Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Luottokorttien matkavakuutukset

Tutustu vakuutusten kattavuuteen, ehtoihin ja korvauksiin

Sivu Ilona Suviranta / lokakuu 23 2017 | Lukuaika: 5 minuuttia

matkavakuutus-luottokortilla

Luottokorttia hakiessa on hyvä pohtia myös omia matkailutapojaan, sillä luottokortit tarjoavat reissaajalle monia etuja. Monet esimerkiksi hankkivat erillisen matkavakuutuksen vakuutusyhtiöltä, vaikka oma luottokortti saattaisi sisältää yhtä kattavan vakuutuksen: matkavakuutus löytyykin yli 20 suomalaisesta luottokortista. Matkavakuutusehdot ja kattavuus kuitenkin vaihtelevat korttien välillä, joten luottokorttien tarjoamiin vakuutuksiin kannattaa tutustua huolella ennen kortin hakemista.

Matkavakuutus-oppaassamme käymme läpi luottokorttien matkavakuutusten perusasiat: mitä matkavakuutukset kattavat, millä ehdoilla, sekä kuinka voit hakea korvauksia.

Lue myös: Paras luottokortti matkailijalle

Mitä luottokorttien matkavakuutus voi sisältää?

Luottokorttien matkavakuutukset sisältävät yleensä ainakin sairauskulujen korvaukset, matkan peruutusturvan sekä matkatavaravakuutuksen. Korvaussummissa ja matkatavaroiden omavastuuosuuksissa on eroja, mitkä on hyvä tarkistaa vakuutusehdoista. Lisäksi matkan voimassaolo-alue sekä kesto voivat vaihdella.

Ennen luottokorttien matkavakuutusten vertailua on toki hyvä tietää, mitkä luottokortit sisältävät matkavakuutuksen. Tämän näkee helposti kattavassa luottokorttivertailussamme.

Luottokorttivertailu

Sairauskulujen korvaukset

Luottokorttien matkavakuutukset kattavat sairauskulujen korvaukset vaihtelevissa määrin. Parhaimmillaan hoito korvataan ilman ylärajaa, mutta muutamasta kortista löytyy esimerkiksi 200 000 tai 30 000 euron korvausraja. Jotkut kortit vaativat myös 50 euron omavastuuta sairausvakuutuskorvauksissa. Kattavin sairauskorvaus löytyy American Expressiltä eli Amexilta, mikä kattaa myös akuutin hammashoidon reissussa.

Sairauskulujen korvauksissa on hyvä huomioida, että osa korteista kattaa vain ulkomailla tapahtuneen hoidon, minkä takia matkavakuutusehdot kannattaa aina tarkastaa korttikohtaisesti.

Matkatavaravakuutus

Matkatavarakorvauksiin kuuluu useimmiten jonkinlainen omavastuu, joka vaihtelee 50 eurosta 150 euroon. Toki tietyt Premium-kortit tarjoavat matkatavarakorvauksia ilman omavastuuta ja korkealla korvauskatolla. Parhaimmillaan matkatavaroita korvataan 3400 euroon asti.

Matkan peruutusturva

Matkan peruuntumisesta voidaan maksaa kuluja takaisin parhaimmillaan 6000 euroon asti, mutta tämä hulppea korvaussumma tarjotaan vain American Express Platinumin kortinhaltijoille.  Yleiset korvaussummat vaihtelevat 1000 eurosta 5000 euroon. Suomen markkinoilta löytyy myös muutama kortti joihin ei matkan peruutusturvaa kuulu, kuten Nordea Finnair Plus Mastercard ja SEB Kort SAS Eurobonus World Mastercard. Kuten aina, oman luottokortin matkavakuutuksen ehdot kannattaa käydä läpi huolella.

Perinteisistä matkavakuutuksista eroten luottokorttien matkavakuutuksen voivat tarjota peruutusturvaa myös lento- tai matkayhtiön konkurssitapauksissa.

Vakuutus myös perheelle

Luottokortin mukana voi saada vakuutuksen helposti koko perheelle, sillä usein vakuutus kattaa ainakin alaikäiset perheenjäsenet, tosin ikähaitari vaihtelee 16 vuodesta 23 vuoteen. Myös puoliso tai rinnakkaiskortinhaltija voi saada matkavakuutuksen luottokortin kautta, kortista ja matkavakuutuksesta riippuen.

Perhevakuutukseen vaaditaan pääosin, että perhe matkustaa yhdessä kortinhaltijan kanssa, mutta Danske Bankin ja Handelsebankin tarjoamat matkavakuutukset kattavat myös itsenäisesti matkustavat perheenjäsenet.

