Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä sinulle sopivin MasterCard-luottokortti

Vertaa luottokortteja

Vertaile Suomen parhaita luottokortteja

Mastercard on Visan ohella toinen maailman tunnetuimmista luottokorttiyhtiöistä. Mastercard Worldwide on listattu New Yorkin NYSE -pörssissä (vuodesta 2006 lähtien), ja sen päämaja on Purchasessa, New Yorkin osavaltiossa. Mastercardin perustivat alunperin muutamat Kalifornialaiset pankit, kilpailemaan Bank of American BankAmericard-korttia vastaan. Bank Americard-kortti muuttui myöhemmin Visaksi, joka on edelleen Mastercardin suurin kilpailija.
Useimmat suuret pankit Suomessa myöntävät Mastercard debit- sekä credit-kortteja. Suomessa Mastercard -luottokortteja myöntävät seuraavat pankit ja luottokortintarjoajat: Nordea, OP, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, SEB Kort (SAS Eurobonus Mastercard), Ålandsbanken ja Santander.
Myös Maestro-kortit kuuluvat Mastercardille, ja ne tulivat markkinoille vuonna 1992. Maestro-kortteja ei ole suomalaisten pankkien tarjonnassa, vaikka monissa muissa Euroopan maissa Maestro on yhtä yleinen kuin sitä vastaava Visa Electron -kortti tai. Mastercard debit-kortteja on tosin myös tarjolla suomalaisissa pankeissa.

Tietoa Mastercardista

Mastercardin nimi oli alun perin Master Charge (1967), ja nimi muuttui nykyiseen muotoon vuonna 1979. Vuonna 2012 Mastercard-kortteja oli yhteensä noin 2 miljardia ympäri maailmaa. Mastercard-luottokorttien ja -maksuaikakorttien määrä oli 686 miljoonaa. Mastercard-kortti hyväksytään maksuvälineenä noin 36 miljoonassa myyntipisteessä, ja kortilla voi maksaa käytännössä lähes kaikissa maissa ympäri maailmaa (yhtiön sivujen mukaan 210 maassa).

Mastercard-korttien käyttöpaikkoja on ympäri maailmaa lähes kaikissa maissa, ja se kilpaileekin Visan kanssa laajimmasta käytettävyydestä. Kiinalainen Union Pay on vielä suurempi luottokortinmyöntäjä, muttei aivan yhtä kansainvälinen, sillä Union Pay-kortit ovat saatavilla vain kiinalaisille.

Mastercard-korttien käytettävyys

Ulkomailla käytettävyys voi vaihdella suurestikin, ja sen takia on hyvä ottaa matkalle mukaan sekä Visa että Mastercard, jos ei ole varma kortin käytettävyydestä kyseisessä maassa, tai jos matkustaa johonkin eksoottisempaan kohteeseen. Joissakin maissa suositaan selvästi enemmän tiettyä luottokorttiyhtiötä, eikä kaikista automaateista saa aina nostettua rahaa toisen luottokorttiyhtiön kortilla.

Mastercardin sivuilta löytyy onneksi Mastercard-kortit hyväksyvien automaattien paikannustyökalu. Huolellinen matkustaja tarkistaa etukäteen, toimiiko oma kortti matkakohteessa ja saako käteistä nostettua. Voit katsoa Mastercard- automaattien pisteet tämän hakutyökalun avulla.

Mastercard SecureCode – turvallista shoppailua

Nettishoppaillessa sivustot pyytävät usein nykyään asiakasta tunnistautumaan pankkitunnuksilla. Luottokorttiyhtiöt eivät siis vaadi sivustoja käyttämään sitä, mutta yleensä asiakkaiden maksuliikennettä käsittelevät sivustot kuitenkin haluavat taata asiakkailleen sekä samalla itselleen mahdollisimman turvallisen maksutapahtuman.

Pelkät luottokortin tiedot eivät siis välttämättä enää riitä maksun suorittamiseksi. Korttitietojen lisäksi pitää usein tuplatunnistautua esimerkiksi nettipankkitunnuksilla. Sivuilla on yleensä MasterCardin SecureCoden ja Visan Verified by Visan logotunnukset, mistä turvallisen tuplatunnistautumisen tunnistaa. Voit lukea näistä lisää blogistamme.

Maksutapojen kehittyminen

Mastercard on ollut aktiivisesti mukana uusien maksutapojen kehittämisessä ja tunnistamisessa. Maksamiseen ei pian enää tarvita korttia, vaan Mastercard on kehittänyt eri tapoja tunnistaa asiakas, esimerkiksi selfie-kuvan ottamalla, mikä käy asiakkaan tunnistamisesta.

Identity Check Mobile -teknologian avulla kuluttajat voivat ottaa luottokortilla maksaessaan jatkossa selfie-kuvia tai käyttää sormenjälkeään tunnistautumiseen. Lue selfie-maksamisesta lisää täältä.

Voit myös katsoa Mastercardin esimerkkivideon selfie-maksamisesta alempaa:

Lähimaksua on kehitetty myös NFC-tunnnisteen avulla, mikä voi olla esimerkiksi sormuksessa tai rannekellossa. Asusteeseen liitetään pieni ja huomaamaton yhdistetty bluetooth + NFC-siru, joka ottaa yhteyden kassalla olevaan maksupäätteeseen. Maksukorttia ei siis tarvitse kaivaa taskusta enää esille maksamista varten, vaan lukulaite kassalla tunnistaa sirun asusteesta sen ollessa tarpeeksi lähellä.

Onko Mastercard paras luottokortti?

Mastercard ja Visa eivät eroa ominaisuuksiltaan paljolti toisistaan, mutta ne eivät ole ainoita vaihtoehtoja luottokorttien maailmassa. American Express ja Diners Club ovat myös suuria luottokorttiyhtiöitä, ja tarjoavat myös luottokortteja suomessa. Dinersin ja Amexin kortit eivät kuulu peruspankkien valikoimaan kuten Mastercard ja Visa, vaan Suomessa American Express Finland tarjoaa Amex-kortteja.

Voit tutustua Amexin korttitarjontaan täällä. Diners Clubin kortteja myöntää Suomessa SEB Kort. Diners Club-luottokorteista ja niiden ominaisuuksista voit lukea lisää täältä.

Mikä sitten on kenellekin paras kortti? Parasta korttia on vaikea valita objektiivisesti, sillä se riippuu pitkälti kortinhaltijan mieltymyksistä, mitä luottokortiltaan haluaa. Osalle on tärkeää saada edullinen ja vuosimaksuton perusluottokortti, joka tarjoaa korotonta maksuaikaa ja joustoa arjen hankintoihin.

Jos luottokorttia käyttää paljon ja esimerkiksi keskittää ostoksiaan tiettyyn kauppaan tai lentää paljon tietyllä lentoyhtiöllä ja matkustaa paljon, kannattaa valita kortti joka tarjoaa parhaat edut omaan elämäntapaan. Jo monessa edullisessa perusluottokortissakin on tosin matkavakuutus, eli se ei sisälly pelkkiin luksus-tai premium-luottokortteihin.

Amex ja Diners ovat tunnetusti hulppeita etuja tarjoavia kortteja. Kuitenkin myös Mastercard tarjoaa ns. premium-kortteja. Esimerkiksi Aktian korteista löytyy monipuolisia luksus-etuja sisältävä Aktia World Elite Mastercard. Kortilla pääsee lentokenttäloungeihin, siihen sisältyy monia vakuutuksia kuten kattava matkavakuutus sekä henkilökohtainen concierge -assistenttipalvelu. Vertaile eri premium-luottokortteja täällä.

Vertaa luottokortteja ennen kuin haet

Moni hankkii luottokorttinsa omasta pankistaan miettimättä sen enempää kortin korkoa, kustannuksia kuten tilinhoitomaksua tai vuosimaksua tai muita ominaisuuksia. Kuitenkin, moni luottokortti sisältää yleensä vakuutuksen eli ostoturvan kortilla ostetuille tuotteille. Tämän takia suuremmat hankinnat kannattaa aina tehdä luottokortilla.

Myös Mastercard -luottokorttien välillä on suuria eroja kustannuksissa. Mastercard Gold-kortit sisältävät usein matkavakuutuksen, mitä perustason Mastercard -luottokorttiin ei kuulu. Jos omistat Mastercard-luottokortin, kannattaakin selvittää oman pankkisi korttiehdot.

Jotkut pankit vaativat päivittäisasiointia kyseisessä pankissa, ennen kuin myöntävät tarjoamiansa luottokortteja hakijoilleen. Aina ei kuitenkaan ole näin. Esimerkiksi Aktian World Elite Mastercard sekä Aktia Mastercard Gold ovat saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille, sekä Santander Mastercard.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.