkeet eivät hyväksy maksutapahtumaa, mikäli luottoraja ylittyy. Joskus maksutapahtuma on silti mahdollinen luottorajan ylittyessä. Tällaisista maksutapahtumista veloitetaan suurempi summa kuin tavallisesta maksutapahtumasta.
Kyllä, luottokortteja voi hakea useammalta luottokortinmyöntäjältä. Muista kuitenkin käyttää korttiasi vastuullisesti, sillä pankit valvovat luottotietojasi, vaikka et olisikaan niiden asiakas.
Todellinen vuosikorko huomioi luottokortin kaikki kustannukset tavallisen koron lisäksi. Näihin kuuluvat mm. vuosimaksut ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko voi tilanteesta riippuen vaihdella tai pysyä vakiona.
Vuosimaksu on erä, jonka useat luottokortinmyöntäjät perivät vastikkeena palveluksistaan. Vuosimaksut vaihtelevat kortilla saatavien etujen ja palveluiden mukaisesti.
Korottomalla maksuajalla tarkoitetaan keskimääräistä aikaa, jolla luotto on mahdollista maksaa takaisin ilman korkokustannuksia. Korkoa ei kerry, mikäli maksat laskusi aina kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.
Useissa luottokorttisopimuksissa kortinmyöntäjällä on oikeus muuttaa korkoa sopimuksen aikana. Useimmiten tästä ilmoitetaan hyvissä ajoin, jolloin asiakkaalle annetaan myös mahdollisuus irtisanoa luottokorttisopimus.
Mikäli nostat käteistä korttisi credit-puolelta, niin sinulta peritään useimmiten muutaman prosentin suuruinen käteisnostokulu. Sen sijaan debit-puolelta tehdyt nostot ovat ilmaisia suurimmassa osassa kotimaan automaateissa.
Vähimmäislyhennys on osuus luotosta, joka on pakko maksaa kuukauden aikana takaisin. Useimmiten vähimmäislyhennys on tietty prosentti kokonaisluotosta tai kiinteä summa. Vähimmäislyhennykset voivat vaihdella suuresti luottokorttisopimuksen mukaan ja ovat usein neuvoteltavissa. Lyhentämättömät osat luotosta alkavat kasvattaa korkoa sopimuksen mukaisesti ja kertyvät maksettavaksi seuraavana kuukautena. Luotto alkaa kasvattaa viivästyskorkoa, mikäli et kykene maksamaan vähimmäislyhennystä eräpäivään mennessä.
Maksaessasi ainoastaan vähimmäislyhennyksen alkaa maksamatta jäänyt luotto kasvattaa korkoa sopimuksen mukaisesti. Tämä voi pidemmän päälle tulla erittäin kalliiksi. On suositeltavaa, että pyrit maksamaan suurimman osan kuukausittaisista laskuistasi ajallaan, jotta et joudu maksuvaikeuksiin. Lue lisää koroista luottokorttioppaasta.
Kortinmyöntäjät lähettävät sinulle laskun, jonka voit helposti maksaa verkkopankissa. Voit myös luoda pankkitilin, joka maksaa automaattisesti luottokortin käytöstä aiheutuneet kustannukset joka kuukausi.
Kyllä, ulkomailla tehdyt ostokset voivat tulla kalliimmiksi, sillä maksuun saatetaan lisätä pieni käsittelykustannus.

Kolme helppoa ja nopeaa vaihetta

Miksi valita VertaaEnsin.fi?

Ilmainen, kattava ja turvallinen
Helppo ja nopea vertailu
Puolueeton ja riippumaton

Asiakaslupauksemme on auttaa kuluttajia vertailemaan ja valitsemaan parhaat rahoitustuotteet omien tarpeiden mukaisesti täysin ilmaiseksi. Palvelumme on täysin riippumaton ja palvelustamme löydät useita eri rahoitustuotteita ja toimijoita. Toivottavasti voimme auttaa myös sinua!

VertaaEnsin.fi tiimi

VertaaEnsin.fi tiimi

Tiimimme koostuu talousalan ammattilaisista, joilla on pitkä kokemus talouden, taloustuotteiden ja rahoitusalan seuraamisesta ja analysoinnista. Tarkoituksemme on sivustomme kautta jakaa vinkkejä ja helppo pääsy taloudenhallintatyökaluihin, joita olemme itse vuosien varrella käyttäneet oman henkilökohtaisen taloutemme parantamiseksi. Toivottavasti voimme auttaa myös sinua tekemään parempia talouspäätöksiä!

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Parhaat vinkit oman talouden hallintaan

Lue viimeisimmät oman talouden uutiset sekä vinkit raha-asioittesi hallintaan ja säästämiseen täältä