Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Nettishoppailu

Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää nettishoppailusta ja sen turvallisuudesta

Sivu Mikko Murphy / marraskuu 23 2017 | Lukuaika: 11 minuuttia

Nettishoppailu

Tämä opas kertoo nettishoppailusta ja netissä maksamisesta. Ensiksi käymme läpi tärkeimmät turvallisuusasiat jotka kannattaa pitää mielessä kun maksaa ostoksia netissä, sitten selvitämme mitä tarkoittaa kaksivaiheinen tunnistautuminen, ja lopuksi käymme läpi nettimaksamisen eri tapoja: tilisiirto, PayPal ja luottokortti.

Kuinka ostan verkosta turvallisesti?

Nykyään netistä voi ostaa ja tilata lähes mitä tahansa, mihin vuorokauden aikaan tahansa – ei ole siis ihme että helppo nettishoppailu kasvattaa yhä enemmän suosiotaan. Verkosta löytyykin tuhansia ostossivustoja jotka palvelevat asiakkaita kaikkina kellonaikoina. Tästä tarjonnan laajuudesta ja maksamisen helppoudesta johtuen voi joskus tulla laiminlyöneeksi omaa turvallisuuttaan. Tämän takia käymmekin nyt läpi nettishoppailun 7 turvallisuusperiaatetta, joita jokainen voi käyttää varmistaakseen turvallisen verkkoshoppailuelämyksen.

Luottokorttivertailu

1. Tarkista Y-tunnus, kotipaikka ja muiden palaute

Kannattaa tarkistaa, että nettikaupalla on Y-tunnus (mikäli kyseessä on suomalainen yritys), kotipaikka sekä maininta palautusoikeudesta. Jos kauppa herättää epäilyksiä, voi olla hyvä etsiä entisten asiakkaiden kokemuksia vertailusivustoilta tai hakukoneista ja lueskella mitä mieltä muut ovat palvelusta.

2. Käytä TLS/SSL-suojattuja sivustoja

TSL/SSL-suojaus tarkoittaa, että protokolla suojaa www-sivujen selailua, mahdollistaen nettiyhteyden vahvan salaamisen käyttäjän selainohjelman ja palvelimen välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkopuolinen ei pysty näkemään luottamuksellisia tietojasi kuten luottokorttitietojasi. Normaalin verkkosivun osoite alkaa HTTP://, joten jos sivusto alkaakin HTTPS://, niin sitten on kyseessä TSL/SSL-suojattu sivusto.

Sivun suojauksen voi joskus tarkistaa myös sivuston alareunasta tai URL-osoitteen vierestä näkyvästä lukko -ikonista. Jos ikonin lukko on kiinni, on yhteys suojattu. Jos taas lukko on auki, niin voidaan olettaa että sivu ei ole suojattu.

3. Anna mahdollisimman vähän informaatiota

Mikään nettikauppa ei tarvitse henkilöturvatunnusta tai syntymäpäivää ostoksen tekemiseen. Jos henkilöturvatunnus tai syntymäpäivä luovutetaan yhdessä luottokortin numeron kanssa, voi identiteetin varastaa helpommin. Netissä asioidessa kannattaa siis luovuttaa mahdollisimman vähän henkilötietoja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sähköpostin välityksellä ei myöskään kannata luovuttaa luottokorttitietoja kenellekään.

4. Tulosta tai tallenna tilausvahvistukset

On aina hyvä idea tulostaa tai tallentaa tilausvahvistukset tilatuista tuotteista. Useimmat nettikaupat lähettävät tilausvahvistuksen sähköpostiin tai ohjaavat käyttäjän tilausvahvistuksen nettisivulle.

Kannattaa tallentaa tai tulostaa tilausvahvistus tuotteiden saapumiseen saakka, jotta tilauksesta on ongelmatilanteiden sattuessa todisteita.

5. Seuraa luottokortin ja pankkitilin tapahtumatietoja

Verkkopankista kannattaa tarkistaa luottokortilta ja tililtä tehdyt veloitukset ja varmistaa, ettei mitään epäilyttäviä tai ylimääräisiä veloituksia ole tehty. Jos ylimääräisiä veloituksia kuitenkin on, kannattaa asia selvittää saman tien. Esimerkiksi jos on vahingossa tehnyt kestotilauksen kertaostoksen sijaan, niin pankkitiliä tai korttia voidaan veloittaa automaattisesti joka kuukausi. Tutustu siis ostoehtoihin huolella ennen kuin tilaat netistä mitään.

