Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

VertaaEnsin.fi - Opas Suomen luottokortteihin

Luottokortti on maksuväline, joka mahdollistaa ostamisen kortin myöntäneen yhtiön luotolla. Luottokortin voidaan ajatella olevan eräänlainen vakuudeton lainasopimus – sen avulla voi tehdä ostoksia, jolle saa korotonta maksuaikaa yleensä vähintään 30 päivää. Luottokortille on yleensä asetettu jokin määrätty luottoraja, jota ei voi kuukaudessa ylittää. Luottoraja määritetään yleensä kortinhakijan vuositulojen mukaan. Moni luottokortti toimii maksuvälineenä ympäri maailmaa, mutta käytettävyys vaihtelee eri luottokorttiyhtiöiden välillä. Maksamisen lisäksi luottokorteilla voi nostaa käteistä automaateista. Nordea, OP ja Danske Bank ovat muutamia Suomen suurimpia luottokorttien myöntäjiä.
Yleisesti luottokortilla tehdyssä maksutapahtumassa on mukana neljä osapuolta:
  • Kortinhaltija: Sinä tai kuka tahansa muu valtuutettu henkilö (yleensä puoliso tai lapset, joille olet antanut oikeudet rinnakkaiskorttiin), jolla on oikeus käyttää korttia.
  • Kortin myöntäjä: Rahoitusyhtiöt, kuten pankit ja luottokorttiyhtiöt, jotka myöntävät luottokortteja.
  • Luottokorttiyhtiö: Yhtiöt, jotka ovat luoneet maksujärjestelmän ja toimivat välikäsinä pankkien ja luottokortin myöntäjien välissä.
  • Kauppias: Muun muassa jälleenmyyjät, ravintolat ja verkkokaupat ympäri maailmaa, jotka hyväksyvät luottokortin maksuvälineenä.
Luottokortin myöntäjät asettavat yleensä luotolle korkoa viitekoron mukaan, johon lisätään tietty lisäprosentti. Korkoa maksetaan vain sille osalle luottoa, jota ei ole lyhennetty. Usein luottojen korot Suomessa ovat hieman alle 3kk Euribor +10%. Tämän lisäksi luottokorteissa on usein kuukausi- tai vuosimaksuja sekä käteisnostoihin liittyviä kustannuksia. Mikäli sovittuja lyhennyksiä ei ole maksettu eräpäivään mennessä, peritään luotosta Suomen korkolain mukaista viivästyskorkoa. Todelliset vuosikorot voivat vaihdella ilmoitetusta korosta, sillä luottokortteihin sisältyy usein erilaisia tilinhoito- ja palvelumaksuja. Muista siis lukea huolella sopimusten ehdot ennen kuin haet korttia. VertaaEnsin.fi pyrkii auttamaan sinua löytämään sopivimmat rahoitustuotteet kuten luottokortin. Voit helposti etsiä juuri sinulle sopivinta vaihtoehtoa luottokorttivertailustamme
Premium-luottokortit tarjoavat ylellisiä etuja varsinkin paljon matkusteleville. Niiden sisältämät edut sisältävät mm. vierailuja lentokenttäloungeissa, kattavia matkavakuutuksia, palkinto-ohjelmia ja erilaisia huipputarjouksia. Tunnettuja Premium-korttien tarjoajia ovat American Express ja Diners Club, mutta myös muutamat pankit Suomessa myöntävät kortteja, joiden edut ovat Premium-tasoa.
Nimensä mukaisesti lentopisteluottokortit tarjoavat etuja paljon lentäville asiakkaille. Jokaisesta lennosta kerrytät lentopisteitä, jonka lisäksi usein myös tavalliset ostokset palkitaan ylimääräisillä lentopalkintopisteillä. Suomessa lentokortit sisältävät useimmiten joko Finnair Plus tai SAS Eurobonus -ohjelman. Lisätietoja lentopisteiden kertymisestä saat vertailutyökalumme avulla sekä lentoyhtiöiden kotisivuilta.
Palkintopisteluottokortit sisältävät palkinto-ohjelman, jonka avulla saat ostoksistasi pisteitä. Pisteet voidaan vaihtaa rahanarvoisiin palkintoihin, jotka vaihtelevat lomamatkoista ravintolaillallisiin. Esimerkiksi American Express-korteilla on mahdollista ostaa ennakkolippuja erilaisiin tapahtumiin. Usein pitkäaikaiset asiakkaat saavat mahdollisuuden kerryttää enemmän palkintopisteitä.
Kauppaluottokorttien avulla hyödyt jokapäiväisistä ostoksista kerryttämällä bonuspisteitä tai maksutapaetua. Tämän lisäksi korttien avulla on mahdollista hyötyä erilaisista kauppaketjujen tarjouksista. Suosituimpia kauppakortteja Suomessa ovat S-Etukortit sekä K-Plussa -ominaisuuden sisältävät luottokortit.
Perusluottokortit ovat tavallisia luottokortteja, joiden hakukriteerit ovat usein alhaisemmat kuin premium-korteissa, mutta kortit eivät sisällä ylimääräisiä etuja. Peruskortit ovat vuosimaksultaan edullisempia, ja voivat tarjota hyvinkin joustavat ehdot luoton takaisinmaksuun.

Vertaa ja hae, 3 helppoa vaihetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

100% ilmainen
Helppo ja nopea vertailu
Puoleeton ja riippumaton vertailusivusto

Rahoitustuotteiden vertailu on helppoa VertaaEnsin.fi -sivuilla. Käytä lainalaskuriamme ja löydä itsellesi parhaat tarjoukset. Kaikki sivustomme tiedot ovat riippumattomia ja ajankohtaisia.

Testimonial person
Tarvitsin lainaa keittiöremonttia varten. VertaaEnsin.fi avulla löysin edullisimman lainan nopeasti ja helposti.
Johannes, Helsinki

Olemme palvelleet yli 20 miljoonaa henkilöä maailmanlaajuisesti

Hintavertailua viimeisen 24 tunnin aikana

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Talousblogi

Lue viimeisimmät oman talouden uutiset sekä vinkit raha-asioittesi hallintaan ja säästämiseen täältä