Vertaile palkintoluottokortteja ja löydä parhaat edut!

Vertaile luottokortteja
Luottokortit vertailussa
Luottokortti 2021 Korko Luottoraja Vuosimaksu
Komplett Bank Mastercard 19,44 % max. 10 000 € 0 €
Bank Norwegian luottokortti 19,99 % max. 10 000 € 0 €
St1 MasterCard 12 % + 3 kk Euribor max. 10 000 € 0 - 36 €*
S-Etukortti Visa 9,50 % + 3 kk Euribor 800 - 10 000 € 0 - 60 €*
OP-Visa 8,95 % + 3 kk Euribor 200 - 20 000 € 0 - n. 77 €**
Nordea Credit Mastercard 10,5 % + 3 kk Euribor 1 500 - 5 000 € Alk. 0 €***
American Express Basic 0 %**** Ei määritelty 0 €
American Express Gold 0 %**** Ei määritelty 0 €
Handelsbanken Credit 10 % + 3kk Euribor max. 10 000 € 70 €
Aktia Credit 8,50 % + 3kk Euribor 2 000 - 7 000 € 46,80 €
Tuohi Mastercard 14 % + 3 kk Euribor 2 000 - 10 000 € 0 - 60 €*****

Palkintopisteillä saat huomattavia etuja

Luottokorttien palkintopisteet kertyvät luottokortilla tehdyistä ostoista. Tunnetuimpia palkintopistekortteja ovat American Express ja Diners Club, joista jälkimmäinen ei tosin valitettavasti toimi enää Suomessa. Palkintopisteet toimivat maksuvälineenä lukuisissa verkkokaupoissa ja lennonvaraussivustoilla ja niillä voi usein myös lyhentää luottokorttilaskua. Pisteillä voi esimerkiksi lunastaa ylellisiä ravintolaillallisia, hotelliöitä, kylpylävierailuja sekä lippuja erilaisiin tapahtumiin. Yleensä jokaisesta kulutetusta eurosta saa vähintään yhden palkintopisteen.

American Expressin tarjoamat luottokortit vaihtelevat peruskorteista Premium-kortteihin. Amexin oma pisteohjelma on nimeltään Membership Rewards, ja siihen kuuluu erittäin laaja valikoima yhteistyökumppaneita, joiden palveluihin on mahdollista käyttää kertyneitä palkintopisteitä. Kattavasta valikoimasta löytyvät matkustukseen, majoitukseen, ruokailuun sekä elokuviin ja tapahtumiin liittyvät palvelut.

American Express on hyvä korttivaihtoehto paljon matkustaville henkilöille, ja kortit tarjoavat monipuolisia etuja, kuten palkinto-ohjelmia, pääsyä lentokenttäloungeihin sekä monia matkustuspalveluita. Premium-kortteihin sisältyy myös concierge-palvelu: saat henkilökohtaista, aina käytettävillä olevaa apua esimerkiksi matkavarauksiin tai ravintola- tai konserttilippujen varaamiseen. American Expressin ylellisin yleisesti saatavilla oleva tuote on Platinum-kortti. Platinum -korttiin kuuluu ympäri maailmaa toimiva concierge-palvelu sekä kaksi Priority Pass-korttia. Kortti kerryttää 1,5 pistettä Membership rewards -ohjelmaan per kortilla käytetty euro. Ruhtinaallisempia etuja tarjoaa ainoastaan legendaarinen musta Amex, jonka omistajaksi voi päätyä ainoastaan kutsusta.

Diners Clubin lopetettua palkintopisteitä tarjoavat American Expressin lisäksi lähinnä lentoyhtiöiden, huoltamoketjujen ja tavaratalojen omat luottokortit. Näistä esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortti kerryttää Norwegian-lentoyhtiön CashPoint-pisteitä ja Stockmann MasterCard tavaratalokonsernin MyStockmann-pisteitä.

Ahkerasti matkustavien kannattaa harkita myös SEB-luottokorttiyhtiön myöntämää Finnair Plus MasterCardia, jolla saat Finnair Plus -palkintopisteitä maksaessasi ja tasopisteitä itse lennosta. Sama luottokorttiyhtiö myöntää myös SAS-lentoyhtiön ja Star Alliancen koneilla paljon lentäville suunnattua SAS Eurobonus MasterCardia, jolla SAS EuroBonus -pisteitä kertyy niin lentojen kuin muiden ostosten yhteydessä. Mitä enemmän palkintoluottokorttia käyttää, sitä enemmän sillä saa pisteitä. Pisteet ovat voimassa jopa viisi vuotta.

Miten ansaitsen palkintopisteitä?

Palkintopisteiden ansaitseminen on helppoa, sillä pisteitä kertyy luottokortin normaalin käytön yhteydessä. Sinun ei tarvitse muuta kuin tehdä ostoksia palkintopisteominaisuuden sisältävällä luottokortilla, niin tilillesi kertyy palkintopistesaldoa. Suurin osa palkintokorteista palkitsee asiakkaan yhdellä pisteellä per käytetty euro. Kulutettujen eurojen mukaan määräytyy siten tietty määrä pisteitä.

Usein palkintopisteominaisuutta tarjoavat luottokortinmyöntäjät myös palkitsevat asiakkaansa aktiivisesta kortin käyttämisestä. Voit esimerkiksi saada bonuspisteitä aina, kun olet kerännyt tietyn määrän palkintopisteitä. Monet palkintopisteluottokortin tarjoajat myös palkitsevat pitkäaikaisia asiakkaitaan esimerkiksi tasonnousuilla ja muilla lisäeduilla.

Asiakkuustason noustessa pisteiden kertyminen usein vauhdittuu. Esimerkiksi American Express Green ja Gold -tason korteissa pisteitä kertyy 1 per käytetty euro, kun taas Platinum-kortissa kertymää tulee 1,5 pistettä per euro. Samalla periaatteella myös Finnair Plus -etuohjelman edut kasvavat Basic- ja Silver-tasojen 1 pisteestä Gold-tason 1,5 pisteeseen ja Platinum-tason 2 pisteeseen per käytetty euro.

Kannattaa muistaa, että pisteitä täytyy yleensä kerätä suurehko määrä, jotta parhaiden etujen lunastaminen on mahdollista. Esimerkiksi Finnair Plus -pisteitä saa kerätä 15 000 edestakaista Pohjois-Euroopan lentoa varten.

Miten haen palkintopistekorttia?

Tarkastele vertailutyökalustamme erilaisia palkintopisteluottokortteja. Tutustu myös korttien sisältämiin kustannuksiin huolellisesti ennen päätöksentekoa. Palkintopistekorteissa on paljon eroja, valikoimasta löytyy niin vuosimaksullisia Premium-luokan kortteja kuin ilmaisia vaihtoehtoja. Ota myös huomioon, että jotkut kortit vaativat tietyn summan ylittävät vuositulot.

Omiin kulutustottumuksiin perustuen kannattaa lisäksi miettiä, miten paljon palkintokorttia tulee käyttämään: kannattaako ottaa edullisempi kortti, joka kerryttää vähemmän pisteitä vai hintavampi kortti, jolla ansaitsee enemmän pisteitä per käytetty euro.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.