Lue myös: Matkavakuutus eläkeläiselle

Matkavakuutusehdot ja rajoitukset

Voimassaolo-alue

Kaikki matkavakuutukset ovat voimassa ulkomaanmatkoilla, mutta iso osa vakuutuksista kattaa myös kotimaan matkailun. Kotimaan matkailussa ei aina vain korvata Suomessa tapahtuneita hoitokuluja. Oman luottokortin matkavakuutus-ehtoisin kannattaa siis tutustua huolella ennen reissuun lähtöä, jotta tietää vakuutuksen kattavuuden.

Lue myös: Kotimaan matkavakuutus luottokortilla? Onnistuu!

Kesto

Luottokorttien matkavakuutukset eivät kata vuoden mittaisia maailmanympärys-reissuja, mutta perinteisempiin lomiin matkavakuutukset riittävät helposti. Lyhyimmillään matkavakuutukset kattavat 45 päivän reissut, millä ehtii esimerkiksi kattaa kesän interrail-kiertueen tai pidemmän loman kaukomailla. Jos 45 päivää ei tunnu riittävältä, kannattaa tutustua kortteihin joiden vakuutus kattaa jopa 90 tai 120 päivän matkat. Näitä kortteja ovat muun muassa Aktia Visa Platinum, Danske Bank Mastercard Gold ja Säästöpankki Visa Gold. Kortteihin ja niiden ehtoihin voi tutustua tarkemmin luottokorttivertailussamme.

Vertaile luottokortteja Vertaile nyt ja säästä. Selkeästi.

 

Matkakulut maksettava kortilla

Matkakulujen maksun kanssa on syytä olla erityisen tarkkana, sillä jos luottokortilla on maksettu liian pieni osuus matkasta, ei matkavakuutus välttämättä kata kyseenomaista reissua. Osa korteista vaatii, että matkakulut on maksettu kokonaisuudessaan luottokortilla, osa vaatii 50 tai 70 prosentin kuluista kattamista. Tietyt Premium-kortit kattavat myös matkat, jotka eivät ole maksettu kyseisellä luottokortilla.

Matkakuluihin kuuluu useimmiten ainakin kuljetus- ja majoituskustannukset, mikä voi kattaa siis esimerkiksi lennot tai Suomen matkailun kohdalla bensakulut.

Erityistä tarkkuutta kannattaa harjoittaa yhdistelmäkorttien kanssa, sillä tällöin matkat on maksettava kortin credit- , ei debit -puolelta.

Luottokorttikohtaisia matkavakuutuksia voi vertailla blogi-postauksessamme. Blogin taulukosta näkee jokaisen kortin kattavuuden, hinnan, ja siihen kuuluvat ehdot.

Kuinka hakea korvauksia?

Myös luottokorttien matkavakuutukset ovat vakuutusyhtiöiden, eivät pankkien, myöntämiä. Siispä vaikka matkavakuutus sisältyisi luottokorttiin, korvaukset haetaan silti poikkeuksetta vakuutusyhtiöltä. Osa kortintarjoajista on helpottanut korvaushakemuksen tekemistä laittamalla omille nettisivuilleen joko linkin vakuutusyhtiön sähköiseen korvaushakemukseen (jos sellainen on) tai sen tulostettavaan versioon. Osa kortintarjoajista puolestaan luottaa asiakkaan etsivän itse vakuutusyhtiön yhteystiedot ja korvauslomakkeet internetin syövereistä.

American Expressillä korvausten hakeminen tapahtuu hieman eri tavalla kuin muilla kortintarjoajilla. Vaikka Amexinkin matkavakuutuksen korvauksia haetaan suoraan vakuutusyhtiöltä, korvauksenhakuprosessi tulee aloittaa ottamalla yhteyttä Amexin asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu lähettää asiakkaalle tapaukseen sopivan korvauspyyntölomakkeen ja neuvoo muutenkin korvaushakemukseen liittyvissä asioissa.

Hätätilanteessa

Kaikkiin luottokorttien matkavakuutuksiin sisältyy myös suomenkielinen ympärivuorokautinen palvelunumero, niin sanottu SOS-numero, johon voi soittaa yllättävissä hätätilanteissa, esimerkiksi onnettomuuden sattuessa. SOS-numero kannattaa muistaa tallentaa puhelimeen ennen matkalle lähtöä. SOS-palvelun kanssa sovitaan esimerkiksi, onko sairaalan mahdollista laskuttaa vakavien tapaturmien hoitokustannukset suoraan vakuutusyhtiöltä. Hätäpalvelusta voi myös saada apua sairaalan ja lääkärin valintaan.

Myös SOS-numeron kohdalla AmericanExpressin toimintatavat eroavat hieman muista. Kaikilla muilla SOS-numero onvakuutusyhtiön oma palvelunumero, mutta Amexin tapauksessa hätätilanteissatulee soittaa yhtiön omaan Global Assist -palveluun, joka auttaa tilanteen ratkaisussa. Lisäksi Amex edellyttää, että kaikki kustannukset hyväksytetään yhtiöllä ennen toimenpiteitä. Muut yhtiöt eivät tätä edellytä, mutta toisaalta silloin korvausten saaminenkaan ei ole itsestään selvää.

Kiireettömät tapaukset

Kiireettömissä tapauksissa (esim. pienet lääkärikulut, vähäinen varastettu omaisuus) vakuutusyhtiöt kehottavat tekemään korvaushakemuksen kotiinpaluun jälkeen. Tämän vuoksi vahingon sattuessa onkin hyvä tarkistaa vakuutusehdoista, mitä dokumentteja yhtiö vaatii vaikkapa varkaustapauksen korvaamiseen. Käytännössä lähes aina korvaushakemuksiin tulee liittää matkakohteen viranomaisten (esim. poliisi, lääkäri) kirjoittamia asiakirjoja, joiden hankkiminen kotiinpaluun jälkeen voi olla hankalaa. Vakuutusehtoihin perehtyminen tekee korvauksenhakuprosessin helpommaksi sekä itselle että vakuutusyhtiölle.

Lue myös: Millä luottokorteilla pääsee lentokenttäloungeihin?

 

Matkavakuutusvertailu

Matkavakuutusten vertailu sujuu helpommin, kun tietää jo jotain mahdollisista ehdoista ja eduista. Alla olevasta taulukosta näkee kätevästi luottokorttien matkavakuutusten kattavuuden ja ehdot.

