Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile perusluottokortteja ja löydä paras korko!

Vertaile luottokortteja

Mikä on perusluottokortti?

Perusluottokortit ovat helposti saatavia luottokortteja, joihin ei yleensä kuulu lisäetuja kuten lentopisteitä, kauppojen bonuspisteitä, matkavakuutusta, tuoteturvaa tai pääsyä lentokenttäloungeihin. Nimi tuleekin siitä, että perusluottokortilla varmaa on vain se, että sinulla on luottokortti ja voit maksaa ostoksesi luotolla.

Perusluottokortti sopii hyvin sellaiselle ihmiselle joka pelkästään luotto-ominaisuutta kortiltansa. Oman talouden joustavuuden lisäämisen lisäksi, luottokortti tuo turvaa, jos ostotapahtuma menee jotenkin pieleen. Esimerkiksi verkkokaupasta ostettu ja kotiin lähetetty tuote voi jäädä kokonaan saapumatta perille, perille voi saapua täysin väärä tuote, tai perille saapunut tuote on viallinen tai rikkinäinen. Jos kauppias ei suostu korvaamaan ostotapahtumaa, kuluttaja voi hakea korvauksia luottokorttiyhtiöltänsä. Lisäksi, jos epäilet tehneesi joutuneesi huijatuksi verkko-ostoksilla, voit peruuttaa maksun läpimenemisen soittamalla luottokorttiyhtiöllesi. Toki tässä tilanteessa nopeus on valtti, liian myöhään tehdyt reklamaatiot eivät välttämättä enää toimi.

Jos pankki tai rahoitusyhtiö tarjoaa luottokorttia, heillä on usein perusluottokortti tarjonnassa. Luottokorteilla on eri tasoja, ja eri tasojen kortteihin kuuluu erilaisia etuja. Esimerkiksi Visa myy Visa-kortteja muun muassa nimityksillä Visa, Visa Gold ja Visa Platinum. Visa Platinum kortissa on yleisesti enemmän etuja kuin pelkässä Visa kortissa. Tosin pankeilla ja rahoitusyhtiöllä on oikeus tarjota ja nimetä haluamansa tuotteet. Esimerkiksi Aktian perusluottokortti on Visa Gold, joka ei ole Visa-yhtiön tarjoama mahdollisimman perusluoteinen luottokortti. Eli perusluottokorteilla on monia eri nimiä.

Perusluottokortin haltijana

Perusluottokorttia varten voi tehdä hakemuksen netissä tai pankkikonttorissa. Vaatimuksena on usein säännölliset tulot ja luottokelpoisuus. Opiskelijat voivat myös usein saada perusluottokortin kerryttämällä tietyn määrän opintopisteitä. Perusluottokorteissa ei yleensä ole minimitulorajaa, mitä laajempia etuja tarjoavien luottokorttien ehdoissa saattaa olla vaatimuksena. Tämän lisäksi perusluottokorteissa vuosimaksu on yleensä erittäin kohtuullinen, jos vuosimaksua veloitetaan ollenkaan.

Luottokorttihakemuksen yhteydessä voit sopia pankkisi kanssa luoton kuukausittaisesta minimilyhennysmäärästä. Minimilyhennysmäärä määrittelee sen prosenttiosuuden, jonka kuluttajan täytyy vähintään lyhentää kortilla olevasta luotosta kuukausittain. Jos mahdollista, kuluttajan kannattaa lyhentää luottoansa enemmän kuin minimimäärän, jotta luoton korot ja muut kulut eivät nouse liian korkeiksi.

Ennen luottokortin hakemista kannattaa pohtia tarvitseeko luottokorttia. Luottokortti voi kuitenkin helpottaa verkkokauppaostosten tekoa, hotellin varausta ja autonvuokrausta sekä tuota joustoa arkielämän tarpeisiin. Luottokortilla voit rahoittaa pakolliset menot, jos esimerkiksi pesukoneesi posahtaa juuri ennen palkkapäivää ja tarvitset puhtaan paidan töihin, joten uusi pesukone on pakko ostaa hetimmiten.

Perusluottokortin, kuten muutkin luottokortit, voidaan liittää pankkikorttiin ja täten muodostaa yhdistelmäkortin. Yhdistelmäkortissa on credit- ja debit-puoli ja kortinhaltija voi valita kummalla puolella korttia haluaa ostoksensa tehdä. Näin luottokortti kulkee kätevästi mukana, vaikka kaikki ostokset tekisikin aina debit-puolelta.

Joihinkin perusluottokortteihin voi kuulua osto- tai tuoteturvavakuutus ja/tai matkavakuutus. Osto- ja tuoteturva turvaa tuotteen ostotapahtuman jälkeen ja tarjoaa korvauksen jos luottokortilla ostettu tuote esimerkiksi hajoaa, vahingoittuu, katoaa tai viedään. Matkavakuutus luottokorteissa usein korvaa henkilö- ja matkatavaravahingot ja sairaudet matkan aikana. Tämä lisäksi matkavakuutus voi korvata matkan peruuntumisen, jos vakuutettu sairastuu jo ennen matkaa. Voit tarkistaa kuuluuko omaan luottokorttiisi etuja luottokorttisi ehdoista ja luottokortintarjoajan verkkosivuilta. Luottokorttien vakuutukset ovat suhteellisen edullisia verrattuna vakuutustarjoajien vakuutuksiin. Jos perusluottokorttiisi ei kuulu vakuutuksia ja pidät vakuutuksia hyödyllisenä lisukkeena korttiisi, kannattaa harkita luottokorttisi kilpailuttamista ja päivittämistä.

Perusluottokortti sopii kaikille

Perusluottokortti sopii kaikille, mutta erityisesti henkilöille jotka eivät kaipaa tai halua maksaa ylimääräisistä eduista luottokortin käytössä. Perusluottokortit tarjoavat keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa, joten perusluottokortti tarjoaa käyttäjällensä joustoa jokapäiväisiin menoihin ja suurempiin ostoksiin. Jos perusluottokortti on vuosimaksuton, sen mukana kantaminen ja käytön säästäminen pahan päivän varalle ei maksa mitään. Perusluottokortin käyttökin on maksutonta, jos luotto lyhennetään kokonaisuudessaan eräpäivään menneessä.

Jos luotolle kertyy korkoa, perusluottokorttien korko ja laskutuskustannukset ovat usein kohtuulliset ja eivät suuresti eroa premium-luottokorttien luoton marginaalista. Esimerkiksi OP:n perusluottokortin ja premium- luottokortin korko on sama.

Jos matkustat paljon tai kaipaat lisäetuja luottokorttiisi, kannattaa tutustua esimerkiksi premium-, lentopiste-, kauppabonus- ja bensaluottokortteihin.