Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä sinulle paras lentopisteluottokortti

Vertaile luottokortteja

Tutustu lentopisteluottokortteihin Suomessa

Lennätkö paljon - Miltä kuulostaisi, jos saisit jokaisesta ostoksestasi ilmaisia lentokilometrejä? Usein matkustavalle tai jonkin lentoyhtiön kanta-asiakkuuden jo omaavalle, lentopisteluottokortti voi olla hyvä valinta! Lentopisteluottokortti toimii tavallisen luottokortin tavoin, kerryttäen samalla lentoyhtiön lentopisteitä ja hyödyntäen kanta-asiakasetuja. Useimpiin lentoluottokortteihin sisältyy lisäksi matkailijan paras kaveri, matkavakuutus. Aikaisemmin lentopisteitä kertyi pelkästään lennoista, mutta nykyään lentopisteluottokortilla niitä on mahdollista saada myös matkustamiseen liittymättömistä ostoksista.

Myös vähemmän matkustelevalle lentoluottokortti voi olla oiva keino kerätä lentopisteitä suunniteltua lomamatkaa varten. Suomessa saatavilla olevilla lentoluottokorteilla kerätään Finnairin, SAS:n tai Norwegianin kanta-asiakaspisteitä.

Mitä lentopisteet ovat?

Lentopisteet ovat palkintopisteitä, joilla luottokortin myöntäjät palkitsevat jäseniään ostoksista ja matkoista. Ostoksista kertyneitä pisteitä voi käyttää palkintolentoihin, matkustusluokan korotukseen, lounge-vierailuihin, lisämatkatavaran maksamiseen sekä moniin muihin lentoyhtiöiden yhteistyökumppaneiden tarjoamiin etuihin. Yleensä jokaisesta kulutetusta eurosta saa vähintään yhden lentopisteen. lentopisteitä voi hyödyntää myös samaan lentoyhtiöalliansiin kuuluvien lentoyhtiöiden lentoihin. Tämän takia lentopisteominaisuuden omaavat kortit ovatkin usein paljon matkustavien suosiossa.

Mistä saan lentopisteitä lentoluottokortilla?

Kerrytät pisteitä kaikista kortilla tekemistäsi ostoksista. Tärkeätä lentopisteiden kerryttämisessä on valita itselle sopivin lentoluottokortti ja sen tuoma kanta-asiakasohjelma. Suomessa myönnetyillä lentoluottokorteilla tehtyjen ostoksien lisäksi voit ansaita lisää pisteitä monella tapaa. Perinteisesti pisteitä kertyy lennettyjen lentokilometrien mukaan, mutta nykyään lentopisteitä voi saada hotellivarauksista ja nettiostoksista. Autovuokraamot ovat myös tunnettuja lentoyhtiöiden yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi Suomessa autovuokraamo Hertz tarjoaa asiakkaalleen 500 Finnair Plus – pistettä tai SAS Eurobonus Extra – pistettä jokaista vuokrattua autoa kohti.

Esimerkkejä lentopisteiden eduista

Nauti lentoluottokortilla kerätyillä pisteilläsi useista eduista!

  • Palkintolennot – Maksa joko osa lennosta, tai jopa koko lentolippu kokonaan lentopisteillä (Huom. Verot ja muut mahdolliset lisä/palvelumaksut maksetaan rahalla.)
  • Matkustusluokan korotus: Lennä business-luokassa turistiluokan lipun hinnalla ja nauti samalla muista business-luokan eduista
  • Lisämatkatavara lennolle
  • Ilmainen pääsy lentokenttä- loungeen
  • Verkko-ostokset: Pisteitä ei aina ole pakko käyttää matkustamiseen. Finnairin ja SAS:n verkkokaupassa pisteitä voi käyttää myös shoppailuun. Esimerkiksi Finnair Shopissa voit tilata kattavasta valikoimasta tuotteita suoraan kotiin tai vaihtaa pisteitä palkintoseteleiksi, jotka käyvät Finnairin yhteistyökumppaneiden palveluissa ja myymälöissä.

Lentopisteitä voi hyödyntää myös lentoyhtiöiden yhteistyökumppaneiden tuotteisiin tai palveluihin kuten autonvuokraukseen, ravintoloihin ja hotelleihin. Tarkista kaikki saatavilla olevat edut omasta palkinto-ohjelmastasi.

Voit lukea lisää lentopisteiden keräämisestä ja hyödyntämisestä täältä.

Mikä kortti minulle?

Se, mikä kortti on juuri sinulle oikea valinta, riippuu täysin tarpeistasi. Lentoluottokortteja on erilaisia siksi, että jokaiselle löytyisi sopiva. Lentoluottokorttivertailustamme löydät Suomessa myönnetyt lentoluottokortit. Markkinoilla saatavat kortit eroavat hieman eduiltaan ja ominaisuuksiltaan:

Esimerkiksi Visa-, Mastercard- ja SAS EuroBonus -kortteihin sisältyy matkavakuutus, joka on jo itsessään kortin vuosimaksua arvokkaampi. Voit katsoa täältä luottokorttien matkavakuutusvertailun ja vertailla niiden eroja. Bank Norwegianin luottokortti on ainoa vuosimaksuton lentopisteluottokortti. Lisäksi korttiin sisältyy matkavakuutus, mikä on aika hyvin vuosimaksuttomalta luottokortilta.

Hyödynnä lentopisteet tehokkaasti

Lentopisteluottokortilla on helppo kerätä lentopisteitä ostoksista. Lentopisteillä saatavat hyödyt ja edut kuitenkin vaihtelevat suuresti lentoyhtiön palkinto-ohjelmasta ja asiakastasosta riippuen. Jotta pisteistä saa maksimaalisen hyödyn irti, kannattaa tutustua lentoluottokorttien ehtoihin ja lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmiin. Esimerkiksi maksaessa lentoa pisteillä on hyvä tietää, ettei lentolipun hinta euroissa suhteutettuna pisteiden arvoon ole aina vakio. Pisteitä kannattaakin usein käyttää lyhyempien lentojen maksamiseen ja pidemmillä lennoilla esim. matkustusluokan korotuksena. Lentoyhtiöiden yhteistyökumppanit tarjoavat rutkasti hyviä pisteiden hyödyntämismahdollisuuksia. Lue lisää lentopisteiden hyödyntämisestä blogissamme.

Koska kyseessä on luottokortti, tehokkaimman rahallisen hyödyn saat mitä nopeammin maksat luoton pois. Yleensä lentoluottokorteissa on ostokselle vähintään 30 päivän koroton maksuaika. Myös pisteiden voimassaoloajoissa on eroja riippuen palkinto-ohjelmasta, joten muista käyttää pisteesi ennen voimassaoloajan päättymistä!

Miten haen lentopistekorttia?

Luottokortin hakeminen on helppoa ja nopeaa sivuillamme. Vertailutyökalumme avulla voit verrata erilaisia lentopisteominaisuuden sisältäviä kortteja ja selvittää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kiinnitä huomiota eri korttien vuosimaksuihin sekä niiden tarjoamiin etuihin.

Kun olet löytänyt itsellesi parhaan vaihtoehdon, voit siirtyä hakemukseen kortin vierestä löytyvän ”jatka” – painikkeen avulla ja täyttää luottokorttihakemuksen kortinmyöntäjän sivulla. Muistathan täyttää hakemuksen kaikki vaaditut kohdat huolellisesti. Luottokortin myöntämiseen menee aikaa yleensä noin viikon verran.