Luottokorttien matkavakuutukset
Kortti ja vuosimaksu Ehdot Kattavuus Matkan kesto Muut vakuutetut henkilöt Matkan peruuntuminen, korvaus max. Sairauskulu-korvaukset, max. Matkatavarakorvaus
Aktia Gold Credit/DebitAktia-visa-gold
48.00 €
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat ja kotimaa 45 päivää Alle 20-vuotiaat mukana matkustavat
perheenjäsenet.
5,000.00 € 200,000.00 € max. 1000,00 €, omavastuu 150,00 €
Aktia MasterCard Gold Credit
aktia mastercard gold
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat ja kotimaa 45 päivää Alle 20-vuotiaat mukana matkustavat
perheenjäsenet.
5,000.00 € 200,000.00 € max. 1000,00 €, omavastuu 150,00 €
Aktia World Elite MasterCard
Aktia-world-elite-mastercard240.00 €
Voimassa kaikilla matkoilla Ulkomaat ja kotimaa 90 päivää Puoliso sekä mukana matkustavat alle 20-vuotiaat perheenjäsenet. 5,000.00 € ilman ylärajaa 3400,00 €, omavastuu 60,00 €
Aktia Visa Platinum
aktia-visa-platinum240.00 €
Voimassa kaikilla matkoilla Ulkomaat ja kotimaa 90 päivää Puoliso sekä mukana matkustavat alle 20-vuotiaat perheenjäsenet. 5,000.00 € ilman ylärajaa 3400,00 €, omavastuu 60,00 €
Eurocard Gold
eurocard gold
50.00 €
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat ja kotimaa, paitsi Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata 60 päivää Alle 18-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 € omavastuu 125,00 €
American Express Gold
american-express-gold-card 170.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat ja kotimaa matkan pituus 120 päivää, vuodessa max.240päivää Perheenjäsenet, mukaan lukien alle 23-vuotiaat lapset.
Rinnakkaiskortinhaltijat
2,000.00 € ilman ylärajaa 2000,00 €, omavastuu 75,00 €
American Express Platinum
american-express-platinum-card700.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat ja kotimaa 120 päivää, vuodessa max.240 päivää Perheenjäsenet, mukaan lukien alle 25-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.
Rinnakkaiskortinhaltijat.
6,000.00 € ilman ylärajaa 3000,00 € omavastuu 0,00€
Bank Norwegian Visa Credit
bank-norwegian-luottokortti
0 €
väh. 50% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat ja kotimaa 90 päivää Mukana matkustava puoliso ja
sekä alle 21-vuotiaat mukana matkustavat
lapset tai lapsenlapset.
2,000€ per hlö, max. 4500€ per perhe. Omavastuu 50 € ilman ylärajaa, omavastuu 50 € 1 500 €, omavastuu 50 €
Diners Club Premium
diners-club-premium200.00 €
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat ja kotimaa, paitsi Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata 60 päivää Alle 18-vuotiaat kortinhaltija mukana matkustavat perheenjäsenet. 5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 €, omavastuu 0,00 €
Diners Club Classic
diners-club-classic
50€ + 15€ matkavakuutus
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat ja kotimaa, paitsi Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata 60 päivää Alle 18-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 € omavastuu 125,00 €
Diners Club SAS Eurobonus
sas-eurobonus-diners-club
55.00 €
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat ja kotimaa, paitsi Suomessa tapahtuneen hoidon kuluja ei korvata 60 päivää Alle 18-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 € omavastuu 125,00 €
Danske Bank Finnair Plus Visa
danske bank finnair plus visa
60.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 90 päivää Puoliso sekä alle
23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he
matkustavat ilman kortinhaltijaa.
5,000.00 € 30,000.00 € 850,00 €, omavastuu 50,00 €
Danske Bank
MasterCard Gold
danske-mastercard-gold
90.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 90 päivää Puoliso sekä alle
23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he
matkustavat ilman kortinhaltijaa.
5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 €, omavastuu 50,00 €
Danske Bank MasterCard Platinum
danske-mastercard-platinum180.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 90 päivää Puoliso sekä alle
23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he
matkustavat ilman kortinhaltijaa.
5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 €, omavastuu 50,00 €
Danske Bank Finnair Plus Visa Gold
finnair-plus-visa-gold150.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 90 päivää Puoliso sekä alle
23-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he
matkustavat ilman kortinhaltijaa.
5,000.00 € ilman ylärajaa 2500,00 €, omavastuu 50,00 €
Handelsbanken Platinum
handelsbanken-platinum390.00 €
väh. 50% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 3 kk Puoliso sekä alle
18-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he
matkustavat ilman kortinhaltijaa.
5000,00 € per matkustaja, max. 15 000€ yht. ilman ylärajaa 2000,00 €, omavastuu 50,00 €
Handelsbanken Gold Credit/Debit
handelsbanken mc gold 50.00 €
väh. 50% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 3 kk Puoliso sekä alle 18-vuotiaat lapset tai lapsenlapset, jotka ovat vakuutettuina myös, kun he matkustavat ilman kortinhaltijaa. 2500,00 €, per matkustaja, max. 7500,00 € yht. ilman ylärajaa 1500,00 €, omavastuu 50,00 €
SEB Kort
SAS Eurobonus World Mastercard
sas-eurobonus-mastercard55.00 €
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat 3 kk Alle 16-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 30,000.00 € 600,00 €, omavastuu 125,00 €
Nordea Finnair Plus Mastercard
finnair-plus-mastercard
60.00 €
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortilla Ulkomaat 90 päivää Alle 18-vuotiaat kortinhaltijan mukana matkustavat perheenjäsenet. 30,000.00 € 840,00 €, omavastuu 50,00 €
Nordea Gold Credit/Debit
nordea-gold
75.00 €
väh. 75% matkakuluista maksettu kortilla Ulkomaat 90 päivää Alle 22-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 1700,00 €, omavastuu 100,00 € ilman ylärajaa 850,00 €, omavastuu 100,00 €
Säästöpankki Visa Gold
saastopankki-visa-gold
75.00 €
Voimassa kaikilla matkoilla Ulkomaat ja kotimaa 3 kk Alle 16-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 1,000.00 € ilman ylärajaa 850,00 €, omavastuu 0,00 €
Pop Pankki Visa Gold
Pop Visa Gold
75.00 €
Voimassa kaikilla matkoilla Ulkomaat ja kotimaa 3 kk Alle 16-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 1,000.00 € ilman ylärajaa 850,00 €, omavastuu 0,00 €
Ålandsbanken MasterCard Private Banking Gold
alandsbanken-mastercard-private-banking-gold100.00 €
Voimassa kaikilla matkoilla Ulkomaat ja kotimaa 90 päivää Alle 23-vuotiaat mukana matkustavat perheenjäsenet. 5000,00 €, omavastuu 50,00 € ilman ylärajaa 1500,00 €, omavastuu 50,00 €
Vertaile luottokortteja Me vertaamme, sinä säästät.

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut