Vertaile Suomen luottokortit alle minuutissa

Vertaile luottokortteja
Luottokortit vertailussa
Luottokortti 2021 Korko Luottoraja Vuosimaksu
Komplett Bank Mastercard 19,44 % max. 10 000 € 0 €
Bank Norwegian luottokortti 19,99 % max. 10 000 € 0 €
St1 MasterCard 12 % + 3 kk Euribor max. 10 000 € 0 - 36 €*
S-Etukortti Visa 9,50 % + 3 kk Euribor 800 - 10 000 € 0 - 60 €*
OP-Visa 8,95 % + 3 kk Euribor 200 - 20 000 € 0 - n. 77 €**
Nordea Credit Mastercard 10,5 % + 3 kk Euribor 1 500 - 5 000 € Alk. 0 €***
American Express Basic 0 %**** Ei määritelty 0 €
American Express Gold 0 %**** Ei määritelty 0 €
Handelsbanken Credit 10 % + 3kk Euribor max. 10 000 € 70 €
Aktia Credit 8,50 % + 3kk Euribor 2 000 - 7 000 € 46,80 €
Tuohi Mastercard 14 % + 3 kk Euribor 2 000 - 10 000 € 0 - 60 €*****
* Riippuu kortin käytöstä.** Yksi kortti maksuton alle 26-vuotiaille. Hinta riippuu myös asiakkuudesta.***MobiiliPlus ja Peruspaketteihin liitetyt kortit ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia.**** Amex on maksuaikakortti, joten korko peritään ainoastaan myöhästyneestä maksusta. Eräpäivän jälkeen peritään korkolain mukainen viivästyskorko eli 7%. ***** 5 euron tilinhoitomaksu veloitetaan vain silloin, kun luotolla on laskutettavaa saldoa.

Kaikki luottokortit -kategoria

Kaikki luottokortit -kategoriassa pystyt helposti vertailemaan erilaisia luottokortteja. Tämän kategorian alta löytyvät niin lentopiste-, palkinto-, premium-, kauppa- kuin perusluottokortit. Esittelemme alla tarkemmin eri kategorioiden luottokortteja ja niiden eroavaisuuksia. Lisäksi käymme läpi luottokorttien yleisiä etuja ja ominaisuuksia.

Luottokortin etuja

Luottokortti tarjoaa haltijalleen erilaisia etuja luottokortin tyypistä riippuen. Etuja on aina korottomasta maksuajasta ilmaisiin loungevierailuihin. Korttien tarjoamat edut vaihtelevat kuitenkin suuresti, joten luottokorttien vertaileminen kannattaa ennen hankintapäätöstä. Kaikki luottokortit tarjoavat kuitenkin vähintään 30 päivän korottoman maksuajan, joka tuo joustavuutta arkeen.

Konkurssiturva

Maksuajan lisäksi luottokortti tarjoaa turvan yrityksen konkurssin varalta. Tämä sama turva pätee kaikkeen nettishoppailuun, esimerkiksi lennot on hyvä varata luottokortilla, sillä tällöin lentoyhtiön konkurssitilanteessa saatavia voi hakea suoraan luottokorttiyhtiöltä.

Luottokortin osto-/tuoteturva

Jotkin luottokortit tarjoavat myös kortilla maksetuille tuotteille osto-/tuoteturvan tai hintaturvan. Osto-/tuoteturva vakuuttaa esimerkiksi kortilla maksetun tuotteen, ja hintaturva korvaa erotuksen, mikäli ostettu tuote löytyy toisesta samanlaisesta paikasta edullisemmalla hinnalla.

Matkavakuutus

Näiden vakuutuksien lisäksi yli 20 luottokorttia sisältää matkavakuutuksen. Voit katsoa täältä luottokorttien matkavakuutusvertailun ja vertailla niiden eroja.

Kaipaatko lisätietoa luottokortista ja niiden eduista? Tutustu täällä syihin hankkia luottokortti.

Erilaisia etuja eri luottokorteissa

Suomessa voidaan sanoa olevan viisi eri luottokorttityyppiä: peruskortti, kauppakortti, palkintokortti, premium-kortti sekä lentokortti. Kaikissa näissä on niille ominaisia etuja, jotka esittelemme hieman tarkemmin alla:

Peruskortti

Perusluottokortti kategoriasta löytyy pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamat peruskortit. Näissä korteissa vuosimaksua ei usein ole, tai se on alhainen. Vuosimaksuttomuuden tai alhaisen vuosimaksun takia useimmat kortit eivät tarjoa sen suurempia etuja, mutta joitakin poikkeuksia löytyy. Esimerkiksi Aktia Mastercard Gold Credit -kortti on vuosimaksuton, mutta se sisältää sekä matkavakuutuksen että ostoturvavakuutuksen. Tämän kortin lisäksi tästä kategoriasta löytyy esimerkiksi vuosimaksuttomat S-Pankin Visa Credit -kortti, Santanderin MasterCard tai American Expressin Basic -maksuaikakortti.

Kauppakortti

Kauppakorttikategoriaan luetaan kaikki luottokortit, jotka keräävät jonkinlaisia kauppa- tai bonuspisteitä. Tunnetuimpia kauppaluottokortteja ovat luultavasti S-Etukortti Visa ja K-Plussa MasterCard, joista molemmat keräävät oman kauppaketjunsa pisteitä. Näiden lisäksi tämän kategorian alta löytyy esimerkiksi Stockmann MasterCard ja Danske Bankin MasterCard Platinum -kortti, joka kerryttää 0,5% maksutapaetua kaikilla credit-puolella makstuista ostoksista.

Palkintokortti

Palkintoluottokortti-kategoriaan sisällytetään kortit, jotka kerryttävät jonkinlaisia palkintopisteitä kortinhaltijalle. Tähän kategoriaan sisältyy esimerkiksi Membership Rewards pisteitä kerryttävät American Express kortit sekä Club Rewards pisteitä kerryttävät Diners Club kortit.

Premium-kortti

Premium-luottokortit tuovat hieman luksusta elämään, sillä useimmat näistä korteista tarjoavat jonkinlaisia premium-etuja kuten concierge-palvelua tai kattavan matkavakuutukset. Premium-korttien edut ovat yleensä muita kortteja huokeampia, mutta samaten niiden vuosimaksu on yleensä muita kortteja korkeampi.

Lentokortti

Lentopisteluottokortti kerryttää jonkin lentoyhtiön kanta-asiakaspisteitä. Näissä korteissa pisteitä kertyy kaikista kortilla tehdyistä ostoksista. Lentopisteluottokortti voi olla hyvä vaihtoehto usein lentäville henkilöille tai sellaisille henkilöille, joilta on jo jonkin lentoyhtiön pistekortti.

Kuka voi hakea luottokorttia?

Jotkin luottokortit voivat vaatia hakijalta esimerkiksi tietynsuuruisia vuosituloja tai ikää. Kuitenkin pääperiaatteeltaan voidaan sanoa, että luottokorttia hakiessa pitää täyttää ainakin nämä ehdot:

  • Luottokortin hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, jolla on vakituinen osoite Suomessa.
  • Hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.
  • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot

Alaikäinen voi myös saada luottokortin, mikäli hänen vanhempansa hakevat hänelle rinnakkaisluottokorttia. Rinnakkaisluottokorttien vähimmäisikä on useimmiten 16-vuotta.

Nykypäivänä luottokortteja on mahdollista hakea joko fyysistä toimipisteistä tai netin kautta. Nettihakemuksen täyttäminen on nopeaa ja helppoa ja sen voi täyttää milloin tahansa. Voit vertailla eri vaihtoehtoja sivuillamme ja löydettyäsi itsellesi sopivan vaihtoehdon, voit siirtyä kyseisen luottokortin hakemukseen klikkaamalla ”jatka”-painiketta.

Vertaile eri luottokortteja

Luottokorttimarkkinat ovat vahvasti kilpailtuja ja parhaan vaihtoehdon löytyminen runsaasta valikoimasta voi olla vaikeaa. Vertailutyökalullamme on mahdollista saada näkyville juuri tämän hetken houkuttelevimmat diilit ja tarjoukset. Sivujemme vertailutyökalun avulla näet selkeästi, mitä kustannuksia luottokortti sisältää ja vältyt ikäviltä piilokustannuksilta. Parhaat diilit -osiossa ovat sivustomme suosituimmat luottokortit tai sisältävät tämän hetken markkinoiden parhaita etuja.