Vertaile Suomen premium-luottokortit

Tietoa premium-luottokorteista

Premium-luottokortit avaavat sinulle uusia mahdollisuuksia

Erilaisilla Premium-luottokorteilla pääset nauttimaan ylellisen elämän nautinnoista helposti. Pääset ottamaan ilon irti esimerkiksi parhaista eduista matkustellessasi ympäri maailmaa. Lisäksi erilaiset kattavat palkinto-ohjelmat, matkavakuutukset, lentokenttälounget sekä erilaiset huipputarjoukset ovat aina saatavillasi.

Oletko aina haaveillut luksuselämästä – sellaisesta, jossa saat ansaitsemiasi etuja liittyen esimerkiksi ostoksiin tai matkustamiseen? Kukapa meistä ei haluaisi elämää, jossa lentokenttäloungejen ovet avautuvat ja palvelu pelaa. Onneksi tällaisesta elämästä ei tarvitse tyytyä vain haaveilemaan omissa unelmissaan, koska ylellisempään elämään pääsee kiinni yksinkertaisesti hankkimalla sopivan luottokortin.

Esimerkkejä Premium-korttien tarjoamista eduista

Yksi Premium-luottokorttien etujen erikoisuuksia on se, että etuudet kattavat hyvin monenlaiset elämänalueet: Terveys, vapaa-aika, matkustaminen… Yksi parhaita esimerkkejä Premium-luottokorttien kattavista eduista ovatkin juuri muun muassa laajat matkustusedut. Premium-korteilla voi olla mahdollista muun muassa vierailla sadoissa lentokenttäloungeissa ympäri maailmaa. Lentokenttälounget ovat huomattavasti mukavampi tapa odotella lentoa kuin lentokenttien nihkeät tuolit tai kivikovat lattiat ruuhka-aikaan. Loungeissa voit syödä, juoda ja levätä tarpeesi mukaan. Näin olet virkeä matkakohteessa, kun kaikki energia ei ole kulunut lentokentällä vessan tai istumapaikan etsimiseen.

Matkustamiseen - ja eritoten lentomatkustamiseen - liittyy myös toinen yleinen Premium-kortteihin liitetty ominaisuus eli lentopisteet. Useimmissa Premium-korteissa on mahdollisuus liittää korttiin lentopisteominaisuus. Tämä tarkoittaa, että aina kun ostoksissaan käyttää luottokorttia, ansaitsee siitä pisteitä. Näitä pisteitä voi sitten käyttää hyväkseen maksaessaan esimerkiksi seuraavan lomamatkan lentoa. Niitä voi vaihtaa myös usein muihin etuihin ja tuotteisiin.

Premium-kortteihin on yleensä liitettynä myös palkinto-ohjelma ominaisuus. Jokainen ostos Premium-kortilla palkitaan pisteillä. Se, kuinka paljon pisteitä kustakin ostoksesta saa, vaihtelee kortin ja ohjelman mukaan. Esimerkiksi American Expressillä eli Amexilla ansaitset yleensä 1 pisteen per kulutettu euro. Jos sinulla on kuitenkin Platinum Card, ansaitset 1,5 pistettä per kulutettu euro. Pisteitä kertyy täten ikään kuin ”kaupan päälle” samalla, kun teet ostoksiasi. Pisteitä kertyy yleensä kaikista ostoksista, mutta joissakin luottokorteissa saattaa olla rajoituksia esimerkiksi sen suhteen, voiko alkoholista kerryttää pisteitä. Tämä ei kuitenkaan ole Premium-korteissa yleistä – kysymyshän on samppanjaelämästä!

Pääperiaate pisteissä on siis selkeä: Ensin keräät niitä ja sitten käytät niitä. Tarpeeksi pisteitä kerättyäsi voit vaihtaa niitä palkintoihin. Esimerkkejä palkinnoista ovat erilaiset lomamatkat, ravintolaillalliset, hotelliyöpymiset sekä tavarapalkinnot.

Muutamat luottokortintarjoajat antavat myös mahdollisuuden lahjoittaa ansaittuja pisteitä suoraan hyväntekeväisyyteen erilaisten kumppanuusten kautta. Tällainen on esimerkiksi American Express.

Millaisia Premium-luottokortteja markkinoilla on tarjolla?

Tänä päivänä kuluttaja voi valita juuri itselleen parhaiten sopivan Premium-luottokortin, koska tarjolla on niin monenlaisia luottokortteja. Premium-luottokorteiksi lasketaan esimerkiksi American Express Gold Card, Aktia World Elite MasterCard, American Express Platinum Card, Nordea Gold, OP-Visa Gold, American Express Gold Card, Handelsbanken Gold Credit, Eurocard Gold, Handelsbanken Gold Credit/Debit, Säästöpankki Visa Gold, POP Visa Gold, Ålandsbanken MasterCard Private Banking Gold, Finnair Plus Visa Gold, Danske MasterCard Platinum, Aktia Visa Platinum, Aktia World Elite MasterCard ja Handelsbanken Platinum.

Vaikka Premium-luottokorteissa on paljon yhteisiä piirteitä kuten esimerkiksi maailmanlaajuiset etuohjelmat, on korteissa myös eronsa. Jotkut ovat panostanut erityisesti erilaisiin lisävakuutuksiin, joita luottokorttiin voi liittää. Tällaisia vakuutuksia perinteisten matka- ja ostotuotevakuutusten ohella ovat esimerkiksi syöpävakuutus ja tapaturmavakuutus. Onkin hyvä tarkastella luottokorttikandidaattinsa ominaisuuksia tiukasti ja arvioida, mikä on itselle sopivin.

Miten haen Premium-korttia?

Kuten aikaisemmin kirjoitimme, on tärkeää löytää markkinoilta sinulle sopivin luottokortti, muuten suurikaan valikoima markkinoilla ei käytännössä palvele sinua lainkaan. Vertailutyökalumme avulla voit vertailla helposti ja nopeasti eri Premium-luottokortteja ja voit selvittää eri korttien edut sekä kustannukset. Voit verrata mm. palkinto-ohjelmia, vakuutuksien laajuutta, lentokenttäloungeihin pääsyä sekä korttien vuosimaksuja ja korkokustannuksia.

Luottokortin hakeminen on helppoa ja nopeaa sivuillamme. Kun löydät harkinnan jälkeen vertailustamme sinulle parhaan vaihtoehdon, voit siirtyä hakemukseen kortin vierestä löytyvän ”jatka” -painikkeen avulla tai täyttää luottokorttihakemuksen kortinmyöntäjän sivulla.

Jotta hakemuksesi käsittely sujuisi joutuisasti ja myönteisissä merkeissä, muistathan täyttää hakemuksen huolellisesti. Tämä tarkoittaa, että täytät kaikki vaaditut kohdat ja vastaat huolellisesti siihen, mitä kysytään. Ole myös hakemuksessasi rehellinen, onhan kysymys raha-asioista.

Jos ja kun kaikki menee suunnitelmien mukaan, luottokorttihakemuksen käsittelyssä ja kortin myöntämisessä menee yleensä noin viikon verran.

Luottokortit vertailussa
Luottokortti 2021 Korko Luottoraja Vuosimaksu
Komplett Bank Mastercard 19,44 % max. 10 000 € 0 €
Bank Norwegian luottokortti 19,99 % max. 10 000 € 0 €
St1 MasterCard 12 % + 3 kk Euribor max. 10 000 € 0 - 36 €*
S-Etukortti Visa 9,50 % + 3 kk Euribor 800 - 10 000 € 0 - 60 €*
OP-Visa 8,95 % + 3 kk Euribor 200 - 20 000 € 0 - n. 77 €**
Nordea Credit Mastercard 10,5 % + 3 kk Euribor 1 500 - 5 000 € Alk. 0 €***
American Express Basic 0 %**** Ei määritelty 0 €
American Express Gold 0 %**** Ei määritelty 0 €
Handelsbanken Credit 10 % + 3kk Euribor max. 10 000 € 70 €
Aktia Credit 8,50 % + 3kk Euribor 2 000 - 7 000 € 46,80 €
Tuohi Mastercard 14 % + 3 kk Euribor 2 000 - 10 000 € 0 - 60 €*****
* Riippuu kortin käytöstä.** Yksi kortti maksuton alle 26-vuotiaille. Hinta riippuu myös asiakkuudesta.***MobiiliPlus ja Peruspaketteihin liitetyt kortit ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia.**** Amex on maksuaikakortti, joten korko peritään ainoastaan myöhästyneestä maksusta. Eräpäivän jälkeen peritään korkolain mukainen viivästyskorko eli 7%. ***** 5 euron tilinhoitomaksu veloitetaan vain silloin, kun luotolla on laskutettavaa saldoa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.