Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Luottokortti nuorelle

Milloin nuoren kannattaa hankkia ensimmäinen luottokortti?

Sivu Ilona Suviranta / lokakuu 23 2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

luottokortti-nuorelle

Luottokortin hankkimista lapselle tai nuorelle voi harkita silloin, kun on varma nuoren kyvystä ottaa vastuuta omista raha-asioistaan. Ennen luottokortin hakemista onkin tärkeää käydä läpi nuoren kanssa, kuinka luottokortti toimii käytännössä ja mitä vastuuta luottokortin omistaminen tuo mukanaan. Kun nuorella on raha-asiat hallussa, voi luottokortti kuitenkin antaa nuorelle etuja, joita tavallinen pankkikortti ei tarjoa. Luottokorttien etuja voit vertailla keskenään kattavassa vertailussamme.

Luottokortti lisää ostoturvaa nettishoppailussa, voi tarjota matkavakuutuksen ja käteisnostoturvaa ulkomailla sekä kerryttää pisteitä tiettyihin etuohjelmiin. Jos nämä etuudet ovat nuorelle ajankohtaisia, voi luottokortin hankinta olla paikallaan. Tässä oppaassa käymme läpi eri vaihtoehtoja nuoren luottokortinhankintaan, sekä mitä rajoituksia nuorelle luottokortinhakijalle on asetettu.

Lue myös: 8 vinkkiä turvalliseen nettishoppailuun

Rinnakkaiskortti

Jos lapsella tai nuorella ei ole omaa pankkitiliä, mutta hän tarvitsee turvallisen maksutavan asiointiin ilman vanhempia, on yksi vaihtoehto hankkia nuorelle rinnakkaiskortti vanhemman luottokorttiin. Rinnakkaiskortti voi olla erityisen hyvä vaihtoehto, jos nuori lähtee esimerkiksi vaihto-opiskelemaan. Ulkomailla luottokortti voi tarjota nuorelle sekä matkavakuutuksen, että käteisnostoturvan.

Rinnakkaiskortin kanssa reissussa on kuitenkin hyvä olla mukana myös esimerkiksi arkisiin ostoksiin sopiva Visa Electron -kortti. Matkailun lisäksi rinnakkaiskortti tuo lisäturvaa nuoren nettishoppailuun. Sekä matkailu että nettishoppailu ovat tilanteita, joissa luottokortti tarjoaa parempia etuja kuin tavallinen pankkikortti.

Lue lisää: Luottokortti on reissaajan kaveri

Jos nuorelle on siis ajankohtaista matkailu tai nettishoppailu, voi rinnakkaiskortti olla sopiva vaihtoehto. Rinnakkaiskortin voi yleensä saada 15-16 -vuotiaana, eli aiemmin kuin oman luottokortin. Suomessa rinnakkaiskortin voi saada moneen luottokorttiin ilmaiseksi, ja siihen voi asettaa erillisen käyttörajan turvaamaan nuoren rahankäyttöä.

Jos rinnakkaiskortissa on jokin etuohjelma, kerryttävät rinnakkaiskortin ostot myös pääkortinhaltijan bonuksia tai palkintopisteitä.

Oma luottokortti

Luottokorttien alaikärajat alkavat 18 vuodesta, joten luottokortin hankinta on hyvä pitää mielessä täysi-ikäisyydestä lähtien. Jos nuori osaa pitää huolta omista raha-asioistaan, eikä luoton väärinkäytöstä ole pelkoa, voi oma luottokortti nuorelle olla järkevä ratkaisu luottokorttien tarjoamien etujen takia.

Aina täysi-ikäisyys ei kuitenkaan riitä. Joillakin luottokortin tarjoajilla ala-ikäraja on 19, 20 tai jopa 24 vuotta. Ikärajoilla pankit vähentävät omia riskejään; pankki katsoo, että tietyn ikäisenä asiakkaalla on paremmat eväät pitää huoltaan taloudestaan asianmukaisesti. Lisäksi pankki yleensä vaatii vakituisia tuloja, mitkä helposti puuttuvat juuri 18 vuotta täyttäneiltä. Vertailustamme selviää kätevästi kaikki luottokortteihin tarvittavat ikärajat.

 

Luottokortti opiskelijalle

Korkeakouluopiskelija voi paikoittain saada kortin helpommin kuin juuri täysi-ikäistynyt nuori. Opiskelijastatuksen ansiosta korttia hakevan ei tarvitse olla vakituisessa työsuhteessa, vaan luottokorttia voi usein hakea sen jälkeen, kun opiskelija on suorittanut 90 opintopistettä. Opintopisterajat kuitenkin vaihtelevat: parhaimmillaan vaatimusta ei ole ja opiskelijastatus riittää, korkeimmillaan vaaditaan 125 opintopistettä.

Lue lisää: opiskelijoiden luottokorteista

Opiskelijoiden luottokorteissa on hyvä myös huomioida alhaisemmat luottorajat, jotka vaihtelevat 500 eurosta 1500 euroon. Tietyissä korteissa luottoraja voidaan myös määritellä hakijakohtaisesti.

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut