Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä paras luottokortti opiskelijalle

Vertaile luottokortteja

Miten opiskelija voi saada luottokortin?

Luottokorttia varten vaaditaan yleensä säännölliset ja tarpeeksi suuret tulot, joita opiskelijalla ei välttämättä vielä ole. Monet pankit kuitenkin myöntävät luotto-ominaisuuden sisältäviä kortteja myös päätoimisille opiskelijoille. Opiskelijalta ei vaadita tuloja, vaan ehtona kortin saamiselle on riittävä määrä opintopisteitä. Monien pankkien vaatimuksena on, että opiskelijalla on kasassa vähintään 90 opintopistettä suomalaisesta korkeakoulusta. Luottoraja opiskelijalle myönnettävissä korteissa on useimmiten 1000 euroa. Säännöllisissä palkkatöissä oleva opiskelija voi kuitenkin hakea korttia myös normaalien ehtojen mukaisesti.

Opiskelija voi saada luottokortin, vaikka hänellä ei olisi säännöllisiä tuloja. Kortin saaminen edellyttää päätoimista opiskelua ja useimmat luottokortintarjoajat vaativat 90 opintopisteen suoritusta suomalaisesta korkeakoulusta.

Kannattaako opiskelijan hankkia luottokorttia?

Vaikka luottokortin hankkiminen ei välttämättä tunnu ajankohtaiselta opiskeluaikana, voi siitä olla paljon hyötyä myöhemmin. Luottokortit voivat tarjoat etuja, kuten matkavakuutuksen, osto- tai tuoteturvavakuutuksen, hintaturvan sekä korotonta maksuaikaa. Lisäksi kuluttaja voi saada rahansa takaisin luottokortilla ostetusta ja saamatta jääneestä tuotteesta tai palvelusta esimerkiksi konkurssitilanteessa.

Miksi luottokortin hankkiminen kannattaa?

Yhä isompi osa ostoksista tehdään nykyään ulkomaalaisissa verkkokaupoissa. Visa Electron tai Debit-ominaisuuden sisältävä kortti on hyvä maksuväline arkiostoksissa, mutta netistä shoppaillessa on luottokortti asiakkaan turva: jos tavaraa ei toimiteta tai se on virheellinen, voi luottokorttiyhtiöltä vaatia korvausta pieleen menneistä kaupoista.

Moniin luottokortteihin kuuluu myös tuoteturvavakuutus, joka korvaa jo ostetun, vahingoittuneen tuotteen. Ehdot vaihtelevat kuitenkin eri kortinmyöntäjien välillä.

Esimerkiksi OP:n Visa-kortilla ostettu tuote on vakuutettu 180 päivää ostotapahtumasta. Jos tuote vahingoittuu ”äkillisestä ja odottamattomasta ulkoisesta syystä”, korvataan tuotteen ostohinta tai maksimissaan 2 000 euroa.

Jos tuote vahingoittuu ”äkillisestä ja odottamattomasta ulkoisesta syystä”, korvataan tuotteen ostohinta tai maksimissaan 2 000 euroa. Vakuutus ei kuitenkaan kata vaatteita, koruja tai elintarvikkeita.

Lisätietoja ostoturvasta löytyy täältä.

Osta lentoliput luottokortilla

Myös lentoliput kannattaa ehdottomasti ostaa luottokortilla. Lentoyhtiön tai matkatoimiston konkurssi tulee lomailijalle usein yllätyksenä. Matkavakuutus ei kata konkurssitilanteita, ja vararikkoon ajautuneen firman saatavien perinnässä voi mennä vuosia. Jos matka peruuntuu tai ongelmia syntyy matkan aikana, on asiakas oikeutettu vaatimaan rahojaan takaisin suoraan luottokorttiyhtiöltä.

Debit-kortilla tai verkkomaksulla maksetuissa ostoissa ei samanlaista kuluttajansuojaa ole. Luotto-ominaisuuden sisältävä Visa tai MasterCard on myös ulkomailla laajasti hyväksytty ja toimiva matkakumppani. Luottokortti ulkomailla ja sen käyttäminen lentoja ostaessa on fiksua.

Luottokortti opiskelijalle - vertailu

Alla olevasta taulukosta voit vertailla opiskelijoille myönnettäviä luottokortteja.

Kortti Luottoraja Vuosimaksu Tilinhoitomaksu Kortin vuosikorko Lisäominaisuudet Opintopiste vaatimukset
Danske Bank MasterCard Gold 500-1200 € 90 €, jos ei kuulu Danske Gold -etuohjelmaan 3€/lasku, jos ei kuulu Danske Gold -etuohjelmaan 3 kk Euribor + 7 % Matkavakuutus, käteisnostoturva, tuoteturva 90 op
Osuuspankki Visa 1000 € 33 €, vuosimaksu vaihtelee konttorin mukaan 3,50€/lasku, kun luotolla on korollista velkaa 3 kk Euribor + 7 % Korttiin voi liittää K-Plussa -ominaisuuden, tuoteturva 90 op
Nordea Finnair Plus MasterCard 1500 € 60 € Ei 3 kk Euribor + 9 % Finnair Plus-pisteet, matkavakuutus 90 op
TUOHI MasterCard 1500 € 0 € 5 €/kk kun tilillä on velkasaldoa tai tapahtumia 3 kk Euribor + 12 % Hintaturvavakuutus 90 op
Nordea Credit 500 € Riippuu etuohjelman tasosta 2,5 €/kk luotolliselle saldolle 3 kk Euribor + 8,5 % Korttiin voi liittää K-Plussa -ominaisuuden, hätäkäteinen, tuoteturva Ei vaatimuksia
Stockmann MasterCard 1500€ 0€ 3,50 €/kkluotolliselle saldolle 3 kk Euribor + 10 % Stockmannin kanta-asiakasedut 90 op
Aktia MasterCard Gold hakijakohtainen 0€ 3,90€/kk luotolliselle saldolle 3 kk Euribor + 10 % Matkavakuutus, tuoteturva Ei vaatimuksia
Aktia Visa Credit 1000€ 0€ 3,90€/lasku 3 kk Euribor + 8,5 % Matkavakuutus, tuoteturva 90 op
Säästöpankki Visa Credit 1000 € 24 €, vuosimaksu vaihtelee konttorin mukaan 3,50€/lasku 3 kk Euribor + 8,5 % - 90 op
Diners Club Classic hakijakohtainen 50€ Ei 3 kk Euribor + 9 % Club Rewards-pisteitä joka ostoksesta ** 125 op
Finnair Plus Diners Club hakijakohtainen 50€ Ei 3 kk Euribor + 9 % Finnair Plus -piteitä joka ostoksesta ** 125 op
SAS Eurobonus Diners Club hakijakohtainen 55€ Ei 3 kk Euribor + 9 % Matkavakuutus, SAS EuroBonus -pisteitä joka ostoksesta 125 op

** Diners Club Classic ja Finnair Plus Diners Club -korteille saa lisämaksusta monia lisäominaisuuksia, esimerkiksi matkavakuutuksen 15 eurolla.

Luotto antaa joustoa, mutta tuo myös vastuuta

Nuorten maksuhäiriöt ovat viime vuosina olleet kasvussa. Opiskelijoille maksuongelmia voivat aiheuttaa mm. opiskeluiden ja töiden yhteensovittaminen, kun tulorajat rajoittavat tienaamista opintotuen ohella, eikä opintojen aikana ehdi välttämättä edes tekemään töitä. Korkeakoulutettujen on nykyään myös yhä vaikeampi päästä säännölliseen työelämään: työttömiä korkeakoulun käyneitä oli vuoden 2016 maaliskuussa yli 47 000, mikä on yli 5 prosentin nousu edellisvuoteen. Opiskelijan, jolla on pienet tai epäsäännölliset tulot, kannattaa käyttää luottoa harkiten.

Vaikka luottokortti tarjoaa joustavuutta maksuaikaan, ei summa saisi ylittää omaa kuukausittaista maksukykyä. Luottokortti on hyvä maksuväline nimenomaan ostoksissa, joissa muihin maksutapoihin liittyy riskejä. Kun päivittäiset hankinnat tekee tavallisella pankkikortilla, veloitetaan summa suoraan tililtä, eikä yllättäviä kuluja pääse syntymään.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.