Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile palkintoluottokortteja ja löydä parhaat edut!

Vertaile luottokortteja

Palkintopisteillä saat huomattavia etuja

Luottokorttien palkintopisteet kertyvät luottokortilla tehdyistä ostoista. Tunnetuimpia palkintopistekortteja ovat American Express ja Diners Club. Palkintopisteet toimivat maksuvälineenä lukuisissa verkkokaupoissa ja lennonvaraussivustoilla ja niillä voi usein myös lyhentää omaa luottokorttilaskua. Pisteillä voi esimerkiksi lunastaa ylellisiä ravintolaillallisia, hotelliöitä, kylpylävierailuja sekä lippuja erilaisiin tapahtumiin. Yleensä jokaisesta kulutetusta eurosta saa vähintään yhden palkintopisteen.

American Expressin tarjoamat luottokortit vaihtelevat peruskorteista Premium-kortteihin. Amexin oma pisteohjelma on nimeltään Membership Rewards, ja siihen kuuluu erittäin laaja valikoima yhteistyökumppaneita, joiden palveluihin on mahdollista käyttää kertyneitä palkintopisteitä. Kattavasta valikoimasta löytyvät matkustukseen, majoitukseen, ruokailuun sekä elokuviin ja tapahtumiin liittyvät palvelut. American Express on hyvä korttivaihtoehto paljon matkustaville henkilöille, ja kortit tarjoavat monipuolisia etuja, kuten palkinto-ohjelmia, pääsyä lentokenttäloungeihin sekä monia matkustuspalveluita. Premium-kortteihin sisältyy myös concierge-palvelu: saat henkilökohtaista, aina käytettävillä olevaa apua esimerkiksi matkavarauksiin tai ravintola- tai konserttilippujen varaamiseen. American Expressin ylellisin tuote on Platinum-kortti. Platinum -korttiin kuuluu ympäri maailmaa toimiva concierge-palvelu, sekä kaksi Priority Pass-korttia. Kortti kerryttää 1,5 pistettä Membership rewards -ohjelmaan per kortilla käytetty euro.


Myös Diners Club tarjoaa kattavan valikoiman erilasia palkintopistekortteja. Diners Club -kortilla voit ansaita Diners Clubin omia Club Rewards -pisteitä, Finnair Plus -pisteitä tai SAS Eurobonus -pisteitä. Club Rewards -ohjelmassa kerätyillä pisteillä voi joko ostaa tuotepalkintoja tai käyttää pisteet lahjakortteihin. Tuotevalikoimassa on mm. designia, elektroniikkaa, kosmetiikkaa ja asusteita, lahjakorteilla voi lunastaa esimerkiksi ravintolaillallisia, hotelliyöpymisiä, teatterilippuja tai vaikka vuokrata auton. Diners Clubin Finnair Plus -kortilla ansaitset kaikista korttiostoistasi vähintään kaksi Finnair Plus -pistettä. Pisteitä voit käyttää Finnairin ja One Worldin palkintomatkoihin, sekä lukuisiin tuotteisiin ja palveluihin.


Lentolipun ostaminen Finnair Plus Diners Club -kortilla Finnairilta tai sen yhteistyökumppanilta on erityisen kannattavaa, sillä näin saat Finnair Plus -palkintopisteitä maksaessasi ja Finnair Plus -tasopisteitä itse lennosta. SAS EuroBonus -pisteitä ansaitsee aina kun lennät, yövyt, vuokraat auton tai teet ostoksia. Mitä enemmän käytät korttiasi, sitä enemmän saat pisteitä. Pisteet ovat voimassa jopa viisi vuotta.

Miten ansaitsen palkintopisteitä?

Palkintopisteiden ansaitseminen on helppoa. Sinun ei tarvitse muuta kuin tehdä ostoksia palkintopisteominaisuuden sisältävällä luottokortilla, niin tilillesi kertyy palkintopistesaldoa. Suurin osa palkintokorteista palkitsee asiakkaan yhdellä pisteellä per ostettu euro. Käytettyjen eurojen mukaan määräytyy tietty määrä pisteitä. Usein palkintopisteominaisuutta tarjoavat luottokortinmyöntäjät myös palkitsevat asiakkaansa aktiivisesta kortin käyttämisestä. Voit esimerkiksi saada bonuspisteitä aina, kun olet kerännyt tietyn määrän palkintopisteitä. Monet palkintopisteluottokortin tarjoajat myös palkitsevat pitkäaikaisia asiakkaitaan.


Esimerkiksi American Express Green ja Gold -tason korteissa pisteitä kertyy 1 per käytetty euro, Platinum-kortissa 1,5 pistettä per euro. Diners Club Classic -kortissa pisteitä kertyy 1 per käytetty euro, Diners Club Premium -kortissa 2 pistettä per euro. Kannattaa muistaa, että pisteitä täytyy yleensä kerätä suurehko määrä, jotta parhaiden etujen lunastaminen on mahdollista. Diners Clubin ohjelmassa pisteitä voi käyttää maksun osana tai tuotteen voi lunastaa kokonaan pisteillä. Pisteitä tarvitsee tällöin huomattavasti enemmän. American Expressin pisteohjelmassa tuotteet lunastetaan pääosin vain pisteitä käyttämällä.

Miten haen palkintopistekorttia?

Tarkastele vertailutyökalustamme erilaisia palkintopisteluottokortteja. Tutustu myös korttien sisältämiin kustannuksiin huolellisesti ennen päätöksentekoa. Palkintopistekorteissa on paljon eroja, valikoimasta löytyy vuosimaksullisia Premium-luokan kortteja sekä myös ilmaisia vaihtoehtoja. Ota myös huomioon, että jotkut kortit vaativat tietyn summan ylittävät vuositulot. Kannattaa myös miettiä, miten paljon palkintokorttia tulee käyttämään: kannattaako ottaa edullisempi kortti, joka kerryttää vähemmän pisteitä vai hintavampi kortti, jolla ansaitsee enemmän pisteitä per käytetty euro.