Pankkien erilaisia mobiilisovelluksia voi myös hyödyntää taloudenpidossa. Esimerkiksi Nordea ja OP tarjoavat molemmat mobiilisovelluksia joiden avulla voi tarkastaa pankkitilin tapahtumat ja saldon.

6. Salasana

Suurin osa nettikaupoista ei vaadi kirjautumista. Jos kuitenkin kirjautuminen on pakollista tai haluaa luoda tunnuksen seuraavien tilausten helpottamiseksi, niin salasanasta kannattaa tehdä tarpeeksi vaikea. Salasanan tulisi sisältää ainakin isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita sekä erikoismerkkejä. Mikäli on hankaluuksia keksiä omaperäistä ja tarpeeksi vaativaa salasanaa, niin voi myös hyödyntää netistä löytyviä vinkkejä hyvän salasanan luomiseksi.

7. Älä käytä julkista tietokonetta

Älä käytä julkisella paikalla (kirjastossa, koululla, kahvilassa..) sijaitsevaa tietokonetta nettishoppailuun. Julkisella tietokoneella saattaa olla haittaohjelmia jotka eivät näy päällepäin. Haittaohjelmat voivat esimerkiksi kaapata luottokortti- ja henkilötietoja ja näin kaikilla konetta käyttävillä saattaa olla pääsy käyttäjien yksityisiin henkilötietoihin.

Kuluttajien onkin tärkeää tuntea eri maksutapojen erot, sillä maksutavalla voi olla suuri merkitys esimerkiksi silloin kun yritys menee konkurssiin.

Kun edellä mainitut seitsemän nettimaksamisen ohjenuoraa on huolellisesti käyty läpi, kannattaa siirtyä maksamaan ostoksista. Ennen itse maksamista kannattaa kuitenkin perehtyä kaksivaiheisen tunnistautumisen käsitteeseen.

8. Maksutapaedulla rahaa ostoksista takaisin

Maksutapaetukin voi osaltaan olla hyödyllinen lisäominaisuus ahkeralle nettishoppailijalle. Käytännössä maksutapaetu tarkoittaa, että jokaisesta tehdystä ostoksesta saa tietyn prosenttiosuuden verran rahaa takaisin.

Tällä hetkellä Suomen markkinoilla on neljä maksutapaetua tarjoavaa luottokorttia: Danske Bank MasterCard Platinum, Stockmann MasterCard, S-Etukortti Visa sekä St1 Visa. Näistä vain Danske Bankin kortilla ja St1 Visalla saa maksutapaetua kaikista ostoksista; Stockmann MasterCardilla saa etua vain Stockmannilla tehdyistä ostoksista, ja S-Etukortilla vain S-ryhmän toimipisteissä tehdyistä ostoksista.

Sekä Danske Bank MasterCard Platinum että St1 Visa kerryttävät maksutapaetua 0,5 prosenttia ostosten loppusummasta, mutta Danske Bankin kortin vuosimaksu on 180 euroa, joten sitä ei kannata pelkän maksutapaedun takia hankkia, ellei aio hyödyntää myös muita korttiin sisältyviä etuja. Lisäksi Danske Bankin kortilla voi maksutapaetua saada korkeintaan sen verran kuin käyttää rahaa pankin palvelumaksuihin vuodessa. St1 Visa on periaatteessa vuosimaksultaan ilmainen, mutta kortilta peritään tilinhoitomaksua 2,5 euroa kuukaudessa (3,5 euroa, jos laskulla on korollista luottoa), eli käytännössä kortista joutuu maksamaan ainakin 30 euroa vuodessa.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Nettishoppaillessa huomaa, että pelkät luottokortin tiedot eivät välttämättä enää riitä maksun suorittamiseksi. Korttitietojen lisäksi pitää usein tunnistautua kahdessa vaiheessa esimerkiksi nettipankkitunnuksilla. Mihin tällä oikein pyritään?

Kaksinkertaisella tunnistautumisella halutaan parantaa maksuturvallisuutta. Kuluttajille saattaa aiheutua suuria ongelmia, mikäli maksukortti joutuu vääriin käsiin. Jos kortti katoaa, tulee kuluttajan ottaa välittömästi yhteyttä kortin sulkupalveluun.

Lue lisää: Maksukortin suojaus

Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttäminen on kiinni nettisivuista itsestään. Luottokorttiyhtiöt eivät siis vaadi sivustoja käyttämään sitä, vaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttäminen on vapaaehtoista. Yleensä asiakkaiden maksuliikennettä käsittelevät sivustot kuitenkin haluavat taata asiakkailleen (ja tietenkin myös itselleen) mahdollisimman turvallisen maksutapahtuman.

luottokorttivertailu

Mikäli sivustot käyttävät kaksivaiheista tunnistautumista, sivuilla on yleensä MasterCardin SecureCoden ja Visan Verified by Visan logotunnukset. Ne ovatkin suosituimpia kaksoisvarmennukseen käytettyjä lisäturvapalveluita. Kuitenkin myös muut luottokorttiyhtiöt käyttävät kaksivaiheista tunnistusta, tästä esimerkkinä American Expressin SafeKey.

Yleensä kaksivaiheisen vahvistuksen viimeisessä vaiheessa käytetään tunnistautumiseen joko verkkopankkitunnuksia tai salasanaa, jonka voi tilata erikseen ja joka on pysyvä samaan tapaan kuin esimerkiksi puhelimen PIN-koodi. Se ei siis generoidu joka kerta uusiksi.

Lue myös: Pankkien tunnuslukusovellukset

Miten kaksivaiheinen tunnistus toimii?

Kaksivaiheisessa tunnistautumisessa on nimensä mukaisesti kaksi vaihetta. Ensimmäinen on pakollinen aina luottokorttia käytettäessä ja perustuu luottokortin tietoihin. Toinen vaihe taas on vapaaehtoinen lisäturva.

Näin se toimii:

  1. Syötä luottokorttisi tiedot (luottokorttisi numero, viimeinen voimassaoloajankohta ja kortin turvakoodi)
  2. Verified by Visa tai SecureCode: kirjaudu verkkopankkitunnuksillasi tai syötä salasana.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen ikkunassa pitäisi olla aina Verified by Visa -logo sekä oman pankin logo. Lisäksi varmistuksesta käy ilmi myyjän nimi, ostosten loppusumma, päivämäärä ja luottokorttisi neljä viimeistä numeroa. Alimpaan kenttään tulee syöttää kaksoisvarmennukseen tarkoitettu salasana.

Verkkopankkitunnukset vai salasana?

Verkkopankkitunnukset liitetään käytännössä pankkien luottokortteihin. Tällaisia ovat esimerkiksi Nordea Credit ja Gold sekä Säästöpankin Visa Gold. Sen sijaan esimerkiksi K-Plussa MasterCardiin ei verkkotunnuksia tule vaikka kortin myöntääkin Osuuspankki. Kuitenkin turvallisuuden kannalta sillä, käyttääkö verkkopankkitunnuksia vai salasanaa, ei ole juurikaan väliä. Verkkopankkitunnusten kuljettaminen mukana ja niiden käyttäminen voi tuntua riskialttiilta puuhalta, mutta toisaalta salasanoillakin on heikkoutensa.

Maksaminen verkkokaupassa

Verkkokaupassa voi maksaa monella eri tavalla, minkä takia on hyvä tietää eri maksutapojen erot sekä hyvät ja huonot puolet. Alla olemme vertailleet kolmea tapaa maksaa verkkokaupassa: Tilisiirtoa, PayPalia ja luottokorttia.

1. Tilisiirrolla maksaminen

Tilisiirto on yksi suomalaisten suosikkimaksumenetelmistä, ja sitä kehutaankin nopeaksi ja käteväksi tavaksi maksaa. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus – sen ovat monet suomalaiset saaneet karvaasti kokea esimerkiksi Anttilan konkurssiuutisen aikoihin. Tilisiirto on nimittäin erittäin turvaton maksumenetelmä.

Kysymys ei ole niinkään sen teknisestä toteutuksesta kuten suojatuista yhteyksistä ja muista innovaatioista vaan siitä, ettei se ole maksuperiaatteena hyvä ja turvallinen. Suoruus on sen heikkous. Kun rahat ovat kerran tililtä lähteneet, se on sitten siinä. Rahojen palauttaminen esimerkiksi virheiden johdosta on käytännössä mahdotonta. Tämän vuoksi toiset maksumenetelmät kuten PayPal ja luottokortit ovatkin yleisesti tilisiirtoa turvallisempia, ja siksi niihin tutustuminen myös kannattaa.

Mikä on Trustly?

Käytännössä Trustly on maksupalvelu jota erilaiset verkossa toimivat yritykset – esimerkiksi verkkokaupat ja nettikasinot – voivat käyttää. Asiakkaalle tämä näkyy usein mahdollisuutena maksaa ostokset tilisiirrolla. Toisin sanoen Trustly on palveluntarjoaja jonka avulla voi maksaa tilisiirtoja.

Tilisiirtoja käytetään yleensä muun muassa kuluttajien keskinäisissä maksuissa kuten Facebookin kirpputoriostoksissa tai kaverivelkojen lyhentämisessä. Tähän tarkoitukseen on esimerkiksi Suomessa kehitetty Siirto-niminen rahansiirtopalvelu. Sen tarkoituksena on mahdollistaa rahan siirto kuluttajalta kuluttajalle muutamassa sekunnissa riippumatta siitä, mitä pankkia kuluttaja käyttää. Siirron takana on Automatia, jonka omistavat muun muassa Osuuspankki ja Nordea.

Lue myös: Mikä on Nets?

2. Paypalilla maksaminen

Paypalilla on yli 200 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti ja sitä voi käyttää ostosten maksamiseen lukuisissa verkkokaupoissa. Lisäksi palvelun kautta voi siirtää rahaa yksityishenkilöltä toiselle. Vuonna 2016 palvelun kautta liikkui rahaa 354 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta, eli mistään pienestä firmasta ei ole kyse.

Paypal-tilin perustaminen on helppoa, sillä siihen tarvitaan vain sähköpostiosoite ja luotto- tai pankkikortti. Lisäksi Paypal-tiliin voi halutessaan liittää oman pankkitilin tiedot.

Myös rahansiirto ja maksaminen palvelun kautta on vaivatonta: Paypal-tilille voi siirtää rahaa tilisiirrolla nettipankissa, jolloin Paypaliin syntyy saldo, jolta ostokset voi maksaa. Toinen vaihtoehto on liittää luottokortti Paypal-tiliin, jolloin ostokset veloitetaan suoraan kortilta. Korttitiedot tarvitsee syöttää palveluun vain kerran, minkä jälkeen ostosten maksaminen hoituu palvelun kautta ilman korttitietojen täyttämistä.

Tuotteiden ostajalle Paypalin käyttö on aina ilmaista, mutta myyjältä palvelu perii provisiota. Tähän perustuukin yrityksen liikevoitto.

Paypalin hyvät puolet

Paypalin ehdoton hyvä puoli on maksamisen turvallisuus ja helppous. Paypalia käytettäessä maksun saaja ei koskaan saa tietää maksajan luottokorttitietoja, joten riski kortin tietojen päätymisestä vääriin käsiin pienenee huomattavasti. Paypal on muutenkin hyvin tarkka turvallisuudesta, ja sitä pidetäänkin yhtä turvallisena palveluna kuin vaikkapa nettipankkeja.

Jos epäilee joutuvansa palauttamaan ostoksen, Paypalin käyttö voi olla hyvä idea, sillä palvelu maksaa tuotteen palautuksesta aiheutuneet kustannukset aina 30 euroon asti. Palautuspalvelua voi käyttää 12 kertaa vuodessa.

Paypal tarjoaa myös niin sanotun ostosuojan sillä maksetuille tuotteille. Jos ostettua tuotetta ei toimiteta, tuote on virheellinen tai erilainen kuin myyjän kuvaus, voi ostaja vaatia rahojaan takaisin maksun välittäjältä. Paypalin ostosuoja ei kata kaikkia tuotteita, joten ehtoihin kannattaa tutustua huolella.

Paypalin huonot puolet

Hyvistä puolistaan huolimatta Paypalkaan ei ole täydellinen. Yksi palvelun huonoimmista puolista ovat epäedulliset vaihtokurssit sekä valuutanvaihdosta peritty palkkiomaksu, joka on tällä hetkellä 2,5 % ostosten loppusummasta. Esimerkiksi, jos oman Paypal-tilin saldo on euroissa, mutta tehdyt ostokset veloitetaan dollareissa, tililtä lähtee valuutanvaihtokustannusten takia enemmän rahaa kuin ostettujen tuotteiden hinta.

Koska Paypal on hyvin suosittu sivusto, ja se sisältää paljon rikollisia kiinnostavaa tietoa, Paypalin nimissä on lähetetty huijaussähköposteja, jotka johtavat väärennetyille Paypal-sivuille. Jos tällaiselle sivulle syöttää palvelun kirjautumistunnuksensa, päätyvät ne rikollisten käsiin, mitä kautta myös omat luottokorttitiedot ovat vaarassa. Siksi Paypaliin mennessä tuleekin sivuston osoite kirjoittaa aina itse selaimen osoiteriville, jotta päätyy varmasti aidolle sivustolle.

Paypal myös jäädyttää herkästi tilejä ja varoja, jos se epäilee tiliä käytettävän vääriin tarkoituksiin. Tilin omistajalla ei ole oikeutta päästä käsiksi tilin rahoihin jäädytyksen aikana. Tosin tavallisen nettishoppailijan kohdalla pelko tilin jäädytyksestä ei liene kovin aiheellinen.

3. Luottokortilla maksaminen

Luottokortilla maksaminen netissä on turvallista siksi, että petostapauksessa vastuusi päättyy kun ilmoitat tapahtuneesta luottokorttiyhtiöön. Tämän lisäksi luottokortti tarjoaa paremman henkilötietosuojan. Pankkikortilla maksettaessa ja tietojen joutuessa vääriin käsiin voi pahimmassa tapauksessa koko tili tyhjentyä. Rahojen takaisin saaminen voi olla työlästä ja kestää kauan.

Luottokortilla ostoksensa netissä maksaneet voivat hakea myös kuluttajasuojalain nojalla korvausta luottokorttiyhtiöltä, mikäli yritys menee konkurssiin ja maksettua tuotetta ei toimiteta. Tätä kutsutaan konkurssisuojaksi. Mikäli asiakkaat ovat maksaneet ostoksensa verkkokaupassa muulla kuin luottokortilla, ovat he tällöin jonon häntäpäässä muiden velkojien perässä. Velat katetaan konkurssipesästä etujärjestyksessä, ja usein kuluttajat ovat saatavissa viimeisiä.

Lue myös: Luottokortti vs. maksuaikakortti

Kolmas luottokorttien ehdoton etu netissä on niiden tarjoamat vakuutukset. Useat luottokortit tarjoavat esimerkiksi osto- ja tuoteturvavakuutuksia, mikä taas tarkoittaa sitä, että maksaessasi ostoksiasi luottokortin luottopuolella saat niihin vakuutuksen. Vakuutus kattaa luottokortilla ostettuja tuotteita muun muassa varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta. Osto- ja tuoteturvien kattavuus vaihtelee kortin mukaan. Joihinkin luottokortteihin kuuluu lisäetuna tuoteturva, joka on kätevä vakuutus luottokortilla maksetuille tuotteille rikkoutumisen, katoamisen ja varkauden varalta. Tuoteturvan kattavuus vaihtelee korteittain, mutta poikkeuksetta se vakuuttaa luottokortilla maksetut tuotteet rikkoutumisen varalta. Useimmat kortit tarjoavat suojan rikkoutumisen lisäksi varkautta vastaan Jotkut luottokortit tarjoavat suojaa maailmanlaajuisesti, kun taas esimerkiksi Nordean korteissa vakuutus kattaa vain Pohjoismaista ostetut tuotteet. Tämän lisäksi vakuutukset ovat voimassa myös eri aikoja. Useimmiten ostoturvan vakuutus kattaa noin 90 – 180 päivää.

Tuotteiden vakuutuksen lisäksi joissakin luottokorteissa on myös hintaturva, joka toimii eräänlaisena hintatakuuna. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajalle luvataan halvin mahdollinen tuote. Hintaturva tarkoittaa, että jos luottokortilla ostetun tuotteen löytää halvemmalla jostakin toisesta kaupasta, hyvittää luottokorttiyhtiö tuotteiden hintojen välisen erotuksen asiakkaalle. Hintaturva takaa siis, että asiakas saa ostamansa tuotteet aina edullisimpaan mahdolliseen hintaan. Tämä turva ei kuitenkaan koske tarjouksessa tai alennuksessa olevia tuotteita. Esimerkiksi Eurocard Gold -luottokortti tarjoaa 60 päivän hintaturvan 1500€ asti per tuote jos tavara on ostettu suomalaisesta kaupasta tai Suomeen suunnatusta verkkokaupasta, ja ostos on kokonaan maksettu luotolla. Toisaalta taas Diners Club Premiumin turva on voimassa 90 päivää ostohetkestä lähtien ja korvausta voi hakea vuoden loppuun mennessä.

Lue myös: Mitä on etämaksaminen?

Kumpi on parempi, Paypal vai luottokortti?

Paypalin etu luottokorttiin verrattuna on luonnollisestikin se, että maksun vastaanottajalle ei tarvitse antaa luottokortin tietoja, jolloin ei tarvitse olla huolissaan vastaanottajan luotettavuudesta. Kun kauppaa käydään yksityishenkilöiden välillä netissä, Paypal on lyömätön vaihtoehto turvallisuutensa ja näppäryytensä vuoksi.

Myöskin jos epäilee joutuvansa palauttamaan ostoksen, Paypalin käyttö voi olla hyvä idea, sillä palvelu maksaa tuotteen palautuksesta aiheutuneet kustannukset aina 30 euroon asti. Palautuspalvelua voi käyttää 12 kertaa vuodessa.

Toisaalta Paypalin käyttämä vaihtokurssi on todennäköisesti huonompi kuin luottokortin, joten euroalueen ulkopuolelta ostettaessa luottokortin käyttö on usein edullisempi vaihtoehto. Luottokortilla maksaessa ostoksista voi myös saada erilaisia etuja, kuten lentopisteitä, joita Paypal ei tarjoa.

Sekä Paypal että luottokortit ovat samanlaisia siltä osin, että ne tarjoavat niin sanotun ostosuojan niillä maksetuille tuotteille. Näin ollen jos ostettua tuotetta ei toimiteta tai tuote on virheellinen tai erilainen kuin myyjän kuvaus, voi ostaja vaatia rahojaan takaisin maksun välittäjältä. Paypalin ostosuoja ei kuitenkaan kata kaikkia tuotteita, joten ehtoihin kannattaa tutustua huolella.

Toisin kuin Paypal, monet luottokortit tarjoavat myös tuoteturvan, mikä tekee luottokortilla maksamisesta kannattavaa. Käytännössä paras ratkaisu lienee sekä Paypal-tilin että luottokortin käyttäminen ostosten maksamiseen tilanteesta riippuen. Paypalin käyttöä voi suositella etenkin, jos myyjä on yksityishenkilö (esim. Ebayn kautta tehdyt ostokset), tai jos nettikaupan turvallisuus epäilyttää. Luottokorttia kannattaa puolestaan käyttää esimerkiksi matkavarauksia ja muita suuria ostoksia tehdessä, sillä ne tarjoavat usein Paypalia kattavamman osto- ja tuoteturvan, ja mahdollisesti myös muita etuja. Tämän vuoksi esimerkiksi Kuluttajaneuvonta ohjeistaa, että paras maksutapa verkkokaupassa on luottokorttimaksu. Se on turvallinen maksutapa, joka käy lähes kaikkialla maailmassa erilaisissa verkkokaupoissa.

Lue myös: Milloin luottokortilla maksaminen kannattaa?

Jos luottokorttia ei vielä ole ja nettishoppailu houkuttaa, voi luottokortin hankkiminen olla hyvä vaihtoehto. Luottokorteissa on kuitenkin eroja, joten niiden vertaileminen kannattaa ennen päätöksen tekemistä. Mikäli luottokortin hankkiminen kuulostaa liian riskialttiilta luottopuolen takia, voit myös harkita maksuaikakortin hankkimista.

Luottokorttivertailu

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut